• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin anneninizinde bu tür huyları var mı artık gerçekten gönlüm o kadar yorgun ki

lemansgel1

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2022
72
54
8
29
Arkadaşlar iki kardeşiz babam yıllar önce vefat etti annem kardeşim ben yaşıyoruz annem çok küçük yaşta dul kaldı 23 yaşında babam vefat etmiş o yüzdendir sanırım annemin psikolojisi iyi değildi sürekli bizi döverdi ağza alınmayacak hakaretler ederdi özellikle bana çünkü ben büyüktüm kardeşim zaten yemezdi içmezdi küçük olduğu için hep hasta olurdu hep bana yüklenirdi yeri geldi çocukluğumu yaşayamadım 11 12 yaşındayken yemek yapmaya başladım, bundan asla şikayetçi değilim iş başa düşünce herkes üstüne düşeni yapmak zorunda çünkü annem çalışmaya başlamıştı. Şuan annem 43 yaşında ben 25 yaşındayım sanki annemin hala bana bir garezi var sinirlendiğinde ağzına geleni sayar hakaretten başlar beyinsiz bıktım senden vs kardeşime laf etmez pek o erkek çocuğu olduğu için sıkılır bunalırmış. Arkadaşlar gönlüm o kadar yorgun ki ayağımı çarpsam annemin bana kötü davranması aklıma geliyor ağlıyorum gerçekten bazen kendimi çok ezik hissediyorum kalbim ağrıyor evlensem diyorum ilerde evlenince heralde annemi hiç görmek istemez canım çünkü annemin yanında evinde hep bir diken üzerinde hissediyorum acaba neye kızacak acaba neye söylenecek diye. Sizin de anneleriniz böyle mi hiç anne gibi değil yani maddi yönden Allah razı olsun hiç bir şeyimizi eksik etmedi ama bunu her zaman dile getirdi her zaman kıyasladı bak şunun babası var onun bunları yok ama sizin var neyiniz eksik vs ben senin için şunu yaptım vs hatta daha dün ben senin için evlenmedim güzel bir hayatım olabilirdi dedi bana. Haklı mı haklı ama en ufak bir şeyde bana duygu sömürüsü yapması başıma kakması o kadar canımı acıtıyor ki. Annesi böyle olanlar nasıl sabrediyorsunuz nasıl canınız acımıyor?

Senin için evlenmedim düşüncesi tamamen palavra ‘ iyi bir kısmet bulsa koşa koşa evlenirdi.’ Buna inanma demek ki gönlüne göre kısmeti çıkmamış.

Boomer nesli genelde böyle; deli gibi korumasız seks yapıp cocuk olunca da, cocuğu ezme aracı olarak kullanıyorlar.

Tepki ver sessiz durma susar.

Evlenmedim senin için diyince beni yapmasaydın ozaman! , kim dedi sana korumasız seks yap diye de, banane evlenseydin silah zoruyla mı durdurdum de

Ayrıca pipili olana farklı pipisiz olana farklı davranılmayı kabul etme 😡 Sen de o kardeşinle eşitsin

Hiç sevmem cocuk yapıp böyle eziyet eden tipleri madem sevişip içine boşaltırmasalardı.

Kimse kimsenin stres topu değil.

Boomerler yüzünden Y kuşağı çocuklarını acayip şımarttı benim yaşadıklarımı yaşamasın çocuğum diye :) ters tepki bakalım alfa kuşağı nasıl olacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
anneniz biraz bunalmış olabilir mi?
iki cocukla gencecik yaşinda hayatinin baharinda bir başına kalmıs.
hem annelik hem babalik yapmak zorunda kalmış ömrü zorluklarla geçmiş gitmiş.
tabi bunun sorumlusu siz degilsiniz yanlıs anlamayin size davranislarina bahane olur demiyorum.
bizde babasiz buyuduk bende zaman zaman anneme çok kızdım, çok alındım hala aşamadigım seyler var evet ama hani çocugun olunca anlarsin derler ya tam o noktadayım.
inanın bir başına çocuk bakmak, hiç bir manevi destek görememek o çocuklara hakkiyla sahip çıkmak o kadar zor ki.
çalisiyormusunuz veya maddi durumunuz nasil?
durumunuz musade ediyorsa artik yasinizda buyumus annenize sürpriz şoyle bir hafta on gun kafa dinlemelik bir tatil ayarlasaniz mesela.
oda biraz rahatlamış olur belki kendi başına bir sey yapabilme lüksü bulur.
eminim anneniz sizide çok seviyordur ama hayatin verdigi zorluklarla baş edebilme şeklini kendine böyle bulmuş olabilir ne kadar yanlişda olsa.

