Sizde de böylemi? Hamilelik ,hazırlık,kv , görümce...

İnsan tabiki özeniyor almak istiyor ama
daha şimdiden alınması ve diğer aile üyelerini dahil etmek bana fazla geldi
sonuçta bebeğinizin bakım ve ihtiyaçlarını karşılamak sizin sorumluluğunuz da.
evet benim soumlulugumda
ben kimseye hadi dahil olun demedim
kardesım ve annem bir işin ucundan tutuyorlar sadece ve gönüllerinden geçiyor
hadi siz de dahil olun alın verin demedim ki

Takmayın kafanıza, hiç hamileliğiniz boyunca da üzmeyin kendinizi.
8. ayda olacağı söyleyeyim size "eh bize alacak birşey bırakmamışsınız ki, bende babaannesi olarak birşeyler düşünmüştüm sen aldırmışsın herşeyi (veya almışsın herşeyi)" der yine bişey yapmaz.

Tecrübe ile sabit.

Siz hamileliğinizin tadını ve yanınızda destek verenlerin sevgisini yaşayın yeter size.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah, bir avazda.

Hep derim ne varsa kız tarafında var. Düğüne kız tarafı özenir, toruna kız tarafı özenir; erkek tarafı özenir görünür ama sadece görünür, rol yapar geçerler. Size sormadan bile almaları gerekirken hiç oralı değiller. Şu erkek tarafları oğullarını komple karşı tarafa verip evlatlıktan çıkarıyolar galiba, daha sonrasında hiçbir şeyleriyle ilgilenmiyolar. Ne varsa kendi ailenizde var, diğer tarafa da ona göre davranın. Hayırlı olsun bu arada.

canim ben ne yapayim benimkiler uste oturuyor birak dusunmeyo yardima gelmiyorlar ve bende 3v tane cocuk var yemek bile zor pisiriyorm hersey esya su bu degil kuzum onemli olan maneviyat yanliz olmamak sadece allahim sen beni kimseye muhtac etme guc ver diyorum o kadar

Hakkını yemeyeyim ilk bebeğimde 4. Ayda eksiklerimi almaya başladı ama şöyle ektim daha önce doğurduğundan mendile varasiya aldirtmis kadına o yüzden bana yaptığı çok da değildi aslında ama inkar da edemem

Sonrakilerde umrunda olmadı ikinci de doğum sonrası elime 10 TL sıkıştırmış ti keşke almasaydim diyorum şuan

Maddi durumunuz iyiymiş kendiniz alın herşeyi kimseden bisey beklemeyin bebek doğduğunda da ona gore tavrinizi alırsınız şayet bebeğim oluyor diye sevilmeyen birinin bebeğimi sevmeye de hakkı yok.

Sen nettin bacim yaa:) simdi kv ne mi guvendin diyen canlilar itiraz edebilirler:)

Bu arada ben hamileligimi 5. Aya kadar ne gorumceme ne kvme soyledim soylesem beni bunaltirlardi cunku, gerek yok. Ne aranmak ne sorulmak istiyorum. Hasta degilim,sadece hamileyim cumlesini kimseye kurmak da istemiyorum ayip olur etrafimda fazladan insana gerek olmadigini dusundum. Cunku oyle benim istedigim gibi davranamaz insanlar,esimin ailesi modern insanlardan olusmuyor. Hamileyim desem kalkip zil takip oynayarak beni etrafa utandiracak insanlar. Ne anlami var boyleleriyle iliskiyi guclendirmenin? Her sey adamina gore yapilir,her sey uygun adamla yapilinca guzel olur. Sahsi gorusum. Fikirlerinizin uymadigi insanlarla yapacaginiz her sey sadece sinirinizi bozar.

Bizimki de bir iki şey yaptı annem kaç bavulla geldi çocuğuma taktığı çeyreği çocuğun üstünde tuttu bir hafta annem kardeşlerim yarımşar yapıp küpesine kadar aldılar lafı bile olmadı kanser eder bunlar insanı ama sorsan çok seviyorlar :)

bence kafanizda cok buyutuyorsunuz.

ben 6. aydan sonra alisverise basladim,
8. ayda izne ayrildim, 9 aylikken dogum yaptim, son ay sikilmaya bile vaktim oldu,

ki iki aileden de farkli bir sehirde yasiyordum,
tum bu dediklerinizi esimle ikimiz yaptik yani.

yetismeyecek bir sey yok.

bir de mesela, kayinvalidem besigini ben alicam secin diye haber gonderdi, ben kisa surede secemedim, sectigim esime pahali geldi, ben anneme bunu al diyemem dedi, cekindi, en sonunda kayinvalidem, ben size x kadar para vereyim, siz artik kendi butcenizi de dusunup besigi alin, kalirsa da baska sey alin dedi.

yine kendi annem haber gonderdi, ben de sunu alicam secin diye, sectim bir sey ama yine de cekindik soylemeye, sonucta biz kendi butcemize uygun seciyoruz ama onlarin butcesinden cikacagi icin de stres oluyoruz.

