Sizce şu durumda evlilik düşünmeli miyim?

Ona kalsa 4 sene beklemiyoruz. Istemiyor o da.
Yakin zamanda dugun yapacakmisiz iste, 80 bin cekecekmis. Oyle diyor...
O yuzden 4 sene bekleyeyim de kavusalim gibi bir durum da yok. Ya onun dedigi olacak ya da ben cekip gidecegim.
Ikincisine cok daha yakin hissediyorum... Bu borcun uzerine duzen kuramayiz biz. Hele bu gelir duzeyiyle.

80 bin e tokiden ev alinir be ne borcuymus bu. Ayrica 80 bin cekecekse yuksek br pesinat da odemesi gerek. Bankalar manyak gibi faiz koyuyor be. 10 yilda odenir anca o borc. Senin nisanlin gercekten hayalperest.

80bini 4 yılda 105bin olarak ayda 2.200den ödemeniz gerekir..(kredi planı hesaplamadan baktım google'dan)..ve bu para düğün içinde kullanılacağı için nişanlının ailesinin gözünde sizin düğün için kullanıldı olarak görülür ve kaynar gider..4 yılda her ay bu kadar ödeyemiyceğinize göre sizinde dediğiniz gibi en az 10 sene borç ödersiniz..yaz tatillerinde tatile gidemezsiniz mesela..yada yeni evli bir çift olarak hadi bu haftasonu kaçamak yapalım şuraya gidelim diyemezsiniz..yani ben aynı durumda olsam diyemem..o yüzden malesefki gerçekçi bakman lazım canım..

Ilginiz icin cok tesekkur ederim.
Dediginiz gibi, 2.200 bizim toplam aylik gelirimizden daha yuksek bir meblag ve odeyemeyiz...
En az 10 senemi yakmak istemiyorum bu borcun golgesinde. Cocuk da yapamam ben bu 10 yil icinde, teminatim yok bir seyim yok...
Ama nisanlim vazgececege benzemiyor. Sanirim bize son gorundu. Yarin bir konusayim da kendisiyle...

cnm nişanlın hayal görüyo.. çekebilceği en fazla 25 bin hadi buldu diyelim batar gider hayatta ödiyemez. benimki 1.500 maaş artı ailesi yardım ediyo 3 mlyar kredi çekti aysa 300 lira ödemek bile sarsıyo onu. yani maaşı ve çekmek istediği tutar şaka gibi .. hiç korkma çekemez ama sizinde hayatınız çok zor olacağa benziyor. sürekli birilerinin eli sizin cebinizde olucak. çalışırken nefret ediceksin ben onlar yesin diyemi çalışıyorum diye.

ya harbiden ben onu atladım biz 60 bin çekebilmek için 100binlik evimizi ipotekledik 80bin krediyi neyi teminat gösterip çekicek? 1200 maaşla 12bin krediden fazla vermezler (maaşın on katı)..eğer bir teminatı yoksa..

canım sakın ama sakın bu borcun altına girmeyin 60 bin yaa ne demek.. neden birtek senin nişanlına yükleniyor bu yük ? ne iş yapıyorki böyle büyük bi miktarı çekmeyi göze alabiliyor.. dostluk başka alışveriş başaka..üç beş değil çok para gerçekten..sakın çektirme çekersede kendi bilir seni kaybedeceğini belirt ona. sırf bu sebepten senin 4 yıl bekleme gibi bi lüksün olamaz.. ayrıca nişanlının tavrıda hiç iç açıcı değil

dediğim gibi benim görüşüm siz bitirin bu işi şimdiden nişanlınızzın ailesini sömürge devlet olarak görmeye başlamışsınız ayrıca borç sizin olunca çakıl taşımı verceksınız alacaklınıza yine para ödiceksiniz benim demek istediğim farklı yani siz şöyle borç olsun istiyorunuz ben ev alıyım oturıyım onun borcunu ödiyim bumudur sadece insanın başına herşey gelebilir o zaman ne olcak onu sordum sadece karar sizin allah mutluluğunuzu daim eder inşallah :)

iyide daha evli bile değiller nişanlıyken onun ailesinin borcunu bu kız ödemek zorunda değilki..sağlık için olsa ağzımı bile açmam..ama zamanında başkalarının yaptığı hatalar nedeniyle oluşan bi borç..tabiki kendi aldığı ev için borç ödüyo olsa farklı olur en aızndan içinde oturduğum ev benim der..ama böyle her ay çalışcak didincek ne için kendisinin olmayan bir borcu ödemek için..

