Sizce şu durumda evlilik düşünmeli miyim?

2 tane oğlum var...çocuklarımdan biri nişanlı olacak ve evlilik hazırlığı yapacak ve ben ondan 60 bin L.borç isteyip kendi borcumu kapatacağım öyle mi? ne hakla yaparım bunu,o gencecik yaşında evlilik hayalleri kurarken bunu ona yapmaya hakkım var mı? bu düşücesizlik hatta insafsızlık olmaz mı? borcu yapan bensem ki 60 bin öyle kolay borç olacak bir para değil,ödemesini de bilmeliyim..evet bir miktar para istenir evlatttan ama hepsini istemek.....hatta nişani 4 yıl ertelemek! nişanı at ya da atma diyemem ama iyi düşün..koskoca 4 sene,hayatın neler getireceği belli olmaz..

ailesine diyemediğini,size evliliği 4 sene erteleyelim diyebilen birisinin ince düşünceli olduğunu düşünmüyorum..ödemenin nasıl olacağı hususunda konuşun,belki başka planları vardır..kendinizden ödün vermeyin..evlenileceği zaman ailelerden birşeyler beklenmesine karşı olduğum kadar ailelerinde evlenecek evlatlarından kar kardır gözüyle bakıp birşeyler istemesine daha çok karşıyım..Allah kolaylık versin ayrılıp ayrılmama sizin kararınız kimsenin sizi etkilemesine izin vermeyin ama her yönüyle düşünüp,doğru karar vererek adım atmaya çalışın..

konu sahibi arkadaşım biraz düşün bakalım bu borç nasıl olmuş.60 bin diyorsun ya.bunlar yıllardır yiyip içmişler sankide hiç ödeme yapmamışlar bir yere.oğlumuz mezun olsun işini eline alsın tam evleneceği zaman ondan para ister öderiz borçlarımızımı diyorlarmış.yani nişanlın inanıyormu bu 60 bin borca.o evin içinde yaşamıyormuydu bu adam bu kadar borç birikmesine nasıl göz yumdu.ayrıca ablasının kredi kartını ödüyor demişsin pes doğrusu.kimileri bu duruma bağları sıkı aile diyor,bağları sıkı aile böyleyse iyiki biz bağları sıkı aile değiliz.

Nişanlın alice harikalar diyarında galiba öyle 1200 lira maaş alan birine kimse 60 bin tl kredi filan vermez. Ben bankada staj yapmıştım yazın aylık ödeme kişilerin gelirinin 1/3 ünü geçmiyordu yani aylık en az fazla 400 lira öder onun da faizle filan geri ödemesi 80-90 bini bulur bu borçta 10-15 yılda bitmez ki başta vermezler zaten. Bence evlilik kararınızı iyi düşünün karşınızdaki henüz birey olamamış ve olgunlaşmamış, aileye bağımlı bir erkek zaten bu kadar borç içinde evlenseniz de aşkınız sevginiz saygınız filan kalmaycak yıprandığınla ,üzüldüğünle ,belki hastalık ve dert sahibi olduğunla kalacaksın.

Allah yardımcın olsun. Borç çok zor..Bizde kendi evimizi yaparken çok borçlandık uçan kuşa borcu var tabirini yaşadık. Adım atarken bile hesabını yapmak zorunda kalıyor insan..Şu cicim ayları denilen şeyi bile yaşamazsın bu durumda. Çok mutsuz olursun..İnsanlara kira ödemek bile ne kadar zor, ağır geliyor. Sen başkaları yüzünden dert sahibi olacaksın..Çok iyi düşün.

boyle bir borç olduğuna emin misin? nişanlın senden ayrılmak isteyip de bahane üretiyor olabilir mi?
60 bin çok fazla nişanlın fabrikatör değil ya!
bence ne bu aileden sana aile olur ne bu nişanlıdan eş.

bırak gitisn ....kan emiciler...sen niye taviz vereceksin kendi hayatından 60bin borcu sana güvenipte mi yapmışlar..ödesin işte oğlu .mutlu mesut yaşasınlar..

Eşi ,Nişanlın gibi olupta buraya sinir ve mutsuzluk içinde yazan ne kadar çok arkadaş var biliyor musun.
Onlara sorsan bu durumu bilseler %99 u evlenmezdi emin ol.
Bu sana bir uyarı bak evlenmeden bundan soraki hayatının nasıl geçeceğine dair bir fragman.
Asıl film evlendikten sonra.
İyi düşün taşın başını yakma.
Bu fedakarlık dağil düpedüz enayilik.
Bu duruma dahil olursan bile bile lades demiş olursun ve daha sonra dertlenmek bir işe yaramaz.

