Sizin de eşiniz baskı yapıyor mu ?

Valla canım o zaman seni uyarayım mutlu değilsen çocuk yapma. O zaman işler çok daha içinden çıkılmaz hale gelebilir.

ınsanlar kocalarının emirlerini yerine getirmek veya sırf evlenmiş olmak için evlenmemeliler bence. Mutlu olmak için evlenmeliler. Eşler de kendilerinin ve eşlerinin mutlu olmasını sağlamakla yükümlü. Elbette iki taraf ta yeri geldiğinde fadakarlıkta bulunmalı. Ama fedakarlık hep tek taraflı olmamalı bence. Taraflardan biri diğerinin mutlu olmasını umursamıyorsa o zaman evli olmanın anlamı yok. Tabi sırf evli olmuş olmak için evlenildiyse o zaman farklı. O zaman mutlu olmak gibi bir beklenti de olmaz. Evliliğin kendisi amaçtır çünkü.

Son düzenleme:
seloşcum biz kadınların önceliği mutlu olmak için evlenmektir.evlilikte ilk mutluluğa bakarı zbazı istisnalar vardır oda kuralı bozmaz.doğru kişiyi bulduğunu sandığında evleniyorsun birde bakıyorsunki evlilikten beklentilerin olmuyor.bunu en başında kestiremessinki.evlilik herşeyi beraberinde getiriyor zaten.bunu bu müessese içinde yaşarken görüyorsun.kim mutlu olmak mutlu bir evlilik yapmak istemezki.ben mutlu olcam diye evlendim mantık evliliği değildi ama şuan mutsuzsam bu mantık evliliği yaptım amacım sadece evlenmekti anlamınamı geliyor.yani kısacası bu yalnızca yaşayarak görebiliriz.keşke ileriyi görmek gibi bir kabiliyetimiz olsaydı.

Jeeliboncugum oncelikle 2 gundur giremedim oyuzden kusura bakma, seni merak ettim, sinirin biraz gectimi? Simdi durumlar nedir, ayni sekildemi davraniyor sana? yani gitme falan diye? sen yoksa hala inatlasiyormusunopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
aSHEMEZ, canim oncelikle bukadar sinirlenmeni anliyorum. Ayni bende senin gibi sinirleniyordum. Bir kac gun gecitigi icin snaa birkac bisey yazicam. Ben oncelikle mutlu olmak icin evlendim, kesinle evleneyim diye evlenmedim, ayrica evlilik aklimin ucundan gecmedi, hani derler ya , iste aradigim kis bu diye.. Ama evlilik bambaska bisey. Esinin bazi hassasiyetleri var, ve bayan olarak o hassasiyetlerine saygili olmamiz gerekiyor, sadece bizim icin degil , karsilikli aslinda. Zamaninda sinirlendim kavga ettim, olmaz dedim, ama baktim hic biri problemi cozmuyor, birazda uysal olmayi ve esim ne diyor acaba niye bunu benden istiyor diye empati kurdum ve onu anlamaya calistim. Yoksa tek cozumude vardi, tartisip, biletimi alip bosanip ulkeme donmek. Bumudur yani, insan bunun icinmi bosanir?? simdi mutluyum, zaten ilk yil boyle oldu, 2ve 3 yillarda nezman istersem ariyorum. Benim jeelibona demek istedigim, evlilik ilk yili, biraz erkek kendi istedigim olsun evin reisimyim gibi egolarini tatmin etmeye calsiyor. Ben jeelibonada dedim biraz zamana birak , ozman bu problemde cozulecek.

Prenses çok merak ettim bana söyleyebilirmisin uysal olup eşim ne diyor acaba bunu bendenneden istiyor siye düşünüp empati yaptığında ne gibi bir neden buldun.. Eşin bunu senden neden istiyormuş?? Bir tane mantıklı neden söyleyin bana erkeklerin böyle bişey istmesi için dişimi kırıcam yaa...

Bunun için tabii ki boşanılmaz, zaten ben de boşan falan demedim, kimse demedi..
Sadece dik dur dedik, ödün verme dedik.. Evilik iki kişiliktir dedik. Tek kişinin dediğiyle hayat geçmez iki kişinin ortak hassasiyetlerinin yerşne getirilmesi gerekir dedik...
ısyan et, dikdur, eşinin sana böyle bir yasak koymaya hakkı yok dedik...

Cidden prenses, lütfen söylermisin epati yapıp kendni eşinin yerine koyduğunda eşinin neden senden böyle bişey istediğine dair mantıklı ne gibi bir neden bulabildin çok merak ediyorum???

zaman herseyın ılacı.hersey yoluna gırer merak etme...

