Sizce normal mi?

Kedigibi1453

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2023
95
33
18
26
Aranızda bu durumu yaşayanlar cevaplarsa sevinirim eşimin icralık kredi borçları var yani yasal takibe girdi
Biz de avukatla görüşüp uygun bir ödeme planı yaptık ve ödemeye geçen ay başladık ama faiz hâlâ işliyor bu normal mi?
Sadece ana parayı ödesek gelecekteki faiz durur mu?

işlemeye devam eder maalesef

Etmemesi lazım, ödeme planı oluştururken ödenecek vadeye göre bir miktar faiz eklenerek sabitlenir, ödeme planına sadık kalınmaması durumda iptal edilir faiz işlemeye o durumda devam eder.
En azından belli başlı bankalarda öyle oluyor, bankaların çalışma şekli farklılık gösterebilir tabi.

Borçu yapılandırırken vadeye göre zaten faiz ekleniyor üzerine siz ekstra faiz mi ödüyorsunuz? Avukata aktarılan borçlarda sadece anapara ödeyip kurtulma yok diye biliyorum onlar tüm masrafı alıyorlar.

Dosyada bu Belirtilmemişse kalan borca faiz işlemeye devam eder kısır döngü olur icraya düşmeden yapılandırma olsaydı faiz işlemezdi ama sabit olurdu icra dairesinden gidip istemesi lazım orda yazar ya da anlaşmada yazar direkt

Yani 1 ayda 5 bin TL faiz işlemesi çok garip zaten borç 130 Bin TL 40 bin TL ödeme yaptık ama dün uyap a baktım 5 bin TL faiz konulmuş

Borçu yapılandırırken vadeye göre zaten faiz ekleniyor üzerine siz ekstra faiz mi ödüyorsunuz? Avukata aktarılan borçlarda sadece anapara ödeyip kurtulma yok diye biliyorum onlar tüm masrafı alıyorlar.
O yüzden ödemeyi İcra dairesine yapsak diyorum ben de yine mi olmaz

Yani 1 ayda 5 bin TL faiz işlemesi çok garip zaten borç 130 Bin TL 40 bin TL ödeme yaptık ama dün uyap a baktım 5 bin TL faiz konulmuş
İşleyiş biraz farklı, siz ödeme planını avukatla yapmışsınız ve avukata haricen ödeme yapıyorsunuz,
anlaştığınız rakam tamamlandığında avukat icraya borcun haricen tahsil edildiğini bildirerek kapatacak dosyanızı, icrada işlemeye devam etmesi normal.
Yaptığınız ödemeleri icra müdürlüğünde görmemeniz de normal.

Avukatla anlaşmanız ne şekilde ? Siz ödemeyi icraya dairesine yapmıyor musunuz şu an ?
Avukatla anlaşmamız tamamen söz üzerine herhangi yazılı bir belge yok. Ayda verebileceğimiz miktarı söyledik onu da her ay yatıyoruz düzenli olarak. Ödemeyi de avukatın ibanına açıklamaya Tc isim soy isim şeklinde yapıyoruz

anlaşmayı avukatla yapmış icra müdürlüğüyle değil.

anlaşmayı avukatla yapmış icra müdürlüğüyle değil.
Banka kolay kolay faizi durdurmaz o faiz işlemeye devam eder anlaşmada yazması lazım icralık olmadan yapılandırma olsaydı faiz işlemezdi bankada çalışıyorum bu arada kafadan atmıyorum

Banka kolay kolay faizi durdurmaz o faiz işlemeye devam eder anlaşmada yazması lazım icralık olmadan yapılandırma olsaydı faiz işlemezdi bankada çalışıyorum bu arada kafadan atmıyorum
ben de kafadan atmıyorum, 13 yıllık icra takip personeliyim :) her gün yaptığım işlem durduruyoruz işte :)

Peki ödemelerinizi uyapta görüyor musunuz ?

ben de kafadan atmıyorum, 13 yıllık icra takip personeliyim :) her gün yaptığım işlem durduruyoruz işte :)
Ben icrada değilim bizim bankada bu şekilde müşteriye bağlı olarak değişiyor genelde küçük borçlarda faiz işlemeye devam ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…