Sizcee soğumakta haklı mıydım ?

Bu nasıl bir cümle ya? O zaman kadın varken adam eline süpürgeyi almaz , makinayı yerleştirmez, yemek yapmaz.
Toplumsal cinsiyet kalıpları kadınların işine yarıyor gibi görünüyor ama en çok kadını sömürüyor.
Valla ben ne kadınım diye pozitif ayrımcılık beklerim, ne de o kişi erkek diye onun sorumluluklarini yüklenirim.
Eşitlik yoksa aşk da yok
Hesap ödemek ve para konusu benim için ilişki dinamiğin de bambaşka konulardır . Bunun cinsiyet kalıbı toplum dayatması olduğunu değil fitratla alakalı olduğunu düşünüyorum ve bu şekilde yaşıyorum. Eşitlik ;hak hukuk adalet konusunda var olan esitliktir, kadın ve erkek sadece yasal haklar konusunda ve bu hakların getirdiği görev ve sorumluluklarda eşittir. Bir erkek doğurabilir mi? Veya Siz bir erkek gibi taş tasircasina çalışıp hayat idame ettirebilir misiniz bu mümkün mü ? Fiziksel güç kuvvet başta olmak üzere tonlarca farklı ve eşit olmayan denk olmayan yonlerimiz var aksi halde olsaydı kadınlarla erkekler gül gibi gecinirdi .Siz aksini düşünüp aksini şekilde pek tabi yaşayabilirsiniz . Ben fikirlerime uygun yasamanin hiçbir eksisini görmedim
Ha bu arada ev işlerinden de bahsetmiyorum . Benim için ödeme mevzusu hassas bir konu. Kadın benim için daima üstte ve öndedir.

Son düzenleme:
Allah askina tavuk dunyasi nedir? Orta halli yerler dediginiz yerler artik her yerdeki fiyatlari cekiyor birakin sunu diyen adami. Bir hafta sen bir hafta benmis sanki bana kopru tepesinde guller yagdiriyo alt tarafi kekiklim yediriyosun ne bu afra tafra... cok iyi olmus ayrilmaniz iciniz rahat olsun odeyebilen gelsin next diyelim

Evde yemek yapilmamiş diye "neler oluyor" karakterinde birinin karşisindaki kadin çalışınca çok kibar bir insan olacağını mı saniyorsunuz? 😀
Yemek nerde höğgggg böggg yapan birinin içindeki ayıcık illa ki başka başka konularda dışa vurur.

Bahsettiginiz karakterde bir adam kadın çalışırken de yemegini önüne bekliyor, aynı baskiyi kadının parasi, maaş kartı üzerinde de yapabiliyor. Bdv ayni zamanda çalışan kadınlarla dolu. Böyle bir adama denk gelirseniz gelirinizin olmasi o adami iyi birine dönüstürmez ama.boşandıktan sonra yeni hayat kurmanızı kolaylaştirir sadece.(Bu yüzden kadının mutlaka geliri olmalı, güvencesi olmali)

Bu ayıcık karakterindeki adamlar kadin işe gidiyor diye her aksam yemek hazırlayıp, ayak masajı yapmıyor.
Ee bende aynı şeyi düşünüyorum zaten 🤣🤣 karakteri değiştirmiyo ama evliliği bitirebilme gücünü veriyo sana ya da senin yediklerini boğazını bile ben ödüyorum diyememe gücü veriyo

