- 23 Şubat 2023
- 95
- 33
- 18
- 26
- Konu Sahibi Kedigibi1453
-
işlemeye devam eder maalesefAranızda bu durumu yaşayanlar cevaplarsa sevinirim eşimin icralık kredi borçları var yani yasal takibe girdi
Biz de avukatla görüşüp uygun bir ödeme planı yaptık ve ödemeye geçen ay başladık ama faiz hâlâ işliyor bu normal mi?
Sadece ana parayı ödesek gelecekteki faiz durur mu?
Dosyada bu Belirtilmemişse kalan borca faiz işlemeye devam eder kısır döngü olur icraya düşmeden yapılandırma olsaydı faiz işlemezdi ama sabit olurdu icra dairesinden gidip istemesi lazım orda yazar ya da anlaşmada yazar direktEtmemesi lazım, ödeme planı oluştururken ödenecek vadeye göre bir miktar faiz eklenerek sabitlenir, ödeme planına sadık kalınmaması durumda iptal edilir faiz işlemeye o durumda devam eder.
En azından belli başlı bankalarda öyle oluyor, bankaların çalışma şekli farklılık gösterebilir tabi.
Yani 1 ayda 5 bin TL faiz işlemesi çok garip zaten borç 130 Bin TL 40 bin TL ödeme yaptık ama dün uyap a baktım 5 bin TL faiz konulmuşEtmemesi lazım, ödeme planı oluştururken ödenecek vadeye göre bir miktar faiz eklenerek sabitlenir, ödeme planına sadık kalınmaması durumda iptal edilir faiz işlemeye o durumda devam eder.
En azından belli başlı bankalarda öyle oluyor, bankaların çalışma şekli farklılık gösterebilir tabi.
O yüzden ödemeyi İcra dairesine yapsak diyorum ben de yine mi olmazBorçu yapılandırırken vadeye göre zaten faiz ekleniyor üzerine siz ekstra faiz mi ödüyorsunuz? Avukata aktarılan borçlarda sadece anapara ödeyip kurtulma yok diye biliyorum onlar tüm masrafı alıyorlar.
Hayır garip değil normal aylık faiz 3.85 borç tamamen bitene kadar o faizi ödersinYani 1 ayda 5 bin TL faiz işlemesi çok garip zaten borç 130 Bin TL 40 bin TL ödeme yaptık ama dün uyap a baktım 5 bin TL faiz konulmuş
Avukatla anlaşmanız ne şekilde ? Siz ödemeyi icraya dairesine yapmıyor musunuz şu an ?O yüzden ödemeyi İcra dairesine yapsak diyorum ben de yine mi olmaz
İşleyiş biraz farklı, siz ödeme planını avukatla yapmışsınız ve avukata haricen ödeme yapıyorsunuz,Yani 1 ayda 5 bin TL faiz işlemesi çok garip zaten borç 130 Bin TL 40 bin TL ödeme yaptık ama dün uyap a baktım 5 bin TL faiz konulmuş
Avukatla anlaşmamız tamamen söz üzerine herhangi yazılı bir belge yok. Ayda verebileceğimiz miktarı söyledik onu da her ay yatıyoruz düzenli olarak. Ödemeyi de avukatın ibanına açıklamaya Tc isim soy isim şeklinde yapıyoruzAvukatla anlaşmanız ne şekilde ? Siz ödemeyi icraya dairesine yapmıyor musunuz şu an ?
anlaşmayı avukatla yapmış icra müdürlüğüyle değil.Dosyada bu Belirtilmemişse kalan borca faiz işlemeye devam eder kısır döngü olur icraya düşmeden yapılandırma olsaydı faiz işlemezdi ama sabit olurdu icra dairesinden gidip istemesi lazım orda yazar ya da anlaşmada yazar direkt
Banka kolay kolay faizi durdurmaz o faiz işlemeye devam eder anlaşmada yazması lazım icralık olmadan yapılandırma olsaydı faiz işlemezdi bankada çalışıyorum bu arada kafadan atmıyorumanlaşmayı avukatla yapmış icra müdürlüğüyle değil.
ben de kafadan atmıyorum, 13 yıllık icra takip personeliyim :) her gün yaptığım işlem durduruyoruz işte :)Banka kolay kolay faizi durdurmaz o faiz işlemeye devam eder anlaşmada yazması lazım icralık olmadan yapılandırma olsaydı faiz işlemezdi bankada çalışıyorum bu arada kafadan atmıyorum
Peki ödemelerinizi uyapta görüyor musunuz ?Avukatla anlaşmamız tamamen söz üzerine herhangi yazılı bir belge yok. Ayda verebileceğimiz miktarı söyledik onu da her ay yatıyoruz düzenli olarak. Ödemeyi de avukatın ibanına açıklamaya Tc isim soy isim şeklinde yapıyoruz
Peki şu an yapılacak en mantıklı şey nedir?Banka kolay kolay faizi durdurmaz o faiz işlemeye devam eder anlaşmada yazması lazım icralık olmadan yapılandırma olsaydı faiz işlemezdi bankada çalışıyorum bu arada kafadan atmıyorum
Ben icrada değilim bizim bankada bu şekilde müşteriye bağlı olarak değişiyor genelde küçük borçlarda faiz işlemeye devam ediyorben de kafadan atmıyorum, 13 yıllık icra takip personeliyim :) her gün yaptığım işlem durduruyoruz işte :)
Hayır görünmüyor. Avukata sorduğumuzda ise borcu tamamen ödediğinizde dosyayı kapatıcam uyap a aldırmayın dedi. Tamam da yani ana para kadar da faiz ödemiş olucaz bu şekilde ne anladıkPeki ödemelerinizi uyapta görüyor musunuz ?
Borcu tamamen kapatmak başka türlü faizden kurtulamazsınızPeki şu an yapılacak en mantıklı şey nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?