Sizce şu durumda evlilik düşünmeli miyim?

Herkese merhabalar. Tesekkur ederim hepinize teker teker vaktinizi ayirdiginiz icin.

Bu aksam konustuk nisanlimla, bahsedeyim...

Ben nisanlima dun beni eve birakmadan "Ablanin evini satsalar? Bir sorar mısın uygun olur mu diye?" demistim. O da yarin sorarim demisti. Bugun is cikisimda yanima geldi. Sordun mu? dedim, cevabı su oldu: Evet sordum ama babam ucuza gitmesin diye satmak istemiyor.
Ucuza gitmesin dedigi de babasinin kafasindakinin 5 bin lira asagisina anlasilmis. Kabul etmemisler. O para borclari fazlasiyla da oderdi...

Beni yaralayan ikinci bir konu da annem Izmit'e, memlekete tasinacakti bu yil ben evlenince. Nisanlim bana donup dedi ki "Bence sen onumuzdeki birkac yil Izmit'te kal, maddi durumu toparlayalim oyle evlenelim."

Konustuk iste bayagi, konusmanin sonuna geliyorum, dedim ki o krediyi sana vermezler, esten dosttan isteyince verecekler mi ustunu saniyorsun? O da ablamin evini benim ustume yaparlar, o evi ipotek gosteririm. Eee dedim ev senin mi olacak yani? Yoo dedi ablamin olacak, o oturacak ama kira verir bize. Ben de sacmalama, isteyemeyiz dedim. O da yine haklisin dedi ve bu bardagi tasiran son damla oldu...

Cikardim yuzugu eline verdim. Ozur diledi umutlarimi caldigi icin. Hakkimi helal ettim ve kalktim masadan...

nasıl yani? hemen kabul mu etti ayrılığı??

Aynen oyle.
Dedigi tek sey duydu: "Cok utaniyorum. Cok pisman olacagim ilerde biliyorum ama aileme hayir diyemem. Beni affet. Umutlarini caldigim icin ozur dilerim."

off çok fena olmuş bu ya.. aynen çok pişman olacak.. kimse fedakarlık yapmazken ailesinden, o geleceğini mahvetti hepsi için..
diyecek bişey kalmamış canım hayırlısı olsun senin için.. her için daraldığında ""rabbim hayırlısı" de bende çok işe yarar rahatlatır beni..

Icım icimi yiyor. Arayip agzima geleni saymak istiyorum. Resmen sinirlerim coktu.
Ben ayrilirken blof yapmamistim ama gecirilen senelerin hatrina sacmalama gel bir cikar yol bulacagiz seklinde yaklasmasini beklerdim. Yapmadi. Inanilir gibi degil.
Hic sevmemis... Ya da artik sevmiyor.

ya da o parayı bulmayı kendine görev edinmiş.. erkekler böyle mantıksız işte bazen bişeye kendilerini sabitliyolar.. o şey onlar için kutsal bi göreve dönüşüyo..

nasıl hemen kabul etmiş... bunu hiç beklememiştim işte... çok onurlu bir davranış yapmışn arkadşım.. hiç bir söz söyleme boşver.. böylelerinin annesi babası da utanmaz yuva yıkıyorlar resmen... umutlarını çaldm özür dilerim... ne güzel.....

Ailesinden henuz ses seda yok. Nisanlimdan da.
Anneme anlattim. Bekleyelim bir bakalim ne yapacaklar dedi annem de.

Yarin arayip "Canim yaa n'oldu, sacmalamayin neden ayriliyorsunuz?" demezler umarim. Piskinlige tahammulum yok daha fazla.

çok üzüldüm canımm yaa,,,böleler iştee bunların ailessii ,,evlilik olcakya illaa bii taşş koyacaklarr,,ama senin nişanlındada hata varr senden ailesi içinn daha şimdiden böle kolay vazgeçiosaa zatenn evlenme derimm,,,bende benzerii şeler yaşadımm ama çok şükürr nişanlımmm beni böle 2.plana atmadı...bence sen en iyisini yaptınn,,yol yakinden dönmüşünn,,çünkü senii ilerdede hep bölee ezdirirrddii diğer planda olrduu,,demekkii ailesine daha bağlı senden canımm..

Ne kadar sacmasınız Allah askına . sanırım sızde boyle seyler vaad edıorsunuz :) yarası olan gocunuor .

hanımefendı ! bır genc kızın nısanlı sekılde 4-5 yıl beklemesı dogrumu ? siz kızınızı bekletırmısınız ınsanlar sormazlar mı ole sey olurmu demezler mı ? gercı mıllet hıc ılgılendrmez bızı ama bıraz mantıklı konusun . ailesi madem zor durumda nıe nısanlı cocuktan ıstıolar parayı daha 2 tane daha çocukları var .ayrıca ne demek kredı cekme dıemezzsın saçmalıga bak tabıkı dıycek kızın gelecegı evlılıgı belkıde cocukları soz konusu burda tabıkı söz hakkı var bu kız NİŞANLISI sevgılısı veya flörtü deıl .

ne kadar dusuncesız ınsanlar var ya kendı kızınızda olur bır gun ALLAH buyuk bunu untmayın

Lütfen ayrılın ve geri donmeyın sizi 4 yıl bekletmeyı goze alan bır adam var karsınzda..
seven ınsan böyle yaparmı yazıklar olsun yaa ..