Siz ne kötü adamlara denk gelmişsiniz yaa. Benim kocam sevgiliyken ben istemediğim sürece hesap ödetmedi, evlendik maaşımın lafını bile yapmadı, işten ayrıldım şu an ev hanımıyım mesela günlerdir canım yemek yapmak istemiyor ya dışardan yiyoruz ya da dışarı çıkıyoruz. Bugün canı çorba istemiş mesela bana çorba yapabilir misin canın istemiyorsa tarif eder misin dedi. Evlendiğimizde çocuk istiyordu, ben hazır değilim dedim. Tamam hazır olduğunda bunu konuşmak istiyorum dedi kapadık konuyu. Bütün erkekler sizin bildiğiniz gibi hanzo değil yani. Konu sahibi de büyük ihtimalle sizin bildiğiniz erkekler gibi hanzonun tekine denk gelmiş ama şükür ki kurtulmuş. Umarım siz de değerinizi bilen, centilmen adamlar tanırsınız. Benim babam bile eski nesil olmasına rağmen borç içinde yüzerken ne anneme ne kızlarına para lafı yapmış adam değil. Biz de tabii ki durumu bilerek hareket ederdik karşılıklı anlayış çok önemli. Sizin düşüncenize göre o zaman erkekler de evlenince kadının soyadını alsın, kütüğüne geçsin, çocuğuna taşıyıcılık yapsın. Bu teklifi tanıdığınız en medeni erkeğe yapın bakalım ne tepki alacaksınız 😂
Kendinizi alakasız şekilde övmeniz bittiyse cevaba geçiyorum. Hayatımı nokta kadar bilmeden kendinizce bir şeyler ortaya atmışsınız alakası yok evli bile degilim sadece kk okuyorum 😂 hayatımda tek bı sevgilim oldu o da aslan burcu yani onunla cimrilik sorunu hicc yaşamadım bana tanımadan uzulmussunuz de bana hediye telefon almisligi da var hani sandiginiz gibi bı hayatım yok ama erkekte kadına kadında erkege hediyeler alabilir ama her kadının kendi maddi gücü olmalı senin oturduğun koltuğu bile ben aldım diyememeli günün sonunda erkeğin akıl karışıklığına vicdanına bırakmamalı hiçbir kadın hayatını. Kadınlar erkeği yolunacak kaz gördükçe daha cokkk kaynana konusu açılır burda cinsiyet eşitliği den kadınların kendisi uzaklasiyo çünkü.

Merhabaa
Ara sıra düşünceler yokluyor beni ayrılığıma dair .4-5 ay öncesinde ayrılmıştık .çok seviyordum gerçekten iyi biriydi ama bazı şeyler çok gözüme batıyordu tamamen kör olamıyordum
benim ex le öyle orta halli mekanlara giderdik .(tavuk dünyası ,KFC,arada restoran falan falan )
Artık hesap ödemek nasıl ağır geldiyse bir hafta sen bir hafta ben öderiz demeye başladı .ki ben yine de elimi atardım tatlı kahve falan ısmarlardım . O noktadan sonra ben ne kadar sevsem de soğumaya başladım . Ki biz zaten haftada bir gün buluşuyorduk .benim yoğun çalışmam nöbetlerden dolayı . Yani haftada bir görüştüğün insandan da esirgemezsin diye düşünüyorum .
Ya bu hesap konuları beni o kadar boğuyor ki sizce haklı değil miyim ya da gözümde mi büyüttüm bu olayları .
Bu hayattan beklentiniz ile alakalı.
Ben kadın erkek esitliğine inanmıyorum ki fiziksel olarakda olamaz.
Bu sebepten bana göre hesabını erkek ödemeli bu erkeğin isi. Ve ben bu şekilde olan bi adamla görüstüm sevgili oldum nisanlandım evlendim vs vs
Ki karsımdaki adamında geldiği kültür sebebiyle kadına bisey ödetmenin ayıp oldugu, kadınların el üstünde tutulması gerektiğini düsünen bir kafa cok şükür🙏
Böyle öğrenci evi paylaşımı gibi bi erkeğin ben ödedim sen öde bu hafta diyen adama ben saygı duymuyorum erkek yerine dahi koymuyorum. Bu arada kendi param var kendi mallarımda var. Yapana saygım var bi hafta sen öde bi hafta ben diyene. Böyle adamla ben yolumu birlestirmezdim
buyüzden bazılarının erkek dediğini biz tarlaya soğan diye ekeriz.