bu işler karışık işler benim tek bildiğim insan ne oldum demicek herşeyde kötü durumdaykende iyi durumdaykende bu borcu evlendikten sonra çıkarsa ne olacak boşanacakmı bence nişanlısının aileside şöyle diyodur evli bile değilsiniz o ne karışıyor diyodur emin olun yani baya karışık durumlar mantıken çekmesin ama duygusal olarak aciliyet varsa çekecektir krediyi

sizde haklısınız ama ne biliyim evliykende bu borç çıksa yinede ailenin bu borcu sadece 1 çocuklarının üzerine yıkmasıda doğru olmamış..

Ben nişanlının , senin onu sevdiğin gb seni sevdiğini düşünmüyorum..
Hayatta önceliği ailesi olan erkekten korkmak gerek canım ,
Bir erkek ailesi ve evleneceği insan ile arada bir denge kuramıyorsa o erkekten ne eş nede hayat arkadaşı olmuyor insana..

Şimdi diyelim ki bu kredi işine göz yumdun , bir şekilde halloldu bu pekı sonra ?
O kadar ağır bır yukle basladıgınız yolda hala aynı mutlulukla devam edebılcekmısınız ?
Daha evlenmeden boyle bır mevzuda sana restı ceken bır erkeğe ömrunu verebılcekmısın yada değer mi ömrünü vermeye .
İçimden yakma kendini demek geçiyor , yazık sana baska ınsanların keyıf surmesı ıcın sen heba olacaksın
Nişanlın baştan koymuş tavrını , Ailesi her zaman ilk planda olucak , ve o aile cocuklarının bu zaafını her zaman kullanıcak.
Arada ezilen , uzulen hep sen olacaksın. İnan bana aşk geliyor ve geçiyor .. İyi düşün , yazık etme kendıne
Hakkında hayrlısı olsun ama pek hayrlı bırsey yok bu ilişkide malesef..

4 yılda nasıl ödenecek 60.000? Yamulmuyorsam ayda 1.500 taksitle 4 yılda 60.000 çekilen bir kredi ödenir. Maaşı 1.200 müş. Geri kalanı da sen mi ödeyeceksin Şaka gibi ya. Bir kere 4 yıl da hayal. Bir aile nasıl çocuğunun 5 yılını yemeye göz yumar. İnanılır gibi değil. 60.000! Eşiniz gerçekten çok iyi niyetli ama o aile çok kötü. Ailenin yaptığı iş tam olarak nedir? Bence nişanı at. 5 yıl hayatından çalacaklar. Nişanlının bir hatası olsa neyse belki göz yumup ödeyebilirsiniz. Ama eşinin ailesi için 5 yılını harcaman anlamsız. Eğer nişanlın için ailenin pişkinliği senden sonra bir sıraya düşerse ödemem diyerek seni ikna edebilir zaten. 5 yıllık bir vadede kaybedeceğin bir şey yok :)

şaka mı yapıyorsunuz?? yoksa damat adayının annesi falanmısınız acaba çözemedim.. azıcık mantık yeterli... toplam gelirleri 2000 civarı ödemeleri gereken tutar 2200 artı bu insanlar yaşayacak yemek yiyecek fatura ödeyecek. gezmek vs bunlar çok lüx sayılır böyle durumda.. SIFIR gelirleri olacak anlıyormusunz? komşulardan mı yemek isteyecekler? şimdi kızn nişanlısı aylık 3-4 milyar kazanır sıkar dişini bir şeklde ödemeye çalışır... aylık kendi maaşını aşan bir kredinin altına neye güvenerek giriyor olablr sizce?? üniversiteyi bitirmiş olan eşine tabiki....

ayrıca konu sahibi arkadşım o kredi çekilrse ve sen bu çocukla devam edecek olursan ne olcağı açk... kesnlkle kira fln veremeyecksnz... babası gelin bizle yaşayın bir tas yemek veririm ben size diyecek... sonra ne olucak... yıllarca evimde yediklerine saysınlar olacak.... olacak bu yani kaçarı yok.

