Sizce yanlış mı yaptım?

Herkes camdan duser ornegi verdigi icin yaziyorum, camlara cocuk kilidi ve cakili sineklik bizim evcillerimiz icin buldugumuz cozum 😬

Ben 9-10 yasinda anahtari acip eve girebiliyordum okuldan sonra, 11 yasinda da 1 sene boyunca oglenleri eve gelip ocakta yemek isitip yemistim. Buradaki yorumlari okuyunca acaba biz mi sansa hayatta kaldik diyorum 🙈

Neyse konu sahibi 3 cocukla kayinvalideye ne pastasi yahu, caniniza yazik, esiniz de yatmayi bildigi gibi annesine yemek almayi da bilsin. Is gucu harcamayi istemeyen taraf maddi zarara ugrayip telafi etmek zorunda benim gozumde

İste ben bundan çocukken de nefret ederdim, bir saat kursa gidicem derdim annem almasın diye, eve erken - kendi başıma gelirdim. Markete gitmek bile ozgurluktu benim icin. Annem bazen beni bir yere gönderirdi,karşıdan karşıya düzgün geçiyor muyum bakmak için arkamdan gelirdi, yolda onla karsilasirdim 😅 sonra ne oldu? 18 olup başka şehre okumaya gider gitmez oraya da gideyim,buraya da gideyim, gece de çıkayım, kamp da yapayım... artık nasıl baskılandiysam özgürlüğü bulduğum gibi ipinden boşanmış at gibi özgürlüüük diye koştum. Aynı kiyafetine karisilan kızların başka şehre gider gitmez teshire varacak kıyafetler giyinmesi gibi, erkeklerle konuşması bile kavga meselesi olan kızların başka şehre gider gitmez don değiştirir gibi erkek değiştirmesi gibi. İnsan nereden baskılanirsa oradan patlıyor. Belki ilk 18 senem aşırı Steril,bir fanusun içinde geçmeseydi ben de herkes gibi keyfine seyehat eden biri olacaktım, şimdiki gibi yaşam amacı laylaylom gezmek olan biri olmayacaktım (ki şu an bu mesajı telefonların genelde çekmedigi, dağların ötesinde bir köy arabasında yazıyorum😅).
Annem bizi mahalleye bile salmazdi (90lar çocuğuyum) , nolur nolmaz sokaklar tehlikeli, organ mafyası kaçırır diye. Bisikletle pencereden görülmeyecek bir yere gitmem yasaktı, araba çarpar diye... Vücudumda bir yara izi olmadan büyüdüm çünkü düşecek ortam yoktu,her an annem arkada beni tutmaya hazır geziyordu. En güzel anılar adrenalinle olur (eğer kaydiysaniz çocukluğunuzda karda yokuştan poşetle kaydiginiz anılar mesela parka gitmekten piknikten daha kiymetlidir. Ben kaymadim bilemem,annem biyerimi kırarım diye izin vermezdi). Çocuktan bunu almak bence korkunç bir şey.
Öyle ki ben üniversitede bisikletle bir mesire alanında tepeye çıkıp bir şeyler içmiştim o zamanki flortumle. Sonra inerken komik bir şekilde düşmüştüm patpatpat diye. İlk bisikletten düşüşümdü,Dirsegim yaralandi. O benim ilk yara izimdi ve kaybolsun istemedim. Çünkü diyorum ya, tehlikeli her şey yasakti bana. Her kabuk bağlandığında soydum soydum soydum,iz kalsın diye sonunda iz kaldı. Hala gordukce mutlu oluyorum yara izimi:)
Yani sevgili aileler, çocuklardan yara izini almak , onların düşmesine, kendini keşfetmesine izin vermemek gerçekten güzel bir şey mi?
Benim neredeyse tüm çevrem annem gibi, gözlem yapmak için yeterince imkanım oldj
çocukları da gerçekten maldan farksız. Bir otobuse binip inip karşıya geçip diğerine binmek bile büyük olay onlar için. Ya da ben ve kendi ablamı da dahil ediyorum piremses olarak yetiştikleri için iş beğenmiyoruz mesela. Daha normal ailelerin düşe kalka büyüyen çocukları uzun yıllar aynı yerde sabrediyor, bir yerlere geliyor. ama ben ve benim gibi yetişen insanlar 'o bana bunu dedi ayrildim', 'burasi şöyle böyle oldu ayrıldım' diye diye dikiş tutturamiyorlar. Biliyor ki her zaman anne baba dağ gibi arkada
Bu hoş gibi görünüyor ama aslında hiç hoş bir şey değil. Kuzenim 50 yaşlarında mesela,onun annesi benimkinden beter bir de her şeyin üstüne erkek diye şımartılmış falan. Adam kendi yuvasını kurmuş hala daha birşeylerde ailesine güveniyor . Adam her duseyazdiginda ailesi dağ gibi arkasinda olmuş,engel olmuş. Düşmediği icin kalkmayı öğrenememis. Saçma sapan bir insan. Yaşı elli, kendi oniki.
Bence, benden samimi bir tavsiye cocuklarini az sal:) ver market listesi alsınlar mesela. Pazarda ayrıl , ona 'sen balığı seç,yesillerden diri marul seç şunu bunu al, burada bulusalim' falan de, discisine kendi gitsin, ayakkabı alacaksa bırak arkadaşıyla gitsin alsın ödesin,bir kahve içsin gelsin eve. Şehrinizde varsa "tiyatroya gidelim kızım, sen yorumlara bak seç bir oyun, kredi kartımla al biletleri" de, bir organizasyon kabiliyeti gelişsin. Siz disardayken "hava çok güzelmiş, termosa çay koyup fırına milfoy poğaça atıp örtü vs alin gelin,piknik yapalim" diyin mesela. 14 yaş bunu pekala yapabilecek bir yaş. Bunlar bence çocuğa özgüven verir. Bakkala bile gönderilmeyen , evde yalnız kalmasina izin verilmeyen çocuğun özgüveninden ne olur? Onda tuttuğunu koparma özgüveni olmaz ki, "ben her şeyi yapabilirim" özgüveni olmaz..içi boş , buyuklenmeci bir özgüven olur.
Sen bana yaz, ben hepsini sonuna kadar okurum. Bir konuda karşısındakini ciddiye alip cevap yazan insana, okumayip ( en azından saygı için insan okur) bunu da marifet gibi soyleyen, sonuna kadar okumadim diyen insana yazma.

