Sizce Normal Mİ ?

laviienrose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2016
794
822
53
29
Herkese merhaba.

Kurumsal bir firmada bir departmanda yaklaşık 10 aydır asistan olarak çalışıyorum. İlk işim, yeni mezunum. İşe girerken gireceğim departmanda yükselmek istediğimi belirttim, onlar da duruma göre bakacaklarını söylediler. 2 ay önce artık bu departmanda bir üst kademeye geçebileceğimi, ama öncesinde bir hazırlık aşamasından geçmem gerektiğini söylediler. 2 aydır hazırlık aşamasındayım.

Bulunduğum departman müdürümle konuştum, yeni yılda direkt olarak yükselmek istiyor musun yoksa biraz daha kendini gözlemleyecek misin dedi, bana Şubat-Mart'a kadar zaman tanımasını söyledim. Kendimi tam olarak hazır hissettiğimde, her şeyi tek başıma yapabildiğimde başlamak istediğimi söyledim. Her neyse.

Bugün aklıma takıldığı için maaş konusunda konuşmak istediğimi söyledim, "ben bu pozisyona geçiş yapacağım ama maaş konusunda nasıl bir yol izleyeceğiz, yeni işe girer gibi tekrar bir toplantı gibi oturup konuşacak mıyız yoksa sizin belli bir kriteriniz var mı ?" diye sordum. Müdürüm bana, "maaşın aynı kalacak, yeni yılda zaten enflasyona göre herkes zam alıyor, orada ne aldıysan o şekilde kalacak. Sonra geçtiğin pozisyonda sana artık 6 ay 1 sene bakacağız, başarabiliyorsan o zaman konuşuruz. Sonuçta bu pozisyona sen geçmek istedin biz seni bunun için almadık, biliyorsun ki bu pozisyona geçtiğinde eski pozisyonuna yeni birini alacağız ve geçtiğin pozisyonda başarılı olamazsan başarısız olarak adlandırılacaksın" dedi.

Açıkçası kafam buna takıldı. Şu anda çalıştığım pozisyonun maaşı ile geçecek olduğum pozisyonun maaşı arasında nereden baksanız 1.000-1.500 lira fark var(şirket geneline göre). Kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum. Sizce bu şekilde olacak olması normal mi yoksa gerçekten enayi yerine mi konuluyorum ?

Bence işi öğrenene kadar kabul et. Ama yeni yılda direkt başla o pozisyonla... Haziran'da falan da zam istersin

İşveren bir nokta da haklı sana vaad de bulunmammışlar.
Senin yerinde olsam önce kendimi geliştirirdim, maaşı pek önemsemezdim.
Sen pişince şirketler zaten kalifiyeli eleman istiyorlar, tercih edilen değil tercih eden olursun

Her yer krizde yeni mezunsun iş bulmuşsun şartlarını zorlama derim.zamana bırak

Açıkçası şartları zorlamak olduğunu düşünmüyorum. Kriz olabilir tabi ki buna sözüm yok. Ama geçeceğim pozisyonun ortalama bir maaş aralığı var. Ben en azından bu ortalama maaş aralığının en düşüğünü vermeleri gerektiğini düşünüyorum

Seni bu pozisyon için almadık derken??
Sen başta belirtmişsin yükselmek istediğini ama neyse.
Özel sektör pislikleri bunlar.Kendileri geçirse bile yılbaşı zammı dışında yapmazlardı zam.
Beni 1,5 yıl keklediler öyle,istifa edince de kendin gittin,bi b.k yok sana demiş gibi oldular.
Yılbaşında geç o pozisyona,bekleme Mart vs.Erken alışırsın.

İyi git açık açık konuş o Zaman tekrar belki Bi şansın olur ne diyeyim. Hayırlısı olsun

Sizin teklifiniz olmadan, onlar sizi o konuma getirseydi zaten maaş artışı olurdu. Ama siz istemişsiniz ve onlar da yapıp yapamayacağınızdan emin değil. Kendinizi kanıtlamanızı istiyorlar. Sabredin.

