Sizde de böylemi? Hamilelik ,hazırlık,kv , görümce...

Kiz tarafi her zaman daha heyecanlı ve verici olur ama eşinin tarafının da henüz bir sey yapmıyor oluşunda bi tuhaflık yok. Daha 17.haftadasiniz. Ben 30.hafta civarına kadar kendim dahi ufak tefek seyler disinda bsy almadim. Eşimin ailesi de son birkaç haftadir almaya başladılar ondan once neye ihtiyaç var diye sormadılar bile. Ha kimsenin bsy alma zorunluluğu da yok.ama maddi durumlar elverdikce bsyler yapılsa hos olur tabii. Gene de cok.erken beklentiye girmissiniz. Zamanı gelince herkes ustune düşeni yapar bence

Beklentiyi dusur huylarini biliyomussun zaten.. bazilari ne yapsamda buzdolabi gibi oluyolar.. o sicakligi bulnak zor..

Buarada bende ogluma asilamayla hamile kalmistim.. ilk oglum.. ve 8. Ayda aldim herseyini:)) kiyafet vs hazirdi ama yatagini vs. Korkudandi benimki birazda.. sen 8. Aya birakma ama agirlasiyosun zorda geliyor

Ben 2015 yılında bi akşam üzeri test yapıp hamile olduğumu öğrenmiştim o zamanki cahillik kan testi vs yapmadan ailemi aramıştım. Ailem çok sevinmişti.
Sonra kv aradık eşim konuştu "Anne babaanne oluyorsun" dedi. Verdiği cevap "Hıı iyi, hayırlı olsun" dedi eşim çok bozuldu kapattı sonra. Beni ertesi gün saat 5-6 gibi aradı yarım ağız tebrik etti.
Öğrenmemden 2 gün sonra Pazar günü kanamam başladı acile gitmek istedim. Kv iyi hastane sorduk. Ben de geleceğim diye tutturdu.
Neyse birlikte gittik hastaneye, benim elim ayağım titriyor ilk hamilelik daha doktora bile gidemeden kanama, ne olduğunu bilmiyorum tabi. Kimyasal gebelikmiş bu arada.
Geldik hastaneye, arabayı park ettik. Tam ineceğiz kayınvalidem canımı çok yakan bir cümle kurdu hala aklımdan çıkmaz.
" Ay hemen inmeyin, biraz makyaj yapayım ya güzel görüneyim" dedi ve makyaj yaptı. Benim elim ayağım titrerken, bebeğime noluyor derken o makyaj yaptı. Sonra da işte ben çok severim diye dolanıyor ortalıkta.
Kızım doğduğunda da bana erkek kıyafetleri getirip değiştirmeyeceksin bunu çok beğendim diyen birisi.
Her aldığını şeyi neden giydirmedin diyen biri ki getirdiği şeyler genelde pijama evde giydireceğim şeyler giydiriyordum da.
Zorla kızıma büyük bir doğum günü partisi düzenletti, ben evde küçük bir kutlama istemiştim.
Hiç bir şeye ne yardım etti, ne de sordu ne yaptın diye, ki bayram tatili ertesi istedi tarihi de hanımefendi, ben hazırlıkları yaparken ne açık yer bulabildim, ne internetten sipariş verebildim resmen sinirden ağladım.
Ve doğum günü mekanına misafir gibi geç geldi, ve eli de boş geldi hediye bile almamış.
Ne makyaj, ne saç tarama, kendi dağınık, gri salaş bir tişört giyip gelmiş ama kv çalıştığı ofiste çalışan bir kadın var. O kadın çocuğuna doğum günü düzenledi. Kayınvalide o doğum gününe giderken şık bi elbise giymiş kuaförde saçlarına maşa yaptırmış, makyaj yaptırmış, düğüne gidiyor gibi gitmiş, sanki kendi torununun doğum günü. Görünce sinirlendim yani, geçen sene dedi yine doğum günü partisi yapalım dedi hayır dedim.

Hepsi sözde çok sevinirler, sözde çok severler ama içten içe biraz gösteriş, biraz kıskançlık. Yani oğlum bizden daha çok sevecek kaygısı taşıyor içlerinde.

Genellikle kayinaile böyle ama erken baslamissin hazırlıklara Allah'ım sağlıkla kavustursun inşallah
Allah korusun belki son anda bişey olur o kadar eşyayı görüp piskolojiniz daha fazla bozulur diye 8. Aya kadar bekleyin demiştir bende öyle yaptım en azından 7.aydan sonra alışveriş yaptım ilk kizimda da Allah'ım sağlıkla kucağına almak nasip etsin

victoryvivi bence çok iyi bir durum, ne kadar karışsalar o kadar karşılığını bekleyecekler. İstediklerini de desinler, lanse etmeye çalışsınlar kim inanacak? Boşversenize. Kendi ailenizle mis gibi yapın herşeyi. Ben de hamile olsam böyle olsun isterim açıkçası. Kendi oğlu da görüyordur zaten ailesinin hevesini.