Kendinizi alakasız şekilde övmeniz bittiyse cevaba geçiyorum. Hayatımı nokta kadar bilmeden kendinizce bir şeyler ortaya atmışsınız alakası yok evli bile degilim sadece kk okuyorum 😂 hayatımda tek bı sevgilim oldu o da aslan burcu yani onunla cimrilik sorunu hicc yaşamadım bana tanımadan uzulmussunuz de bana hediye telefon almisligi da var hani sandiginiz gibi bı hayatım yok ama erkekte kadına kadında erkege hediyeler alabilir ama her kadının kendi maddi gücü olmalı senin oturduğun koltuğu bile ben aldım diyememeli günün sonunda erkeğin akıl karışıklığına vicdanına bırakmamalı hiçbir kadın hayatını. Kadınlar erkeği yolunacak kaz gördükçe daha cokkk kaynana konusu açılır burda cinsiyet eşitliği den kadınların kendisi uzaklasiyo çünkü.
övmedim olanı yazdım bu kadar rahatsız olmayın. Sizin için üzülmeye hala devam ediyorum düzgün bi adama denk gelseydiniz telefon alındı diye, bonkör diye iyi bi adamla karşılaştığınızı düşünmezdiniz. Bi adamın hiç parası da olmayabilir ama kadın için elinden geleni yapar, hesap talebi olmaz, oturduğun koltuğu ben aldım demez, aklı karışmaz, gelin-kv tartışmalarında haklının yanında olur böyle adamlar da var yani hala. Çok parası olan bi adam da hediyelere boğup, bonkörlük yapıp gün sonunda kafası karışıp gidince arkasındaki kadına kendini hayatı boyunca güvende olmadığını hissettirebilir. Tabii ki kadının kendi mesleği, gücü olmalı bunu tartışmıyoruz zaten. Kimsenin kimseyi yolduğu da yok. Önemli olan bir adamın centilmenliği, karşısındaki kadını nereye koyduğu, Kafası karışıp giderken bile seviyesizlik yapmaması, kadını yerle bir etmeden gidebilmesi. Neyse farkı ne kadar anlatsam anlamazsınız çünkü yaşamamışsınız. Size göre parası olmayan kadına, erkekler istediği gibi davranır 😂 ama bu kadar seyit onbaşı gibi davranmanıza gerek yok yaa. Parası olmayan kadınlar da seviliyor, değer görüyor, öyle bi el üstünde tutuluyor ki şaşırırsınız. Değer görüyor derken sevgiliyken telefon aldı bana taaam mıııı seviyesinde değil verdiği güvenden, saygıdan, centilmenlikten falan bahsediyorum.

Sevgili dediğimiz insanlarda bir kişi hesabı tek başına ödemeli de bir hafta sen bir hafta ben diye de kardeş payı yapmamalı. Sizin soğuyasınız varmış. İşte olmamış ilişki ayrılmışsınız çok sorgulayacak bir şey yok. Arkada 3 çocuk yok nihayetinde

