Sizce tüm durum göz önüne alınınca ne yapmalılar?

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Kızlar merhaba,

Bir arkadaşım için soruyorum .

Yaza doğru sevgilisiyle evlenmek istiyorlar ama şuan virüs dolayısıyla ciddi bir adım atamadılar. En azından nişan olsa ufaktan ev vs işlerine başlasak diye düşünüyorlar. Nişanı kesinlikle davet şeklinde istemiyor virüsten dolayı. Sadece kendi çekirdek ailesi arasında güzel bir yerde yemek yiyerek kutlasak bir kaç fotoğraf çekimi yapsak çok mu garip olur diye düşünüyor. Ailesine söylemedi daha böyle bir fikri olduğunu biraz geleneksel bir ailesi olduğu için nasıl söylesem nasıl yapsak diye kafası karışık. Sizin fikirlerinizi almak istiyor. Çocuk türk ama tüm ailesi Almanya'da yaşıyor. Aslında onlarda biraz geleneksel bir aile yapısındaymış ama çocuk ailesine söyleyince ne yapalım bu şekilde oldu virüs ne zaman düzelecek belli değil , ne zaman gelebiliriz bilmiyoruz o yüzden istediğiniz gibi yapın demişler.
Sizin fikirleriniz neler? Bu şekilde yapsalar çok mu garip olur? Ve ailesine nasıl söylemesi uygun olur?

Not: Arkadaşım 27 yaşında , sevgilisi 31. İkisi de çalışıyor

Nişan zorunlu mu

Yani geleneksel aile düğün ister vs de nişan çok daha fuzuli

Nasıl isterse öyle yapsın virüs desin ailesini ikna etsin
işte isteme olmayacak. Aile büyükleri olmayacak. Ailesi sorun çıkartır diye düşünüyor

ben tüm bu anlattıklarına bakarak sorun olacağını düşünüyorum. gelecek neyi getirecek belli değil elbette ama aileler pek olumlu olmayacaktır

ben tüm bu anlattıklarına bakarak sorun olacağını düşünüyorum. gelecek neyi getirecek belli değil elbette ama aileler pek olumlu olmayacaktır
evet muhtemelen. Ama belirsiz bir şey için uzatmak istemiyorlar nasıl ikna edebilir ailesini hiç bilmiyor , üzülüyor

burada dugun olmadan da evlilik oluru konustuk korona zamani boyunca,

nisan hayli hayli olur da,

zaten nisan olmasa da olur.
Sevgilisini gotursun anasinin babasinin karsisina cikarsin, karsi aileyi de facetime yapsin, olsun bitsin.

Nişan yapılması şart mı? İki aile görüntü konuşsun olsun bitsin. Tek tarafın katılacağı nişan garip olur zaten nişan başlı başına gereksiz bir adet bence

Çocuğun tüm ailesi Almanya'da. Normalde her sene gelirlermiş 3 4 kere ama bu sene gelememişler ve ne zaman gelebilirler belli değil
Ben karşı tarafı görmeden, tanımadan evlenmek istemezdim. Kızın ailesi de görmeden tanımadan kızlarının evlenmesini istemeyecektir doğal olarak. Evlilik kaçmıyorsa, çok aceleleri yoksa beklesinler.

Ayrıca uçuşlar açık, geliş gidiş yapılabiliyor. Bi zahmet oğulları için kalkıp gelsinler. Bir sürü insan gelip gidiyor. Salgın bitmeyecek, bahane değil yani bence. En azından aileden bir iki kişi gelebilir.

Kızlar merhaba,

Bir arkadaşım için soruyorum .

Yaza doğru sevgilisiyle evlenmek istiyorlar ama şuan virüs dolayısıyla ciddi bir adım atamadılar. En azından nişan olsa ufaktan ev vs işlerine başlasak diye düşünüyorlar. Nişanı kesinlikle davet şeklinde istemiyor virüsten dolayı. Sadece kendi çekirdek ailesi arasında güzel bir yerde yemek yiyerek kutlasak bir kaç fotoğraf çekimi yapsak çok mu garip olur diye düşünüyor. Ailesine söylemedi daha böyle bir fikri olduğunu biraz geleneksel bir ailesi olduğu için nasıl söylesem nasıl yapsak diye kafası karışık. Sizin fikirlerinizi almak istiyor. Çocuk türk ama tüm ailesi Almanya'da yaşıyor. Aslında onlarda biraz geleneksel bir aile yapısındaymış ama çocuk ailesine söyleyince ne yapalım bu şekilde oldu virüs ne zaman düzelecek belli değil , ne zaman gelebiliriz bilmiyoruz o yüzden istediğiniz gibi yapın demişler.
Sizin fikirleriniz neler? Bu şekilde yapsalar çok mu garip olur? Ve ailesine nasıl söylemesi uygun olur?

Not: Arkadaşım 27 yaşında , sevgilisi 31. İkisi de çalışıyor

acık havada sosyal mesafelı sekılde aıleler bır araya gelır yemek yenır dısarda bır yerde ozel gun yemegı seklınde gencler yuzugu takar resımler cekılır gayetde guzel olur yazın da evlenırler olur bıter aıle ıstedıgı kadar geneneksel olsun o gelenek korona savmıyor genelde geleneksel aıleler ısı uzatmayıda sevmez mecburlar

gonul ısterdı hayallerındekı gıbı olsun ama insanlar ölüyor şaka degıl yanı su durumda kımse alınmazda akrabalara hıc gerek yok altın takacak olan her turlu verıyor o altını emın olun altın ıcın eglence yapılmasına gerek yok

isterlerse dalgic kiyafeti giyip denizin altinda yuzuk taksinlar. isterlerse astronot kiyafeti giyip uzayda evlensinler.. kime neye gore garip.. virus zaten allak bullak etti her seyi. islerine nasil geliyorsa oiyle yapip gecsinler. cocugun ailesi de razi. millet neye kafayi takacagini sasirdi artik.

Ben karşı tarafı görmeden, tanımadan evlenmek istemezdim. Kızın ailesi de görmeden tanımadan kızlarının evlenmesini istemeyecektir doğal olarak. Evlilik kaçmıyorsa, çok aceleleri yoksa beklesinler.

Ayrıca uçuşlar açık, geliş gidiş yapılabiliyor. Bi zahmet oğulları için kalkıp gelsinler. Bir sürü insan gelip gidiyor. Salgın bitmeyecek, bahane değil yani bence. En azından aileden bir iki kişi gelebilir.
Kendilerini ve geldiklerinde bir sürü kişiyi riske atacaklar buna değmeyeceği için onu bir seçenek olarak düşünmüyor.
Aslında arkadaşım tanıştı çocuğun ailesiyle virüs çıkmadan önce

Back
X