16 ay önce boşandım.5 ay evli kaldım ama 2 ay ailelerin yanında geçen bir evlilikti.ayrılırken hala kızdım.bazen beni birileriyle tanıştırmak isteyenler oluyor.en son benim gibi öğretmen birini söylediler.bende tamam dedim.fakat ayrıldığımı önceden söylemek yerine tanıştıktan sonra söylemek istedim.bunu duyun biri önceden söylemeliyiz DURUMUNUZU bildikten sonra görüşmek isterse görüşürsünüz dedi ve ekledi bir çok erkek bu durumunuzu kabul etmez dedi.eve geldim sadece ağladım hemde çok.ben 24 yaşına kadar kimseye elimi bile vermedim.ama 3 ay içinde yaşadıklarımdan dolayı kirlendim ve kabul edilmeyecek bir duruma düştüm.gerçek biliyorum ama yinede soruyorum yok mu boşanmış bayanla evlenen bekar erkek
16 ay önce boşandım.5 ay evli kaldım ama 2 ay ailelerin yanında geçen bir evlilikti.ayrılırken hala kızdım.bazen beni birileriyle tanıştırmak isteyenler oluyor.en son benim gibi öğretmen birini söylediler.bende tamam dedim.fakat ayrıldığımı önceden söylemek yerine tanıştıktan sonra söylemek istedim.bunu duyun biri önceden söylemeliyiz durumunuzu bildikten sonra görüşmek isterse görüşürsünüz dedi ve ekledi bir çok erkek bu durumunuzu kabul etmez dedi.eve geldim sadece ağladım hemde çok.ben 24 yaşına kadar kimseye elimi bile vermedim.ama 3 ay içinde yaşadıklarımdan dolayı kirlendim ve kabul edilmeyecek bir duruma düştüm.gerçek biliyorum ama yinede soruyorum yok mu boşanmış bayanla evlenen bekar erkek
16 ay önce boşandım.5 ay evli kaldım ama 2 ay ailelerin yanında geçen bir evlilikti.ayrılırken hala kızdım.bazen beni birileriyle tanıştırmak isteyenler oluyor.en son benim gibi öğretmen birini söylediler.bende tamam dedim.fakat ayrıldığımı önceden söylemek yerine tanıştıktan sonra söylemek istedim.bunu duyun biri önceden söylemeliyiz DURUMUNUZU bildikten sonra görüşmek isterse görüşürsünüz dedi ve ekledi bir çok erkek bu durumunuzu kabul etmez dedi.eve geldim sadece ağladım hemde çok.ben 24 yaşına kadar kimseye elimi bile vermedim.ama 3 ay içinde yaşadıklarımdan dolayı kirlendim ve kabul edilmeyecek bir duruma düştüm.gerçek biliyorum ama yinede soruyorum yok mu boşanmış bayanla evlenen bekar erkek
değerli meslektaşım ne yazık ki bu tür konuşmalar her yerde oluyor ama ne kadar ilginçtir ki bizim camiamızda dahada göze batıyor... bende okulumda bu tür konuşmalara şahit oluyorum .. herkes benim boşanmış olduğumu bilir.. ben geldiğim ilk gün açıklamamı yapmıştım bu konuda... çünkü biliyordum ki benim olmadığım yerlerde zaten bu konu gizli gizli konuşulacaktı, bende en batan herşeyi neden boşandığımı hiçte utanmadan rahat rahat anlattım.. böylece bu boşanmış kadın ezikliği en baştan kırıldı...
ama yinede bazen abuk sabuk yorumlara şahit oluyorum... mesela okulda 45 yaşlarında bekar bir erkek öğretmen var... adama evlenmek için bir kişi arıyorlar.. hemen yok kız olsun, yok hiç evlenmemiş olsun yorumları yapılıyor... adam 45 yaşına gelmiş hala kız (bakire!!) muhabbeti yapıyorlar... sonra başka bir öğretmen bey var oda boşanmış ve yaklaşık 50 yaşlarında ona hemen hiç evlenmemiş birini ayarladılar oda evlendi ...banada birilerini söylediler ,adam boşanmış :)) hani ben boşanmışım ya yaşım ne olursa olsun bana boşanmışdan başka kişiyi layık göremiyorlar ne yazıkki...çifte standart heryerde var bu doğru ama kendileri topluma ayna olacak kişilerin hala bu zihniyette olması beni çok üzüyor açıkçası....
üşenmedim diğer konularını okudum çok sağlıklı düşündüğünü sanmıyorum bunun boşanmanla alakası var mı önceden de böyleydin bilmiyorum ama şu an büyük ihtimalle uzman yardımına ihtiyacım var. özellikle kuzeninle olan konun çok ilgimi çekti. bir diğeri bir çok kişi belirtmiş zaten -bazıları oldukça empatiden uzak ve çirkin bir yaklaşımla olmuş maalesef- kirlenmek mevzusu.
her konunda bakire olduğunu belirtme ihtiyacı duymuşsun bu da dikkatimi çekti. nerde yaşıyorsun bilmiyorum da bunun hala problem sayıldığı bi yerdesin sanırım ya da kendini avutuyorsun belki de bu şekilde bir savunma mekanizması oluşturmuşsun. tahminimce psikoterapiyle bu konuyu aşabilirsin gerekirse ilaç da verir tabii doktor yine de uzun bir görüşme yapmadan direkt ilaç yazdırmak yerine psikoterapinin daha olumlu sonuç vereceğini düşünüyorum. (bu arada ben de öğretmenim psikolojide yüksek lisans yaptım)
konuna gelirsek sana akıl verebilecek bi durumum yok sadece yerinde olsam bu akdar acele etmem. bazı konularda 23 bazılarında 27 yaşındayım demişsin hangisi olursan ol yaşın daha genç kendine zaman ver tüm bu olayları gerçekten atlatıp da kendini güçlü hissettiğin an yeni bir ilişki için hazırlan derim. şu sıralar yapacakların seni sonrasında daha da mutsuz edebilir.
yaşadıklarının kolay olmadığının farkındayım yine de emin ol biz insanlar çok şeye göğüs gerebilecek güce sahibiz sadece bu gücün farkına varman gerek. uzman yardımını atlama derim hatta keşke ayrılık sürecinin en başından itibaren bir uzmanla iletişimde olsaydın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?