Görümce konusunda da, görümceme çok iyiliğim dokunmuştur, asla karşılık beklemedim, ama en ufak bir şeyimi kutlamamış ya da hastalandığımda geçmiş olsun dememiştir.

Geçenlerde bir terfi aldım mesela eşimin ailesinden hiç bir birey kutlamadı :) Benim ailem eşimin terfisi için o kadar heyecanlıydı ki, o kadar sevindiler ki.

Canım 7.aya kadar bana da kimse bir şey almadı çünkü çok erken oluyor. Sadece internetten araştırdık .oda da yapmadım 8.ayda beşiği alıp bizim odamıza koyduk çocuk ilk yıl odasında yatmıyor zaten. (Çevreden gördüğüm kadarıyla ).
Benim de gorumcem bir şey yapmadı kayinvalidem son haftalarda biraz ilgileniyor. Ablam özenip bir sürü şey aldı. Bunun dışında arkadaşlarım bebek kıyafeti verdiler ben de aldım kompleks yapmaya gerek yok çocuk herşeyi 0 giyecek diye (benim bakış açım ).gorumceme de kızamıyorum çünkü tek başına geçinmeye çalışıyor maddi durumu yetmiyordur belki. Bu arada annem ben hamile kalmadan vefat etti babamla da görüşmüyoruz. Bu durumda benim depresyona girmem lazım herhalde

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah...

Çok şükür benimkiler öyle değil ama Evet var böyle tipler, mümkün olduğunca mesafe koymsk gerektiğini düşünüyorum. Doğumdan sonra Yapmacık bir şekilde gelip çocuğu sevmelerini istemem ben olsam. He tabi torunları gelecekler ama her zaman mesafeli davranırım.

Ben sizin her konunuzu hayretle okuyorum. 2.evliliğiniz ve iyi bi eşiniz varken kv görümce hesabını bi kapatamadınız. Çocuk da olmuş her şey sizden yana işliyor. Bendekiler de kısmen öyle bileziğinden tutun perdeye kadar aklınıza gelebilecek her şeyi eşimle ben yaptık evlenirken ama almasınlar ki sonradan şunu da biz aldık bunu da biz yaptık diyemesinler diyorum kimsenin yanında da yüceltmiyorum ohh..

Kayınvalidem battaniye yelek hırka ördü yorgan herşeyini aldı eltim bebek arabamı aldı her bayram amcası illa bayramligini alır görümcem odanin halısını aldı ayrica ayakkabı elbise alır her zaman.

Bende dolap perdesini kiyafetleri ve park yatağını aldım.

Annem kızıma mama sandalyesi almıştı battaniye nevresim takımı şimdi yatak aldi.

8. ay bence gec degil.

4. ay bence erken.

tabi ki heveslenip yapmissiniz ne guzel, kotu etmissiniz diyemem,
ama ben de 4 aylik hamileyken kendime almadigim gibi kardeslerime vs de hediye almadim.

bakis acisi farkliligi olarak gorun bence.

bir de ozellikle kiyafet tarzi urunleri bebegin muhtemelen dogum kilosuna gore almak gerekiyor. o yuzden 4. ay bu tarz urunler icin gercekten erken.

Esimin ailesi bu hareketleri dugunde yapti. Benim annem babamsa hep veren taraf oldu. 1 kurus hayirlarini gormedik aksine zarara bile soktu bizi kp dugun oncesi. Baktim bebekte de olacak olan aynisi. Annemin babamin hicbir istegine tamam alin demedim. Besigini arabasini ivir zivirini almak istediler kabul etmedim. En azindan benimkiler yapiyor onlar da tik yok diye deliye donmemis oldum :) Hos babam yine durmadi yazdan yaza tatile gelecegim diye eve besik bile almis o kadarina da bisey diyemedim artik :) Tavsiyem cok takilma. Taktikca insan sinir hastasi oluyor. Kendimden biliyorum

Allah tamamına erdirsin. Belki 4. ayda alışveriş yapmayı akıllarına getirmemiş olabilirler. Bence de çok erken. Ufak tefek alışveriş olur ama oda kurmak vs çok büyük çaplı hazırlıklar. Hamileliğinizin devamında da böyle devam ederse o zaman düşünürsünüz.

Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.
Boşverin böylesi daha iyi,iki parça birşey alsalar bu kez de bebeğinize,bakimınıza vs herşeye karışma hakkı görecekler kendilerinde.
Siz ufak ufak alın eksiklerinizi gönlünüze göre,içinize sine sine.
Yarın öbürgün karışmaya çalışırlar size bebek bakımı ile ilgili o zaman dersiniz" ben doğurdum,herşeyini kendi imkanlarımla yaptım,ben bakıyorum,böyle uygun gördüm kimse karışmasın "diye.

17 haftalık çok çok erken değil mi? böyle büyük şeyleri almak için
bizde, etrafımdaki komşularda 6 aydan önce bebek için birşeyler alanı görmedim
sorunuza cevabım alsalar sormadan almaları ya da müdahale etmeleri
ilk bebek heyecanınızda daha çok üzerdi emin olun
karışmadıkları iyi olmuş görmeyin duymayın ayrıca beklenti içine girmeyin yapmıyorlarsa size değil oğullarına yapmıyorlar

annenizin durumu da çok yokmuş kadının masraf yapmasını engelleyin sizin durumunuz varmış kendniz halledersiniz

bir avazda sağlıkla kucağınıza alın inşallah

İşin annenizin aldığı kayınvalidinezin almadığı kısımlarını boşverin.
Ama ben de olsam bu hazırlıklar için erken derdim.
İki evladım var. İkisinde de son aya bıraktım her şeyi.
Allah korusun bir şey olursa dayanamam dedim. Kaldı ki, bizde 6. ayı dolmadan hiçbir hazırlık yapmazlar.
İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi. Siz bence buna odaklanın olsun bitsin.

En onemli seyler alinmis verilmis zaten 8. ayda ne yapacaklar cok merak ediyorum. Benim kaynana ve kayinbaba sahislari dalga gecer gibi bir yelek bir patik disinda hic birsey yapmadilar torunlari icin 14 aylik oldu hala birsey yaptiklari yok. Ama boylesi daha iyi en azindan soz haklari da yok cocugumun uzerinde. Milletin icinde aman torumum canim torunum deyince tiksintiden midem bulaniyor ama bunada engel olamiyor insan iste. Su paragoz insanlarin sonu gelsede bizde bir rahat nefes alsak ne guzel olur.

İnsan tabiki özeniyor almak istiyor ama
daha şimdiden alınması ve diğer aile üyelerini dahil etmek bana fazla geldi
sonuçta bebeğinizin bakım ve ihtiyaçlarını karşılamak sizin sorumluluğunuz da.

annem özeniyor alıyor
ben tek kızıyım ve 5 sene cocugum olmadı
alma deyip üzecek miyim onu?

beklenti değil bu
kv demin birşey almasına ihtiyacım yok, sadece özenmemesi almaması garip geliyor ve sonrasında da sanki herseyi düşünüp o almış gibi kendini bize gösterecek olması.

neden beklenti içinde olayım?

evet aynen bunu diyecek
bu arada ece dersem belki kv deyi daha iyi hatırlarsın

Herşeyi hazır değil ki çok fazla eksiği var
Bugün çcouga 0-6 ay eğitici bir oyuncak almak istesen en dandiği 100 tl
bir tane mi alacağız .
çocuk gelişimi ile ilgili araç ve gereçler de alıyorum
kastım sadece biberon emzik kıyafet yatak falan değil.
acele oldugunu düşünmuyorum cunku hersey gercekten cok pahalı
10 metrekare odasına fon perde aldım çocuk için o sadece iki kanat 300 tl
içine annem tül aldı işte basit düz birşey istedim 500 tl de o tuttu, bir de çekince güneş geçirmeyen filmli storlardan yaptırdım ona da 800 tl verdik bir cam olayı sadece 1600 tl ye patladı.
hepsi bir anda yapılacak seyler değil
ayrıca dediğim gibi çalışıyorum
şuanda bebeğin odası olacak odada eşyalar var onlar dısarı cıkacak verilecek yerlere verilecek.
evde bazı esyalar yer değişecek
odası boyanacak sımdı halım yerınde iken yapıyoruz 7.8. aydan sonra koca karnımla sıcakta nasıl ugrasacagım bununla

bebeğin kıtafetlerı yıkanacak ütülenecek , gelen mobilyalar silinecek teözilenecek esyalar içine yerlesecek bunlar kolay mı sizce hepsi zaman alan ve yoran seyler
e bu kosturma ve iş temposunun içinde son aylarda alısverısle mı ugrasacagım yoksa bunlarla mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…