En sonuncusunda yarısını ödeyelim dedik sonra o kasaya gitmişti nakiti olduğu için sonra verirsin dedim ben ödedim kaldı öyle ona sinir oldum biraz da fazla geldi hepsiZorla mi odetiyor ?
Sen öde mi diyor ?
Ödeme,boluselim de..
Madem bu kadar tasalandin.
Pozisyonuna göre değişir. Öğrenciyse yada benden küçük vede çalışmıyorsa hiç ödetmem. Akransak/sayılırsak ve illa gel diye ben davet ettiysem ödemeleri gözden çıkarmışımdır yine ben öderim.. ama ödeme durumu müsait sadece uyanıklık yapıyorsa 1-2 kez nezaketen öder birdaha da ödemem..Misafir gelen arkadaşın her hesabı ödenir mi 3 -4gun oldu 600 lira gitti
Şu an işsiz ben de davet ettim ısrar da ettim aslında ama bu kadar tutacağını düşünmemiştim. Şu sonuncaya kadar içimde rahattı ama sonuncu da ben ödeyim dedi ben de yarısını dedim ama sonunda o ödemeye gittiğinde nakiti verir diye sonra verirsin dedim ödedim ve yok sonrası. Buna biraz bozuldum hesaplayınca da baya tutmus yani bu kadar beklemiyordumPozisyonuna göre değişir. Öğrenciyse yada benden küçük vede çalışmıyorsa hiç ödetmem. Akransak/sayılırsak ve illa gel diye ben davet ettiysem ödemeleri gözden çıkarmışımdır yine ben öderim.. ama ödeme durumu müsait sadece uyanıklık yapıyorsa 1-2 kez nezaketen öder birdaha da ödemem..
Yani şöyleki siz yarısını öde dedikten sonra teklifinde samimi bir arkadaşınızsa verirdi zaten( unutmadıysa;bazı insanlar rahat oluyor). Bu gibi durumlarda 3’e 5’e bakmayacaksınız artık. Olan olmuş/olacakta. Madem bu kadar samimiyetiniz var giderleri azaltın ; bundan sonraki kalacağı günler için evde yemeyi teklif edin.(yakın bir arkadaşınızsa anlayış gösterecektir). Sallıyorum kahvaltıyı dışarda değil de evde yapın. Yada dışarda için ama yemeğe eve gelin yada restaurantlı mekanlara değilde daha öğrenci işi aperatiflere kaçın.. Bu süreci en az hasarla kurtarmaya çalışın özetleŞu an işsiz ben de davet ettim ısrar da ettim aslında ama bu kadar tutacağını düşünmemiştim. Şu sonuncaya kadar içimde rahattı ama sonuncu da ben ödeyim dedi ben de yarısını dedim ama sonunda o ödemeye gittiğinde nakiti verir diye sonra verirsin dedim ödedim ve yok sonrası. Buna biraz bozuldum hesaplayınca da baya tutmus yani bu kadar beklemiyordum
Mesela neleri?Misafir gelen arkadaşın her hesabı ödenir mi 3 -4gun oldu 600 lira gitti
Tabiki ödenmez çok saçma . Bir kereye mahsus yemek ısmarlarım ama evimde kalıyorsa zaten benden yiyip içtiği için dişarıda ekstra masraflarını karşılamam .Misafir gelen arkadaşın her hesabı ödenir mi 3 -4gun oldu 600 lira gitti
3 4 güne 600 tl çok mu?daha ucuz nerelerde gezsinler?zaten ucuz yerlerdir bu hesaba göre.3-4 günde çok para harcanmış gerçekten. Tatil beldesinde mi yaşıyorsunuz ? Benim arkadaşlarım geldiğinde genelde dönüşümlü öderiz hatta gezerken genelde benim arabayla geçildiği için bana ödetmezler . sizin ilişkinizi bilemiyorum ama daha ucuz yerlerde gezin , şuraya gidelim buraya gidelim derse de oralar çok pahalı olur hiç param kalmadı deyin . Zaten bunu diyemediğiniz kişiye de arkadaş demeyin . Onun adı parazit olur .
Hem işsizmiş hemde gelmesi için ısrar etmişsiniz bence ödediğiniz hesaba takılıp keyfinizi kacırmayın.Hayat kısa vaktinizi güzelce geçirmeye bakın birdaha davet ederken 2 kez düşünürsünüz.Şu an işsiz ben de davet ettim ısrar da ettim aslında ama bu kadar tutacağını düşünmemiştim. Şu sonuncaya kadar içimde rahattı ama sonuncu da ben ödeyim dedi ben de yarısını dedim ama sonunda o ödemeye gittiğinde nakiti verir diye sonra verirsin dedim ödedim ve yok sonrası. Buna biraz bozuldum hesaplayınca da baya tutmus yani bu kadar beklemiyordum
İlk gün ödenir. Sonra sırayla ödenir bence. Ama kişi ile yakınlık önemli. Neden geldiği önemli. Karşınızda ki düşüncesiz mis. İnsan nasıl söylemez birde ben odeyeyim diyeMisafir gelen arkadaşın her hesabı ödenir mi 3 -4gun oldu 600 lira gitti
Evet ısrar ettim o da çok yol parası ödedi. Ben dedim de burda ben öderim dedim ama bu kadar güne bu kadar para çıkınca ister istemez çok kötü oldum. Mesela en son yine kendi dedi tatliciya gidelim diye ben ödeyeceğim dedi gittik ona da ödetmek istemiyorum yarı yarıya dedim onu da ödemeyince oturdum hesapladım 600-700e hesap çıktı bu kadar hesap çıkacağını düşünmemiştim. Keyfime kaçtı kaçmaması gerekiyor ama engel olamadım kötü hissediyorum şu an. Ben olsam onun yerinde o kadar yere gidelim demezdim evde yiyelim derdimHem işsizmiş hemde gelmesi için ısrar etmişsiniz bence ödediğiniz hesaba takılıp keyfinizi kacırmayın.Hayat kısa vaktinizi güzelce geçirmeye bakın birdaha davet ederken 2 kez düşünürsünüz.
Yakınlık derecesine göre değişir. Enayi yerine koymuyorsa değişir. Ama benim çevremde bir gün ben ödüyorsam diğer gün o öder bende kalıyor diye ya da ben arkadaşımda kalıyorum diye tüm masraf ev sahibine kalmaz. Özellikle bu pahalılıkta çok sıkıntı gerçekten. Bi kişi mi bu arkadaş?Misafir gelen arkadaşın her hesabı ödenir mi 3 -4gun oldu 600 lira gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?