• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce "uzak mesafe ilişkisi" gibi yürür mü bir evlilik?

gul2016

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
6.280
13.194
198
Eşimle A şehrinde tanıştım. Ben de A şehrindenim. Eşimin ailesi A şehrine 950km uzaklıkta olan B şehrinde yaşıyor. Eşim üniversiteden beri ailesinden ayrı yaşıyor. Biz tanıştığımızda da 9 yıldır A şehrinde yaşıyordu. Biz de A şehrinin bir ilçesine taşındık yaşıyoruz. Evlendiğimizden beri senede 2 kez ailesinin yanına gittik geldik, annesi de senede 1kez bize geldi gitti, (babası seyahat edemiyor) Bu düzen epey zor oluyordu. Çoğu kez "keşke onlar da A şehrinde olsaydı da bu kalmalı gelmeler gitmeler olmasaydı" dedim hep. Ancak sorun şu ki onlar asla B şehrinden vazgeçmezler. Ben de asla A şehrinden vazgeçmek istemiyorum. Şimdi annesi babası gün geçtikçe yaşlanıyorlar ve yaşlandılar. (yaşlar 70+ ve 80) Sağlık sorunları olduğu gibi artık günlük rutin işlere de yetememeye başladılar. Aslında yanlarında ev ve yemek işleri için devamlı bir yardımcıya ve ayrıca, ev dışındaki işleri için ya taksiye ya da bir şoför gibi kendilerine yardımcı olacak birilerine ihtiyaçları var (araba kullanmakta da zorlanıyorlar). Ancak böyle bir şeyi de kabul etmezler. Şu anda bu ihtiyaçlarını eşim gideriyor ama tabi geçici bir süreliğine. Eşim bir aydır B şehrinde yanlarında, Ben A şehrindeyim. Eşim seçim için gelecek, sonra yazın tekrar gidecekmiş. Bu arada yılbaşında da bir ay yanlarında kalmıştı. Dışarıdan bakılınca aslında bizim A şehrinden B şehrine taşınmamız lazım. Ancak ben Kesinlikle B şehrine taşınmam. Bunu defalarca söyledim. Hatta bilseydim evlenmezdim bile dedim (ama bundan emin değilim...) Velhasıl öyle görünüyor ki biz eşimle uzak mesafe ilişkisi yaşayacağız. Yarın öbür gün annesi babası ölünce "senin yüzünden istediğim kadar onların yanında olamadım" demesini ya da B şehrine taşınamadığımız için beni suçlamasını istemiyorum. Ne yapmalıyım? Bundan sonra biz ne olacağız?

Eşinin ailesinden rahatsız değilsiniz anladigim kadariyla.
Bu yüzden o şehre gidilebilir.

B şehrinde yaşamayı neden hiç istemiyorsunuz özel bir sebebi m var?
zaten 40 yaşıma kadar yatalak babama baktım, bir yandan da çalıştım. Ben A şehrinde yaşamak istiyorum. Ayrıca B şehrinden de nefret ediyorum. Azrail gelse, "canını mı alayım yoksa yaşamına B şehrinde devam mı etmek istersin?" dese "Aman al canımı" derim :)

Eşinin ailesinden rahatsız değilsiniz anladigim kadariyla.
Bu yüzden o şehre gidilebilir.
Dışarıdan bakınca en mantıklı olan bu zaten ama işte sorun bende ben istemiyorum :(

zaten 40 yaşıma kadar yatalak babama baktım, bir yandan da çalıştım. Ben A şehrinde yaşamak istiyorum. Ayrıca B şehrinden de nefret ediyorum. Azrail gelse, "canını mı alayım yoksa yaşamına B şehrinde devam mı etmek istersin?" dese "Aman al canımı" derim :)
Doğru söyle kız B şehri memleketim Konya mı 😄

Eşin çalışmıyor mu?
Online çalışıyoruz, zaten pandemiden sonra da bunu tam oturttuk, devam ediyoruz öyle. Yani nerede olduğumuzun bir önemi yok iş konusunda. Emekliliğe de hak kazandı zaten. İş bir engel değil.

Kötü anılarımızı olduğu kötü hissettiren yerler var evet sizi şimdi daha iyi anladım ama o zaman olay çıkmaza giriyor 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Siz çok haklısınız nerede mutluysanız orada yaşamak istemeniz çok doğal ama bu şekilde uzaktan uzağa da evlilik ne kadar sürer bilemiyorum..

Eşiniz tarafından bakınca da eşiniz haklı yani benim annem babam yaşlı olsaydı bende yanlarında olup sonuna kadar destek olmak isterdim. Bu durumda büyüklerin size ayak uydurması en doğrusu ama eşinizin de size destek vermesi gerekir bu konuda.

Şehir küçük mu yaşam alanı dar mi?
Ne sizi oradan uzaklaştırıyor?
Ah nasıl anlatayım bunu şimdi bilmiyorum ki. Anlatsam "o kadar da kötü değilmiş ya, ben olsam yaşardım, ne şımarıklık ediyorsun, sen de git oraya taşın" mı diyeceksiniz yoksa "yok ya haklıymışın, sakın taşınma" mı diyeceksiniz? Ah ah yani ben de niye açtım ki konuyu, kim ne diyebilir.? Bu durumlara çok canım sıkılıyor o yüzden açtım işte konuyu.

Ah nasıl anlatayım bunu şimdi bilmiyorum ki. Anlatsam "o kadar da kötü değilmiş ya, ben olsam yaşardım, ne şımarıklık ediyorsun, sen de git oraya taşın" mı diyeceksiniz yoksa "yok ya haklıymışın, sakın taşınma" mı diyeceksiniz? Ah ah yani ben de niye açtım ki konuyu, kim ne diyebilir.? Bu durumlara çok canım sıkılıyor o yüzden açtım işte konuyu.
Açıklayın da ona göre yorum yapalım.
Eşle iletişime göre de değişir.
Kimi eşsiz bir dakika duramaz kimi de böyle uzak mesafe ilişkisi sevebilir.
Çocuğunuz yoktu sanırım.

Back
X