- 31 Temmuz 2017
- 1.012
- 1.200
- 133
- Konu Sahibi lavitabella1
-
Tabi ki bende teklif ediyordum ben de ödüyordum..ben ödediğim zamanlarda görece çok daha iyi yerlere giderdim onun olduğu zamanlarda bütçemize uygun hareket ederdik .Bence arada siz arada o ödeyebilirdi ama direk bir hafta sen bir hafta ben ödeyelim Alman usulü olsun olayı kulağa pek hoş gelmiyor.
Biz evlenmeden önce ben henüz ise girememistim eşim sürekli hesap ödemek isterdi, ben cok utanırdim istemezdim ödemesini. Ya tokum ac degilim diyordum ya uygun fiyatli küçük bisey siparis ediyordum çünkü her hafta benim hesabımi ödemesi bana ağır geliyordu. Avmye gidiyorduk mesela biseye bakmaya korkuyordum elimi atsam satın almak istiyordu çünkü sana hediye alayim diye. Bir ara telefonum bozuldu sana telefon alayim demisti diye cok aglamistim sen bana hangi sifatla telefon alacaksin diye. Kimseden bir şey almamaya minnet etmemeye alışmışım ben o yuzden sizinle suan empati kuramadim.
Çevremde cok gördüm sevgiliyken bir suru sey aliyor adam ayrilinca seni kan emici sen parami yedin vs diyenler gördüm ve böyle bir lafi kaldiramayacagim icinde maddi anlamda hiçbir sey kabul etmiyordum.
Ben evli olmadığın birinin sürekli sana anan babanmis gibi bir seyler almasina ismarlamasina karşıyım. Tamamen karakter meselesi. Anladığım kadariyla sizde calisiyorsunuz odeyebilirsiniz de.
Keske o size teklif etmeden siz ona bu teklifi sunmus olsaydiniz. İlişkilerde maddi seylerin konusulmasi beni de sogutur ama burada sizde de hata gördüm kendiniz de odemeliydiniz hadi bugün ben ismarliyorum lutfen benimde maasim var calisiyorum her zaman senin odemen hosuma gitmiyor vs diyebilirdiniz. Demekki adamin böyle bir beklentisi varmis sizden.
Direk bir hafta sen bir hafta ben ödeyim deyince de uslubu hos olmamis bu seferde size itici ve cimri biri gibi gelmis. Gercekten cimri bir insansa zaten siz bunu daha iyi bilirsiniz. Cimri insanla ömür gecmez öyle oldugunu düşünüyorsanız ayrilmakla dogru bir karar vermissiniz. Tek bir olay ile ikinizi de degerlendirmek dogru olmaz. Siz en dogru karari yine kendiniz vereceksiniz
Estağfurullah niye adamı soydunuz diyelim ki, ben sadece fikrimi belirttim sizi suçlamadim.Tabi ki bende teklif ediyordum ben de ödüyordum..ben ödediğim zamanlarda görece çok daha iyi yerlere giderdim onun olduğu zamanlarda bütçemize uygun hareket ederdik .
Sakin olun kimseyi soymadım bir şey yapmadım . Bunun hamileliği hastalığı var . Çalışmıyorum o zaman hak etmiyorum bir şey gibi tavırlara mı girecez yorumlara göre .
Öğrenciyken de ısmarlardım doğum günü için kafede süpriz kutlama yaptırdım .hep bana hep bana gibi asla davranmadım ..
Ya para muhabbeti en güzel ilişkiyi bile baltalıyor .çok güzel zamanlarımız oldu .çok seviyordum ama bu konu hep aklıma takılıyordu maalesefEstağfurullah niye adamı soydunuz diyelim ki, ben sadece fikrimi belirttim sizi suçlamadim.
Hamile iseniz calismiyor iseniz haketmiyorsunuz da demedim bu sizin yorumunuz. Sadece çalışmayan biri ile birlikteyken bir erkeğin yada kadının cinsiyet farketmez daha çok ödeme yapması normal bir durum onu söylemeye calisiyorum kimin ekonomik olarak durumu daha iyiyse o digerine destek olabilir hayat müşterek buraya kadar sıkıntı yok.
Siz ilk mesajinizda ben kahve tatli vs ismarlardim yazinca bende genel olarak pahalı olan hesabi erkek arkadasiniz ödüyor sizde arada uygun olan tatli vs hesabi ödüyorsunuz gibi algilamistim. Ama son yorumunuza gore siz daha pahali olan hesapları ödüyormussunuz. Bu durumda ya adamin parasi yok ya da cimri birisi. Muhtemelen sizi de rahatsiz ettigine göre kendisi cimri bir arkadaş
Yok genel bir yorum yaptım ondan.Estağfurullah niye adamı soydunuz diyelim ki, ben sadece fikrimi belirttim sizi suçlamadim.
