sizce yemeği lezzetli yapan şey nedir??

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
bence ölçülü yağ ve salça. diyet yemeği gibi azıcık yağ ve azıcık salça lezzetli olmuyor. yağlı ve salçalı yemekler lezzetli oluyor.
sizce nedir?

Yeterli miktarda yağ. Bence de az yağlı yemek çok lezzetli olmuyor genelde.
Zeytinyağıyla birlikte tereyağ/fındık yağı/ayçiçek yağı/mısırözü yağı kullanmayı tercih ediyorum ben.
Bir de iyi kavrulmuş soğan, sarımsak ve salça.

bire baharatsız yemek tatsız tussuz olur diyorlar, bence heryemeğede baharat konmazki, mesela tencere yemeklerine koymam ben. pırasaya, ıspanağa, taze fasulyeye koymam. sizler koyarmısınız.
tavada pişen kavurma usulü olan şeylere baharat güzel oluyor.

ben sulu yemeklerede az karabiber ekerim yoksa guzel olmuyor bide et suyu yada tavuk suyuda guzel oluyor bazı yemeklere özellikle makarna soslarına fln

malzeme bence, mesela şimdi yaptığın menemenle yazın yaptığın menemenin tadı arasında dağlar kadar fark olur
bi de klişe ama gerçek sevgiyi katmak lazım:27: yoksa öfleye püfleye zaruretten yaptığın yemek güzel olmuyo

kesinlikle baharat....çeşit çeşit hem de acısız ve baharatsız yemek asla yapmam
çok şükür herkes seve seve yer yemeklerimi...kayınvalidem bile bayılır:1:

belki çok manyakça cevap olacak ama :37:
bence sevgi.çünkü yemeği sevgi ile yapmassan berbat olur.ben çok gördüm kendimden :1:

malzeme bence, mesela şimdi yaptığın menemenle yazın yaptığın menemenin tadı arasında dağlar kadar fark olur
bi de klişe ama gerçek sevgiyi katmak lazım:27: yoksa öfleye püfleye zaruretten yaptığın yemek güzel olmuyo

ay canım bende tam tersini düşünüyorum, kendimize özenmeden yapıyorum çok güzel oluyor, misafire özenerek yapıyorum berbat oluyor. sanırım beğenirlermi acaba diye stres yapınca olmuyor.

yemeklere lezzet katan kesinlikle sogan ve sarimsaktir bol baharat hem tadi hem gözüme hitap eder
zeytinyagi daha cok kullanirim sayet cicekyagi gerekiyorsa bile azcikda olsa zeytinyagi da olur

az yağ çok yağ farketmez ama bir yemege tadını kesinlikle bahartlar veriyor...

özellikle et yemeklerinde gerekli...

Back
X