Sizin de eşiniz baskı yapıyor mu ?

O anı tekrar yaşamak istemiyorsan ya evlilik terapisine gidin bir psikolog veya psikiyatriste veya boşan. Ama hiçbirşey yapmadan oturmaya devam edersen o anı tekrar yaşama ihtimalin yüksek canım malesef.

ben bunları nedense hiç düşünememiştim çok yol gösterici oldu yorumunuz.seloş hanım her insan farklıdır bu öncelikle belirtirim.sizin kadar ne yazıkki katı olamıyorum.bu 3 ü dışında yaptığım bişey var benim oda boş boş oturmak dimi sizin nazarınızda.ben buraya yazarak hatırlamamaktan bahsettim üstünden snelerde geçse kolay kolay yaşadıklarımı unutamayanlardanım zaten.ben sizin bu yazdıklarınızı kendim yazmıştım zaten en başında dikkatli okursanız..

Konuşmayı kastetmedim. Evet dediğin gibi konuşmadan anlamaz bu tipler.
Yaptırım uygulayacaksın yeri geldikçe ama ona belli etmeden. Dolaylı yoldan yaşayarak öğrenecek.

Alttan alamam demişsin ama yeri geldiğinde sen alttan alacaksın, yeri geldiğinde o.
Öyle üstünlük yarışı ile elinde kalan yıpranmış bir evlilik olur.

jeelibon canim ben seni cok iyi anliyorum, senin bahsettgin sey, saddece yasadigin onlarca konudan birtanesi. Ilk yil boyle catismalar oluyor esler arasinda, cunki erkekler ben bu evin reisiyim, ben liderim, bana itaat ediceksin gibi baskilar yapiyorlar ve inatlasmayla devam edip kavgayla aglamakla birbirini kirmakla sonuclaniyor. .
bende zamaninda ilk evlendigim zaman cok inatlastim , sadece onun dedigi degil, benim de istedigim olacak diye direndim. ama gelgorki oyle olmuyor, bir sure sonra yipraniyorsun ve gucun kalmiyor, arkana bir bakiyorsun hep uzulen sen oluyorsun, erkeklerin umrunda bile degil, geciyorlar tv basina, bilgisayar basina ,kafalarini biseyle mesgul ediyorlar, biz bayanlar ise birazdaha duygusaliz,esimizle barisasiya kadar hic bir sekilde mutlu olmuyoruz.
sana tavsiyem, esinle inatlasma, emin ol tecrubelrimden soyluyorum senin zararina olur. esin gitmeni istemiyorsa gitme, yapma diyorsa yapma, ne olacak onun dedigi olsun bosver. zaten daha sonra duzelecek, ve kendi diyecek sana, hadi annelere gidelim, yada annenlere gitmeyecekmisin git diyecek?
Ben yurtdisinda yasiyorum, turkieye 2 yilda bir gidiyorum nerdeyse. tatile geldigim zaman , annemlerin oturdugu sehre gidince, esim otelde kalmak istiyor, ve annemlerde degil otelde kaliyoruz, esimin aciklamasi ise, ben rahat edemiyorum, oyle alistim, kimsenin evinde kalamiyorum diyor, onceleri kusuyor ve tavir koyuyordum, ama baktimki, burda bile, bir sehir disina ciksak, en sevdgi arkadasina gitsek bile arkadasinda kalmiyor otelde kaliyoruz, yani esim, benim aileme gitmek istemediginden degil, sadece kendini daha rahat etmek istedigi icin otelde kalmak istiyor.. artik bende inatlasmiyorum, tamam canim otelde kalalim diyorum ve kahvaltiya annemlere gidiyoruz. eger daha cok karsima alsam esimi, busefer turkiyeye gitmek istemeyecek, gitse bile mutlu olmayacak, o mutlu olmayinca , ben zaten mutlu olamam, o suratini asip ailemin yaninda otursa , benim icim yanar,oyuzden cok takmiyorum kafama..
benim durumumda boyle, niye anlattim dersen, inan senin durumun halledilmeyecek bir sorun degil, heleki bosanma sebebi degil. Suanda cok sinirlisin ve kizginsin esine, ama gun gecicek, ve cocukluk yapmisim, keske daha anlayisli olsam diyeceksin. Yasini bilmiyorum ama her insan ne yasta olursa olsun, cocukca yonleri oluyor, sen dua et arkadasim. ben duaya inaniyorum, rabbim kalpleri yumsatsin, esinle arana muhabbet, sevgi saygi koysun. Ben hep oyle dua ediyorum..
Allah yardimcin olsun..

