Sizce

Ona olan sevgim ve birde merhametim sanıyorum

Peki kendinizi ne kadar seviyorsunuz? Kendinize olan merhametiniz nerede?

Karşınızdaki kişinin dünyanın en kötü insanı oldugunu varsayalım. Eğer sizi zincirleyerek zorlamıyorsa buna ragmen onun yanında kalıyorsanız Hebelehubele'ye beklediginiz degeri asıl vermeyen kişi sizsiniz.

"...eşim benim herşeyim... ilgi yok, sevgi yok, yakınlık yok, huzur yok" bunlar sizin cümleleriniz. Her şeyiniz yokluk mu?
Kendinizden vazgectiginiz sürece yine dayak yer, yine bu sevgisizlige katlanmaya devam edersiniz.

Annenize deger verdiginizi söylüyorsunuz ancak sizin için vazgecilmez olan kadın kanser oldugu halde misafir gibi gelip giderken yine seciminizi eşinizden yana kullanmış oluyorsunuz.

Ya burada adım "Terapist öneren kadın" a çıkacak ama :) Gerçekten çift terapisti evliliğinizi kurtarabilir, uzman birisi tabi ki öyle 30 saatlik sertifikayla terapistim diyenler değil. Daha çok yeni evlisiniz, kendiniz çözemiyorsanız uzman yardımı almanız en doğrusu.

Ve bu hata değil mi ?

Canım başta bunları yazsaydın yorumum farklı olurdu.. birde mesajında aileme gidiyorum diye kavga ediyoruz şeklinde yazdığından öyle yorumladım ama tam tersiymiş kusura bakma .

Ve bu hata değil mi ?

Önce kendinize değer vereceksiniz ki mutlu olasınız.
Sonra sevdiklerinize de deger verir, önceliklerinizi dogru bir sekilde sıralar ve mutlulugunuzu paylaşırsınız.

Sizin hatanız; her şeyin tepesine eşinizi koyup tüm kararlarınızı ona göre vermek.

Üstelik bu öyle bir eş ki size şiddet gösteren, sizin kanser annenize gitmeyi çok görecek kadar vicdansız olan, kendi annesinin sözünden çıkamayan, cinsel ve duygusal olarak hiçbir şekilde sizi tatmin etmeyen, yalnızca sizden hizmet bekleyip evde tarlada her türlü işte köle gibi kullanmayı isteyen biri.

Eşinizin size cinsel olarak yaklaşmaması zaten evlilik içinde çok büyük bir sorun ama bunun çözümüne gelene kadar "insan olmak" noktasında da size çok büyük yanlışları var.
Bu konuda ona sınır koyup kendinizi öncelikler listenizin başına koymanız sizin için iyi olur.

Canım başta bunları yazsaydın yorumum farklı olurdu.. birde mesajında aileme gidiyorum diye kavga ediyoruz şeklinde yazdığından öyle yorumladım ama tam tersiymiş kusura bakma .
Estağfurullah tabi kimin ne yaşadığını bilemiyoruz sizde haklısınız

Bunu nasıl yapaçağımı bilmiyorum kendimi güçlü hissetmeye çalışıyorum herşeyi yaparsın diyorum sen iste yeterki diye ama sadece burda takılıyorum ne yapacağımı bilmiyorum bunun için ne yapabilirim dışarıdan bir göz olarak ihtiyacım var görüşünuze

Bence kendinizi biraz geri çekin mutlaka gelecektir yanaşacaktır yani. Geri çekilen, kendini naza çeken taraf nedense hep kazanıyor ilişkilerde.

Başka birisinden şüpheleniyorsanız evet eğer cinsel anlamda bir yakınlığınız uzun zamandır yoksa ve size dokunmaktan kaçınıyorsa bir haltlar karıştırıyor olma ihtimali artıyor, sakince izleyin.

Evet insanın harekete gecmesi için önce istemesi gerekiyor. Örnegin istediginiz şey hasta annenizi ziyaret etmek, yanında olmak ise gidin.

Fakat isteklerinizi, direkt kendinizle ilgili sıfatlar olarak da sıralayabilirsiniz:
Gururlu, kendine saygısı olan, kimseye kendini ezdirmeyen, haksızlıgı normalleştirmeyen, güclü bir kadın olmak istiyorum gibi...

Bazı cümleleri tersten de kurabilirsiniz kendinize. Mesele istedikleriniz degil de istemedikleriniz neler?
Dayak yemeyi istiyor musunuz?
Eşinizin size ailenizle ilgili yasak koymasından zevk alıyor musunuz?
Kölesiymişsiniz gibi tarlaya gideceksin diye kavga ettiginde bu sizi mutlu ediyor mu?
Annesinin sözünden çıkamayan birini karşınızda yetişkin bir insan olarak görebiliyor musunuz?
Haksızlıga ugradıgınızda öfkeleniyor musunuz yoksa eglenceli mi geliyor, neşeli mi oluyorsunuz?
Hayatınızdan cinselligi tamamen çıkarmak istiyor musunuz?
Bu sorulara verdiginiz cevapların cogu olumsuz ise (yalnızca bir tanesinin olumsuz olması bile yeterli bence) o zaman evliliginiz sizi tatmin etmiyor ve etmeyecek demektir.

Yukarıda sıraladıgım davranısta bulunan kişiyi eşiniz degil bir başkası olarak düşünün. Saygı duyulacak, sevilecek bir insan olur mu?
Kendisine böyle davranan birini memnun etmeye çalışan kişi kendisine deger veriyor mudur, özsaygısı var mıdır? O durumdaki bir kadına siz ne önerirsiniz?

Çok etkilendim yazdıklarınızdan gerçek anlamda kendimi bir düzene sokmam gerekir ve bu sorular sürekli aklımda dönmesi gerekir ki yapılanları unutmiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…