Bence işi öğrenen kadar kabul et. Ama yeni yılda direkt başla o pozisyonla... Haziran'da falan da zam istersin

İşi öğrendiğimi de düşünüyorum. Hatta müdürüm "şu anda buradaki herkesten daha fazla şey biliyorsun hem teknik olarak hem de gittiğimiz toplantılardan gördüğünle" dedi. Hiç tek başıma görüşmeye gitmedim daha, bu yüzden biraz daha beklemek istediğimi söylemiştim, en azından tek başıma toplantıya gideyim diye. Yani bu pozisyona geçmesem bile, şu anda bulunduğum pozisyonun maaşı da olması gerektiği gibi değil. Bilmiyorum sinirlerim bozuldu.

Şöyle, işverenle iş görüşmesinde konuştuğumuzda "kendini gösterirsen bakarız, pozisyonda yükselir maaşın artar" gibi bir şey söylemişti. Maaşı önemsiyorum, çünkü İstanbul şartlarında bana yetmeyen bir maaş alıyorum şu anda. En azından geçeceğim pozisyon için ortalama en düşük maaşı vereceklerini düşünmüştüm. Tabi ki o söylediğinizde haklısınız kalifiye eleman istiyorlar.

Seni o poziSyon icin ise almamislar, yeni mezunsun ona ragmen tamam demisler birde ustune hayir su zaman olmaz bu zaman daha iyi olur demissin bur de ustune bakalim yapabilecek misin olursa 6 ay bir yil sonra bakariz demisler. E daha ne desinler.

enayi yerine konmak değilde göze almak deseniz daha mantıklı..
geleceğe yatırım olarak bakın..

Evet bir şekilde geleceğe yatırım. Ama sonuç olarak bu işi yapabilmem için en azından teşvik edilmem gerektiğini de düşünüyorum. Çalışacağım pozisyon dış görünüşün önemli olduğu bir pozisyon. Şu anda aldığım maaş asla ama asla yetmiyor bana. Bilemiyorum ya cidden.

Sen kendin istedin bu yüksek pozisyona geçmeyi, biz seni düşük pozisyona almıştık diyorlar yani. Evet en başta belirttim. Beni de kekleyecekler gibi geliyor, zaten şu anda aldığım maaş da olması gerekenden az. Yılbaşında geçmem çok zor artık, çünkü bütçe ayarlanmasına falan katılmadım. Ama Mart'ı beklemeyeceğim, en azından Ocak bitince ben hazırım diyeceğim. Geçirsinler bakayım kaç ay kullanılacağım. O ünvanı alayım, en azından işten ayrılırsam o ünvanla farklı yerde iş bakabilirim.

İyi git açık açık konuş o Zaman tekrar belki Bi şansın olur ne diyeyim. Hayırlısı olsun

Teşekkür ederim.

Sizin teklifiniz olmadan, onlar sizi o konuma getirseydi zaten maaş artışı olurdu. Ama siz istemişsiniz ve onlar da yapıp yapamayacağınızdan emin değil. Kendinizi kanıtlamanızı istiyorlar. Sabredin.

Tabi ki kendimi kanıtlamamı istiyorlar, bu konuda haklısınız. Ama benim teklifim olarak düşünmeyin. İşe girerken söyledim bu şekilde devam etmek istiyorum, sizin için uygun değilse başlamayacağım diye.

Canım ben 4 yıllık maliye mezunuyum kalifiyeli eleman olmadığım için,yeni mezun olduğum için iş bulamadım. Şu an da bir okulda memurluk yapıyorum.
İnan zoruma gidiyor ben sabahlara kadar ders çalıştım, yemedim kitaplara yatırdım, şimdi ne mi yapıyorum müdür çay istedi onu götürüyorum.
O yüzden biraz daha bekle.
Ne mezunusun bu arada ?

Seni o poziSyon icin ise almamislar, yeni mezunsun ona ragmen tamam demisler birde ustune hayir su zaman olmaz bu zaman daha iyi olur demissin bur de ustune bakalim yapabilecek misin olursa 6 ay bir yil sonra bakariz demisler. E daha ne desinler.