kimse bir sey alayim demese daha rahat ederdim eminim ki :)

bir de ceyiz duzen arkadaslara da aynisini soyluyorum, tamamini hazir edicem diye ugrasmayin, sonra insan sikiliyor,
bunlar guzel heyecanlar, dugunden sonra alin bir kimini, hem ev duzeniniz otursun, hem birlikte gezerek alin falan diye.

siz de bazi seyleri simdiden almayin, bebeginizle birlikte alirsiniz,
mesela oyuncak kismi cok asiri geldi bana, bebeginizle birlikte gidip, onun gozunun takilacagi, elini uzatacagi oyuncagi alabilirsiniz.

Siz çok fazla abartiyosunuz kafanızda çok buyütüyorsunuz bence
Neyse kendiniz bilirsiniz

bende 14 haftalık hamileyim kv örgü örüyor bişeyler örmüş bana diyor ki bunları satayım tekrar örerim hiç yorum yapmıyorum sessizim doğumdada bir çeyrek ve örgülerini getirecek sadece yüzde 90 eminim.. Ve verdiği değer kadar görecek çocuğumu verdiği değer kadar zaman geçirmesine izin vereceğim..

Allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin. Ben de 28 haftalık hamileyim ve konuyu görünce kendimi tutamadım yazmak istedim. Bu topraklarda "tatlı su kurnazı" diye bir tabir var ve bu tabirin vücut bulduğu iki durum gördüm şimdiye kadar. Birincisi çiftlerin evlilik süreci, ikincisi ise ciftlerin ebeveyn olma süreci. Anlattıklarınızı o kadar iyi anlıyorum ki bu noktada "beklentin olması hata, cocuğu aileler için mi yaptınız?, vay efendim kimse sizin çocugunuza ilgi alaka göstermek ya da bir şeyler almak zorunda değil.." vs gibi yorumlara "bekar olup boşanmak kolay" tabiriyle set çekebilmeyi aklınızın bir köşesinde bulundurun derim.
Yaşanmadan anlaşılmayacak bir mevzu. Sizinle aynı durumları yaşadım ve halihazırda yaşıyorum. Ben de çoğu zaman kendimi "beklentin olmasın ki üzülme" diye teskin edip sakinleştirmeye çalıştırsam da karşı tarafın lafa gelince bol keseden sallayıp icraata gelince kafayı kuma gömer davranışları insanı çileden çıkarıyor. Ben çözümü her türlü diyalog ve iletişimimi asgari ölçeğe indirmekte buldum. Tabiri caizse muhatap dahi olmuyorum artık. En son, lafa gelince türlü türlü biçki dikiş örgü vs. kursuna gittiğinden boş vakti olmadığından dem vuran kv nin nasipse dünyaya gelecek bebeğimiz için kanaviçe süs işlemeye girişmesi bende son damla oldu. O kadar sinirim bozuldu ki sanki dört başımız mahmur her şey tastamam, eksik olan şey kanaviçe süsümüzdü! Biz de sizin gibi eşimle ve sağolsun annemin katkılarıyla ihtiyaçları tamamlamaya çalışıyoruz ve bebeğimizin hala bir sürü eksiği var. Bir kere bile, var mı bir ihtiyaç? yapılabilecek bir katkı? diye sormayan, lafa gelince bolca sallayıp beşik vs. konusu açıldığında odadan kaçan kv nin elinde kanaviçe ile gelmesi beni şuna ikna etti: muhatap olmamak, he deyip geçmek ve bende olumsuz duygular uyandıran bu insanla mumkun mertebe sınırlı iletişim kurmak benim hayrıma olacak. Benzer durumlar düğünümüzde de yaşandığı için oradan idmanlıyım o yüzden en az hasarla süreci yönetme derdindeyim. Siz de durumunuza en uygun denklemi kurup ona göre bir tavır sergilerseniz özellikle gebelikteki iç huzurunuz ve bebeğiniz için en en en iyisi olacaktır. Çünkü ben sizin işin maddi kısmından çok bir heyecanı birlikte yaşayabilmenin derdinde olduğunuzu ve bunu hissetmediğiniz için üzüldüğünüzü çok iyi anlıyorum. Durumu yoktur 3 tlye 1 çift çorap alır ama öyle manevi destek verir ki ohh şükür yalnız değilim dersiniz vs.. Bunların hiçbirini göremeyince yani insanların karşılıklı olarak birbirini beslemediği, bir kolaylık bir destek getirmediği durumlar bu psikolojiyi doğuruyor. Denkleminizi kurun, rahat edeceksiniz. Sevgilerle.

ilk 3 ay dünyanın varlığından bile bihaber oluyorlar sonrasında ise o servet harcadığımız oyuncaklar değil buzdolabı poşeti ve pet şişeyle daha çok ilgileniyorlar yani demem o ki çok şaapmayın o konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…