canım ya çok teşekkür ediyorum.a.sbeni gerçekten çok iyi anlamışsın.o öyle yaptığı zaman içim öyle bir yanıyorki yapcağım varsada ona içimden yapmak gelmiyor.halbuki benim tüm ailem bize çok yardımcıdır.bitek damat zaten herkeste sever.bana nankorluk etmesi koyuyor.sevildiğini bilmiyor.ben 26 yaşındayım nazı kaprisi çocukluğu kendime yakıştırıyorum ona değil.sonuçta biz bayanlar daha yumuşak ve nariniz.ben günlerce kendimi yıpratırken adam yan gelip tv izledi ya.ben kendime ettim.ama yok bende öğrendim artık kendimi üzmiycem.kararlarımdan taviz vermiycem.bazı şeyler oturusnki yarın bi gün farklı bişey bana yaptırmaya çalışmasın diye uğraşıyorum.bende dua ediyorum hep.inş dileklerimiz kabul olur.:1hug:

CANIM BENİM YA NEDEN BÖYLE OLUYOR BEN ANLAMIYORUM NEDEN EVLENİNCE BÖYLE DEĞİŞİYPORLAR?? BÖYLE OKDUKÇAA HAYATTAN ÇOK KORKUYORUM.İNSANLARDAN DAbilmiyorumkismile

CANIM BENİM YA NEDEN BÖYLE OLUYOR BEN ANLAMIYORUM NEDEN EVLENİNCE BÖYLE DEĞİŞİYPORLAR?? BÖYLE OKDUKÇAA HAYATTAN ÇOK KORKUYORUM.İNSANLARDAN DAbilmiyorumkismile

canım nedeni erkeklerin kendini evde baskın hissettirip benim sözüm geçer diye diretmeleri.evliliğin başındayız ve ipleri elime vermek istemediğinden benimle yarış içersinde.korkmana gerek yok.sanırım bekarsın.sana tavsiye edebileceğim tek bişey var oda şu.evlenmeden önce eğer bir ilişkin varsa o süre içersinde,eğer nişanlı yada sözlüysen o süre içersinde,evlilikten beklentilerini onun beklentilenirini muhakkak öğrenmeli vede uyup uyamıycan konusunda kararını verip öyle evlenmelisin.ben toz pembe gördüm herşeyi.nişanlıykende sorunlarımız oldu ama geçer dedim düzelir dedim .geçmedi aksine iyice artılş gösterdi.şimdi en başta her istediğini net bi şekilde karşı tarafa kabul ettirebilirsen evlendiğinde sorunlar 3/1 e iner.ben hata ettim bu konuları hiç açmadım hiç konuşmadım bile.bunları yaşıycam aklımın ucundan geçmezdi.şakayla karışık eşim haftada bir gidersin gitmesende olur diyordu gülüp geçiyordum.o an öyle düşünmek istediğim içindir belki.nişanlıyken çok farklı evliyken çok farklı ilişkiler.o yüzden adımlarını sağlam at temelini güzel at o zaman bişey olcağını sanmıyorum.korkma hayırlısını dile..:1rolleyes:

