Sizce saygısızlık mı?

yaprak4r

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2018
171
137
18
36
Merhaba arkadaşlar, bir ay önce edebiyat öğretmeni olarak başladığım yerel bir kolejde bir sekreter daha doğrusu halkla ilişkilere bakan bir kadın var. Yaşımız yakın ve kurumdaki tek tük kadınlarız gerekse bunun gerekse iyi bir izlenim için biraz samimi davrandım. Ortam samimi, kimse kimseye hanım bey demiyor. Hocalar birbirine hocam diyor, ben de dahil, o kadında öğretmenlere işte mesela Yavuz hocam diyor fakat bana yalnızca ismimle hitap ediyor. Yan yanayken sorun edilecek bir şey değil tabi de velilerin öğrencilerin yanında da öyle deyince biraz tuhaf oluyor. Sizce normal mi? saygısızlık mı? ne düşünmeliyim kestiremedim. Lütfen dışarıdan biri olarak fikrinizi yazar mısınız?

Ben hoşlanmazdım, en yaķın arkadaşımla aynı kurumda görev yaparken bile hocam kelimesini isminin yanından eksik etmezdim. O da aynı şekilde.
Diğer çalışanlara da mutlaka hanim/ bey diye hitap ederim. Yaşı, samimiyeti ya da yaptiğı iş önemli değil

Valla ben anaokulu ogretmenlıgı yaparken komsumuzun oglu bızım okuldaydı annesıylede samımıydık yanı ben onun teyzesı olsamda okulda ogretmenıyım. Velı toplantısında aa elifcim aman elif bılmem ne muhabbetı olunca dıger velılere karsı onun cocugunu kayırmıs gıbı bır konuma dustum bır ıkı kere ıkaz aldım hatta bu konuda ve arkadasımla guzelce konustum hos olmuyor kendı aramızda degılız şık durmuyor dıye gayet anlayısla karsıladı ve elıf yanım ya da ogretmenım olarak devam ettı ogretmenlıgım boyunca. Bence konusun cozulmeyecek bısey degıl

En samimi arkadaşlar bile öğretmen ise birbirlerine hocam diyor
Ben bunun gereksiz olduğunu düşünenlerdenim de sizde durum farklı size karşı bir tavır olabilir yada samimiyetine güveniyordur
Ben olsam takmazdım takılmadığınızı düşünüyorsanız ilişkinizi resmileştirin

Açıkçası bende hoşlanmadım ama nasıl ifade etsem bilmiyorum.
Insanlarin yaninda hanım diye hitap edin, normal konuşma ortamında "Iş yerinde sana bu şekilde hitap ediyorum ama samimiyetimizi engellemek için değil iş ortamında isimle hitap etmek hoş olmuyor." diyin. Anlar herhalde.

Insanlarin yaninda hanım diye hitap edin, normal konuşma ortamında "Iş yerinde sana bu şekilde hitap ediyorum ama samimiyetimizi engellemek için değil iş ortamında isimle hitap etmek hoş olmuyor." diyin. Anlar herhalde.
Güzel tavsiye teşekkür ederim, bunu uygulayacağım.

Merhaba arkadaşlar, bir ay önce edebiyat öğretmeni olarak başladığım yerel bir kolejde bir sekreter daha doğrusu halkla ilişkilere bakan bir kadın var. Yaşımız yakın ve kurumdaki tek tük kadınlarız gerekse bunun gerekse iyi bir izlenim için biraz samimi davrandım. Ortam samimi, kimse kimseye hanım bey demiyor. Hocalar birbirine hocam diyor, ben de dahil, o kadında öğretmenlere işte mesela Yavuz hocam diyor fakat bana yalnızca ismimle hitap ediyor. Yan yanayken sorun edilecek bir şey değil tabi de velilerin öğrencilerin yanında da öyle deyince biraz tuhaf oluyor. Sizce normal mi? saygısızlık mı? ne düşünmeliyim kestiremedim. Lütfen dışarıdan biri olarak fikrinizi yazar mısınız?
Ben iş ortamında her ne olursa olsun yalnızca isimle hitap edilmesini uygun bulmuyorum ilk başlarda sıkıntı olmuyor fakat zamanla iş laçkalaşabiliyor. Dışardan biri varken özellikle çalışanların birbirine hitap şekli çok önemlidir, kurum hakkında ciddi bir izlenim oluşturmak için buna dikkat etmek gerekir