O zaman sizi dünyanın en şanslı annesi ilan ediyorum. Benim iki kızıma da satılsa uyku alırdım. Gündüz niye uyunmuyor, ne oluyor bebekle beraber uyununca, annelik vasfı mı eksiliyor? İnsan ister istemez sızıp kalıyor bir köşede. Siz uyumuyorsunuz diye mükemmel anne olmadığınız gibi uyuyanlar da berbat anne olmuyorlar.

Niye sadece annenin sorumluluğu oluyor? Ya kadın doktora hastaneye gidecekse? Baba uyanmayabilir diye gitmeyecek mi? Tam tersi, niye baba eşim evde yok çocukların başında olmalıyım demiyor? Eve gelen misafir kayınvalide, yani kocasının annesi. Biliyordur oğlunun huyunu, bilmiyorsa da öğrenir. Ben olsam kayınvalideye de söylerdim durumu. Madem beraber hazırlık planı yapılmış kimse kıçını devirip yatmasın. Annesi değil de amiri patronu eve ziyarete gelse yatabilecek miydi böyle paşa gibi?
Ya pöfffff artık
Okuduğunu anlamayan insanlara laf anlatmak nekadar zor vallahi
En mükemmel anne benmi demişim? Bi gösterinde bende göreyim. Hiç öyle bir iddam da yok amacımda.
Gece uykusuz kalmadıysam eşim ile ortak baktığımız içindir belkide?
İlk zamanlar uymuyorlardı bebekler sürekli mız mız mız, emzirir eşime verirdim bidaha acıkana kadar o bakar ben uyurdum mesela?
Öyle eşim olmasaydı ikinci çocuğu asla yapmazdım, ben delimiyim zombi gibi dolaşcam adam devircek kıcını fosur fosur uyuyacak
1 yaşına doğru öyle bir derdimizde kalmadı zaten hepimiz mışıl mışıl uyuduk hastalık vb olmadı sürece
Ben olsam kv geliyor diye pasta masta yapmam, evi toplar otururdum. Geldiği zamanda dışardan söylerdim yada eşim yapardı yemeği.
Sinir olup kahve içmeye gitmenin zamanı değilmiş, çok gidesim vardıysada 8 yaşındakinide alır giderdim diğerleri uyurken.
Amir patron eve niye gelsin ayol, ne alemsiniz. Konuyu nereye çeksem diye nekadar uğraştınız böyle 😂😂😂😂😂

