o zaman annesinden baskı alıyodur hergün onlara gidiyorsa...
eşin;
erkek egemenliğine inanan
evde erkeğin sözünün geçtiği ataerkil bir aile yapısını doğru bulan
bunu ispat içind e seninle her konuda
özellikle de hassas olduğun konularda tartışıp
güç gösterisine girmeye hazır olan biri
yani durum ailene gitmen veya gitmemen değil
sen gitmek istiyorsun,bu konuda hassassın ya
sana otoritesini kanıtlamaya çalışıyor yazdıkalrından anladıgım bu
bu durumda sen artık
ya onu düzeltmeye çalışacaksın,ya da ona uyacaksın
karar senin,ama şuna da inanıyorum bu tür erkekleri idare etmenin yolu dıştan sessiz olup
içten yönetmektir
yani güler yüzle güya onun istediklerini yapıyormuş gibi görünerek,onu pohpohlayarak
ama tabi abartmayarak işleri idare etmelisin
çünkü kızmak,ağlamakla ancak ilişkinize daha da zarar verirsin
üstelik de o hep üste çıkaryerimseniben
Mesele sadece ailelere gitme gelme değil anladığım kadarıyla.
Arada her konuda karşılıklı anlayış olsaydı bu konu hiç sorun olmazdı.
herkes her istediği zaman ailesinin yanına gidebilir, diğerinden izin alması gerekmez.
Sadece ben gidiyorum diye bilgi verilir. Beraber gitmek için de birlikte karar alınır.
Ama burada eşinin benim sözüm geçecek inadının yansıması görünüyor.
Üstün gelme yarışı. Bu sefer sen de kendini ezdirmemek için savunmak zorunda bırakılıyorsun.:sm_confused:
Eşinin bu tutumunu bırakması, bilinçlenmesi gerekir.
Bunu ona kavga etmeden güzellikle anlatmalısın.
Daha doğrusu inatlaşmadan onu eğitmen gerekiyor.
Yoksa işin zor.:1no2:
Canim .. Yasanmis olaylara da hikaye denirr ...
Ayrica konuda gecen kadinin babasini ziyarete gidemeyisi o zamanki ulasim kosullarini düsünürsek ; yalniz yapilamayacak bir yolculuktu belki de ...
Belki cok tehlikeliydi .. Belki kendisinin hayati da tehlikeye düsecekti ..
Herseyin bir sebebi vardir ..
Yaradan hicbirseyi sebepsiz yaratmaz .. Ve vuku buldurmazz ..
[/QUO
arkadaşlar isterseniz bu konuya ve tartışmaya noktayı ben koyayım.bir kadın eşi izin vermese ve istemese bile sadece iki yere gidebilir birincisi anne ve baba sıla ziyaretine.ikincisi ise ilim öğrenmeye yani günümüzde eğitim deniyor.bu ikisini eşinin izni dışında yapabiliyor.hiç bir kaynakta ben diğer tarafta babası ölürken eşi evde bekle dediği için evde kalan kadın hikayesini duymadım.bu hadisse birşey diyemem.ama günümüz şartlarında bu akla aykırı bir durum.benim üzerimde 26 yıldır emeği olan evlendim gittim hala bana emek sarfeden anne ve babama bu şekilde asilik edemezdm.bir evlat olarak görevim bu değil onun son nefesinde başında olmak ve helallik almak olurdu:1no2:
walla hanımlar bastan asaya okudum...benmde bı tanıdıgım war aynı onu anlattı bu arkadasım sankı...bolelere zamanda ıslemıo bence hanı hepsabır dıoruz ya...bu olay aıleden gelme yanı cınse baglı o aılesının buyuklerınden ole gormus ole gıdıo....erkekler bencıl anlamazlar yada kadınlar gıbı dusunemezler..kadınlar bazen cok ınceden dusunuo erkeklerole dııl ama....bence akısına bırak bebem...dua ett bol bol...sabret...pekı kayınvalıdenle aran nasıl??onunla paylastınmı bu durumu hıc
*?
son cümlen dikkatimi çekti
heran terk edilme korkumuz olsaydı
eşimize kul köle olur
ailemizi bi kenara atardık
bilmem anlatabildim miii
benim eşim daha 1 kere ailemi eleştirmemiştir asla izin vermem
ve asla da ben onun ailesini eleştirmem
sanırım bu sebeple 6 yıllık evliliğimde
daha 1 kere kv. ve k.p ile bir mevzumuz yoktur
severiz birbirmizi
arkadaşlar isterseniz bu konuya ve tartışmaya noktayı ben koyayım.bir kadın eşi izin vermese ve istemese bile sadece iki yere gidebilir birincisi anne ve baba sıla ziyaretine.ikincisi ise ilim öğrenmeye yani günümüzde eğitim deniyor.bu ikisini eşinin izni dışında yapabiliyor.hiç bir kaynakta ben diğer tarafta babası ölürken eşi evde bekle dediği için evde kalan kadın hikayesini duymadım.bu hadisse birşey diyemem.ama günümüz şartlarında bu akla aykırı bir durum.benim üzerimde 26 yıldır emeği olan evlendim gittim hala bana emek sarfeden anne ve babama bu şekilde asilik edemezdm.bir evlat olarak görevim bu değil onun son nefesinde başında olmak ve helallik almak olurdu:1no2:
Canim günümüzde ulasim sartlari o kadar kolay ki ...