Senin için evlenmedim düşüncesi tamamen palavra ‘ iyi bir kısmet bulsa koşa koşa evlenirdi.’ Buna inanma demek ki gönlüne göre kısmeti çıkmamış.

Boomer nesli genelde böyle cocuk yapıp cocuğu ezme aracı olarak kullanıyorlar.

Evlenmedim senin için diyince beni yapmasaydın ozaman de ?

Hiç sevmem cocuk yapıp böyle eziyet eden tipleri madem sevişip içine boşaltırmasalardı.

Boomerler yüzünden Y kuşağı çocuklarını acayip şımarttı benim yaşadıklarımı yaşamasın çocuğum diye :) ters tepki bakalım alfa kuşağı nasıl olacak?
neden her kısmet bulan evlenir mi? ben bugün boşansam bir daha evlenmem mesela.

neden her kısmet bulan evlenir mi? ben bugün boşansam bir daha evlenmem mesela.

Gönlüne göre dedim. Evlenmemek başka, senin için evlenmedim demek başka. İstedim ama durdum diyor aklınca. Buna tepki versin cocuğu.

Cocuğun varsa onun için evlenmemeyi de göze almalı, bunun bedelini çocuğuna yüklememeli.

Cocuk bir çok sorumluluk gerektirir çoğu şeyden onu suçlamadan feragat etmeyi de gerektirir.

Cocuğu seçmedi dünyaya gelmeyi sonuçta.

Gönlüne göre dedim. senin için evlenmedim demek başka. İstedim ama durdum diyor aklınca. Buna tepki versin cocuğu.

Cocuğun varsa onun için evlenmemeyi de göze almalı insan bunun bedelini çocuğuna yüklememeli
tepki verilecek bir şey yok ki bunda ( kisiden kisiye degisir tabi bu fikir) yani bir insan hayatini yeniden inşa etmek istemiş ama elini kolunu bağlı hissetmiş kuramamış demek ki.
annesinin yaşadıgı hic bir seyin sorumlusu çocuklari degil yaptigi ve soyledigi hic bir sey anneyi haklı cikarmiyor ama, anne acisindan düsünunce ben az cok neler yasadigini neler çektigini anlayabiliyorum ( çok benzeri bir hayat yasadim cunku cocukken).
annesine soyleyebilecegi tek sey yasadigi hic bir seyin sorumlusunun kendisi olmadigini söylemek günah kecisi olmadigini belirtmek.
geçmişin kavgasini yapmanın bir anlamı yok kime ne kazandıracak ki bu hiç bir şey kazandırmiyor maalesef.
sürekli deşelemek konu sahibesinede iyi gelmeyecek sonu psikiyatri bu islerin bende öyle oldu mesela neden neden niye niye derken kendimi çikmazin icinde buldum bir bakmisim 37 yaşımdayim hayatim sadece niye ve neden demekle geçmiş aşamamışım.
öfke kusmanın kimseye bir hayrı yok, hayri olsaydi konu sahibesine olurdu maruz kaldigi öfkeden dolayı sonuc ortada.
orta yolu bulmak lazim karşılıklı duzgunce konuşup gonulden özur dilenip hatalar düzeltilmeye calismali bence

Valla canım benim babamla annem boşandılar, ben ortancayim. Dediğin gibi erkek kardeşim küçüktü o zamanlar şimdi üstüne hiç gitmiyor. Ablam zaten varla yok arası, tepkisiz. Ben aralarında okadar kaldım ki. Olan bana oldu. Sonra bir adam yüzünden beni çok kırdı ve bende o zamanlar tanışmış olduğum şimdiki eşimle evlendim. Şimdi herkese kızım okumadı erkenden evlenmeyi tercih etti diyor.
Maalesef her evde bir yanan kişi oluyor.

