Sizce şu durumda evlilik düşünmeli miyim?

Yok aile tabi vercek diyenler olmus uc bes kurus mu ki bu zirt diye verilsin akil var mamtik var kardesim ev pesinati gibi para anasini satayim!dugun arifesi oglundan bunu isteyen ailenin niyetinden suphe ederim anne olsam isteyemem ogul olsam vermem! Bence bu bbir oyun ayril kizim sende iyi niyetten olecen yoksa evlenince kaynanali kocam beni donlemedili konular acacaksinyadinda genc hayret bise

vay efendim vay bune sinir bu ne agresflik.şöyeydi böyleydi napcam etcem derken aileyi savunan birisini görünce nasılda taarruza geçtin.yazımınn başıda sonuda aynı galiba sinirden sen ne okusuğu anlamıyorsun.

terbiyesizleşmeyin önce,ne demek senden ben devralacağım.neyi devralıyorum nişanlınımı.sakin ol .sen nişanlısıysan onlarda ailesi,sen bir yıllık nişanlısın onlar onu dünyaya getiren,yaşatan ve sana veren ailesi,o aile olmasaydı sen o nişanlıyı bulamazdın.
hem senin ailen senden böyle bir şey istedeydi vermeyecekmiydin,bencillikmi yapacaktın.Lütfen vicdana gelin,ben yanlış bir şey söylemiyorum.az vicdan diyorum.

kendisi çekmiyecekki krediyi nişanlıı çekecek,ailesi ne karışırki

Tamam nişanlısı çekecek ve borcu da evlendikleri için Aylin ile birlikte ödeyecekler?

Sonuçta o resmi imza atıldıktan sonra bu borç ikisinin borcu olacak?

Aylin'in ailesi ne diyor bu duruma ?

Onların haberi yok mu?

Eğer yoksa Aylin en büyük hatayı burada yapıyor demektir....

zaten evlenmemeleri gerekiyor.bu kadar borçla evlenilmez evlenirsede intihar gibi bişey olur.ya erteleyecekler yada diğer kardeşler ortak ödeyecek parayı.ben böyle söyleyincede kızıyor,demem lazımki çekmesin,vermesin parayı o kan emicilere..kan emicilerde oğlanın ailesi

Buradaki herkes aynı şeyi söylüyor ...Parayı çektirme diyor...

Aylin'in kızdığı nedir? Onu anlamadım...

Ne dememizi bekliyor parayı çeksin evlenin ne olmuş dememizi mi bekliyor?

Ya da duymak istediği ne onu anlamadım..

Ben şahsen hayat bana ne gösterdiyse tecrübelerimle nacizane yazdım bir şeyler...

Umarım faydalı olur...

Yine söylüyorum eğer o parayı çeker de siz evlenirseniz bu evlilik daha başlamadan bitmiş sayılır....

arkadaşım iyi düşün bu durumu.biz eşimle aynı hatayı nişanlıyken yaptık.ailelere yağdırdık desek yeridir yani ki babasının ne borçlarını ödedik eşimin.sonra evliliğimizin 1.5 yılında işlerimizde bir problem çıktı.eşimde ozman askere gidicek.bu arada 30 yaşında gittim eşim askere.yol parası bile yok bizde.eşimin ailesi tek kuruş bile yardım etmedi.benim ailem koydu harçlığını cebine.sonrada ben onlarda kaldım.askerde harçlığını ben gönderdim.babası 6 ay boyunca bir kere bile beni aramadı nasılsın diye.döndükten sonra hiç bir konuda yardım etmediler bize.eşimin başına anca dank etti ailesinin bizi nasıl kullandığı o zamanlar.şimdi allaha şükür durumumuz tekrar iyi oldu.kardeşi evleneicek eşimin ozamanları unutup düğünü bizim yapmamızı bekliyolar.buarada 6 aylık hamileyim ve düğünün eylğlde beni doğumum ekimde.şimdi buakadar şeyden sonra sen düşün.nişanlınla ne yapmalısın?

kendisi çekmiyecekki krediyi nişanlıı çekecek,ailesi ne karışırki

Bu nasil bi dusunce tarzi? Ne demek ailesi ne karisir. Nisanlisi dediginiz kizin mustakbel kocasi. Evlendikleri zaman adam baska keseden odemeyecek bu borcu. Ailenin ortak butcesinden odeyecek. Farkinda misiniz?

