Sizin de eşiniz baskı yapıyor mu ?

siz o konuyu bastan bir okuyun da ona gore dedektiflige devam edin.
ne kadar cirkin bri davranis seviyenizi kesinliklle belli ettiniz.
mahalle cocuklari gibi sen bana tas attin bende sana atarim mantigialkisalkisalkis

benim o konuda yazilarimi bastan sona okusaydiniz rezil rusva olucaiginizi tahmin ederdiniz.
bir anlik gafletle bu hataya dustunuz.
insanlara onyargili olmadan once konuyu gozden gecirin.

eşin;
erkek egemenliğine inanan
evde erkeğin sözünün geçtiği ataerkil bir aile yapısını doğru bulan
bunu ispat içind e seninle her konuda
özellikle de hassas olduğun konularda tartışıp
güç gösterisine girmeye hazır olan biri
yani durum ailene gitmen veya gitmemen değil
sen gitmek istiyorsun,bu konuda hassassın ya
sana otoritesini kanıtlamaya çalışıyor yazdıkalrından anladıgım bu
bu durumda sen artık
ya onu düzeltmeye çalışacaksın,ya da ona uyacaksın
karar senin,ama şuna da inanıyorum bu tür erkekleri idare etmenin yolu dıştan sessiz olup
içten yönetmektir
yani güler yüzle güya onun istediklerini yapıyormuş gibi görünerek,onu pohpohlayarak
ama tabi abartmayarak işleri idare etmelisin
çünkü kızmak,ağlamakla ancak ilişkinize daha da zarar verirsin
üstelik de o hep üste çıkaryerimseniben

canım sen inat etmesen emin ol herşey daha iyi olur.evet çok sinir bozucu ama malesef çözüm bu.eşinde karıma söz dinletmeliyim duygusu var.sen dinlemedikçe inatlaşıyor,daha da çok terslik yapıyor.onun bu duygusunu tatmin ettiğinde durum düzeecektir merak etme.bir süre dediğini yap.o git dediğinde git.ama tabi ezilerek değil.sende öyle istediğin içinmiş gibi göster.mesela gidebileceğin bir gün ,sen istemiyorsan gitmeyim değilde bugün gitmeyim bir iki işim var veya bugün senle şuraya gidelim bir iki gün sonra giderim de.gideceğin gün gitmeye çok meraklıymış gibi gösterme kedini.bugünde yorgunum aslında ama neyse biraz uğrayım,ordada dinlenirim falan de.emin ol işe yarayacak

istesenizde kuramassiniz.
dayagi bir insan degil hayvana bile layik gormem.
gormedigim icinde o yorumumu yaptim.
cunku senin gibi zihniyette biriydi oda.
kocasina tapiyor nerdeyse kocasini allahi ilan edicek kadar deger veriyor ama kendine yapilan eziyeti gormeyecek kadar kordu.
kocasindan dayak yiyen bir insana bu adam sana yaramaz ayril dersin
iki gun sonra gelir ben kocamla baristim baskalarina bilmem ne yemek duser diyen bir insana dayagi layik gorurum.şakkıdı
kocanla barisacaksan aglayip sizlamayacaksin.kocam bitanedir diyeceksen o kadar eziyetten sonra bende o kadin herseyi layik gorurum.
insan kendini dusunmuyorsa baskalari hic dusunmez.

Ben öyle yaptim biliyor musun ?

Evlendim ailemi sildim ...

Bosanir yada dul kalirsam tekrar annemin dizleri dibine dönerim .. alsanaalsanasmile

Yani dediklerimden bu mu cikiyorrr ??

Anlayisiniza hayranim ..

Valla sizden beklerim,bu yorumlarınızdan sonra..
Annemiz babamız bu dünyadan göçüyor,yanımızda eşimiz kalıyor...CADIARZU
Ben bu sözden başka bir anlam çıkaramadım vallahii..
Bende sizin düşüncelerinize hayranım...:1rolleyes:

Ayrıca şu vurgulu cümlelerinizi tekrar okuyun arkadaşım..
Bu cümlelere istinaden ancak o şekilde yorum yapılabilir..:1closedeyes:
Diğer mesajımda da dediğim gibi hayran kaldım düşüncelerinize :lepi:

Ayrıca şu vurgulu cümlelerinizi tekrar okuyun arkadaşım..
Bu cümlelere istinaden ancak o şekilde yorum yapılabilir..:1closedeyes:
Diğer mesajımda da dediğim gibi hayran kaldım düşüncelerinize :lepi:

Siz hic sevdigi biri icin ailesini karsisina alan birilerini görmemissiniz demek kii ...