Vayy bayağı süper mario misali
Tebrik ederim
Ee ozaman kardeşlerinede o baksın? Malum okul tatilide yaklaşiyor koca çocuk olmuş baksın bebelere ne uğraşiyorsunuz eş, kv yada bakıcıyla

Bende çocuk yetiştiriyorum
Ama çok kiymetliler benim için
Süte, ekmeğe falan eşimi yolluyorum o yüzden eğer kendim gidip alamayacaksam
Kardeşim doğduğunda ablam 10 ben 8 yaşındaydım, annem geceleri uykusuz kaldığı için gündüzleri kestirirken ablamla ben bakardık.

Nedir şimdi iddianız, en mükemmel anne siz en kıymetli çocuk sizin mi? 8 yaşında çocuğa özgüvenini kazandıracak şeyler yaptırmanın nesi yanlış size göre? Niye markete gidemiyor çocuk? Ben de iki çocuk büyüttüm şimdi boyumu geçmek üzereler. Kendi başlarına yapabilecekleri şeylerde asla engel olmadım, küçüksün yapamazsın demedim.

Kimsenin anneliğine böyle tepeden bakmamanızı büyük konuşmamanızı tavsiye ederim. Kadın evden gitmeyecek değil, babaları uyumayacak.

Kardeşim doğduğunda ablam 10 ben 8 yaşındaydım, annem geceleri uykusuz kaldığı için gündüzleri kestirirken ablamla ben bakardık.

Nedir şimdi iddianız, en mükemmel anne siz en kıymetli çocuk sizin mi? 8 yaşında çocuğa özgüvenini kazandıracak şeyler yaptırmanın nesi yanlış size göre? Niye markete gidemiyor çocuk? Ben de iki çocuk büyüttüm şimdi boyumu geçmek üzereler. Kendi başlarına yapabilecekleri şeylerde asla engel olmadım, küçüksün yapamazsın demedim.

Kimsenin anneliğine böyle tepeden bakmamanızı büyük konuşmamanızı tavsiye ederim. Kadın evden gitmeyecek değil, babaları uyumayacak.
Evet aynen en mükemmel anne benim, varmı bi itirazınız?
Okuduğunuzu anlayın önce
Anlamıyorsanız sorun açıklarım ben
Tavsiyelerinizi kendinize saklamanızı tavsiye ederim bende, kendinize lazım olacak gibi duruyor çünkü

Herkes camdan duser ornegi verdigi icin yaziyorum, camlara cocuk kilidi ve cakili sineklik bizim evcillerimiz icin buldugumuz cozum 😬

Ben 9-10 yasinda anahtari acip eve girebiliyordum okuldan sonra, 11 yasinda da 1 sene boyunca oglenleri eve gelip ocakta yemek isitip yemistim. Buradaki yorumlari okuyunca acaba biz mi sansa hayatta kaldik diyorum 🙈

Neyse konu sahibi 3 cocukla kayinvalideye ne pastasi yahu, caniniza yazik, esiniz de yatmayi bildigi gibi annesine yemek almayi da bilsin. Is gucu harcamayi istemeyen taraf maddi zarara ugrayip telafi etmek zorunda benim gozumde
+1
Herkesin annesi ev hanımı olmuyor ya da doğumdan sonra en az 2 sene ücretsiz izin alamıyor. Burada öyle pembe tablolar çizilmiş ki maşallah. Herkesin maddi durumu mükemmel, tek maaş her şeye yetiyor. Ki kadınlar evde 3-5 sene rahat rahat çocuklarına kendileri bakabiliyor gibi tuhaf tuhaf yorumlar.
Ben 90lar çocuğuyum. Annem çalışan bir kadındır. Kardeşimle ben gayet de evde yalnız kaldık. Mecbur kalınca neler neler oluyor bir bilseniz. Yemeğimizi de kendimiz hazırladık, evi de temizledik. İlkokuldan itibaren yaptık.
Geçtiğimiz ramazan tramvayda bir kadının telefon konuşmasına şahit oldum. Anladığım kadarıyla tek ebeveyndi kadın. Üç çocuğunu ayrı ayrı arayıp organize etti. Birini aradı evdeymiş, sofrayı kurdurdu. Ötekine kardeşini okuldan al, fırından da ekmek al dedi. Demem o ki herkes prens/prensesler gibi yetişmiyor. Mecburiyetler insana müthiş beceriler katıyor.
Çok pamuklara sarmak da iyi bir şey değil. Ondan sonra fatura yatırmayı bilmeyen tipler çıkıyor.

