Zaten pişman olursun orası çok belli..bir insanın hayatından 4 sene gitmesi kolay bir şey değil..hele ki bu 4 senede evlenip anne olabileceğinizi bile varsayarsak..bir de şu açıdan bakın 60 bin krediyi siz aileniz için çekicek olsaydınız o sizi 4 sene bekler miydi..
Ona kalsa 4 sene beklemiyoruz. Istemiyor o da.
Yakin zamanda dugun yapacakmisiz iste, 80 bin cekecekmis. Oyle diyor...
O yuzden 4 sene bekleyeyim de kavusalim gibi bir durum da yok. Ya onun dedigi olacak ya da ben cekip gidecegim.
Ikincisine cok daha yakin hissediyorum... Bu borcun uzerine duzen kuramayiz biz. Hele bu gelir duzeyiyle.
80bini 4 yılda 105bin olarak ayda 2.200den ödemeniz gerekir..(kredi planı hesaplamadan baktım google'dan)..ve bu para düğün içinde kullanılacağı için nişanlının ailesinin gözünde sizin düğün için kullanıldı olarak görülür ve kaynar gider..4 yılda her ay bu kadar ödeyemiyceğinize göre sizinde dediğiniz gibi en az 10 sene borç ödersiniz..yaz tatillerinde tatile gidemezsiniz mesela..yada yeni evli bir çift olarak hadi bu haftasonu kaçamak yapalım şuraya gidelim diyemezsiniz..yani ben aynı durumda olsam diyemem..o yüzden malesefki gerçekçi bakman lazım canım..
Daha buyuk borcumuz olsa da "bizim" borcumuz olacak. Ailesinin degil. Bunu iyi anlamak gerekiyor. Ben borcla evlenmem demedim, o sizin hayal gucunuz olmus. Ben defalarca altini cizdim ve dedim ki "ortak gelecegimiz icin yatirim yapiyor olsak, amenna. Fakat ben ailesinin borcunu odemek icin evlenmiyorum ya da o sebeple calismiyorum."
Yoksa sadece benim annemin yardimiyla borcsuz evlenecek degiliz, gayet farkindayim.
Somuruyorlar bizi demiyorum ben ama o borc bize kaktirilmaya calisiliyor su an. Bugun bana yarin sana demelik bir durum da yok gorunen cunku onumuzdeki bir 10 yil hic bize gelmeyecek o "kalkinma sirasi".
dediğim gibi benim görüşüm siz bitirin bu işi şimdiden nişanlınızzın ailesini sömürge devlet olarak görmeye başlamışsınız ayrıca borç sizin olunca çakıl taşımı verceksınız alacaklınıza yine para ödiceksiniz benim demek istediğim farklı yani siz şöyle borç olsun istiyorunuz ben ev alıyım oturıyım onun borcunu ödiyim bumudur sadece insanın başına herşey gelebilir o zaman ne olcak onu sordum sadece karar sizin allah mutluluğunuzu daim eder inşallah :)
iyide daha evli bile değiller nişanlıyken onun ailesinin borcunu bu kız ödemek zorunda değilki..sağlık için olsa ağzımı bile açmam..ama zamanında başkalarının yaptığı hatalar nedeniyle oluşan bi borç..tabiki kendi aldığı ev için borç ödüyo olsa farklı olur en aızndan içinde oturduğum ev benim der..ama böyle her ay çalışcak didincek ne için kendisinin olmayan bir borcu ödemek için..
bu işler karışık işler benim tek bildiğim insan ne oldum demicek herşeyde kötü durumdaykende iyi durumdaykende bu borcu evlendikten sonra çıkarsa ne olacak boşanacakmı bence nişanlısının aileside şöyle diyodur evli bile değilsiniz o ne karışıyor diyodur emin olun yani baya karışık durumlar mantıken çekmesin ama duygusal olarak aciliyet varsa çekecektir krediyi
bu işler karışık işler benim tek bildiğim insan ne oldum demicek herşeyde kötü durumdaykende iyi durumdaykende bu borcu evlendikten sonra çıkarsa ne olacak boşanacakmı bence nişanlısının aileside şöyle diyodur evli bile değilsiniz o ne karışıyor diyodur emin olun yani baya karışık durumlar mantıken çekmesin ama duygusal olarak aciliyet varsa çekecektir krediyi
şaka mı yapıyorsunuz?? yoksa damat adayının annesi falanmısınız acaba çözemedim.. azıcık mantık yeterli... toplam gelirleri 2000 civarı ödemeleri gereken tutar 2200 artı bu insanlar yaşayacak yemek yiyecek fatura ödeyecek. gezmek vs bunlar çok lüx sayılır böyle durumda.. SIFIR gelirleri olacak anlıyormusunz? komşulardan mı yemek isteyecekler? şimdi kızn nişanlısı aylık 3-4 milyar kazanır sıkar dişini bir şeklde ödemeye çalışır... aylık kendi maaşını aşan bir kredinin altına neye güvenerek giriyor olablr sizce?? üniversiteyi bitirmiş olan eşine tabiki....
ayrıca konu sahibi arkadşım o kredi çekilrse ve sen bu çocukla devam edecek olursan ne olcağı açk... kesnlkle kira fln veremeyecksnz... babası gelin bizle yaşayın bir tas yemek veririm ben size diyecek... sonra ne olucak... yıllarca evimde yediklerine saysınlar olacak.... olacak bu yani kaçarı yok.
kesnlkle rest çek.. bu kadar kolaysa benm hayatımı çöpe atmak ben yokum de.. göze alabiliyorsa da kendi bilir... demekki seni yeternce sevmiyordr....kendini ateşe atma...
o zaman ne yapacak konu sahibi arkadaş dediğiniz gibi resini çekecek yoluna bakacak inşallah bundan sonra önüne çıkacak insanlarda size uygun insanlar olur ne diyelim başka :) siz bekarsınız herhalde yada yaşınız genç :) bide bu yeterince sevgi nedir yaa tamam inşallah önümüze karun gibi insanlar çıkar bizde rahat içinde yaşarızda yeterince sevmiyo sizin aileniz böyle bişey yapsa eşiniz çok zengin olsa para vermese yine diyeceğiniz şey eşiniz yada eşim beni sevmiyor üzülmem göz yumuyor mantıkan bu çıkıyor ortaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?