övmedim olanı yazdım bu kadar rahatsız olmayın. Sizin için üzülmeye hala devam ediyorum düzgün bi adama denk gelseydiniz telefon alındı diye, bonkör diye iyi bi adamla karşılaştığınızı düşünmezdiniz. Bi adamın hiç parası da olmayabilir ama kadın için elinden geleni yapar, hesap talebi olmaz, oturduğun koltuğu ben aldım demez, aklı karışmaz, gelin-kv tartışmalarında haklının yanında olur böyle adamlar da var yani hala. Çok parası olan bi adam da hediyelere boğup, bonkörlük yapıp gün sonunda kafası karışıp gidince arkasındaki kadına kendini hayatı boyunca güvende olmadığını hissettirebilir. Tabii ki kadının kendi mesleği, gücü olmalı bunu tartışmıyoruz zaten. Kimsenin kimseyi yolduğu da yok. Önemli olan bir adamın centilmenliği, karşısındaki kadını nereye koyduğu, Kafası karışıp giderken bile seviyesizlik yapmaması, kadını yerle bir etmeden gidebilmesi. Neyse farkı ne kadar anlatsam anlamazsınız çünkü yaşamamışsınız. Size göre parası olmayan kadına, erkekler istediği gibi davranır 😂 ama bu kadar seyit onbaşı gibi davranmanıza gerek yok yaa. Parası olmayan kadınlar da seviliyor, değer görüyor, öyle bi el üstünde tutuluyor ki şaşırırsınız. Değer görüyor derken sevgiliyken telefon aldı bana taaam mıııı seviyesinde değil verdiği güvenden, saygıdan, centilmenlikten falan bahsediyorum.
Ee peki bu saydıklarınızı yaşamadığımı nerden çıkardınız ki 😂 ve bana üzülmeye karar verdiniz komik gerçekten ben sosyoloğum genel geçer şeylerden bahsediyorum kendimden inanın bahsetmeyecektim siz bana 'acıdığınız' için örnek vermek durumunda kaldım her neyse sizinle daha fazla konuşmak istemiyorum bilip bilmeden hayatım hakkında atıp tutuyorsunuz

Ee peki bu saydıklarınızı yaşamadığımı nerden çıkardınız ki 😂 ve bana üzülmeye karar verdiniz komik gerçekten ben sosyoloğum genel geçer şeylerden bahsediyorum kendimden inanın bahsetmeyecektim siz bana 'acıdığınız' için örnek vermek durumunda kaldım her neyse sizinle daha fazla konuşmak istemiyorum bilip bilmeden hayatım hakkında atıp tutuyorsunuz
Acımadım, üzüldüm bilseydiniz bu kadar yükselmezdiniz 😂 rahatsızsanız cevap yazmayın sosyolog hanım 😂

Hediye telefonu nasıl kabul ettiniz acaba :)
Burda iki hesap ödemeye laf ediyorsunuz

O evde oturan çalışmayan kadınlar bir gün kendilerini iyi hissetmeyip sofra kurmasınlar bak neler oluyo.
Ya dışarıdan yemek söyleniyor ya da çıkılıp dışarıda yeniyor. Durum sıkışıksa adam hızlıca bir şeyler hazırlıyor kahvaltılık falan oturulup yeniyor. Başka bir şey olduğu yok.
Çalışmayan kadınların kölelik yaptığını mı sanıyorsunuz?

Ya dışarıdan yemek söyleniyor ya da çıkılıp dışarıda yeniyor. Durum sıkışıksa adam hızlıca bir şeyler hazırlıyor kahvaltılık falan oturulup yeniyor. Başka bir şey olduğu yok.
Ayrı bir kafa ya cidden .ataerkil zihniyetini savunanlar da garip ..kadınlar o kadar fedakarken her şeye koştururken .
Çalışan kadınlar da eve gelince yemek hazır olmuyor her zaman .ya da hep dışarda yemiyor kimse .

Hediye telefonu nasıl kabul ettiniz acaba :)
Burda iki hesap ödemeye laf ediyorsunuz
Benim sizden farkım ee erkek öde işte işin ne penisin yok mu demedim kimseden yediğimi, içtiğimi kullanacağımı ödemesini beklemedim içinden gelip hediye geldi ki kimse benden rahatsız olup hesabı sıraya koymaya çalışmadı ;)

bilmiyorum ya çoğu şey çözülür de para muhabbeti daha da zor aşılmıyor böyle bir ülkede ..

Yok artık kimseyi enayi yerine koymadık .
E bir sen bir ben odeyelim lafini duyacak kadar ödetmişsin. Bir de diyorsun ki zaten pahali yerler degildi... Bunu söylemesi değil bunu söylettirmis olman asıl mesele. Enayi yerine koyman için daha ne olması gerekiyordu.

