bence ıksınıde alma,bekar al,evlilenıp ayrılmış insanlar çok sorun yaşıyorki ayrılıyor,ve o sorunlar maalesef bütün hayatlarını etkiliyor,piskolojılerını bozuluyor,ve eski eşten kopamama durumu genellıkle oluyor,çocuklar fılan,yanı yaşanmışlıklar var,
kamuoyu yoklaması mı bu? keşke ankette ekleseydin. şimdi iki kısmetin var birinin karısı ölmüş öbürü karısını bırakmış yoksa neden bdvye bunu açasın demi?
ayrıca boşanmak insanların kötü olduğu anlamına gelmez,sadece o ıkı ınsanın anlaşamadığı ayrılmaya karar verdiğini gösterir,ayrıca hiç boşanmayan ınsanlar ıyıdır ,süper anlaşır demek değildir,belki karısı ölen adam karısnı çok sevıyordur,ama ecel gelmiştir,
E adam bırakıyorsa bi sebebi vardır.
Aynı şey kadın içinde geçerli o zaman.
Önemli olan boşanma sebebi.
Boşandılar diye bir daha evlenemeyecekler mi, adam aldattıysa veya kadın aldattıysa aldatmaya yatkın demektir "alınmaz".
Saçma bir düşünce. Ben eşi ölmüş insandan daha çok çekinirim açıkçası. Ya karısını çok severken katbettiyse, benimleyken aklı onda kalırsa diye üzülürüm. Erkekler için evlilik ihtiyaç gibi algılanıyor bazı durumlarda. Bu fikir rahatsız ederdi beni.
Eşi ile ayrılan kişi için bir yorum yapamam. Belki adam kötü, belki kadın kötü, aileler arıza çıkardı ya da sadece birbirleri ile uyumlu olmayan iki iyi insandılar. Bilemeyiz ki.
Eşi ölmüş bir adamla evlenemezdim çünkü istemeden severken kaybetmiş,ama boşanmış olan zaten sevgilisinin saygı azalmış/btmişki yuva dağıtılıyor.
Ayırca bir arkadaşım erkek 2 evlilik yaptı boşandı ilk eşinden kızı vardı.İlk eşi asker tayin vs derken istemedi ayrıldılar kadın evlendi bi doktorla meğerse aldatıyormuş adamı.adamın ikinci eşi de kızını evde istemedi şimdi bu kadınlarda hiç mi suç Yok?
Boşanmış insanlara yapılan önyargı çok yanlış. Burda yorumlarına denk geldiğim bazı arkadaşlar var 2. evlilikleri. Ve yazdıklarıyla oldukça kaliteli karakter sahibi olduklarını düşünüyorum. ' evliliklerinde mutluda gözüküyorlar. Şimdi onlar boşandı diye sizin tabirinizle alınmaya layık değilmiydi?
Karşınıza çıkan insan olsun, hoşgörüşü olsun hayattan ders alabilmiş olsun bu yeter de artar.
Duygusal yönden:
Ölüyle başedilemez. Eğer eşini çok seviyorduysa bu ömür boyu sürer ve yeni eşin elinden hiçbirşey gelemez.
Boşanma söz konusuysa, zaten tercihi o olsaydı ayrılmazdı.
Mantıksal yönü çok derin, araştırılması muhakkak.
ne saçma laf. boşanıp sonraki eşiyle mutlu olan nice insan var yani.
öyle şey olur mu hiç.
genelleme yapmayalım.
ama gönül ister ki bekar biri hiç evlilik yapmamış biriyle evlensin.
en güzeli o bence ama kısmet bu işler. takmayın.