Hamile iseniz calismiyor iseniz haketmiyorsunuz da demedim bu sizin yorumunuz. Sadece çalışmayan biri ile birlikteyken bir erkeğin yada kadının cinsiyet farketmez daha çok ödeme yapması normal bir durum onu söylemeye calisiyorum kimin ekonomik olarak durumu daha iyiyse o digerine destek olabilir hayat müşterek buraya kadar sıkıntı yok.
Siz ilk mesajinizda ben kahve tatli vs ismarlardim yazinca bende genel olarak pahalı olan hesabi erkek arkadasiniz ödüyor sizde arada uygun olan tatli vs hesabi ödüyorsunuz gibi algilamistim. Ama son yorumunuza gore siz daha pahali olan hesapları ödüyormussunuz. Bu durumda ya adamin parasi yok ya da cimri birisi. Muhtemelen sizi de rahatsiz ettigine göre kendisi cimri bir arkadaş
Ayrılalı 5 ay olmuş, hala "tavukçunun parasını niye ödemedi"ye mi takıyorsunuz?Merhabaa
Ara sıra düşünceler yokluyor beni ayrılığıma dair .4-5 ay öncesinde ayrılmıştık .çok seviyordum gerçekten iyi biriydi ama bazı şeyler çok gözüme batıyordu tamamen kör olamıyordum
benim ex le öyle orta halli mekanlara giderdik .(tavuk dünyası ,KFC,arada restoran falan falan )
Artık hesap ödemek nasıl ağır geldiyse bir hafta sen bir hafta ben öderiz demeye başladı .ki ben yine de elimi atardım tatlı kahve falan ısmarlardım . O noktadan sonra ben ne kadar sevsem de soğumaya başladım . Ki biz zaten haftada bir gün buluşuyorduk .benim yoğun çalışmam nöbetlerden dolayı . Yani haftada bir görüştüğün insandan da esirgemezsin diye düşünüyorum .
Ya bu hesap konuları beni o kadar boğuyor ki sizce haklı değil miyim ya da gözümde mi büyüttüm bu olayları .
Komikse gülün ama bence normalBenim hayatımı bilmeden bana uzulmeniz komikben isterim ki kadınlar maddi şiddet görmesin kadınların da maddi gücü olsun erkekten para için laf işitmesin bı sorun yaşadığı zaman çekip gidebilsin kocası vefat ederse dım dızlak ortada kalmasın ama siz sırtımızı erkeğe yaslamayi ve maddi sorumluluğu erkeğe atmayı tercih ediyorsunuz kendiniz bilirsiniz kendi hayatınız sanmayın ki babanızdan kocanizdan maddi destek gören tek kadın sizsiniz
Yani haklısınız bu konuda. Banada birisi para ile ilgili birşey söylese inanılmaz soğurdum kendisinden. Şöyle olsa belki alınmaz insan ben bu ara maddi olarak biraz zordayım o yüzden dışarda bulusmamiz beni ekonomik olarak zorluyor kusura bakma falan dese sizde insansiniz anlayış gosterirdiniz mutlaka. Ama direk bir sen ver bir ben vereyim deyince insan haliyle bu adam lokmami mi sayıyor diye düşünüyor. Üslubu çok cirkin daha kibar olsaymis keşke. Benim hic böyle birsey başıma gelmedi ama gelse bende sogurdum diye düşünüyorumYa para muhabbeti en güzel ilişkiyi bile baltalıyor .çok güzel zamanlarımız oldu .çok seviyordum ama bu konu hep aklıma takılıyordu maalesef
Öyle demeyen kadınlar yanlış evlilik yapmış kadınlar oluyor. Bunu genele yaymak mantıklı olmaz öyle değil mi?Burdaki konular neden öyle demiyo?
Bir de şey, burada insanlar dertlerini anlatıp fikir istiyorlar ya hani o sebeple buradaki konularda berbat evliliklerin anlatılması normal. Harika evlilikleri olan insanlar gelip de şöyle güzel evliliğim var, böyle mükemmel seviliyorum ne yapabilirim diye konu açmıyor doğal olarak. Açmaları da saçma olurdu sonuçta.Burdaki konular neden öyle demiyo?