1 hafta sizinle kalacakmış. Evi derleyip toplayıp tatlıyı böreği hazır alarak bir çorba bir ana yemekle de halledebilrdiniz. Bazen üzerimize çok yük alarak sinir küpü oluyoruz. Erkekler zaten Allah'a emanet.

emzirir eşime verirdim bidaha acıkana kadar o bakar ben uyurdum mesela?
Eşinizin uyuyup uyumadığından nasıl emin oluyordunuz, belki çoğunda sizden sonra o da uyudu? Bence her ihtimale karşı uyumamalıydınız.

Hiç laf anlayan anlamayan demeyin, çocuk hakkında asla büyük konuşulmayacağını bilen gayet tecrübeli anneyim. İki kızım da boyumu geçti neredeyse. Kendi başlarına yapabilecekleri şeylere ne ben ne babaları karşı çıktık. Doğrusunu yanlışını gösterdik. Peynirli omlet yapıyordu benim kız 8 yaşında. Heves ettiği için süpürgeyi viledayı alıp odasını temizliyordu tamamen kendi isteğiyle. Çocuk sizin çocuğunuz ama çok ezilir okulda.

Amir-patrondan kastım kendisinden mevki veya yaş olarak büyük biri gelse adam keyifli keyifli yatamazdı.

İlk kez bırakmadım duzenimiz böyle kalkıyor bebeklere
İyi yapmışsınız ama suç kayınvalide değil oğlunda
Kendisinin annesi geliyor adam hor hor yatıyor.
Kadın hem üç tane çocuğa bakıp hem ev işi hem yemek koşturuyor.
Arada lazım böyle
Nasıl olsa bizim hanım kalkıp yapacak dedikleri için erkekler böyle oldu

O kilitleri 5 yaşındaki çocuklar bile çevirip açiyor
Evciller açamiyor oluşu onları mükemmel koruyucu yapmiyor malesef.
Evdeki tek sorun cam kapıda değil
Eskiden çocuklarını eve kitleyip işe giden annelerde varmış meseka, öylesimi daha iyi?
Bisürü olanak varken küçük çocukları evde bırakmak doğru bir davranığ değil bana göre, adınada özgüveni gelişiyor diyerek konu daha sevimli olmuyor gözümde

Eşinizin uyuyup uyumadığından nasıl emin oluyordunuz, belki çoğunda sizden sonra o da uyudu? Bence her ihtimale karşı uyumamalıydınız.

Hiç laf anlayan anlamayan demeyin, çocuk hakkında asla büyük konuşulmayacağını bilen gayet tecrübeli anneyim. İki kızım da boyumu geçti neredeyse. Kendi başlarına yapabilecekleri şeylere ne ben ne babaları karşı çıktık. Doğrusunu yanlışını gösterdik. Peynirli omlet yapıyordu benim kız 8 yaşında. Heves ettiği için süpürgeyi viledayı alıp odasını temizliyordu tamamen kendi isteğiyle. Çocuk sizin çocuğunuz ama çok ezilir okulda.

Amir-patrondan kastım kendisinden mevki veya yaş olarak büyük biri gelse adam keyifli keyifli yatamazdı.
Eşim uyumuyordu merak etmeyin 😂😂
Patronum gelmek istese gelme derim mesela, kasmam, mevki falanda dinlemem ne alaka evime gelecek durup dururken 🤣🤣
Neyse siz kasmaya devam edin, iyi pazarlar 🙋🏻‍♀️

Sevgili mükemmel anneler. Anneme gittim kahvemi içtim geldim. Bebeklerim, bizzat anneleri olarak benim doyurup uyuttugum bebeklerim ve eşim uyuyor hala büyük oğlumda dün ödevini ben, annesi olarak, bizzat ben yaptirdigim icin tv izliyor. Şimdi evimi bizzat kendim toplayacağım ve evin hanımı olarak bizzat ben pastami yapacağım. Müsterih olunuz 🤣

Lohusa depresyonu ya da ağır depresyon tanisi mesajını da şimdi gördüm. :)) Çok güldüm.
Hepinize güzel günler dilerim.
Bir gün eşim hiç yardımcı değil başlıklı bir yazı yazarsanız şayet kürekle geleceğim.