Ben iş ortamında her ne olursa olsun yalnızca isimle hitap edilmesini uygun bulmuyorum ilk başlarda sıkıntı olmuyor fakat zamanla iş laçkalaşabiliyor. Dışardan biri varken özellikle çalışanların birbirine hitap şekli çok önemlidir, kurum hakkında ciddi bir izlenim oluşturmak için buna dikkat etmek gerekir

Doğru diyorsunuz da nasıl anlatmalı, kırmak istemiyorum çok tatlı bir insan

Normal değil saygısızlık. Gizli kompleks diyorum.

Doğru diyorsunuz da nasıl anlatmalı, kırmak istemiyorum çok tatlı bir insan
Kendi aranızda artık bu şekilde devam edin ama yabancılar varken dikkat etmeniz gerektiğini söyleyin, biz arkadaşız yalnızken sorun yok ama kurumun saygınlığı için başkalarının yanında isimle hitap etmememiz daha uygun diyebilirsiniz

Normal değil saygısızlık. Gizli kompleks diyorum.

kötüye yormak istemiyorum, aramızda öyle bir statü farkı falan yok bence, ben öğretmenim o da üniversite mezunu. Ama inşallah öyle bir durumda hissetmemiştir kendini. Ben belki hatalıyım, başta biraz mesafe koymalıydım, ama kendini beğenmişlik yapmak istemedim ondan samimi davrandım. Sonuç bu....

Kendi aranızda artık bu şekilde devam edin ama yabancılar varken dikkat etmeniz gerektiğini söyleyin, biz arkadaşız yalnızken sorun yok ama kurumun saygınlığı için başkalarının yanında isimle hitap etmememiz daha uygun diyebilirsiniz

Ben de öyle bir şey demeyi düşünüyorum, inşallah kırmadan halledebilirim.

Senden birsey rica etsem,
Toplulukta/3.kisiler yaninda ismimimle hitap etmeyip x hanim desen daha iyi olur, kurumsalliga uymuyor/veliler yaninda olmuyor. Olur mu? Umarim kirmadim seni,alinmadın degil mi diyebilirsin..

O bence samimiyetinize güvenmiş kötü bir niyeti olduğunu sanmıyorum. Konuşmakta fayda var.

Mesai saatinden 5 dk önce naber canimmm dediğim arkadaşım mesai başlar başlamaz benim için x hanımdır. Dışarıda abi abla dediklerim veya benden küçüklerde keza is Yerinde hanım beydir. Aslına bakarsan bu bir saygı göstergesi değildir yurtdışında okurken gördüğüm herkes birbirine ismi ile hitap ederdi yaş konum gözetmeksizin ama birbirlerine de sonderece saygılilardi. Ama burda o zor o yüzden hanımı beyi demeyi bırakmayın ve kendinize de öyle deyin. Benim üstüm olan kişi bana ismimle hitap ettiğinde bende ona ismiyle hitap etmiştim çok bozulmuştu bir daha da ismimim yanına hanımı ekledi. Yani sizde o bayana anlayacağı dilden usulunce anlatin. Ama başlığınıza istinaden bence saygısızlık değil hatta bana göre normali bu. Sıkıntı yaşamaktan korkuyorsanız önlem alın siz

Kibarca, başkalarının yanında birbirimize hanım diyelim yalnizken nasilsa birbirimizi biliyoruz canim diyebilirsiniz. Alinacagindan korkuyorsaniz size isminizle seslendiginde efendim x hanim diye cevap verin mesaji alacaktir. Gerçi alinirsa öyle de alınır ama ben art niyet hissetmedim sanki sadece samimi görmüş sizi.

Back
X