Konusahibi arkadasim aman diyim bu hatayi yapma. Eger krediyi cekerse nisani at. Hatta cekmeden at. Benim annem de borcun icine evlenmis. Yasi oldu 55 hala icinde yaradir, soyler soyler durur. Kendini yakma.

60.000 tl lik krediyi banka vermez. ancak ev alırsan falan verir.. Seni ailesi sevmemiş, gelin olarak istememiş olabilir mi arkadaşım?

çocuğun kazandığı para 1200 lira... aylık 2 bçk milyar ödemesi olan bir kredi çekmesini istiyorlar... neye dayanarak bunu istiyorlar sizce? kendi ailesi de olsa VER E MEZDİ konu sahibi arkadaş bunu... siz vicdan diyorsunuz ama vicdanı olan anne baba yavrusunu bu kadar sıkıntıya derde sürükler mi... tek evlat da değil.. ayrıca bir evleri var. ortada bahsettiğiniz gibi zavallı bir aile yok yani. son çareleri oğullarına bu krediyi çektirmek değil... ben de azıcık mantık diyorum...

kredi çekip ödemek çok kolaymış gibi bazıları savunuyor, babam bu kredi borçları yüzünden hastalandı neyse ki atlattı şimdi,

olmayan parayı alıp nesine güvenip üstüne bi de faizle ödemeye çalışacak.

bankalarda hata önüne gelene kredi, kredi kartı veriyorlar yolunacak kuş arıyorlar etrafta.

ortada para olsa vermiyor diye kızabilirsiniz ama bu kredi borcu. bunun yüzünden bi sürü insan intihar ediyor.

canım sen haklısın tabikide,,sonuçtaa senin yüzündenn olmuş bi borç diğil sanki sizemi harcadılarr,,sizemii güvenipp borç yapmışlarr ala ala düşüncesizlik buu,,,zatenn hepp evlilikk gündeme gelsinn bölee sorun çıkarmaya bayılırlarrr,,,istiolarr nişanlı kalınn ömür boyuu,,,çektirmee kredii sen 4 yıl beklemek zorunda diğilsin canımm...

Krediyi çektirme arkadaşım.

Eğer sen karışamazsın ben çekerim derse ve çekerse sakın evlenme. Arkana bakmadan terket bu adamı.

Acımasız olduğumu düşünen olabilir, saygı duyarım ama bu ailenin yaptığı resmen fırsatçılık ve bencillik.

Ailenin bir kere bu paraya ihtiyacı yok,

1)Çünkü bekar kızlarının tek başına oturduğu kendilerine ait bir evleri var. Bu evi satarlar ve 60.000 TL'lik borçlarını rahatlıkla öderler. Zaten anne baba kira da otururken, o evi kızlarına bırakmaları da biraz saçma olmuş. Ben olsam annem babam kira da sürünmesin, kendi evlerinde otursunlar isterim.

2)Nişanlın kız kardeşinin kredi kartını ödememeli artık. Kız çalışıp kazanıyorsa, maaşına güvenip harcamalı. Sanki abisi trilyonermiş gibi üstünden geçinmesi çok büyük ayıp.

3)Nişanlın bu maaşla hayatta ödeyemez o parayı, yani sana güveniyor.

4) Bence konuşmana bile gerek yok artık, evlenince nasıl bir eş olacağını sana şimdiden göstermiş ama en iyi sen biliyorsun nişanlını. İlerde belki böyle krediler çekemez, artık eş onayı gerekiyor, ama sürekli başınız ağrır ve ezilirsiniz gibi geliyor bana. Hep ailesine vermek isticek ve siz parasızlık çekeceksiniz. Yazık değil mi?