Tabiki de ailemizin yanina diledigimiz de gidebilirizz ...
Ama o dönemlerde ulasim cok zordu ve bir bayan asla yalniz basina biryere gidemeyebilirdi ..
Tehlikeler bazinda ...
Ben bu olayi yazarken bizde gitmemeliyiz demek istemedim ..
Günümüzün avantajlari o zamanlarda yoktu .
Ben sadece esimizin de rizasi olarak gitmenin uygun oldugunu anlatmaya calistim ...
inanmıyorum şaka gibisin
ne demek fani göçüp gidecekler
kocayı bulunca atayı atalım gidelim yani öylemi
kışkırttığım falan yok
ödün verdikçe arkası gelecektir
ha siz evliliği eşe kul köle olup aileyi kenara bırakmak olarak
algılıyosanız söyleceyecek hiç bişi yok,
ben eşimi çokk ama çok seviyorum
amaa her zaman önce ailem gelir
annem babam bambaşkadır ben onların canının bir parçasıyım
şimdi de bir anne olarak ilerde çocuğumdan aynı sevgiyi ve saygıyı
bulmak isterim
bunları söylediğinize göre anne değilsiniz herhalde
yoksa ilerde siz de fani olacaksınız gözüyle bakıcak evladınız size
arkadaşım ben senin yazdığın satırlarda anlatmak istediğini anladım.vermek istediğin msj belli.ama şöyle bişey var ben bunu kabullenemiyorum sense farklı bişe anlatıyorsun.eşin rızası olmasa ailene gidemessin diye bişey yok.rızası olmasada giderim.ha kötülük çıkartır böyle işi büyütür olurda olur herşey olur ama ben giderim.baba evine gidiyorum ben orda burda gezmeye değil.emin ellerdeyim.gereksiz saçma çocuk kaprisi yapmasına geerk yok.tamamen pskolojik onun davranışları.normali bu değil.evlilik bu değil.ben bunu anlatmaya çalışıyorum ve bir çıkış yolu arıyorum.tabiki rızası dahilinde ve tatlılıkla olsa herşey daha güzel olurdu.ama işi buralara getiren kendisi benim vicdanım rahat her konuda.fedakarlıksa ediyorum edicemde kolay kolay kurmadım bu yuvayı.fakat kesin tavrımıda koyucam ister hoşuna gitsin ister gitmesin.a.s
Beni anladigina cok sevindim canim ..
Demek istedigim sadece buydu ..
Cok tesekkürlerr ...
Zaten yazilarim esas olarak senin icindi ..
Diger arkadaslara da ayrica tesekkür ediyorum .
bende teşekkür ederim vakit ayırdığın için snada tüm arkadaşlarada inş bir bebişin olur.allah herkesin kalbine göre versin.benimde ...:çok üzgünüm:
ben en çok bitsin dedikten sonra ara babanı alsın demesine sinir oldum bence bu çok rencide edici...
arkadaşım ben kendim gitmek istedim bırakmadı.eğer gitceksen alsınlar kendin gidemessin dedi.yani ben çıktığımda nere gideceğimi kestiremediğinden.o an çıldırmış gibiydim ne yaptığımı neler yapabileceğimi ben bile bilmiyordum.o anım onu kokutmuş olsa gerek.ayrıcada çok korktu ben bağırdıkça oda ağlıyordu.bazen diyorumki cinnet geçirmek böyle bişe olmalı.aklım başından gitmişti sanki okadar gitmişki o beni gidemessin diye tutarken elini falan yaralamışım.daha anlatamadığım bi çok şey var neyse o anı yaşamak istemiyorum.:çok üzgünüm:
Elestiriye sonuna kadar acigim .. Kisiligime yapilmadigi sürece ...
Yalniz unutmayiniz ki ben de bir bayanim ve benimde bir ailem var ...
Kim istemez ki ailesiyle istedigi an görüssün ..
Benim vurgulamak istedigim sadece ve sadece evdeki HUZUR ortamini bozmamaya calisarak istediklerimizi gerceklestirmemizdir ..
Baski yaparak , zorluk cikararak , inatlasarak degil ...
Artik bizlerde birer bireyiz ve kendi yuvalarimiz var ..
Ana kuzusu olarak ömrümüzü idame ettiremeyizz ..
Düsünün bir kez .. Annelerimiz bize hala kücük bir kizmisiz gibi davransalar hosnut olur muydukk ..
Ben hicbirseyin ABARTILMASINDAN yana degilim ...
Evlat olmanin bile .. ( Kocalarimiz ailesi ugruna evini ve cocuklarini ihmal etseler memnun olur muydunuz ? )
Esimize karsi da sorumluluklarimiz oldugunu unutmamaliyizz ..
Ayrica anneligin ne kadar kutsal ve yüce oldugunu benden iyi kimse bilemez ... ( duygularimin büyüklügüne dikkat cekmek icin bir vurgu bu )
Cünkü benim kadar cok anne olmak isteyen yoktur belki de ... ( duygularimin büyüklügüne dikkat cekmek icin bir vurgu bu )
Cocugum yok evet ama saglikli bir evlat sahibi olmak icin benim kadar cabalayan kimsede yok .. ( duygularimin büyüklügüne dikkat cekmek icin bir vurgu bu )
Cok uzun yillar evlat sahibi olabilmek icin tedaviler gördüm ...
O mis kokusunu icime cekebilmek icin ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?