Ya açıkçası bana denilmeyen şey kalmadı burda çok garip hissetmeye başladım .herkes bu kadar eşitlikçi miydi ya ..hanımlar kızı neden linçlediniz ki siz şimdi
adam sponsorun mu senin falan diyenler bile olmuş
erkeği kendine sponsor olarak görme kafasında bir kadını kfc'ye oturtamazsınız arkadaşlar :)
sponsorcu hatunların takıldığı en basit mekan boğaz manzaralı, menülerindeki en ucuz
ürünün bile daha mütevazi yerlere kıyasla 2-3 kat daha pahalı olduğu mekanlardır
bu hatunları mesela biranın tekel bayiye kıyasla 2 kat daha pahalıya satıldığı plajlara bile götüremezsiniz
onların gözündeki en vasat plajlar bile kişi başı giriş ücretinin 1000 tl olduğu beachlerdir
dolayısı ile kızımız burada kendine sponsor arayan bi kafada değil
o yorumlarınız çok anlamsız ve çirkin olmuş
kfc gibi yerlerde 2 kişilik menüler 180 liradan falan başlıyor, maksimum 300'e falan var galiba
4x300 = 1200 tl yapar
adam asgari ücret bile alsa ayda 11.400 liranın yanında 1200 lira hiç de büyük bi harcama değil
flört işleri parasız yürümez bunu da herkes bilir
hamama giren terler
ayda 1200 liranın lafını yapıp karşısındaki kadına bi hafta sen öde bi hafta ben ödeyeyim diyen adamlarla
zaman harcamayın
kaldı ki kızcağız zaten kahve, tatlı falan ısmarlayan bir insan
en ucuz filtre kahve 70 lira falan, tatlı deseniz o da 90'dan başlıyor
YENEBİLİR, İÇİLEBİLİR mekanlarda tabii
en dip fiyatlar bunlar
oğlumuz kfc'de 300 lira bıraktıysa yemeğin ardından kızımız da 70x2 kahve için 140
yanına söylenen 90x2 tatlı için 160 lira bırakıyordur tahminen
140+180 = 320
aslında kızımız daha fazla harcıyor gibi bi hesap çıktı şimdi bakın
şimdi bu yorumu okuduktan sonra dönün bi daha linçleyin bu kızı olur mu?
ayrıca sana gelince konu sahibi
tabii ki boğaz manzaralı, şık mekanlarda şarap eşliğinde antrikot yemeğe layıksın ve bunu hak ediyorsun
her kadın gibi
bence sen bu noktaya gelene kadar daha ilişki içerisindeyken
"biz neden öğrenci gibi sürekli çıtır tavuk yemeye geliyoruz" diye sorgulamalıydın
bu paralar keyifli anlar için harcanmayacaksa neden çalışıyoruz?
3 kuruşun lafını yapan bir erkek neden kendini adam sanıp sokakta geziyor?
kendine sponsor arayan kadın kafasına elbette karşıyım
ama feminizm adı altında erkeklerdeki centilmenliği öldürdüğüne sebep olduğum
hesap ödeme fikirlerine de karşıyım
erkek erkekliğini unuttu, kadın kadınlığını
hesap ödemeyle mi erkek oluyorlar demeyin
oluyorlar valla :)
sen bakma o tarz yorumlar yapanlaraYa açıkçası bana denilmeyen şey kalmadı burda çok garip hissetmeye başladım .herkes bu kadar eşitlikçi miydi ya ..
Şöyle yani mekan olarak öneride bulunduğum zamanlar oldu .ama ona da pahalı geliyordu ve bu konularda tartışmaya sebebiyet verebiliyordu .mesela arkadaşlarımla çok iyi bir kebapçıya giderdik .senle gidelim istiyordum diyordum ama o gereksiz buluyordu ona bıraktığımda hep avm ya da bildiği klasik yerler .
Bakın yeri gelince buralara da gidilir ama yeri gelir çok güzel mekana da gidilir kaygısızca harcanır ..
o gereksiz bu gereksiz harcama diye diye evde mi oturacaz sadece .saatlerce çalışıyoruz güzel bir mekanda yemek yemeye hakkımız yok mu .
