Size yerleşmiş birinin gitmesini nasıl sağlarsınız?

Slkskksksk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2020
45
28
8
2 yıldır evliyim. Kız Kuzenim(18) yaşadığımız ilçedeki üniversiteyi kazandı. Ailesi nerde kalabilir deyince bizde eşimle beraber alışana kadar bizde kalsın dedik. 4 aydır bizimle kalıyor. Evlilik adına birşeyimiz kalmadı. Maddi manevi yardım da etmiyorlar. Memuruz ve Doğu görevine gidicez. Ailesi okul bitene kadar gitmeyin mezun olsun öyle gidin sizde kalsın diyorlar. Kyk kazandı gitmedi. Üstelik durumları da var. Peçete alır mısın deyince param yok diyor. Ev işi söyleyince ben hizmetçimiyim diyor. Ve şuan 9 bin TL lik bir telefon alacak. Saygısız ve ukala davranıyor aynı zamanda. Evliliğimizde huzur kalmadı. Kibarca yurda çık demenin yolu varmıdır acaba. Sizce ne yapmalıyım?
Güncelleme: Konuştuk kabul etti. Şimdi kalacak yer bakıyoruz ona. Herkese teşekkür ederim

Son düzenleme:
Bence eskiden ne güzel şunu yapardık gibi şeyler söyleyin.sonra yalnız kalınca yine yaparız uzun zaman oldu falan diyin bence

Bence telefonla kibar bir dille söyleyin. Yani tabii ki kötü olacaksınız ama başka bir çare gelmiyor aklıma

Sen bununn konusunu burada acmadim mi ?
Çünkü ben filan müsade etme yerleşir kalır demiştik

18 yasındaki kızla konusmayin annesiyle konusup durumu izah edin derim.Evet zor bu isler lakin her şekilde kırılacak incinecek birileri olacaksa bu siz ve esiniz olmayin.Siz güzellikle soyleyin bu zamana kadar yardımcı oldunuz Allah razı olsun tesekkürler demeyip birde nankörlük ederse kendisi bilir?

Açıkça doğu görevine gidicez deyin
Bunu da soyleyemıyorsanız bişi diyemem. Bundan daha iyi geçerli bir sebep var mi?

Hem ayrıca ben kendi 6 yaşındaki kızıma bile her zaman şunu söylerim " bu evde yasayan herkes iş yapacak, kimse kimsenin hizmetçisi degil "

Kusura bakmayın ama sız de de hata var

Bence eskiden ne güzel şunu yapardık gibi şeyler söyleyin.sonra yalnız kalınca yine yaparız uzun zaman oldu falan diyin bence
Bakkala bile bizimle geliyor. Geçen akşam haber vermeden çıkalım dedik. Bende gelmiyim mi dedi. Bende bizde başbaşa kalmayalım mı dedim

Stres'in konusuyla karıştırdın sanirim kedili
Ay ne kadar çok yüzsüz varmış öyleyse.
Hayır böyle ben hizmetcimiyim ben virt zirtmiyim diye terbiyesizlik yaparak kalan birine de birgün okuldan geldiğinde eşyalarını kapısının önünde görmesiyle büyük bir surpriiiiz yapardım.

Cirkeflik yapacaktır illa ki ama bu durumda bende ayol ben hizmetcimiyim peki derdim.

İnsanlar gelip burada bunları anlatıyor ama olan bana oluyor, sinir basıyor Senin kayinvalidenler gitmediler mi Peki, of

Evinizin kuralları olduğunu bazı ev islerinde onun da yapması gerektiğini aynı zamanda maddi anlamda da katkıda bulunması gerektiğini söyleyin hanım kıza. Yapması gereken ev işlerini de açık ve net bir şekilde söyleyin, haftalık wc yıkamak sende gibi... Saygısız davrandığında uyarın, dikkate almadığında kalacak yer ayarlamasını söyleyin ve anne babasına da haber edin

Halamın kızı olduğu için küserler diye kırıcı olmak istemiyorum

Hizmetçimiyim diye karşılık verdiğinde demedinmi peki ben senin hizmetçinmiyim 4 aydır sana bakıyorum diye, ne sinir bozucu durum bence ailesini arayıp artık kalamayacağını söyleyin yurt çıktığı zaman bence hemen gönderecektiniz orada hata etmişsiniz

Nadiren yapınca da saygısız davranıyor. Eşime arkadaşı gibi davranıyor

Annesi babası teyzeniz mi halanız mi kimse ona söyleyebilirsiniz biz doğu görevine gideceğiz diye karar verdik diyin ya da bir işin ucundan tutmuyor bi şey istesem ben hizmetçi değilim diyor bizden bu kadar üzgünüm eşimle de aile hayatımız kalmadı diyin
Kime fedakarlık yaparsanız yapın kötü oluyorsunuz bunu da çok iyi biliyorum bastan hiç oralı olmasanız kabul etmeseydiniz böyle kötü olmazdınız mutlaka kırılır alınırlar ama daha fazla sinirlerinizin yıpranmasına izin vermeyin

Bize gece 12 de geldi eşyaları yla ve ertesi gün son günmüş bana da gece söylediği için ailesiyle geldi bide. Geldiği gibi git demek ayıp geldi

Halamın kızı olduğu için küserler diye kırıcı olmak istemiyorum

Onlar seni düşünmüyorlar ama? Küserlersede açıkcası umrumda olmazdı. Zor durumda olur başka çaresi olmaz anlarızda, keyfi bir durum resmen sizde kalması. Misafirlikte bir yere kadar

Kuzenimin kocamla benim evimde ne işi var? Öz kardeş olsa neyse. Hadi diyelim insanlık namına yaptınız, bu ne hadsizlik? Ben direkt kyk’ya gitmesini söylerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…