Sağlık sebebiyle isteseler, asla böyle bir tepki vermezdim ama bunlar resmen fırsatçı. Lütfen iyi düşünün ve akıllıca hareket edin. Bizi de haberdar edin.

nisnlini seviyorsun,bi orta yol bul bence.
hayir odemiycem diyip kestirip atamaz nisanln sonucta onlar anne babasi,bu yasa getiren insanlar.

tm ode de ama bari hepsini odemesin
3 kardese bolunsun bu borc,daha ev kurmyan,dugune para ihtiyaci olan birisinede 60 bin yuklenmez

boylece hem senin dedigin olur hem nisanlinin
o oder,sende birazda olsa 60 binin yukunden kurtulursun

sonucta o gurbette olucak annen sendn para istese,nisanlin verme dese sen odemiycekmisin?

Son düzenleme:
16 yıldır evliyim, nişanlıyken kayınpederimin işleri bozuldu ve aile girdaba girdi. 4 erkek kardeş benim eşim. Diğer 3ü hiç bir iş tutturamadı, hep sorunlar üstüste geldi maddi anlamda. İkimiz de çalışıyorduk, elbette aç açıkta bırakmayacaktık. Her ay hem anne babasının hem de işsiz güçsüz abisinin ev kiralarını ödedik, mutfak dolaplarını, buzdolaplarını ağzına kadar doldurduk. Ellerine verdiğimiz nakit para da cabası. 15 yıl boyunca zaman zaman söylensem de sustum, ailesidir, elbette bakacak dedim. Biz tok onlar orda aç olmaz dedim. Yeri geldi biz aç kaldık ama onlara hep destek çıkıldı. Başka borcu ödemedik, onlara yağdırdık, vergi borçları, kredi kartları, bankalar üstüste bindi. Eşim ise hep annemdir, abimdir, kardeşimdir dedi, onlara destek olabilmek için krediler çektik. Birkaç kere aile olarak ortak iş yapmaya kalktı her seferinde kazık yedi. En son 3 yıl önce yeter, ortaklık varsa ben gidiyorum dedim, o andan itibaren ortaklık konusu kapandı. Ama geçen seneye kadar hep destek olduk. Geçen sene işlerimiz tepetaklak oldu ve 1.5 yıldır olan onca borcu ödeyemeyerek icra, haciz eşiğinden dönüyoruz. Annem evini sattı bize destek olabilmek için, kaynanam o paradan bile istedi. Vermedik. Baktı ki bizde para tükendi, bir gün eşime dönüp sen bu aileye ne katkıda bulundun ki? Bizim hakkımız olan parayı karınla yedin dediğinde eşim bir anda sildi onları. Ha bu arada şunu da belirteyim, bunca desteğe rağmen biz hiç el üstünde tutulmadık, eşim hiçbir zaman ailesinden saygı ve sevgi görmedi, sadece para için aranan kişi oldu. Bunu görmesi için hep bekledim, benim aram hep mesafeliydi onlarla ama eşim hep içten içe üzüldü bu duruma. Benim bahsettiğim para her ay en az 4bin tl. 15 yılda yarım milyar. Ne oldu? Biz acısını çektik, üstüne bir de hakaret işittik. İçimden bazen iyi oldu, gördün en sonunda diyorum ama onlara giden meblağ benim evime girmedi hiçbir zaman... Biz hep iyi kötü idare ettik, eksik yaşadık dersem günah olur ama fazla fazla, yarınımızı düşünmeden gönül rahatlığıyla yaşayamadık. Hala bir evim yok mesela...

