Sizin de eşiniz baskı yapıyor mu ?

bende bırakmam canım.tavrımıda gayet net biliyor.bu değişmiycek.istesede istemesede bunlarla yaşamayı öğrenicek öğreticem kendisne.klava:
kesınlıkle arkadasım..
sımdı bundan tavız verırsen yarın baska bısı ıstıycekdır..
ardısı kesılcenı sanmıyorum..
ortak yaşam surdugunuzu belırtın esınıze..olmadı evlılık terapıstı ıle gorusun..
aıledır bu ya sızı buyuten bu yasınza getıren evlendıren aıledır nasıl bısı oldummu gıtmıyceksınız kı..

evet neden gidemezmişim neden sadece bir gün dediğimde herkes haftada bile gidemiyor birde hiç gidemeyenleri örnek al kendine.benim sözüm geçecek inat değilmi istediğin olmıycak.alışmalısın....gülüyorum sadece arkadaşım

gitse şu dakika yerimden kalkar götürürüm evlilik terapistineklava:

ıi sen inat ediyosan ben de inat ediyorum derdim... O inat edip göndermiyo sa sen de inat et gitme, aa anenleri evine davet et ...
Ve o kend ailesine giderken sen de gitme... Gelmeni isterse de inat değilmi gelmiyorum, kayınvalidesinin evine hiç giteyen hatta kayınvalidesini hiç sevmeyen hatta nefret eden gelinler var sen de onları örnek al benim kıymetimi bil.. Ben annenei seviyorum saygı gösteriyorum güleryüz gösteriyorum kıymetimi bil.. ama gitmiycem ancak ve ancak haftada bir yada 10 günde bir giderim diyceksin.... Yada gideceksin ama hiçbişey yapmayıp o nasıl seninkilerde surat yapıyosa sen de surat yapıcaksın (hoş bu durumda eşini değil kayınvalideni cezalandırmış olursun ve o kadıının ne suçu var.. sen eniyisi annenlere ben de artık gitmiycem diye diret...

Valla inatsa inat öyle olmaz böyle olur....

kayınvalidem çok iyi bir insan.onu kırmak istemiyorum.ona inat edip gitmediğimde oda üstüne alınır.zaten bende haftada 2 kez ancak gidiyorum yada 3.oda akşam yemeğine.2 saat kalıp dönüyorum.bunun için kötü olmaya değmez be güzelim.birde eşim çok çocuk ona uyup ona benzemek istemiyrum.zamanla düzelir diye bekliyorum.nereye kadar sıkabilirki beni böyle.oda pes edecek.alışacakkk.

O zaman eşinin huyuna gidip zamanla düzelmesini bekleyeceksin....
HAsta yeğenimi ziyarete gitmeye tenezzül etmeyip hergün anasına danasına taşınan bir adamla evliliğimi mutlu mesut yürütemezdim ben...
Ama şöyle de bir durum var ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin, niyetin deveyi gütmekse bekle zaman herşeyin ilacıdır diyelim....
Ama hep eşinin huyuna gidersen de buna alışacaktır ve hep kendi dediği olsun isteyecektir.. Bence iş çıkışlarında sen haftada 1-2 gün annenlere 10-15 dkkalıına uğra.. bu zamanla yarısaate çıkar sonra anemler çaya çağırdı hadi gidelim olur falan filan.. yavaş yavaş kendi istediğin noktaya getir...

Valla canım kusura bakma da bu ne kadar hatalı bir politika böyle. Ayrıca bu zamana kadar bu dediğini yapmışsın eşinin senin ailene karşı tavırlarında veya onlara gtitme konusunda bir düzelme gördün mü yoksa kötüye mi gitti? Bana kötüye gitmiş gibi gözüküyor. Yaşın biraz küçük galiba eşine net tavır koyamıyorsun. Aman o ne der kaynana üzülür falan diyorsun. Peki jelibon üzülünce kaynana senin için napıyor aman oğlum izin ver beraber gidin veya o yalnız gitsin diyor mu? Tepene çıkarmışsın sen bu insanları.Benim eşim birincisi benim ailemin evine gelmezse ben de onun ailesinin evine gitmem. Bu onun ailesiyle aramı bozmak istediğim veya kötü insanlar oldukları anlamına gelmez. Sadece karşılıklılık ilkesidir. Başka türlü davranırsam eşim tepeme çıkar çünkü. Bakalım bu gerçekleri ne zaman anlıycaksın?Eşinin ailesi sorarsa niye gelmiyorsun diye söyle anne size karşı birşeuy değil kendi aileme göndermiyor o yüzden size gelmiyorum de bu kadar basit. Hem belki o zaman oğullarının kulağını çekerler oğlum neden böyle davranıyorsun karına diye. Veya yapıcı insanlar değillerdir ve sana küserler. Küssünler napalım duyarsız insanlarsa küs olmaları daha da iyi. Eşin de mesajı almış olur. Sonuç olarak habire haftada 2-3 gün onlara gitmen inanılmaz yanlış bir politika.Ayrıca eşinin yaptığı da çocukluk değil çocukluk çok masumane kalır bu bilinçli bir baskı altına almaya çalışma durumu.Sen de onun senin ailene göstermediği ilgiyi onun ailesine göstererek onun ekmeğine yağ sürüyorsun. Biraz kişilikli ol. Hayatta sınırlarını çizmezsen tepene çıkan çok olur.