Ne sponsoru ya. Millet altına araba istiyor ne sponsoru. Soğan halkası sponsoru mu istersin isteye isteye. Adam kendini zennupta doyurturken sen sponsor değil miydin? Bırak o karnesini alınca burger yemeye gitsin. Hem o çocuk menüsü alınca verilen taçlardan da takar krallar gibi hisseder agshshshahahhahaİçimden geldi götürdüm oralara çok da güzel mekanlardı.ben düşünebiliyorsam o da düşünebilirdii. Sponsor arayışında olsam hiç zorlamazdım kendimi
Gıdaklatmak ahahahahahahahahahahahjshahah konu çok fena sarıyorYa aslında insanı irite eden üçün beşin hesabini yapıp bir de sen öde demesi . Yoksa bilirsin ki seni prenses olarak görüyor öyle muamele ediyor belki bir porsiyon alacak parası var ve yiyeceğin en güzel yerini sana veriyor böyle adamla otur kuru ekmek ye hiç batmaz . Ama kalk beni gidaklat üzerine bana öder acimam valla
Ayyy ne yüce gönüllüsünüzBenim sizden farkım ee erkek öde işte işin ne penisin yok mu demedim kimseden yediğimi, içtiğimi kullanacağımı ödemesini beklemedim içinden gelip hediye geldi ki kimse benden rahatsız olup hesabı sıraya koymaya çalışmadı
Ya öyle alman usulü biz de sevmiyorduk .ödeyen tamamını öderdi de işte aman ne bileyimm .kafasında bitirmişti ilişki ye demekki içinden de gelmiyordu artıkNe sponsoru ya. Millet altına araba istiyor ne sponsoru. Soğan halkası sponsoru mu istersin isteye isteye. Adam kendini zennupta doyurturken sen sponsor değil miydin? Bırak o karnesini alınca burger yemeye gitsin. Hem o çocuk menüsü alınca verilen taçlardan da takar krallar gibi hisseder agshshshahahhaha
Asıl sponsoru o arıyor. Kadın halimle arkadaşlarıma herkes kendi ödesin demeye utanıyorum, onlar da öyledir. Herkes o gün ne yendiyse komple hesabı çeker. Durumumuzun olmadığı zamanlar arkadaşlarla buluşasımız olduğu zaman cebimizdeki parayı söyler toplam bu kadarımız var derdik. Kimi 30₺ katabilirdi o zamanın parası kiminde 100 olurdu. 100 olan hiç demezdi vallahi 30 katayım ben de diye. Bunu da önemli olan beraberce güzel vakit geçirip yiyip içmek diye düşünürdük. O zamanlar çay 7-8 patates kızartması 30₺ falandı. Yetiyordu. Kimse para lafı yapmazdı birbirine. Göz tokluğu ve gönül zenginliği çok başka bir şey. Sen bakma o yorumlara. Yarın kadar olamayan gerçekten sponsorcu tiplere arabalar tatiller sağlam hediyeler(?!) yağarken, yediğin bi burger bi sulandırılmış kola kocana batarken “neyim eksik” dersin haliyle bir gün. Sana hak ettiğin değeri vermeyen, bir lokma yemeği sen de ödediğin halde bi sen bi ben diye sözleşme imzalatası gelen adamlarla işin olmasın.
Gıdaklatmak ahahahahahahahahahahahjshahah konu şok fena sarıyor
Ayyy ne yüce gönüllüsünüz
Ama keşke konuyu tam okumuş olsaydınız. Konu sahibinin rezervasyon yaptırıp götürdüğü yerlerde afiyetle yiyip içip ağzını silen adamın, kendi götürdüğü burgercide üç kuruşun lafını ettiğini görürdünüz.
————
Son sözümü söylüyorum.
Aşırı yakışıklı, fiziği efsane, her şeyi dört dörtlük bir flörtüm vardı. Bir gün en yakın arkadaşım(kadın) o ben hep beraber bir yere gittik. Bu haldır huldur yedi gayet iştahla. Üçümüz kasaya gittik. Biz cüzdanları açtık kartı çıkarıyoruz. Bu 5-6 adım yana gidip kasadan ayrıldı??
Ne tipi ne hali tavrı kaldı gözümde leş gibi tiksindim adamdan. Aç göz bambaşka bir şey.
Ben tek başıma kendi hesabımı bile ödemeye utanıyorum, ayırmadan tamamını öderim. Erkek arkadaşımla da ödemeye kalktığımda hayatta yarı yarıya demem tamamını ödemeye çalışırım ama hiç o kadar çiğ biri girmedi hayatıma ödetmediler.
Bu beleşçi de flört olarak kaldı.
Beğeneen ve ne var bunda diyen kendi alsın.
Kafasında bitmeden önce nereye gidiyordunuz kiYa öyle alman usulü biz de sevmiyorduk .ödeyen tamamını öderdi de işte aman ne bileyimm .kafasında bitirmişti ilişki ye demekki içinden de gelmiyordu artık
Ya yine aynı tarz mekanlar ama hani lafını da etmezdi ki konuşmazdık bu meseleleri .Kafasında bitmeden önce nereye gidiyordunuz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?