Allah yardımcınız olsun.

Şaşırdım.

Sevgili olsanız anlarım.
Bu kadar kolay mıymış nişan atmak?

"Hayallerini çaldım."
Bu kadar.

Hayırlısı olsun hakkınızda.
Belki hatasını anlar.
Belki de siz mutsuz bir hayattan kurtuldunuz.

Allah yardımcınız olsun, bu süreç sizi daha fazla yıpratmadan geçer gider inşallah.

Nisanlinin ailesinin tipik dusuncesi sanirim su: Son son evlenmeden ogullarindan en buyuk meblayi koparmak.Evlenince cunku ister istemez istedikleri kadar somuremiyecekler.Eee ogulcuklarini onca yetistirmisler mezunda olmus okulundan, ne kadar koparsak kardir hesabi yapiyorlar saniyorum.Ailesine karsi yuzu cok yumusak demek ki yok diyemiyor isteklerine.Bu ilerdede sorun oluyor, evlilik oncesiyle sinirli kalmiyor bu durum...Ilerde kendinize bakamaz olursunuz, ailesinin sorunlarindan vede borclarindan.Nisanliniz cunku ailesinin lafindan cikamayan bir tip anladigim kadariyla.Bu dusuncesi kolay kolay degismez.Nisanlinizin su asamadan once kendisini ve sizi dusunmesi gerekirdi.Bir yildir bekleyen bir nisanlilik donemi var ortada.Evlilik hazirliklari icin maddi bakimdan buyuk birikimler lagzim.Nisanlinizin evliliginiz icin cabalamasi gerekirdi... O bunu yapmamis ve ailesine oncelik vermis.Sizinde beklentilerinizi hice saymis birazda.Daha evlenmeden bukadar borca girilcek ve bu borcu odemek icin sizden de cok sey gidecek.AllAh hakkinizda hayirlisi versin...sevgiler..

Son düzenleme:

Ozur diledi umutlarimi caldigi icin. Hakkimi helal ettim ve kalktim masadan...

özür dileyerek yuh demek ıstıyorum , cıdden bunumu dedı
Bu kadar mı yani ?
Bir söz , bir çaba ?
Aman Allahım ya insan kimseyi sevmemeli , inanmamalı şu hale bak..
Gözden çıkarmış demekki , iyi alsın anasını babasını + borçlarını enayılıgıne doymadan yaşasın bır omur ..
Pes ya acayıp uzuldum , nişanlın daha farklı bır tutum sergıler dıye dusunmustum dun konuyu okurken yazık bencede ama umutlarına değil ona harcadığın zamana..
Hakkında hayrlısı olsun canım , inşallah guzel gunlere adım atmıssındır bu kararınla

sevgi karın doyurmuyo sevgi faturalarını ödemiyo. sevgi emek fedakarlıktır.Ama nişnlısının değil nişanlısnın ailesinin borcunu ödemek sevgi değil çok başka bişeydir bence siz sevginin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz hayretle okudum yorumunuzu

Cocuklarini emeklilik ikramiyesi goren ailelerden nefret ediyorum kesinlikli geri donme benim basimdada aynisi var cok pisman olursun

60.000 lira gibi çok çok çok büyük miktarda bir borcun ödenmesi için hâlihazırda orada duran ve evin bekar bir bireyinin yaşadığı evi satmak varken böyle dolambaçlı ve bence son derece aptalca bir çözüme gidiliyorsa ısrarla, bu kararınızdan asla pişman olmayın, yarın ayrılığın acısını daha şiddetli idrak ettiğinizde vicdanınız hiç sızlamasın, en doğru şeyi, en asil şekilde yaptınız çünkü emin olun.

Elbette herkesin ailesi değerlidir, öncelik sıralamasında nişanlıdan önce de gelebilir, nişanlınızın ailesinin borcu altında kendini eziliyor hissetmesini de anlarım, ama bu sorunların makul bir çözümü olabilirdi. Evi bilmem kaç bin lira eksik fiyattan satmamak için onun kaç katı faiz mi ödeyecekler şimdi kredi çekip. Neresinden tutsak elimizde kalıyor, insanın aklına kasıtlı mı yapılıyor diye takılıyor. O aileye dahil olmamakla çok iyi yaptınız bence de. Umarım en kısa zamanda atlatırsınız bunları.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…