Canım benim öncelikle çok ama çok üzüldüm çok sinirlendim. Bende Nisanliyim ailesi böyle bişeyi teklif etse cildirirdim. Kaldı ki nişanlımda bunu kabul etse yikilirdim ama asla kabul etmezdim bu durumu. Nişanlımı da deli gibi seviyorum ama yasını basını almış yemiş icmiş borcu da kendileri yapmış ailesinin rahatı için beni surundurmeyi göze alan , benim paramla onların borçlarını ödemeyi planlayan adamdan icim yana yana vazgecerdim malesef  inşallah nişanlına kredi vermezler ama bence nişanlının buna niyetlenmesi bile yeterli  bence sen herseyi tekrar gözden geçir, ailesine senden daha fazla deger veren bı adamla mutlu olamazsın asla çünkü evlilik garip büyülü bise evlenince tüm hayatın ailen o kisi oluyo yani bence olmalı o yüzden iyi dusun herseyi. İnşallah hakkında en hayırlı olan kararı verebilirsin.

Son düzenleme:
arkadaşım yanlış anlama ama olmaz bu evlilik ne demek 4 sene bekleyelim önce ailem,önce aileyse tak sepeti koluna herkes kendi yoluna,sağlık olsa neyse diyecem,başka çocukları da varmış ama yok illa seninkinden istiyorlar niye çünkü biliyorlar ki senin ki saffff....ben ayrıl önüne bak deri.4 sene bekledin diyelim hadi zar zor evlendiniz.tekrar istemeyecekleri ne malum yahu.sizin nişanlı olduğunuzu evleneceğinizi bile bile 60.000 yahı az değil ki ev alınır o parayla.kuzenim 40.000 tl ye 1+1 ev aldı ya.Allah tan korkmaz mı bunlar.evlenirsen ilerde elinizde ne varsa eviniz arabanız nişanlın gözünü kırpmadan satar eline verir isterlerse ailesinin.çok sinirlendim.ayrıl bacım sen.ayrıl....

Bana sanki nişanlın ayrılmak için ya da ailesi düğün olmasın diye bahane üretiyor gibi geldi.

Yoksa kim evlenecek oglunun düğününü 4 yıl erteleme pahasına da olsa 60 bin kredi çektirir?

60 bin minişanlın da verecem 4 yıl beni bekle mi diyorah canım bırak ne hali varsa görsün
şimdi sizden böyle para isteyen insanlar siz evlenince kim bilir neler isterler senin nişanlında belli ki hayır demeyi bilmeyenlerdenevlensen bir ömür sinir olursun.benim koca kardeşine ara sıra destek çıkar ben ona sinir oluyorum dayanamıyorum böyle meblağlar insanı çileden çıkarır kaç kurtul canım ya

Arkadaşım 60.000 TL lik kredi 5 yılda en az 75.000 tl olur.Bunu 1200 Tl maaşla hiçbir kimse ödeyemez.Evlendikten sonra dışarda kalırsınız biranda.Birde 60.000 TL Lik krediyi almanız için bir yerleri hipotek ettirmeniz lazım ve eşinizin o para için en aşa memur maaşı alması lazım 2 Milyar Civarı hayal Malesef eşiniz gözünde çok küçük görüyor.Para kolay bulunuyor önceki döneme göre ama kolay bitiyor neyle beslencek ne giyecek ne içecek düşünüyor mu.Kendi içinde kendini yiyecek etrafına belli etmeden sen zaten şimdiden böylesin eşin kendi kendini yiyordur şimdi.Aileye gelince 60.000 TL borcu eşiniz şimdi öğleniyorsa KUMAR FELAN Geldi aklıma neşe kötü birşey olmasın

Daha çok gençsin hayatının en mutlu günleri sorunlu olacak.Anneannenin sözlerine iyice kulak ver öyle konuşmazdı yaşamasa öyle sorunları birde en kötü zamanları yaşadılar onlar şimdiki gibi değil.Ayrılık ya da mola vermek en iyisi olabilir.
Bunları atlatırsanız ortak bir hesap açtırın evlenince...Karşılıklı izniniz olmadan bir şey yapamaz eşiniz o parayla birikiminiz de olur Allah ın izniyle evlendikten 1 2 yıl içinde.Hadi hayırlısı.
Benim korkum ailesinin hastalık hariç,kumar gibi şeylere bulaşması iyice konuşun.

