Sizce şu durumda evlilik düşünmeli miyim?

bazı insanlar evlenmemeli....
nişanlında onlardan biri...
çünkü dünyadaki görevi ailesinin gönlünü hoş tutup onları maddi anlamda desteklemek...
nişanlın seni düşünmezken sen elalem ve elin oğlu için neden sıkıntı çekesin..
sen çekersin biterde biri döner sana teşekkürmü eder allah razı olsun sabırlı davrandın mı der sanıyosun....
valla ne yalan söyliim daha çok başındasın ben olsam tekrar düşünürdüm evlenmeyi...

henüz nişanlıyken kredi çekecem diyen birisi 4 yada 5 yıl sonra evlendiniz diyelim yine isterlerse yine çekip verecektir bunun ödemelerine sizde dahil olacaksınız ve inanın çekilmez bir durum bu aynı şeyleri yaşadım çok iyi biliyorum bir kere tamam dediğiniz an bunu ardı arkası kesilmiyor kendiniz için hiç bir şey yapamıyosunuz sürekli borç borç böylede hayat geçmiyor emin ol, nişanlınız şimdiden ailem diyosa zaten bu evliliktende pek bir hayır beklenilmez yol yakınken dön derim ben seni gözden çıkarmış zaten seven insan biraz olsun karşısındakini düşünür ne istediğine ne dediğine önem verir resmen maddi konuda seni kullanacak o ailesine para yağdıracak sizde evin geçimini üstleneceksiniz evlenirseniz sizin kararınız ama iyi düşünün bir ömür böyle nasıl gider ???

Bence nişanlınız o parayı istese dahi çekemeyecek. Nedeni de şu; bir kere üstünde mal mülk yok anladığım kadarıyla yani neyi bankaya ipotek edecek veya kimi kefil gösterecek. Kaldıki 60000 TL kredi çekmek için kredibilitenizin bayag yüksek olması gerekiyor.
Hadi diyelim 5 yılda geri ödese. Faiz oranı şu an %1,35'lerde... 60 ayda bu parayı 95000 tl civarında geri ödersiniz. Aylık ödemesi de 1500 civarı yapar. Nişanlınız eğer hanları hamamları vs yok ise gelirinin maksimum 20 katı kadar borçlanabilir bu da bir dip not. Yani bankalar söylediği gibi herkese borç vermiyor. Kredi vermeye adam aradıkları doğrudur. Yalnız bu krediyi geri ödeme kapasitesine sahip adam arıyorlar.

Benim dikkatimi çeken şey herkesten farklı ama daha önemli gibi geldi bana.

Nişanlınız ailesi için çekeceği kredi ile ilgili karara sizin fikrinizi dahil etmezken,
ödeme planına ve evlenirseniz nasıl geçineceğinize ilişkin planlarına sizin
gelirinizi dahil ediyor... Bu işe size güvenerek gireceğinin göstergesi gibi
geldi bu durum bana... :44::44::44:

ayy öyle şey mi olur ya
nasıl aileler var ya Rabbim, bunu nasıl kabul ediyor ailesi
60 bin lira genç bir insan için ne kadar önemli bir birikim, bunu neden ailesnin borçları için kullansın ki
evlenecek, çoluğu çocugu olacak
60 bin lira az mı ya

senin nişanlında iş yok güzelim, seninle kuracağı gelecekten çok annesini babasını düşünüyor
aile tabiki de yalnız bırakılmaz, insan elinden gelen bütün yardımı yapar ama
bu kadarı fazla, hatta enayilik yani
çok düşüncesiz bi adammış

Düğünü askıya almaktan başka çare yok.napsın ailesi zor durumdayken nasıl düğünü düşünsün çocuk.Razı edebilirse diğer kardeşleriyle ortak çeksinler kredi ama yok olmyorsa ailesine rest çekemez.
Birde sanki evliymişsiniz gibi bütçenizi konuşuyorsun veya kredi çekme deme hakkını kendinde görüyorsun.kusura bakmayın ama o ailenin işlerine senin henüz karışma hakkın yok.önce bu bilinçte olmalısın,beklersin 4-5 yıl daha yaşında küçük.acele etme bence.