Siz hic ailesi o kisiyle evlendirmedi diye yuvasini o kisiye tercih edenleri duymamissiniz demek kii ...

Anneniz dahi olsa en özel seylerinizi paylastiniz mi esinizden bir baskasiyla ...

Esinizin karsisinda durdugunuz gibi rahat bir sekilde durabilir misiniz annenizin karsisinda ...

Benim kastettigim sey buydu arkadasim ...

Anne - baba esten sonra gelirr .. Esten önemsizdirr .. DEGILDI ..

Tabikii anne-babamiz kadar bizlerde emegi , hakki olan hickimse yoktur dünyada ...

Onlarin degerleri hicbirseyle ölcülemezz ...

Ama siz istediginiz sekillerde yorumlamakta serbestsinizz ..

Bütün yazilarim yoruma aciktir ..

Not: Türkiye `de öyle aileler var ki .. " Kizimiz evinden gelinligiyle cikti . Kefeniyle girecektir ! " zihniyetine sahipler ...

Siz nerde yasiyorsunuz bilmem ama toplumun yargilarindan bihaber yasiyorsunuz sanirim ..

Yada cok sosyetiksiniz de yurdumuzun insaniyla hic tanisma imkaniniz olmamiss ..

Son düzenleme:

Beni taniyip tanimadan kendi kendinize sacma sapan düsünceleri üretmeyinn ...

Bilmem ki neden aileniz ve eslerinizi ayni kefeye koyamiyorsunuzz ?

Belki de o kadar mükemmel bir es bulamayisinizdandir ..

Belki de heran terkedilme korkusu yasiyor oldugunuzdandirr ...

Öncelikle bu kadar sinir yapmayın eğer, eleştiri kaldıramıyorsanız hiç yorum yapmayın.
Herkes sizin düşüncelerinize katılmak zorunda değil..
Sizi tanımadığımı söylüyorsunuz!! Sizde beni tanımıyorsunuz peki bu saçma sapan düşünceleri neden ÜRETİYORSUNUZ!!
Yazdığınız cümleler ispatı!!yerimseniben
Bunlarda cevapları:

Evli değilim mükemmeliyetçi de değilim.
Ayrıca kimse mükemmel değildir..a.s
Terkedilme korkusu yaşamıyorum ve dediğim gibi beni tanımadan nasıl bu anlamı çıkardınız bir kez daha tebrik ediyorum sizialkisalkisalkis

senin başlığı görür görmez aklıma bir hikaye geldi....