kabul ederseniz o kredinin bir kısmını da sıze cektırmek ısteyecektir, ihtimaller arasında ailesinin evine de tasınmanız var kira ödememek için.. cok zor cokk.. bu 60 bın borc nasıl yapılmıs anlamıs değilim.. insanın durduk yere borcu olmaz kı , araba alırsın borcun olur ödeyemezsın satarsın arabayı borc kapanır , ev alırsın borcun olur ödeyemedın satarsın evı kapatırsın.. 60 bın karsılıgında ne iş yapmıslar ? anlamıs değilim, ticaret işiyle ugrasıyorlar dedın, sen de tam olarak bilmiyorsun sanırım bu borcun nereden geldıgını, iyi düsün iyi karar verr..

ne güzel herkes ahkam kesiyor!!!

arkadaslar ... kız onun nişanlısıysa ,o da ailesi ... cocugun düşüncesi o benim 1 yıllık nişanlık sevgilim ,onlarda benim bilmem kac senelık ailem ..

hanginiz annenizin babanızın borcunu göz ardı edebilirsiniz.arkanıza donup bakmadan "ne halin varsa" gör dersiniz ..

bu tabikide onayladıgım bişey degil , borcu cocuga yüklemeleri hos degil ancak ortada 3 kardes varken ödemek sadece ona düşmez

bir anne 9 evlada bakmıs ,9 evlat bir anne babaya bakamamıss !!!

cocuk ne kız için ailesinden vazgecicek ne de ailesi için kızdan..
orta yolu bulucak

o yuzden bence sen fevri davranarak ayrılmayı düşünme .. orta yolu bulun çözüm üretin ..

Belki sein bahsettiğin kadar basit değildir borç mevzusu
İcralık olabilecekleri sıkıntılı bir durum vardır bilmediğin..

Böyle bi durum varsa bu durumda ailesine sahip çıkmayan sana mı sahip çıkıcak..

Ne sen nisanlindan vazgeciceksin ne de nisanlin krediyi cekmekten. Borc icine evlenceksin. Zamanla kendine bi etek bile alamazken bu borcu odemek sinirlerini yipratacak. Yiprandikca esine srcaksin. Evinizden kavga gurultu eksik olmiccak. Bi gun huzurun olmicak. Eger kkda yeterince vakit geciriyosan bunlari adin gibi biliuosun zaten ama nedense nisani falan atmicaksin ve birebir yasicaksin bunlari...

nişanlına yalnız 60 bin krediyi vermezler ki o da bunu biliyordur..bence sen kefil olcan o da krediyi çekecek böyle düşünüyordur...uyanık yaaaa

inanın ailem benden böyle birşey istemez... daireleri de varmış satıp ödesnler yada 3 kardeşe bölsünler.. adalet mi bu? savunulcak neresi var ya... gerçekten anlam veremiyorum dediklerinize. oğlunun karşılayamayacağı ve oğlunu da batağa sürükleyeceği bir şey yapmasını istiyor farkındamısınız? anne baba bunu yapmaz.. bu kadar çıkarcı olunmaz. neden sadece bu çocuğun omzuna yüklenmişler sizce?..

bu arada ben evli değilim ama nişanlanıyorum 3 hafta sonra. ailem kredi çekiyorlar bana istediğim yerde istediğim şekilde nişan yapabilmek için:) bir sürü borcun altına giriyorlar. ve ben ing. öğretmeniyim. bende yardım ederm baba dediğimde ne dedi biliyormusunuz? SAKIN BUNU BİR DAHA DUYMAYAYIM!... çok rahat rahat ödeyebileceğinden değil ha! baba olduğu için....

Yok aile tabi vercek diyenler olmus uc bes kurus mu ki bu zirt diye verilsin akil var mamtik var kardesim ev pesinati gibi para anasini satayim!dugun arifesi oglundan bunu isteyen ailenin niyetinden suphe ederim anne olsam isteyemem ogul olsam vermem! Bence bu bbir oyun ayril kizim sende iyi niyetten olecen yoksa evlenince kaynanali kocam beni donlemedili konular acacaksinyadinda genc hayret bise

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…