Canim evet anliyorum, ayrica cok haklisin, evlilikten beklentilerin nedir diye sormak gerekiyor nisanliyken, biz esimle evlendikten sonra sormaya baslamistik, sen evlilikten ne bekliyorsun diye? ve gec kalinmis oluyor, bu konular nisanliken konusulmasi gereken konular, herladebiz bayanlar o nisanlilik yada flord doneminde cokmu anlayisli oluyoruz yada ask gozlerimizi kormu ediyor :) simdi sinirliyken bazi seyler otursun, oturup konusalim diyorsun oda ise yaramiyor, zamana birakman gerek, ozaman emin ol duzelecek.onceden bende tavrimi koyuyordum, ama o daha cok sinir oluyor ve olcagi varsada o is olmuyordu, simdi tavir koymadan, uzuldugumu yuzumden anliyor, 1,2 gun onun istediklerini yapip normal hayaitimi yasiyorum, ama o beni o uzgun halimi gorunce dayanamiyor, ve beni mutlu etmek icin elinden geleni yapmaya calisiyor, ben istemeden yapmaya calisiyor hem.
ben ilk yil. 2 gunde bir annemi ariyordum, ve artik arama alisman lazim buraya diyordu, ben gene ariyordum, tartismalar kavgalar, sen benim ailemi sevmiyorsun, aricam iste, flan filan, daha sonra, onun istedigini yaptim, haftada bir defa aradim, ve o oyle mutlu ve oyle huzurlu ki, simdi ailemede cok iyi davraniyor. suanda 2 yil gecti ben arkama bakiyorum, kavga edicegimi, haftada bir konussaydim diyorum. onemli olan ayni evde yasadigin kisiyle huzurlu olmak. Bazi kisler demiski, ailemi silip atamam demis, dogru aileni silip atmamiz lazim, fakat birazda karsi tarifin ne soyledigine onem verip , niye bu adam bunu istiyor diye dusunmemiz lazim,
Ahh jeelibon, evliligin ilk yili hic bir zaman unutulmuyor, 2.3. yillar unutulur ama , evlilik ilk yil butun bayanlar daha dun yasamis gibi unutmazlar. iyi olsun kotu olsun unutulmaz. oyuzden en guzeli , esinin ne dedigine onem vererek , sevgi saygi icinde evliliginizi devam ettirmek.. eminim esin senin iyiligin icin dusunuyordur. bu arada yanlis anlasilmasin, ben kole olun esinize demiyorum,,

Son düzenleme:

Ne yani ben evlendiğimden beri yani 2,5 yıldır annemle hergün hatta bazan 2-3 posta konuşuyorum... Evime eşme evliliğime alışamamış mı oldum... Yoo çok da çabuk alıştım... Hatta eşim bile takdir eder u konuda, ben liseden mezun olduktan sonra yanlız yaşamaya başladım üniv. yükseklisans iş hayatı derken... Bana hep derki ben senn evliliğe bu kadar adapte olabileceğini düşünmemiştim, uzun süre yanlız yaşaış biri iin evde 2. br kişinin olması o kiiye karşı sorumlu olmak falan... Ama aksne ben çok çabuk alıştım ve adapte oldum....

Ne yani aile içinde karı koca arasında mutu ve huzuru olmak için illa o ne isterse nasıl isterse nu yapmak mı gerekiyor. B mantığı hiç anlayamıyorum....

Sizin dediğiniz gibi yapalım ve düşünelim bu adam bunu sizden yada jelibondan neden istedi?? bunun mantıklı bir cevabını verin bana hepinizden özür diliycem.... BUnun mantıklı br cevabı yok....
Senin eini blmiyorum, ama jelibonun kocası hegün ailesini hatta ananesini teyzesini tüm sülalesin geip dolaşıp ziyaret ederken jelibonun kendi ailesine sadece haftada bir kez gitmesine izin vermesinin mantıklı sebebininin ne olabileceğini söyleyin....

Eşinizin bahanesini sunmayın ama, neymiş annenle 2 günde bir konuşursan buraya alışamazsın mış.. ne alakası var...
O aslında satır arasında ne demiş biliomusun: annenle 2 günde bir konuşursan onunla bağını koarmamış olursun, böylece tam anlamıyla bana bağlanamazsın, sadece benim olamazsın.. Hep benim ol, hep benm ailemle ol, buraya alış, aileni unut, sadece haftada br hatırla....
Ben diyorum ben evlendim balayında dah annele hegün konuştum, bunun evlliğe alışıp alışamamakla ne alakası var.. alakayı biri bana açıklayabilirse çok sevineceğim.....

ashemezcim işte bende aynı senin gibi düşünenlerdenim.bende annemle babamla hergün görüşürüm ararım onlar arar.o ailesine o derece yanıkken ben niye ailemden sırf o istiyor diye vazgeçeyim.başka ilde olsak oda benimle aynışartlarda olsaydı yani ailesinden uzak oda bende.o zaman derdimki birbirimizden başka kimsemiz yok der onu anlayabilirdim.ama durum farklı benim ailemle görüşmeme hiç bir şekilde mantıklı bir açıklama yapamaz.bu ya pskolojik bir sorundur yada kıskançlıktır fesatlık bilemiyorum işte adını koyamadım.aielmden asla kopmam.oda kopmasın iç huzurum olsunda benim onada karışmıyorum.prensescim senide anlıyorum azcık alttan al eşini dinle demişsin.fakat bu konu dışında her alanda dinleyebilirim eşimi.ama bu konu çok farklı maalesef istediği olmıycak.şimdi olsa bile ilerde olmıycak.