Sevgiyle kalın. Geceleri çocuklarınız uyurken başını beklemek gibi (rahatsızlığı olan bebekleri ayrı tutuyorum) psikopatca işler yapmamanızı ve biraz kendine güveni olan, hayatta kalma becerisi yüksek çocuklar yetiştirmeniz dileğiyle.

Muhtemelen boş boş dolanmadigim için bizzat ben, evin anası ve hanımı olarak, iş yapacagimdan dolayı buraya bakamayabilirim. Siz bol vakti olan mükemmel hanımlar merak etmeyiniz diye bunu da belirteyim dedim.
Yanlış yapıyorsunuz.
Yine o pasta yapılıyor yine adam hor hor yatıyor.
Niye yoruyorsunuz kendinizi madem adam ne var annemi bir yemeğe çıkarabilirim diyen biri gitsin kalksın alsın pastasını
Yok almıyorsada almıyor kalsın öyle hatta yemek bile yapılmasın.
Yapın bir makarna bütün gün çocuklarla uğraştım, evi topladım benden bu kadar diyin.
Bu erkekler bu kadar tembel bu kadar rahat olabiliyorsa kadınlar onlarında sorumluluğunu fazla fazla aldığı içindir.
Yorumum özellikle size değil hem çalışan hemde eşinin evde bir iş yapmadığından yakınan tüm kadınlara

Evet aynen en mükemmel anne benim, varmı bi itirazınız?
Okuduğunuzu anlayın önce
Anlamıyorsanız sorun açıklarım ben
Tavsiyelerinizi kendinize saklamanızı tavsiye ederim bende, kendinize lazım olacak gibi duruyor çünkü
İki kızım da boyumu geçmek üzere ama yine de annelikle ilgili tavsiyelere açığım. Hatta bir çok sorunlarında da yardım aldık akıl danıştım. Varsa 13 -15 yaş kız çocukları için tavsiyeniz lütfen yazın. Çünkü hiç bir zaman tamam oldu bitti artık denmiyor annelikte.

Benim yaşadığım yerde 4-5 yaşında çocuk okul öncesine tek gidip gelemiyorsa veya anne babası yok göndermeyiz diyorlarsa çocuğu okula kabul etmiyorlar. Sadece 3 ay, o da yolu öğrensin alışsın diye bir ebeveyn götürüyor. Sonra çocuk tek başına. Kütüphane için bile üye kartları var, tek başlarına gidip kitap alıyorlar. İnsanlara bu kadar tepeden bakmayın anneliklerini eleştirmeyin çünkü onlar yanlış siz doğru değilsiniz.

13 yaşında çocuk mutluluk heyecan yaşayacağına gelin beni alın dememeli. Benim 13 yaşındaki kızım bir yerde sıkılırsa bize haber verip kendi tek dönüyor eve. Kimsenin çocuğundan daha kıymetsiz olmadığı gibi kıymetli de değil ama daha özgüvenli rahat olduğu kesin.

Amma dert oldu herkese :)) neyseki ben geldim eşim kalktı ben mutfak topladım pastayı hallettim o da evi topladı. Çocuklarımızı aldı dışarı çıktı. Annesini de alıp gelecekm şimdi de nasıl üç çocuğu babasına bırakıp gönderirsin diyecek misiniz acaba 🤣

Adamlar fosuuur fosuuur uyuyor, uyanıyor belki biraz bir şeyler atıştırıyor bir keyif kahvesi hüpletiyor, hatunun yanaktan makası alıp tatlı bir evlat olarak çocuklarıyla annesini almaya gidiyor, annesine de kavuşuyor ne güzel, sonra hazır annesi varken bir şımaracak daha çok uyuyacak, hatuna kızarsa annemi de alır dışarıda yemek yerim diyecek, siz halaaa burada annelik tartışması yapın durun 🙄

Son düzenleme:
Ben seni anlıyorum gecen ayni tartışma bizde de oldu annemgil gelecek ve eşim yatiyordu kalk yedim yardim et etmedi. Ben yapmaya başlayınca kqlkti yapti hemde benim ikin katim.esinizin karakterini siz biliyorsunuz yardım ede ede usanmis olabilir. şahsen benimki bıktı. birlikte yapalım diye alttan alivermeniz lazim😊

Back
X