Bu yazdiklarimi okumus muydunuz ?
ben cok sakinim:lepi:sanirim siz sakin degilsiniz.
kim kisisellestirdikilmaz:
dini karistirmiyorum diyorsun ama peygamber efendimiz zamaninda yasanmis bir hikaye diyorsun. ister istemez dine kayiyor konu.
vebir hikaye diyorsun. birseyi ortaya atiyorsan kaynagini iyi arastir ve yaz.allah bilir kim uydurdu.
beni rahatsiz etmedi şakkıdı
aksine peygamber efendimiz kadinlara ozgurlugu islamiyetle birlikte getirdi.
kadin evde kocasini beklesin ote tarafta babasi olsun anasi olsun kocasinin sozunu dinlesin cennete girer dememis.lmaz:
dini konulari olaylara ornek vermemeliyiz.
CUNKU BU FORUMDA YASAK!!!
evet okuduk. karar verin bi oyle yaziyorsunuz bir boyle.
kendinizle celismeyin.
Canim ama bu yazdiklarim daha evvelkilerr .. Anliyor musun ?
Eger bastan sona okumus olsaydin ...
Neyi kastettigimi daha iyi farkedebilirdin ..
Canim .. Yasanmis olaylara da hikaye denirr ...
Ayrica konuda gecen kadinin babasini ziyarete gidemeyisi o zamanki ulasim kosullarini düsünürsek ; yalniz yapilamayacak bir yolculuktu belki de ...
Belki cok tehlikeliydi .. Belki kendisinin hayati da tehlikeye düsecekti ..
Herseyin bir sebebi vardir ..
Yaradan hicbirseyi sebepsiz yaratmaz .. Ve vuku buldurmazz ..
Ben anlamadım yine her konuda olduğu gibi burda da öyle olmuş konu sahibi kenara çekilmiş başkaları didişiyor .....Konu sahibi fikir istiyor başkalrı düşüyor tartışmaya....Bence onlar çoktan barıştılar sakin olun lütfeennn...
Konuyla ilgili yorumuma gelrsek.. Hayatımın merkezine asla ne ailemi ne kocamı koymadım.. Hayatımın merkezinde sadece ben varım, çocuğum olursa belki bir de o olur (zaten tüm aneler için bu böyledir sanrım).
ışte benim hayatımın merkezine kendimden başka oturtacağım tek varlık da bir gün anne ben evlendim, seni çok seviyorum ama eşim size sık sık gidip geleme izin vermiyor deseydi, yada bunu b şekilde anlasaydım kahrolurdum.... Çocuğum (kız yada erkek farketmez) hele ki bu durumdan dolayı mutsuzsa, benimle görüşemediği için üzülüyorsa, ve üzüldüğünü bilmesine ramen gelin-damat herneyse buna karşı çıkıyorsa benim çocuğumu da sevmiyor onun istek özlem ve duygularını hiçesayıyor demektir...
Eşimle evlenmemi ailem hiç istemedi, bu yzden de 1 yılın sonunda evlilk kararı almamıza rağmen 3 yıl daha beklemek, ailemi ikna etmek için uğraşmak zorunda kaldık... Ama şimdi tüm tatsızlıklar geçti, eşmi çok severler eşm de onları sever(kırgınlıklar elbetteki var).. Bir gün olsun bana anenlere gitmeyeceğiz, yok sen kendin git ben gelmem, dememiştir...
Ama ben de asla izin günlerinde her hafta herhafta aileme gdelim diye tutturmam.. Dengeyi sağlamak lazım..
Konu sahibi arkadaşın anlattığına bakılırsa koca hergün hendi aile hatta sülalesini turluyor, ama iş arkadaşın ailesine gitmeye gelince haftada bir gn gt hafta içi git diye kota koyuyor...
Hadi ordan, kusura bakmasın da ağaç kavuğundan çıkmadın sen arkadaşım, kendi nasıl ki kendi ailesini ziyaret edip halerini hatırlarını sormak istiyorsa senin de bunu yapmak en doğal hakkın...
Sen en iyisi mi haftada 2-3 gün onu gelmesi için zorlamadan kendi ailene de git. Zaten bu zaman yeni evli bir çiftin ailesini görmesi için kararındabir süre...
Hiiiç de ondan izin falan almaya kalkma, kızarsa da sen annenlere gitek çin benden izn mi alıyosun sanki, sen kendi ailendeyken ben de kendi ailemdeyim, yerim belli yurdum belli, rahatsız olmanı gerektrecek bişey yok der kestirip atarsın...
Aaa baktın şiddete başvuracak yok bilmemne o zaman boşanmayı düşünürsün... Hemen hiç çözüm aramadan da boşanma denmez arkadaşım, biraz karşılıklı çabalayın....
Acımasız ve kızının isteklerine önem vermeyen bir adamla ailesini özleyip göremeden ama sırf evli kalmış olmak uğruna evli kalmasını istiyorlarsa ve aman kızım bu adamı çek yeter ki başımıza kalma boşanıp diye düşünen bir ana babaysa evet iyi gelme diyorsa gelme der. Ama vicdanlı ve evladını gerçekten seven bir ana babaysa da kızım orada mutlu değilsen eşin bizi görmeni engelleyerek seni mutsuz ediyorsa (ki eşinin ailesiyle görüşmesini engelleyen adam kimbilir daha başka ne konularda ne baskılar yapmaya meyillidir Allah bilir) seni ne mutlu edecekse onu yap derler. Mutsuzsan bize dön, ama o baskıcı ve senin isteklerine önem vermeyen adamla mutluysan evli kal derler. Yani verilecek mesaj anne babanın yapısına bağlıdır.Aman ele güne kızımız boşandı diyemeyiz diye korkanlardan mı yoksa öncelikle evladının gerçek mutluluğunu düşünenlerden mi.Cok güzel anlatmissin arkadasim ... Aynen katiliyorum ..
Yalniz birsey sormak istiyorum ...
Eger kizinin (veya oglunun ) esi evliliginin ilk yillari karisiyla birlikte zaman gecirmeyi istiyorr ...
Kizinsa esinin yerine ailesini tercih etmesinden dolayi yuvasinda huzursuz oluyorsa ...
Sen kizina " Kizim siz mutlu olun ... Cok SIk gelmesen de bana senin mutlu oldugunu bilmek yeter ? " mi derdin ?
Yoksa " Kizim seni doguran benim .. Nasil izin vermezmiss .. Gelceksin tabi ! " diyerek kizina hak mi verirdin ?
Tabiki daha sonra olacaklari da hesaba katarakk ..
Haklisin tabiki iki tarafinda ayni sekilde birbirine aynlayisli olmasi gerekir ama ...
Bu bir inatlasmaya dönüsmüs olmali ki ...
Arkadasin esi annesinden cikmaz olmus ...
Aslinda jelibon nerelerdeysen sen anlatt isin dogrusunu ... Rahatlasin herkes ..
Cok komikk...
Benim sabahtan beri söylediklerimi okumadan aksini iddia ettigimi zannederek yorum yapan sensin sekerim ...
Günaydin...
Samimiyet ile laubaliligi iyi ayirt etmenizi tavsiye ederim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?