Size yerleşmiş birinin gitmesini nasıl sağlarsınız?

Valla bunun kibari felan kalmamış. Açık şekilde konuşun ailesiyle. Saygısız diye ve gideceğinizi söyleyin. Onlara göre mi hareket edeceksiniz? Çok saçma.
Baba tarafından sadece halamla konuştuğum için şimdi o da küssün istemiyorum. Kabul etmeseydin derse ne dicem peki

Ay bu gerçek mi ? Onun için mezun olsun diye kalmayı dusunmuyosunuz herhalde , bende dayimlarda okudum onların isteği ile o şehirdeki uniyi yazıp kazandım ama nedenim babamızı yeni kaybetmiş ve durumumuz çok kötü idi . Bunlara rağmen annem ve ben elimizde ne varsa maddi olarak hep hediyeler alırdım eşine ve çocuklarına , almasaydikta bişey demezlerdi çünkü yetim kalmış 4 çocuk maddi durumu olmayan aileydik vs ... Okulum bitti her manada o dayimi baba gibi bilip herseyimde misafir ettim ailesi ile şuan bile dualarımızı alırlar ama ben o evde kendi evimde yapmadığım işleri dahi yapardım ki kimsenin gözüne özellikle eşine batmayayim ,sesim gıkım çıkmadı zorunlu oldugum için . Çok şükür onlar benden razı idi bende onlardan . Ama şu var benimki maddi boyutu idi maddi olarak iyi olsaydım bir yurtta kalmayı kesinlikle tercih ederdim ,çünkü kendimi üzüp eziyordum ...

Baba tarafından sadece halamla konuştuğum için şimdi o da küssün istemiyorum. Kabul etmeseydin derse ne dicem peki
Attınız başıma gittiniz, fikrim mi soruldu diyeceksin. Kimse ile konuşmadığınız baba tarafından hala ile de konuşmayıverin, ne kaybedersiniz?

Kabul ettiysem geçici süreliğine ettik aylarca yıllarca yerleş ailemizin bireyi ol diye etmedik.
Öyle olacaksa çocuk dogururdum üçer beşer dersiniz

Resmen eve yerleşip sizi kapı dışarı etmediği kalmış. Keşke ''hizmetçin miyim?'' dediği zaman tepkinizi ortaya koysaydınız.
Misafir olduğunu hiçbir şekilde unutmaması lazım; ama aile de bayağı yüzsüzmüş kusura bakmayın. Doğu görevine gideceğinizi, sırf kendi şımarık (bunu söylemeyin) kızları okulunu sizin evinizde bitirecek diye geleceğinizi ve görevinizi askıya alamayacağınızı izah edin, anlarlar mı o da şüpheli. Anlamazlarsa kendilerinin vicdanıdır, ekmeğini de onlar yer. Kimseyi kırmamakla uğraşmayın. Bu dünyada anne baba bile kalıcı değil, elin de sizi daha fazla üzmesine izin vermeyin.

Böyle birine kibarca konuşulmaz artık. Artıl yurda çıkmasının gerektiğini söyleyin.
Ne geliyorsa başımıza dümdüz söylemediklerimizden geliyor.

Kabul ettiysem geçici süreliğine ettik aylarca yıllarca yerleş ailemizin bireyi ol diye etmedik.
Öyle olacaksa çocuk dogururdum üçer beşer dersiniz
Eşim çocuk düşündüğünü söyledi bir defa. Ay ben burdayken mi çocuk yapıcaksınız falan dedi

Attınız başıma gittiniz, fikrim mi soruldu diyeceksin. Kimse ile konuşmadığınız baba tarafından hala ile de konuşmayıverin, ne kaybedersiniz?
Aynen öyle emrivaki gibi oldu sormadan geldiniz mecbur kaldım dersin hem böyle olacağını düşünmüyordum kız çok düşüncesiz eşimle aram bozulsun istemiyorum bizden bu kadar diyceksiniz

Zaten anlayacak olsalar yeni evli olduğumuzu biliyorlar asıl onların kabul etmemesi gerekiyordu. Bu ayda 50 TL su faturasına katkımız olsun hiç demediler. Sadece salça ve yumurta getirdiler o kadar he bide makarna

Eşim çocuk düşündüğünü söyledi bir defa. Ay ben burdayken mi çocuk yapıcaksınız falan dedi
Ya çok sinirleniyorum.
Numarasını ver de ben ona bir yazayım milletin evine yerlestin iyice edepsiz diye Yasal şikayeti göze alıyorum sen nasıl sakin kalabiliyosun

Zaten anlayacak olsalar yeni evli olduğumuzu biliyorlar asıl onların kabul etmemesi gerekiyordu. Bu ayda 50 TL su faturasına katkımız olsun hiç demediler. Sadece salça ve yumurta getirdiler o kadar he bide makarna
Baba tarafından tek konuştuğunuz hala hanımın da pek umrunda değilsiniz gibi.

Ya çok sinirleniyorum.
Numarasını ver de ben ona bir yazayım milletin evine yerlestin iyice edepsiz diye Yasal şikayeti göze alıyorum sen nasıl sakin kalabiliyosun
Hareket falan çekiyor kırarım elini diyorum gülüyor ne desem boş sanırım

Zaten laubali davranıyor buna bozulacağınu bile sanmıyorum. Ev aldık yeni eve geçicez kendi odasına dekorasyon ürünleri bakıyor bide
Bu yüzü veren sizsiniz. Akraba ilişkileri kara kutudur, siz de kim bilir neleri düşünüyorsunuz da hadi yallah diyemiyorsunuz.

Benim kaldığım dayım 15 senelik evli olduğu halde o zaman ben geceleri bile uyuyamiyordum ,aklıma herşey geliyodu benim yüzümden belki ilişki bile yasiyamiyorlar vs kafalarına giriyodum ,o kadar şey yaşıyordum ki içimde caresizce neler neler ... Örnek ben yengem den razı idim ama ben gececi olduğum halde okulda ,sabahtan kalma bulaşıkları kahvaltı sofrasının dahi mutfakta bekletir bana yikatir idi ,susardim o kadar çok şey var ki . Susmamin nedeni annem idi çünkü elinde imkanı yok ve onlar yüzünden o memleketi tercihlerime yazıp gitmiştim . Ama sizin anlattığiniz kişi normal değil ve daha yeni evlisiniz .

Vallahi ne yapacağımı şaşırdım artık

Gerçekten inanılmaz.
Ve sizin halanızın kızı olduğu için o aileyi üzmek istememeniz daha da inanılmaz.
Kendinizi daha bu mesajın girişinde ne kadar açık ifade ettiniz. Peki, sizi anlamak istemeyenleri neden idare edesiniz ki? Ne varsa ortada güzel bir şekilde ama hiç sekmeden söyleyin. Ne aile sizi düşünüyor, ne kız kendini düşünüyor. Millet bulamaz tuvalet kağıdı alacak para, kendine 9 bin liralık telefon alıyor haspam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…