Diyeceğim odur ki, ben yaptım, siz yapmayın. Ben eşimi hala deliler gibi seviyorum, onsuz nefes alamıyorum, o da aynı şekilde, 15 yıldan sonra hala günde en az 10 kere konuşuyoruz, hala el ele, kucak kucağayız. Annesi, ailesi yumuşak karnı dedim, saygıda kusur etmedim, görmezden geldim ama bugün biz neredeyse bir lokma ekmeğe muhtaç iken, ona yapılanı affetmem imkansız. Sizin nişanlınıza da bu yapılacak. O vermeye, onlar da yemeye alışmışlar, hayatı boyunca sömürülecek ya da akıllanırsa benim eşim gibi 15 yıl geçtikten sonra akıllanacak ama giden yılları geri getiremezsiniz. Şimdi eşim annemin cenazesine bile gitmem diyecek duruma geldi ayyuka çıkan olaylardan sonra ama keşke önceden görebilseydi, kendini koruyabilseydi ve bu kadar üzülmeseydi...

Siz de acı çekersiniz, sizden istenen çok büyük bir yükün altına girmeniz ve hatta evlenmeden bu yükü taşımaya başlamanız. Nişanlınız ve siz ayrı ayrı kredi çekseniz bile ailesi için alacağınız en fazla kredi 20bin. Diyorsunuz ki nişanlınız banka dışında eş dost akrabadan alacakları ile üstünü tamamlayacakmış. Eş dost akraba banka kadar bile beklemiyor, tabii verirlerse... Son derece iyi durumda olanlar bile borç istediğinizde Allah seni inandırsın, kuruşum yok diyip ertesi gün evine 5bin tllik SmartTV alıp bir de nispet yaparcasına bunu gözünüze sokuyor.

Ödenemeyecek borcun altına girmeyin, günümüz şartlarında para dediğin şey uçup gidiyor...

Ben derim ki yol yakınken bağrınıza taş basın, yolunuzu ayırın. Ben nişanlıyken böyle bir durum sizinki kadar bariz değildi sadece sinyallerini vermeye başlamıştı, ben gördüm hep ama eşime anlatamadım. Ne kadar çabalasam da annesi o lafı edene kadar gösteremedim. Durumumuz elverdiği için de kendimden kıstım onlar eksik kalmasın dedim, eşime göstermeye çalıştım ama anlamadı. Aptallık yaptım deli gibi aşık olduğumdan ama sevdiğim adamın gözündeki perde indiğinde anladığında gerçekleri artık çok geçti onun için. Şimdi bir tek kendimiz için çalışıyoruz, kendimizi ayağa kaldırmaya, tabiri caizse küllerimizden yeniden doğmaya çalışıyoruz... Ama böyle olmak zorunda değildi, sizin için de evlilik böyle bir yükle başlamamalı... Hayat zaten yeteri kadar zor, bir de başkalarının yükünü kendi omzunuza yüklemeyin. Sevdiğiniz ve onun ailesi bile olsa bu sorumluluk sizin sorumluluğunuz değil...

Herkes zaten söylenmesi gereken herşeyi söylemiş ancak aklıma şu geldi ben hep evlenmeden önce erkeklerin selektör yaptığını sinyal verdiğini falan düşünürüm, ama emin olun sizinki bildiğiniz korna çalmış. Koşarak uzaklaşın.

Tarzina dikkat etseydin bunca siniri yemezdin. Seviyeyi tutturmak esas mevzu. "Sana dusmez." demeler vs.? Sana mi duser odemeyecegin borc hakkinda sallamak?

Ailem boyle bir sey istemezdi benden su durumumda.

Her neyse yahu, beni anlamaktan cok uzaksin sen. Hakikaten ugrasamayacagim...

Siz neden beni apayri anlayan arkadasla fikir teatisinde bulunup "Ne istiyor bu kiz?!" cikisi yapiyorsunuz?
Kizdigim konu o arkadasin yazisindaki yaklasim ve seviyesinden rahatsizlik duymamdi, ona kizdim. Buradaki hicbir kadina kizmadim ben ya da terslemedim kimseyi...
Istedigim yalnizca fikirdi. Atmali miyim bu nisani seklinde. Bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…