Yeni mezunlukla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bölümümden alakasız bir işle çalışıyorum çünkü. Bana ne zaman başlayacağımı sordukları için bu zaman daha iyi olur dedim, yılbaşında başlayacaksın deseler hayır demezdim çabalardım.

Haklısınız bu konuda. Bilgisayar programcılığı mezunuyum ama sizin gibi bölümle alakasız bir iş yapıyorum. Tabi ki bekleyeceğim zaten, iş kolay bulunmuyor sonuçta. Ama artık kafama takmaya başladım. Aldığım maaş 1,650 tl. Müdürüm konuşurken duydum, evde çocuğuna bakan kadının maaşını 2,150 tl yapmış. Yani şimdi asla küçümsemiyorum haddime değil ama, okudum ettim burada gerçekten çok çabalıyorum sanki babamın işiymiş gibi. Bu mudur karşılığı yani diyorum bazen kendi kendime.

7 sene gurbette kaldım okul için üniversiteyi dereceyle bitirdim tenzih ederek konuşuyorum farklı yöne çekilmesin şu an temizlik elemanıyla aynı maaşı alıyorum.
Eğitim şart diye kıç yırtacaklarına şartlı eğitimi tamamlayanlara yol göstersinler

yok yanlış düşünüyorsun adam seni niye teşvik etsin zaten talebi olan sensin ..
sen olmazsın başkası olur ki zaten o pozisyonda birileri var şu anda o işi yapan.. o kişiyi işten çıkartacak değiller sen o bölüme geçince değil mi ? aynı ücreti ödemek istememeleri normal bu durumda.. sen öğrenebileceğini öğrenip biraz dişini sıkmak durumundasın .. iş hayatındaki tek geçerli akçe tecrübe .. seni diğerlerinde öne çıkartabilecek tek şey ..

Yeniyılda zam yapılacak zaten. Tamam şimdilik maaşımda çok artış olmasa da bu yıl güzel bir zam yapacağınızı düşünüyorum de ve yeni yılda diğer pozisyonla başla bence. Biraz sık dişini ve gerçekten istekli olduğunu görsünler.
Deneme amaçlı da olabilir. Zaten yeni mezunsun, illa ki beklemen gerek bazı şeyler için

Heh işte bende bu şekilde düşünüyorum. Asla yanlış anlamasın kimse, şirketteki çayçı abim var çok severim, benden yüksek maaş alıyor. Bu şirkette benim açımdan tek sorunun küçük olduğum yeni mezun olduğum için sömürülecek gibi görümem olduğunu düşünüyorum.

Şimdi şöyle. Benim geçeceğim pozisyonda çalışan kişiler var evet, ama bu pozisyon için birini arıyorlar. Hali hazırda geçmek isteyen kişi ben olduğum için, yeni birini almayalım sen geç dene gibi oldu biraz. Yoksa daha bu pozisyona geçmeyebilirdim de.

Evet beklemem lazım bu konuda haklısınız. Gerçekten istekli olduğumu herkes biliyor, o kadar koşturuyorum ki. O söylediğiniz şeyi artık söylemeyeyim bence. Zam yapılsın, hala düşük kaldıysam gidip konuşurum. Maaşım için biraz iyileştirme düşünelim diye. Teşekkür ederim

Ben enayilik bir durum göremiyorum.Hatta şirket senin yolunu açmış.10 aylık asistanlık yaptıktan sonra görevde yükselme veriyorlar.Biraz kendini ıspatla şartların oluşsun ondan sonra tekrar görüşürsün.Zaten şirket yetkilileri seninle çok açık konuşmuşlar.Herşey hemen para değildir.

Her şey para demek değildir, ama ben bunu işe girerken konuştum sonuç olarak. Benim yolumu açacaklarını zaten konuşup girdim işe. Ben bu pozisyonda devam etmek istemiyorum, öğrenip yükselmek istiyorum yapamayız derseniz işe başlamayacağım diye konuşmuştuk çünkü. Kendimi ispatlamayı bekleyeceğim sanırım. Hayırlısı artık ne diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…