Ben dünyada iki türlü erkek olduguna inanıyorum..İyi huylu erkek, kötü huylu erkek..

İyi huylu olan erkekle-eşle anlaşmak çok kolaydır..Bunun için kadının ekstra birşey yapmasına gerek yoktur..

Olsa olsa geçinmek_uzlaşmak için%5 lik bi kısım kadına aittir..Kadının dediklerine saygı duyulur,dinlenilir,istedikleri yapılır..

Bu tarz erkekle ewlenmiş ve ewliliği güzel giden kadınlar sanırlarki bu güzellik onlardan kaynaklanmaktadır..

Kesinlikle böyle bişey yok..Her şey erkekte biter..Şans işidir bu erkegi bulmak.. (Çok cadı olan kişiler için konuşmuyorum..Ortalama bi türk kadınından bahsediyorum..)

Kötü huylu olan erkekle geçinmek için ise türlü oyunlar gerekir.

Neye ne tepki vereceginin bilinmesi lazımdır ki buda en az 2-3 senemizi alır..Önemli olan onun dediklerini yapıomuş gibi yapıp aslında kendi isteklerimizi gerçekleştirmektir.

Zordur,bütün yollara başvurulur..Deneme yanılma yöntemi kullanılır,bazen ağlanır,bazen üzülür,bazen boşanmayı düşünür kadın..

Çevreden kendi güzel ewliliklerini anlatan ve bunun kendinden kaynaklandıgını düşünen kadınlardan akıl alınır..Ama bu akıl kadını dahada çıkmaza sokar,kocasına dahada öfkelenir..Yapıcı olunacagına daha bi yıkılır ewlilik...

:umursamaz:

Neden ailele az görüşmeni istiyor biliyormusun...
Kendine güveni yok..... Ailenle aran açılsın fazla görüşeme sadece ona ait ol, hayatında sadece o olsun istiyor.... Kıskanç çünkü, seni ailenden bile kıskanıyor...
Haa dese ki artık biz evliyiz birbirimize ve evliliğimize alışalım ailelelerimizle fazla görüşmeyelim bir süre ilk etapta birbirimizae alışalım... Eyvalah derim... Ama beyfendi hergün anasını danasını görecek gidecek, sen haftada bir... HAdi yaaa anasının tek akıllı çocuğu o muymuş...
Bu konusda asla pes etme ve asla eşinin lafına bakma.... Benm ilemle haftada bi görüşmemi istiyorsan bundan sonra sen de haftada bir görüşceksin de bakalım nasıl tepki vericek...
Evlilikte herşey karşılıklıdır güzelim....
O niye hergün hergün anasna gidiyormuş adam evlenmiş barklanmış, niye hergün ailesine gidiyo??? Gelsin evine yemeğnizi yeyin falan sonra haftada 1-2 3 herneyse beraber gidin çaya kahveye falan.. Aynı şeklde senin ailene de..
Madem aynı çevredesiniz hepiniz 1 gün seninkilere 1 gün onunkilere ayırın.. Ayrı ayrı gitmek istiyosanız da bir gün de ayrı ayrı sen kendi ailene o kendi ailesine gitsin diğer kalan 4 günü de başbaşa geçirin....

ashemezcim biz evlendik ilk hafta başladı kavgalarımız.söyledim herşeyi anlattım olmuyor.sen tüm sülaleni gezerken ben niye aileme 1 gün gidecekmişim diye çok kötü bağırım her defasında.ben giderim annem kardeşim yalnız diyor.başında babam olsa bu kadar gitmemm diyor.yani bahanesi hazır.ama yalan ben biliyorumki babasıda olsa yine giderdi.bu tartışmalar yaşanırken evlilik bitme noktasına geliyor uzlaşamıyoruz.kabul edersen böyle diyor.napim ben sırf bu yüzden evlilikmi bitireyim?alışayımmı?kabulleneyimmi?bekliyeyimmi?diye sordum kendime.zamana bıraktım.bekliycem bakalım zaman en göstericek.

eşim ıcın asla aılemı bırakmam!..
hayatıma dun gıren bırısıne ne kadar guvencem kı ..
herkes hersey gıder aılem benle kalır..bence sızde tavrınızı koymalısınız ...