Son düzenleme:
kayınvalidem yanımda söylüyor gitcek tabi ailesi diye.sen akarışma anne sen sus diyip kapıyor ağzını.ona inatlaşıp bende bildiğimi oynadığımda bu iş olmuyor sen baan uymuyorsun derse bu kez o bana bu iş bitsin derse o zaman ne yaparım?bay bay diyip gitmek kolay olsa şu an gitmiş olur ve burda yazıyor olamzdım bile canım.herşey kökten çözülmüş olurdu.

ayrıcada yazında bir yeri atlamışım.biraz kişilikli ol demişsin.kayınvalidesiyle altlı üstlü snelerce oturan türk kadınları ne oluyor acaba bu konumda.sen bana bundan ddolayı kişiliksiz dersen onlar insan bile olamıyorlardır.seni biraz saygıya davet ediyorum.tuzun kuru ordan oturup ahkam kesmekle olmuyor.

Jelibon, seloşu yanlış anlaışsın, o da biraz yanlış anlatmış kişilikli ol derken kişiliğin sağlam olsun, yani eşinin karşısında dimdik dur geri adım atma demek istiyor. Kişilikli ol derken kendi fikirlerinle isteklerinle hareket et, kocanın talimatlarıyla değil demek istemiş....

Haa bu arada böyle düşünüyorsan o zaman şikayet etmeyeceksin.. Bırakıp gitmeyeceksen, eşinle inatlaşmayacaksan onunla kavga da etmeyeceksin paşa paşa o nezaman gitmeni istiyorsa o zaman annene gideceksin....

eşine şunu gösterebilmelisin önce biz geliriz diyebilmelisin.Erkek milleti işte illa arıza çıkaracaklar,seni kıskanırlar,annenden babandan kıskanır ama dürüstçe bunu demezler.Evdeyim deyince bizim evde mi derler.Koca evini daha çok benimsemeni isterler.Belki çocukca belki mantıksız bu tavırları.Ama değiştiremezsin.Eşin şimdiden böyle gidemezsin tavırlarına girmişse bu böyle gider.zamanla sen de kendi evini daha çok benimseyeceksin.Kendimden biliyorum.

Haa bu arada böyle düşünüyorsan o zaman şikayet etmeyeceksin.. Bırakıp gitmeyeceksen, eşinle inatlaşmayacaksan onunla kavga da etmeyeceksin paşa paşa o nezaman gitmeni istiyorsa o zaman annene gideceksin....

canım ben hem kendi isteklerim doğrultusunda hareket ederek hemde yuvam sarsılmadan eşimin istekeleri doğrultusunda hereket etmek isteyen bir kadınım.burdaki şikayetim benim durumumda olupta bu işin üstesinden gelen arkadaşlardan yardım etmesini istememdir.en baştada yazdım zaten okuduysan.eşimin ne karakterde olduğunu anlattım az çok.bende biliyorum bu deveyi güdmeyi yada diyardan göçmeyi.tamamen benim bileceğim bişey.derdimi paylaşmak biraz rahatlamak fikir almak için burdayım.yorumlarıda değerlendirip uyguluyorum ayrıcaa.s

seni dogurup evlenene kadar sana destek olan ailenin yanina kisitli bir sekilde gitmeni istiyor cok garip yaaa neden cokmu abartiyorsun sen bu aile ziyaretlerini

Canım afedersin asla kişiliksizsin demek istemedim. Sadece biraz dik dur demek istedim.

Hem bir de şöyle düşün. Eşin ailene gidemezsin gidersen seni boşarım diyecek kadar evliliğinize değer vermiyorsa sen neden ondan daha fazla değer veresin ki bu evliliğe?Herşey karşılıklı değil mi?

Canım afedersin asla kişiliksizsin demek istemedim. Sadece biraz dik dur demek istedim.

canım belkide ben çok dik durduğum ve bu derece kararlı olduğum için her konuda yani taviz vermediğim için bu kadar sorun yaşıyorum.alttan alan tamam hayatım sen ne dersen o diyen bir kadın olsam belki oda inatlaşmayıp bana daha çok saygı duyabilrdi.yani en çok bana kullandığı laf dik başlısın oldu.bu arada sen biraz yanlış anlatmış bende yanlış anlamış olabilirm.birde sen çok sert ve dümdüz bakıyorsun olaylara.ben yapı olarak bunu başaramıyorum yada konum olarak.hepimiz farklı insanlarız herşeyimiz farklı.sepet koluna haydı herkes kendi yoluna demek en son çare güzelim.a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…