Acımadım, üzüldüm bilseydiniz bu kadar yükselmezdiniz 😂 rahatsızsanız cevap yazmayın sosyolog hanım 😂
Benim hayatımı bilmeden bana uzulmeniz komik 😊 ben isterim ki kadınlar maddi şiddet görmesin kadınların da maddi gücü olsun erkekten para için laf işitmesin bı sorun yaşadığı zaman çekip gidebilsin kocası vefat ederse dım dızlak ortada kalmasın ama siz sırtımızı erkeğe yaslamayi ve maddi sorumluluğu erkeğe atmayı tercih ediyorsunuz kendiniz bilirsiniz kendi hayatınız sanmayın ki babanızdan kocanizdan maddi destek gören tek kadın sizsiniz ;)

Burdaki konular neden öyle demiyo?

Ayrı bir kafa ya cidden .ataerkil zihniyetini savunanlar da garip ..kadınlar o kadar fedakarken her şeye koştururken .
Çalışan kadınlar da eve gelince yemek hazır olmuyor her zaman .ya da hep dışarda yemiyor kimse .
Ataerkil zihniyeto savunduğum yok hanımefendi ben evli bile degilim beni tanımadan etmeden bol keseden salliyosunuz ben burdaki konuları baz aliyorum geliri olmayan kadın ezildiği zaman bırakıp gidemiyo nereye gidicek beş parasız kendini karşındaki adamın vicdanına teslim ediyosun siz bilirsiniz kendi hayatınız

Bence arada siz arada o ödeyebilirdi ama direk bir hafta sen bir hafta ben ödeyelim Alman usulü olsun olayı kulağa pek hoş gelmiyor.

Biz evlenmeden önce ben henüz ise girememistim eşim sürekli hesap ödemek isterdi, ben cok utanırdim istemezdim ödemesini. Ya tokum ac degilim diyordum ya uygun fiyatli küçük bisey siparis ediyordum çünkü her hafta benim hesabımi ödemesi bana ağır geliyordu. Avmye gidiyorduk mesela biseye bakmaya korkuyordum elimi atsam satın almak istiyordu çünkü sana hediye alayim diye. Bir ara telefonum bozuldu sana telefon alayim demisti diye cok aglamistim sen bana hangi sifatla telefon alacaksin diye. Kimseden bir şey almamaya minnet etmemeye alışmışım ben o yuzden sizinle suan empati kuramadim.

Çevremde cok gördüm sevgiliyken bir suru sey aliyor adam ayrilinca seni kan emici sen parami yedin vs diyenler gördüm ve böyle bir lafi kaldiramayacagim icinde maddi anlamda hiçbir sey kabul etmiyordum.

Ben evli olmadığın birinin sürekli sana anan babanmis gibi bir seyler almasina ismarlamasina karşıyım. Tamamen karakter meselesi. Anladığım kadariyla sizde calisiyorsunuz odeyebilirsiniz de.

Keske o size teklif etmeden siz ona bu teklifi sunmus olsaydiniz. İlişkilerde maddi seylerin konusulmasi beni de sogutur ama burada sizde de hata gördüm kendiniz de odemeliydiniz hadi bugün ben ismarliyorum lutfen benimde maasim var calisiyorum her zaman senin odemen hosuma gitmiyor vs diyebilirdiniz. Demekki adamin böyle bir beklentisi varmis sizden.

Direk bir hafta sen bir hafta ben ödeyim deyince de uslubu hos olmamis bu seferde size itici ve cimri biri gibi gelmis. Gercekten cimri bir insansa zaten siz bunu daha iyi bilirsiniz. Cimri insanla ömür gecmez öyle oldugunu düşünüyorsanız ayrilmakla dogru bir karar vermissiniz. Tek bir olay ile ikinizi de degerlendirmek dogru olmaz. Siz en dogru karari yine kendiniz vereceksiniz

😄👍

Back
X