kesnlkle rest çek.. bu kadar kolaysa benm hayatımı çöpe atmak ben yokum de.. göze alabiliyorsa da kendi bilir... demekki seni yeternce sevmiyordr....kendini ateşe atma...

o zaman ne yapacak konu sahibi arkadaş dediğiniz gibi resini çekecek yoluna bakacak inşallah bundan sonra önüne çıkacak insanlarda size uygun insanlar olur ne diyelim başka :) siz bekarsınız herhalde yada yaşınız genç :) bide bu yeterince sevgi nedir yaa tamam inşallah önümüze karun gibi insanlar çıkar bizde rahat içinde yaşarızda yeterince sevmiyo sizin aileniz böyle bişey yapsa eşiniz çok zengin olsa para vermese yine diyeceğiniz şey eşiniz yada eşim beni sevmiyor üzülmem göz yumuyor mantıkan bu çıkıyor ortaya

Son düzenleme:
şunu belirtmeliyim yalnız oğullarına nazları gecebilir ancak seni hiçe saymışlar sanki.sonuçta gelinleri olacaksın böyle birseyi isterlerken nişanlından,seni de düşünmelilerdi.bu kız evlenecek ihtiyacları olacak falan filan.sonuçta hersey gençlikte istenir,yapılır.yaptıkları çok ayıp.ya seni çok iyi görüp yararlanıyorlar iyi niyetınden ya da çok cahiller.senin de ailen var onlara karsı da utanmaları gerekır ayrıca böyle bir zamanda böyle bir istek!!!nişanlına gelince seni üzmek istemem ama söylemelıyım ondan sana fayda gelmez.ailesini herkes sever.ama siz evlılık yolundasınız.yine de olaya iyi niyetle yaklastığının farkındayım.sen uyarmışsın bak ayrılırım dıyee!!!sorun burda işte şimdiden bir sey dıyemıyorsa ilerde hiç diyemezzz.bunu böyle bil.9 senelık evlıyım ben de.herkesın haddını bılmesı gerek.büyük küçük farketmez bence.hakkında hayırlısı

Bu parayı aılesıne verdıgınızden emınmısınız ?

kredıyı nısanlın ceksın aılesı odesın ne munasebet ya 2 dıger kardeste yarıdm edebılır kredıyı odemeye
60 5 sene aylık odemesı 1300-1500 gelır

bılemıcem

cnmmm... çocuk ailesine hayır diyemiyorsa daha çok canınız yanar ileride ayrıca 4 yıl az değil
ki sen teklif etmişin 10 000 verelim zorlayalım da kendimizi diye yani elinden geleni yapmışın ....
adamalar sizi nasılsa çalışıyorlar gözüyle bakıp size gömüyorlar borclarını ayrıca bu sadece 60 000 ile kalmaz cnm emin ol...
yani arkana bile bakmadan kaç derim ben sana o çocuktan

Ne oldum dıyecek bır durum yok ortada. Bekar bır abla var kendı basına aılenın evınde oturan. Satsınlar o evı odesınler borcu. Sevgılı olsalar bır ıhtılamal aılenın bunu deme lüksü olabılır '' o ne karısıyor''. Nısan yapıp o yuzugu parmagına taktıysa o çok guzel karısır. Evlendıkten sonra sıkıntıyı cekecekse cok guzel karısır...
Sız olsanız boyle durumda gozunuz kapalı evet dıyeceksınız anlasılan. Adam ruya goruyor resmen 1200 lıra maas alıyor o kadar kredının altına gırecek arta kalanla gecınırız dıyor. Arta kalan degıl içe göcen olacak haberı yok...

Konu sahıbı arkadasım nısanlınız kac yasında? Bana yası kucuk gıbı geldı 22 cıvarı gıbı... Aklı basında bır erkek asla boyle bırseyle basa cıkamayacagını bılır. O yuzugu takmasını bılıyorsa onun da aılesının de sıze karsı sorumlulukları... Yazdıklarınızdan anladıgım kadarıyla cok aklı basında bır arkadasa benzıyorsunuz. Bugun bu kredıyı cekemese yarın evlendıkten sonra baska bırsey cıkmayacagının garantısı yok...
Hakkınızda hayırlısı olsun, sız zaten ne yapmanız gerektıgını cok ıyı bılıyorsunuz, ınsallah nısanlınız aklını basına alır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…