Genç kız evliliğinin üçüncü ayında annesine geldi. Sevdiği adamla evlenmişti, sevildiğini de biliyordu. Ancak bir şeyler yolunda gitmiyor gibiydi.
Ana-kız herkesin terk ettiği sahilde günbatımını seyrettiler. Anne uzun bir süre sessiz kaldı. Çocuklarına yapabileceği en güzel iyiliğin, onları dinlemek olduğunu biliyordu. Şimdi de dinledi. Genç kız da dinlenildiğinin farkındaydı.
Akşamın çöküşüyle sakinleşen sular, karanlığı yavaş yavaş yudumlarken “Bak!” dedi anne, nihayet. Kızının meraklı bakışları arasında sıcaklığını henüz kaybetmemiş bir avuç kumu avuçladı. “Siz severek evlendiniz. Elinizde olanın hepsi bu: Aşk. Kum taneleri kadar çok ve şimdilik sıcak.”
Genç kız başıyla onayladı: “Evet, çok ve henüz sıcak.” Anne devam etti: “Evlenerek aşkınızı avuçladınız, avuçlarınızda kalsın istediniz, hem çok, hem sıcak kalsın arzu ettiniz.”
Bu sırada avuçlarını hafifçe açıp kumları gösterdi. “Şimdilik avuçlarımda ve tutabiliyorum onları.” Sonra parmaklarını sıkıca birbirine kapatıp avucundaki kumları sıkıştırmaya başladı.
Kum taneleri parmaklarının arasından dökülmeye başladı. “Şimdi, aşkla kum tanesi arasında bir benzerlik daha ortaya çıktı” dedi kızının yüzüne bakarak: “Aşkı hep aranızda tutmak istiyorsanız, hep sıcak kalsın ve eskimesin istiyorsanız, birbirinizin kişiliğini yok edecek biçimde eşine benzemeye ya da eşini kendine benzetmeye kalkma.
Bırakın, aşkı tutan kişilikleriniz olduğu gibi kalsın. Parmaklar arasındaki mesafe gibi, kişilikler arasındaki mesafe de azaldıkça, aşk parmaklarınızın arasından kum taneleri gibi dökülüverir.
Aşkınız, iki ayrı kişi olduğunuz sürece çoğalır ve sıcak kalır. Biriniz diğeri adına kimliğini yitirirse, aşk da sütunlarını kaybetmiş kubbe gibi çöker. Unutma, iki sütun birbirinin yanında, ancak birbirinden bağımsız oldukları sürece işe yararlar. Ağaçlar da öyledir... Yan yana olsalar da biri diğerine gölge etmez.”
Annesi son olarak avucunda kalan kumu gösterdi. Yumruğunu sıktıkça dökülen kumlardan geriye sadece bir tutamcık kalmıştı. “Bu bize yetmez” dedi kız.
“Yetmez...” Kalbinde taze bir heyecanla, kızıllaşmış ufukta gözlerini gezdirdi. Yeniden umutlandı. Elini olabildiğince açıp alabildiğince kumla doldurdu avucunu.
Yürüdü...
yazarın notu ise... Neymiş, eşinizi kendinize benzetmeye çalışmayın, yoksa yandınız demektir.. Evliliğiniz çekilmez bir hâl alır.. Benden söylemesi...
Sevgiyle...

inanmıyorum şaka gibisin
ne demek fani göçüp gidecekler
kocayı bulunca atayı atalım gidelim yani öylemi
kışkırttığım falan yok
ödün verdikçe arkası gelecektir
ha siz evliliği eşe kul köle olup aileyi kenara bırakmak olarak
algılıyosanız söyleceyecek hiç bişi yok,
ben eşimi çokk ama çok seviyorum
amaa her zaman önce ailem gelir
annem babam bambaşkadır ben onların canının bir parçasıyım
şimdi de bir anne olarak ilerde çocuğumdan aynı sevgiyi ve saygıyı
bulmak isterim
bunları söylediğinize göre anne değilsiniz herhalde
yoksa ilerde siz de fani olacaksınız gözüyle bakıcak evladınız size

son cümlen dikkatimi çekti
heran terk edilme korkumuz olsaydı
eşimize kul köle olur
ailemizi bi kenara atardık
bilmem anlatabildim miii
benim eşim daha 1 kere ailemi eleştirmemiştir asla izin vermem
ve asla da ben onun ailesini eleştirmem
sanırım bu sebeple 6 yıllık evliliğimde
daha 1 kere kv. ve k.p ile bir mevzumuz yoktur
severiz birbirmizi

arkadaşım ailemden koparmaya çalışıyormu çalışmıyormu bunu zamanla göreceğim.yani düşüncelerini net çözmüş değilim.bence eşimin durumu pskolojik.etraftaki gelin örneklerinden korkuyor sanırsam.biraz takıntılı.benimde onlar gibi olmamdan korktuğu için aklı sıra her istediğimi yapmayıp beni şımartmamaya çalışıyor.yani erkeğim benim sözüm geçer modunda.çevresindeki akrabaları hep eşlerine yenilmiş.onlara benzemiyim diye şimdiden gardını almış.bence bu yüzden.haaa farklı bir niyeti varsada bunu zamanla görcem.benim hatam yok olsa kabullenirim.ben sadece normal olanı yaşamak istiyorum evliliğimde.kimileri eşini hiç takmazken eşi yinede baş tacı ederken ben onca fedakarlığımın karşılığını üzülerek ağlayarak kendimi yıpratarak ömrümü geçirmek istemiyorum.:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…