1 daireleri var, ablasi kaliyor. O kadar.
Tuhaf yasayan insanlar. Planli degiller. Sefaya cok duskunlar ayrica.
Yatirim yapayim da bak zor durumda kalmayayim dusuncesi hic yok. Anlik yasiyorlar.

ya siz gerçekten borçları olduğuna inandınız mı?
bir aile 60bin lira borcu bir gecede yapmaz bu bir süreç işidir. sağa sola borçları varsa da ellerinde para oldukça öderlerdi zaten.
borçları olsaydı nişanlınızın ablasının oturduğu ev satılırdı. borç ödenirdi artan paranın üstüne de ailesi bir miktar kredi çeker yeni ev alırlardı.
siz o aileye girmiş sayılırsınız. 60bin lira borç olduğunu kredi çekilceği zaman öğrenmeniz bana tuhaf geldi.
size bir şey diyim mi o parayı alırlar yerler. borçlar aynen kalır. onların yediği parayı da siz ödersiniz.
yazık etmeyin kendinize.

saçmalama güzelim ya ne cimriliği?

seni ve nişanlını sömürecek olan bir aile var ortada

nişanlının yapmak istediği şeyin adı yardım etmek değil, enayilik etmek

ve emin ol o aile sadece krediyle kalmayacak

ellerinden geldğince her fırsatta para kopartacak sen canınla başınla çalışıp para kazanırken onlar kocanı harcamaya bakacak

Ne kadar yardım sever bir nişanlınız var maşallah baksanıza ablasının kredi kartlarının borcunu bile o ödüyormuş benm kardeşim hiç yapmadı öle bişi(( Şaka bi yana da cnm 60 bin tl kredi çekiyorum desen şimdi nerden baksan iki katı bankaya ödüyorsun evlilik arefesinde ödenebilecek bir meblağ değil bence nişanlın illede ailemin borçlarını ödeyeceğim diyorsa ona ailesiyle mutluluklar dile...

canım gerçekten çok zor bir durum ama canını sıkma çünkü memur değilse (memurlarda 25 katına kadar veriyorlar yanlış hatırlamıyorsam) nişanlına hiç bir banka o krediyi vermez maaşının 10 katı kadarını verir fazlası için kefil ya da konut ipoteği ister nişanlının ailesi evini ipotek ettirmeyeceğine ve nişanlının abisi de kefil olmayacağına göre(anlattıklarından bu kanıya vardım) nişanlın 60 bin falan çekemez kaldı ki hadi çekti aylık kredi ödemesi fazla olacak e nişanlın nasıl yaşamını sürdürecek evlenmeyi bırak kendini geçindiremez ki sen bence çok dert etme banka zaten vermez olduki verdi taksitleri gördüğünde ödeyemeyeceğini anlar.

Şimdi bir kaç bankaya baktım 60 bin çekse genelde 60 aylık kredi veriyorlar (konut kredisi olmadığı taktirde) geri ödemesi 95 binlere yaklaşıyor ve aylık 1500 falan ödemesi gerekiyor bir bankaya gidip konuştuğunda vazgeçecektir şimdilik sakin kal bence

Son düzenleme:
Krediyi nisanlin cekse, evlenir evlenmez geçim sıkıntınız başlayacak.
Kayın ailen çekse belliki hep sizden yardım isteyecekler ödeyemedikçe.
İşiniz zor çünkü nişanlın sizin dügün masraflarini pek umursamiyor.
Ayrıl diyemem ama bu durumda evlenirsenizde daha baştan mutsuzluklar başlayacak.

1.200 lira. Ben de 1000 lira aliyorum yaklasik.
Dusunun, etimiz ne budumuz ne bizim. Birikimimiz de yok ve dugunumuz olacakti onu bekliyorduk.

Aldığınız maaşlara göre hem bir ev geçindirip hemde 60 bin borç ödemek yorar gibi görünüyor.

Ben sizin yerinizde olsam asla ama asla çektirmezdim o krediyi. Harcarken senide ortak ettiler mi ki borcunu öderken senide ortak ediyor nişanlın.