Allah sabır versin canımm yaşamayan bilmezz burdan sana cvp yazmak yanlışş benceee...davulun sesi uzaktan hoşş gelirmşş kendinn kaarar vermelisinnn...

birbirini fazla tanimadan evlenenler icin evliligin ilk aylari zor bencede.... esinizi hakli goruyorum ben.. sonucta cani gitmek istememis olabilir. siz de onun istedigi biseyi yapmayip odesebilirdiniz.. bence aranizda problem gitmek yada gitmemek degil kim kime sozunu gecirecek olayi... ben de bu hatayi yaptim amam hic bi yere varamadim sonra esimin o zmn erkek arkadasimda huyuna gitmeye basladim baktim o da benim huyuma gidiyor ortayi bulduk sonunda.... didismekle hic bi yere varilmiyor bizzat denedim sonuc sadece kavga gurultu.... zamanla her sey duzelir.. bazen sen bilirsin canim demeyi bilmek lazim

EVET CNIM BELLİ kaydirigubbakcemile3 İKİ GÜNDÜR GİRMEMİŞSİN :lepi:

arkadaşlar bana da bi akıl verin nolur.

eşimle çok uzun bi beraberlikten sonra evlendik. hem de çok severek. herşeyimizdik birbirimizin.
çok mücadele ettik ve sonunda evlendik. 6 ay oldu ama şimdi sürekli tartışıyoruz.sürekli beni eleştiriyo.ben onu eleştiriyorum. tamam yeni evlilerde olur böyle şeyler derler ama 6 ay yeterli değilmi.en ufak bişeyden tartışma çıkıyo.uyurken bile sarılmıyo. çok üzgünüm ya.ona sorarsan sorun bende sürekli bişeylerden şikayet ediyomuşum falan filan. çok kabalaştı ayrıca da eski kibarlıklar nerdeee.işten geliyo tv başına hemen.öffffff çok sıkıntılıyım.o bana yakınlık ve şefkat göstermedikçe iyice iğneleyici oluyorum.notlar bırakıyorum seni seviyorum falan.umrunda değil sanki. yaptığı şey bana dda notlar yazıp şaşırtmaktansa tlf açıp teşekkür etmek. sürekli ilgi bekliyo sanki bayan o erkek ben. çok bunaldım.hiç keyfim yok.6 ayda bu kadar değişirmi insan ya o gözümün içine bakan insan yok.çok mu üstüne gidiyorum napıyorum.:Saruboceq: allahım inşallah en kısa zamanda düzelirr.

canlarım dün pazardı giremedim cumarteside işlerim yoğundu.eşimle inatlaşmıyorum hatta bi gelişme var anlatıyım.cumartesi akşamı eşim dediki kalk gidelim yiğenini bi dolaşalım.annenlerdede çay içeriz dedi.ben hiç bişe dememiştim yani kendisi dedi.gittik 1 kaç saat kaldık dödük.öncesine annemle konuşmuştum yemeğe gelin dedi.eşime dedim annem yemeğe davet ediyor .yok dedi çaya gidelim.tama dedim.haftada bir gün konusu öyle devam ediyor.zaten ben çalışıyorum hafta içi bir gün fırsat yaratıp gidiyorum kendi işim olduğu için yerime birini bırakabiliyorum.ev hanımı olsam evde olsam haftada 2 de giderim aslında birazda işim mani.ama onun diretmesi beni sinir eden yoksa ben gitmem annemi çaığırım o gelir.yani olay gidip gidememek değil onun böyle bana şart koşması anlamsız dayatmalarıydı.

canım benim üstüne düşme.sürekli onu iğneleme .bırak kendi haline.sen tepki vermeyince eşin kendiliğinden dönecektir.eşini fazla ilginle şımartmışsın.alışmış hep senden beklior.ben öyle yaptım.ilk başlarda bende aynı şeyleri düşünüp hep kendimi üzüyordum.baktım yıpranan benim o ya tv izliyor yada pcde.bende üstüne düşmeden evde işlerimle ilgilendim.şimdi bakıyorum kendisi geliyor.kendisi yanaşıyor.yani çok üztüne gittinmi erkekler naz ve kapris yapmaya başlıyor.sen bide böyle dene eminim düzelir.:1hug:

Cidden prenses, lütfen söylermisin epati yapıp kendni eşinin yerine koyduğunda eşinin neden senden böyle bişey istediğine dair mantıklı ne gibi bir neden bulabildin çok merak ediyorum???

Ashemez canim benim, benim suanda bir problemim yok, biz cozduk, simdi mutluyum, o evliligin ilk aylariydi, simdi 3 .yilindayim:)
ben eski yasadigim tecrubelerden jeelibana anlatmak istedim. fakat konu ben degil jeelibon, konu sahibide jeelibon. Lutfen konu sahibine yonelelim please:)

ailelere gidip gelme konusunda tartışmaların çıkmasını çok anlamsız buluyorum,eşlerin bu konudaki ısrarını da anlamıyorum.ben de çok düşkünüm aileme ama olur olmaz gidelim diye tutturmam.bazen 3 haftada 1 gideriz,(aramız 1 saat).
benim de eşim ilk zamanlarda ısrar ediyordu,baktı ki aramız bozuluyor,artık haftada 1 anca gidiyoruz,onlarla da aramız 10 dk.
lafım size değil bu konuda lütfen yanlış anlamayın,ama evliliğin ilk zamanlarında vakitlerini hep aileleriyle geçirmek isteyen bayanı da erkeği de anlayamıyorum.bi haftasonum var zaten,onu da illaki ailelelerde geçireceğiz diye bir şart olmamalı.eşimin ailesine asla haftasonu gitmem mesela,gitmeyiz.ama çalıştığımız için ve mesafeden dolayı kendi aileme illaki haftasonu gidiyoruz.o da 3 haftada 1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…