Ne yaşamışsa yaşamış sizin üzerinizde bunun acısını çıkaramaz.Ki sadece size yapıyormuş bunları. sizin için evlenmedim falanda sadece bahane. Bence sessiz kalmayın içinizdeki herşeyi kusun ona saygı bir yere kadar sizide yıllarca psikolojik olarak yıpratmış nereye kadar çekeceksiniz

Arkadaşlar iki kardeşiz babam yıllar önce vefat etti annem kardeşim ben yaşıyoruz annem çok küçük yaşta dul kaldı 23 yaşında babam vefat etmiş o yüzdendir sanırım annemin psikolojisi iyi değildi sürekli bizi döverdi ağza alınmayacak hakaretler ederdi özellikle bana çünkü ben büyüktüm kardeşim zaten yemezdi içmezdi küçük olduğu için hep hasta olurdu hep bana yüklenirdi yeri geldi çocukluğumu yaşayamadım 11 12 yaşındayken yemek yapmaya başladım, bundan asla şikayetçi değilim iş başa düşünce herkes üstüne düşeni yapmak zorunda çünkü annem çalışmaya başlamıştı. Şuan annem 43 yaşında ben 25 yaşındayım sanki annemin hala bana bir garezi var sinirlendiğinde ağzına geleni sayar hakaretten başlar beyinsiz bıktım senden vs kardeşime laf etmez pek o erkek çocuğu olduğu için sıkılır bunalırmış. Arkadaşlar gönlüm o kadar yorgun ki ayağımı çarpsam annemin bana kötü davranması aklıma geliyor ağlıyorum gerçekten bazen kendimi çok ezik hissediyorum kalbim ağrıyor evlensem diyorum ilerde evlenince heralde annemi hiç görmek istemez canım çünkü annemin yanında evinde hep bir diken üzerinde hissediyorum acaba neye kızacak acaba neye söylenecek diye. Sizin de anneleriniz böyle mi hiç anne gibi değil yani maddi yönden Allah razı olsun hiç bir şeyimizi eksik etmedi ama bunu her zaman dile getirdi her zaman kıyasladı bak şunun babası var onun bunları yok ama sizin var neyiniz eksik vs ben senin için şunu yaptım vs hatta daha dün ben senin için evlenmedim güzel bir hayatım olabilirdi dedi bana. Haklı mı haklı ama en ufak bir şeyde bana duygu sömürüsü yapması başıma kakması o kadar canımı acıtıyor ki. Annesi böyle olanlar nasıl sabrediyorsunuz nasıl canınız acımıyor?
Benim annemde beni çok irdeler bende hep düşünürüm ilgisi sevgisi olsaydı belki her şey çok daha farklı olurdu diye şimdi evlendim özledim gelin felan diyor ama hiç inandırıcı gelmiyor galiba artık bi beklentim kalmamış

Boomer nesli genelde böyle; deli gibi korumasız seks yapıp cocuk olunca da, cocuğu ezme aracı olarak kullanıyorlar.

Evlenmedim senin için diyince beni yapmasaydın ozaman! , kim dedi sana korumasız seks yap diye de, banane evlenseydin silah zoruyla mı durdurdum de

Ayrıca pipili olana farklı pipisiz olana farklı davranılmayı kabul etme 😡 Sen de o kardeşinle eşitsin

İşin ilginci şimdi torunlarına az sesimizi yükseltsek kızma çocuğa diyorlar. Sanki döven onlar değildi. 🤣🤣 Cahillik ya eğitim güzel şey

Benim annem böyle değil ama kv, eşime karşı hep senin içim evlenmedim der ki bu yalan. Evlenseydi, eşimin babasından kalan maaştan olacaktı. Bir de üstüne elin adamının kahrını çekecekti. Senin için evlenmedim deyip ağlardı ki eşime karşı acındırmak için. Ben bu konuda gözünü açtım eşimin. Bu tamamen yalan, iyi huylu paralı kısmet bulsa çatır çatır evlenip sevişirdi de. Buna kanmayın

Tabii ki de aazimiza bxvxvxv😐

Evdeyim KPSS hazırlanıyorum hazırlanmaya çalışıyorum ev işinden yemekten fırsat buldukça
Bence bazen anne babada kardeşte olsa olmayınca olmuyor. Bu gibi durumlarda önceliği kendine verip gerekirse bencil olup kendi yolunu çizmek gerekiyor. Herşey iyi olucak diye bir kaide yok veya düzeltmek için veya başetmek için bir yol bulmakta gerekmez.

Lütfen kpss ye en güzel şekilde hazırlanın. Yemeği onu bunu önüne geçirmeyin hayatınızın. Sonra da kendinize yeni bir hayat kurun. Annenizde düzelirse ne ala, düzelmezse kendisi bilir.

Back
X