Peki senin ailene sadece haftada bir gitmen konusundaki yasaklamasının mantıklı bir açıklaması varmı???

yeni evlenmiş bir kızın 10 dakika mesafede her imkan dahilinde ailesine haftada sadece 1 gün gitmesinin bir mantıklı açıklaması olamaz canım.istediği açıklamayı yapsın ben mantıklı saymam.mantık değil eşimin açıklamalı sacede korkularındandır.aile çevresindeki kötü gelin örnekleri ve yıpranmış erkek akrabaları örneklerinin onu kkorkutması başkada bişe yoka.s

CANIM BAZI ERKELER ÖYLE. İLLA KENDİ DEDİKLERİ KENDİ İSTEKLERİ OLACAK. KENDİ SÖZÜNÜN DIŞINDA Bİ SÖZÜ KABUL ETMİYORLAR. O NASIL İSTERSE YANİ . AMA Bİ TANIDIĞIM ARKADAŞIMDA VARDI BÖYLE SORUNLARI EŞİNİN İSTEKLERİ FELN. DİKKATİMİ ÇEKTİ MESELA ARKADAŞIM ONUN DEDİKLERİNE KARŞI GELİRDİ Bİ DE ONA UYMAYA KARAR VERDİ. O NE DERSE TAMAM HAYATIM NASIL İSTERSEN BİTENM FELAN GİBİ. SONRA YAVAŞ YAVAŞ ARTIK EŞİ DE ONUN İSTEKLERİNİ YAPIYORDU HATTA SÖYLEMEDEN BİLE. EGO MESELESİ GALİBA BİLEMİYORUM AMA BİDE NE OLURSA OLSUN ONA İYİ DAVRAN. BİDE BU ŞEKİLDE DENE. ONUNLA GİTTİĞİ YERLERE GİT. ALTTAN AL AMA ASIK SURATLA DEĞİL GÜLERYÜZLE. HİZMETİNİ YAP SEVDİĞİ ŞEYLERİ YAP MUTLU ET KÜÇÜK SÜPRİZLERLE FELAN DAHA ÇOK YENİ 7 AYLIK EVLİSİİZ BÖYLE SORUNLARINIZ OLMAMASI LAZIM YOLUNA GİRENE KDAR ALTTAN AL YUVA KURMK ZOR YIKMAK KOLAY OYUZDEN BİDE BÖYLE DENE BENCE . EMİNİM İŞE YRAR.olumunekankayizsmile

eşim ıcın asla aılemı bırakmam!..
hayatıma dun gıren bırısıne ne kadar guvencem kı ..
herkes hersey gıder aılem benle kalır..bence sızde tavrınızı koymalısınız ...

bende bırakmam canım.tavrımıda gayet net biliyor.bu değişmiycek.istesede istemesede bunlarla yaşamayı öğrenicek öğreticem kendisne.klava:

Bence de mantıklı bir açıklaması olamaz da şeyi merak ettim, eşin sana ne diyerek böyle bir yasaklamada bulunuyor.. Neden gitmemi istemiyorsun diye sorduğunda sana verecek cevabı varmı yani????
Onun cevabına göre yorum yaıcam, belki onu onun silahıyla vurabilirsin...

Haa bu arada diyelim annesi kardeşi yanlız başlarında babası yok, ananesi teyzesi yedi sülalesi de mi yanlız...
Haa kendini başlarında kocaları olmayan kadınları ziyarete adadıysa evlenmeseydi madem bi akşam annesine bi akşam ananesine bi akşam teyzesine bi akşam halasına b akşam dıdısına bi akşam dıdısının dıdısına gidip gidip dursaydı...

ne yani sadece kocası olmayan anneler mi ziyaret edileyi hekediyor, sadece kocası omayan anneler mi çocuklarını özlüyor görmek istiyor.. Kocası olan anneler evlatlarını özleyip görmek isteyemezmi de seninle böyle saçma bi karşılaştırma yapıyo.. Beni annemin kocası yok o yüzden gidiyorum, senin annenin kocası var sen gitmesen de olur... Saçmalığa bak yaa...

canım ailesinde herkes beni över güler yüzlü gelin diye.herkes sever.hep onla giderim 7 aydır her gittiği yere gittim.bir gelin olarak her hizmeti yaptım.hiç tanımadığm misafir olduğum evde bile mutfaktan çıkmadım.ben kızkende öyleydim.onun benim aileme gittiğimdeki tavrı ise 5 karış surat oldu.buyur burdan yak bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…