- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 45
- Konu Sahibi victoryvivi
-
evet benim soumlulugumdaİnsan tabiki özeniyor almak istiyor ama
daha şimdiden alınması ve diğer aile üyelerini dahil etmek bana fazla geldi
sonuçta bebeğinizin bakım ve ihtiyaçlarını karşılamak sizin sorumluluğunuz da.
Hep derim ne varsa kız tarafında var. Düğüne kız tarafı özenir, toruna kız tarafı özenir; erkek tarafı özenir görünür ama sadece görünür, rol yapar geçerler. Size sormadan bile almaları gerekirken hiç oralı değiller. Şu erkek tarafları oğullarını komple karşı tarafa verip evlatlıktan çıkarıyolar galiba, daha sonrasında hiçbir şeyleriyle ilgilenmiyolar. Ne varsa kendi ailenizde var, diğer tarafa da ona göre davranın. Hayırlı olsun bu arada.Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?
Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.
Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.
herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.
Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.
Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.
sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.
Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.
Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.
Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)
Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.
Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.
evet benim soumlulugumda
ben kimseye hadi dahil olun demedim
kardesım ve annem bir işin ucundan tutuyorlar sadece ve gönüllerinden geçiyor
hadi siz de dahil olun alın verin demedim ki
Maddi durumunuz iyiymiş kendiniz alın herşeyi kimseden bisey beklemeyin bebek doğduğunda da ona gore tavrinizi alırsınız şayet bebeğim oluyor diye sevilmeyen birinin bebeğimi sevmeye de hakkı yok.Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?
Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.
Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.
herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.
Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.
Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.
sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.
Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.
Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.
Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)
Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.
Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.
Sen nettin bacim yaa:) simdi kv ne mi guvendin diyen canlilar itiraz edebilirler:)canim ben ne yapayim benimkiler uste oturuyor birak dusunmeyo yardima gelmiyorlar ve bende 3v tane cocuk var yemek bile zor pisiriyorm hersey esya su bu degil kuzum onemli olan maneviyat yanliz olmamak sadece allahim sen beni kimseye muhtac etme guc ver diyorum o kadar
Herşeyi hazır değil ki çok fazla eksiği var
Bugün çcouga 0-6 ay eğitici bir oyuncak almak istesen en dandiği 100 tl
bir tane mi alacağız .
çocuk gelişimi ile ilgili araç ve gereçler de alıyorum
kastım sadece biberon emzik kıyafet yatak falan değil.
acele oldugunu düşünmuyorum cunku hersey gercekten cok pahalı
10 metrekare odasına fon perde aldım çocuk için o sadece iki kanat 300 tl
içine annem tül aldı işte basit düz birşey istedim 500 tl de o tuttu, bir de çekince güneş geçirmeyen filmli storlardan yaptırdım ona da 800 tl verdik bir cam olayı sadece 1600 tl ye patladı.
hepsi bir anda yapılacak seyler değil
ayrıca dediğim gibi çalışıyorum
şuanda bebeğin odası olacak odada eşyalar var onlar dısarı cıkacak verilecek yerlere verilecek.
evde bazı esyalar yer değişecek
odası boyanacak sımdı halım yerınde iken yapıyoruz 7.8. aydan sonra koca karnımla sıcakta nasıl ugrasacagım bununla
bebeğin kıtafetlerı yıkanacak ütülenecek , gelen mobilyalar silinecek teözilenecek esyalar içine yerlesecek bunlar kolay mı sizce hepsi zaman alan ve yoran seyler
e bu kosturma ve iş temposunun içinde son aylarda alısverısle mı ugrasacagım yoksa bunlarla mı
Siz çok fazla abartiyosunuz kafanızda çok buyütüyorsunuz benceHerşeyi hazır değil ki çok fazla eksiği var
bir tane mi alacağız .
içine annem tül aldı işte basit düz birşey istedim 500 tl de o tuttu, bir de çekince güneş geçirmeyen filmli storlardan yaptırdım ona da 800 tl verdik bir cam olayı sadece 1600 tl ye patladı.
şuanda bebeğin odası olacak odada eşyalar var onlar dısarı cıkacak verilecek yerlere verilecek.
odası boyanacak sımdı halım yerınde iken yapıyoruz 7.8. aydan sonra koca karnımla sıcakta nasıl ugrasacagım bununla
bebeğin kıtafetlerı yıkanacak ütülenecek , gelen mobilyalar silinecek teözilenecek esyalar içine yerlesecek bunlar kolay mı sizce hepsi zaman alan ve yoran seyler
e bu kosturma ve iş temposunun içinde son aylarda alısverısle mı ugrasacagım yoksa bunlarla mı
mayına basacaksın tontiş daha geldinSen nettin bacim yaa:) simdi kv ne mi guvendin diyen canlilar itiraz edebilirler:)
Niyeki:) canli degil mi bunu yazanlar:))mayına basacaksın tontiş daha geldin
canim. ben kimseye guvenmedim onlar benim gelecekteki veli nimetlerim ama genede insan. bir ihtiyacin var mi diye sorar bu yuzden. en once allaha sonra kendime guvendimSen nettin bacim yaa:) simdi kv ne mi guvendin diyen canlilar itiraz edebilirler:)
capcanlıNiyeki:) canli degil mi bunu yazanlar:))
ilk 3 ay dünyanın varlığından bile bihaber oluyorlar sonrasında ise o servet harcadığımız oyuncaklar değil buzdolabı poşeti ve pet şişeyle daha çok ilgileniyorlar yani demem o ki çok şaapmayın o konudaHerşeyi hazır değil ki çok fazla eksiği var
bir tane mi alacağız .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?