Ne kadar toz pembe görüyor herşeyi nişanlın.Küçümsemek istemiyorum ama asgari ücretten biraz fazla aldığı maaşla 80 bin lira bide bunun üstüne faiziyle birlikte ödeyemez.He içini rahat tut zaten o krediyi ona vermezler.Neyine güveniyor anlamış değilim.Çok toy bir çocuk nişanlın.Kötü senaryo ise gün gelir evlensenizde senin maaşından kesilir bu para.Aç acına kalırsınız.Ailenin hele rahatlığa bak.Bütün yükü 1000lirayı biraz geçmiş maaşı olan ogullarına yukluyorlar.Nişanlına acıdım çok.Yazık.

Yazinin basi "siz" diye, sonu "sen" diye hitap ediyor bana. Bu ne kafa karisikligi, bu ne celal? Siz de mi cektiriyorsunuz oglunuza boyle krediler?

Ailesi bunu o zor duruma girmeden dusunecekti. Hadi olmadi diyelim, bir sekilde oldu o borc; bunun yolu evlenecek ogluna kitlemek midir?
Nisanliyiz diyorum, eylul ayinda evlenecektik diyorum. Elbette ki butcemizi konusacagiz, ya ne yapacaktik? Hayat bu kadar basit degil iste, sen isin ekonomik boyutunu da dusunmek zorundasin. Ne yiyeceksin, ne iceceksin vs.

4-5 yil daha neden bekleyecekmisim? Bunu bu rahatlikla nasil soyleyebiliyorsunuz? Benden devir alip siz mi bekleyeceksiniz yoksa?

Sizin gibi zihniyetler yuzunden sevdigim adamla evlenemeyecegim. Cok yazik.

Ben de cekmesini istemiyorum ama nasil... Tavri net gibi.
Bugun 1 kez aradi, isyerindeydim duymamisim. Ogle yemegine cikinca aradim, soguk konustuk.
Tavrini buradan anliyorum. Her seye karar vermis gibi...

Bu kadar yüklü bir mablağ tek kişiye yüklenmez. Deselerdi ki sen çek biz bütün aile elbirliği ile ödeyelim, belki bir nebze düşünülürdü.Ama ortada öyle bir plan yok. Özellikle o bekar abla neden gündeme gelmiyor anlamıyorum, en potansiyel ödeyici o aslında, insan ailesine acımaz mı hiç

Ben şahsen bin zorlukla çalışıp kazandığım paranın, benim hiç bir dahlimin olmadığı bir borcun ödenmesine gitmesine razı olmam. Hem de bu para 60.000 olacak, kardeşler de borç sahibi de yan gelecek umursamayacak ben yeni evli halimle yıllarca ödeyeceğim

Borç ödemek hiç kolay değil. Eşimle çok güzel kazançlarımız. Ama yüklü düğün borcunu kısa sürede ödemek zorunda kaldık. Bu bile depresyona sokuyor insanı, bu yüzden tartışmalarımız oluyor malesef.

Kötü örnek olmak istemem ama ben senin yerinde olsam bu tavır ve öneriler karşısında çoktan fırlatmıştım yüzüğü.

Durumlari hicbir zaman iyi degildi, borclar vardi. Nisanlim da maddi anlamda ufak ufak destek oluyordu zaten oncesinde de.
Bir gecelik borc degildir haklisiniz ama nisanlimdan o yukte bir para yeni istendi.

Ama su konuda cok haklisiniz, arkasi kesilmez bunun evlenince de...

Evet, sinirimi bozan bir diger konu da o.
Bir tek nisanlima yuklenmis o borc. Yazik gunah bize de...

benim ilk aklıma gelen nişanlınızın ailesinin sizi istemedigi ve işi yokuşa sürmek için,araları bozulur ayrılırlar diye böyle bişe öne sürmüşler gibi geldi..yada daha evlenmeniz için erken oldugunu düşünüp biraz daha uzasın diye böyle düşünmüşler gibi geldi..çünkü oğullarının gerçekten evlenmöesini isteseler böyle düşüncesizlik yapmazlar gibi geliyorr....ya daa ailesiyle birlikte yaşamanızı istedikleri için sizi maddi anlamda zorlayıp beraber yaşamaya mecbur bırakacaklar...tabii bunlar sadece benim fikrim

Nişanlın bu kadar kararlıysa muhtemelen planını da yapmıştır, düğünde takılan takılarla borcun belli bir kısmını ödemeyi bile planlamıştır bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…