Sizin de eşiniz baskı yapıyor mu ?

Canim .. Yasanmis olaylara da hikaye denirr ...

Ayrica konuda gecen kadinin babasini ziyarete gidemeyisi o zamanki ulasim kosullarini düsünürsek ; yalniz yapilamayacak bir yolculuktu belki de ...

Belki cok tehlikeliydi .. Belki kendisinin hayati da tehlikeye düsecekti ..

Herseyin bir sebebi vardir ..

Yaradan hicbirseyi sebepsiz yaratmaz .. Ve vuku buldurmazz ..

Canim ama bu yazdiklarim daha evvelkilerr .. Anliyor musun ?

Eger bastan sona okumus olsaydin ...

Neyi kastettigimi daha iyi farkedebilirdin ..

bastan sona okuyorum zaten.
bu konuda sen varken bende vardim.
yazdigin hicbirsey gozumden kacmadi.

ben soyliyeceigimi soyledim.
dini konusmak yasak forumda diyorum.
siz halen yazmaya devam ediyorsunuz.
dini konularda bilgim cok yuksek simdi sana burada kitap yazar gibi birisuru sey yazardim.
ama yapmicam cunku yasak ve konu disi.
az once yazmis oldugum gibi kaynak gostermen lazim birseyi anlatiyorsan ve kesin emin isen.
ayrica o zamanla (peygamber efendimizin zamaniyla) su zamani bu zamani kiyaslamak mumkun degil.

Ben anlamadım yine her konuda olduğu gibi burda da öyle olmuş konu sahibi kenara çekilmiş başkaları didişiyor .....Konu sahibi fikir istiyor başkalrı düşüyor tartışmaya....Bence onlar çoktan barıştılar sakin olun lütfeennn...

Konuyla ilgili yorumuma gelrsek.. Hayatımın merkezine asla ne ailemi ne kocamı koymadım.. Hayatımın merkezinde sadece ben varım, çocuğum olursa belki bir de o olur (zaten tüm aneler için bu böyledir sanrım).
ışte benim hayatımın merkezine kendimden başka oturtacağım tek varlık da bir gün anne ben evlendim, seni çok seviyorum ama eşim size sık sık gidip geleme izin vermiyor deseydi, yada bunu b şekilde anlasaydım kahrolurdum.... Çocuğum (kız yada erkek farketmez) hele ki bu durumdan dolayı mutsuzsa, benimle görüşemediği için üzülüyorsa, ve üzüldüğünü bilmesine ramen gelin-damat herneyse buna karşı çıkıyorsa benim çocuğumu da sevmiyor onun istek özlem ve duygularını hiçesayıyor demektir...
Eşimle evlenmemi ailem hiç istemedi, bu yzden de 1 yılın sonunda evlilk kararı almamıza rağmen 3 yıl daha beklemek, ailemi ikna etmek için uğraşmak zorunda kaldık... Ama şimdi tüm tatsızlıklar geçti, eşmi çok severler eşm de onları sever(kırgınlıklar elbetteki var).. Bir gün olsun bana anenlere gitmeyeceğiz, yok sen kendin git ben gelmem, dememiştir...
Ama ben de asla izin günlerinde her hafta herhafta aileme gdelim diye tutturmam.. Dengeyi sağlamak lazım..
Konu sahibi arkadaşın anlattığına bakılırsa koca hergün hendi aile hatta sülalesini turluyor, ama iş arkadaşın ailesine gitmeye gelince haftada bir gn gt hafta içi git diye kota koyuyor...
Hadi ordan, kusura bakmasın da ağaç kavuğundan çıkmadın sen arkadaşım, kendi nasıl ki kendi ailesini ziyaret edip halerini hatırlarını sormak istiyorsa senin de bunu yapmak en doğal hakkın...
Sen en iyisi mi haftada 2-3 gün onu gelmesi için zorlamadan kendi ailene de git. Zaten bu zaman yeni evli bir çiftin ailesini görmesi için kararındabir süre...
Hiiiç de ondan izin falan almaya kalkma, kızarsa da sen annenlere gitek çin benden izn mi alıyosun sanki, sen kendi ailendeyken ben de kendi ailemdeyim, yerim belli yurdum belli, rahatsız olmanı gerektrecek bişey yok der kestirip atarsın...
Aaa baktın şiddete başvuracak yok bilmemne o zaman boşanmayı düşünürsün... Hemen hiç çözüm aramadan da boşanma denmez arkadaşım, biraz karşılıklı çabalayın....

yerimseniben umarim

walla hanımlar bastan asaya okudum...benmde bı tanıdıgım war aynı onu anlattı bu arkadasım sankı...bolelere zamanda ıslemıo bence hanı hepsabır dıoruz ya...bu olay aıleden gelme yanı cınse baglı o aılesının buyuklerınden ole gormus ole gıdıo....erkekler bencıl anlamazlar yada kadınlar gıbı dusunemezler..kadınlar bazen cok ınceden dusunuo erkeklerole dııl ama....bence akısına bırak bebem...dua ett bol bol...sabret...pekı kayınvalıdenle aran nasıl??onunla paylastınmı bu durumu hıc
*?

Cok güzel anlatmissin arkadasim ... Aynen katiliyorum ..

Yalniz birsey sormak istiyorum ...

Eger kizinin (veya oglunun ) esi evliliginin ilk yillari karisiyla birlikte zaman gecirmeyi istiyorr ...

Kizinsa esinin yerine ailesini tercih etmesinden dolayi yuvasinda huzursuz oluyorsa ...

Sen kizina " Kizim siz mutlu olun ... Cok SIk gelmesen de bana senin mutlu oldugunu bilmek yeter ? " mi derdin ?

Yoksa " Kizim seni doguran benim .. Nasil izin vermezmiss .. Gelceksin tabi ! " diyerek kizina hak mi verirdin ?

Tabiki daha sonra olacaklari da hesaba katarakk ..

Son düzenleme:
bu arada unutmayalim koca haftanin neredeyse 5 gunu anasina gidecek karisina ise annesini gormek icin 1 gun izin sarti koyucak.
bu mu evlilik?
bu mu paylasim?
hersey karsilikli diyoruz o zaman karisinida haftanin 5 gunu annesine hangi gun isterse gitmesine musade edicek.yada kendiside 1 gun gidecek gorecek.
yok efendim ben giderim erkegim sen kadinsin gidemessin bu mu yani.
allah askina acin gozunuzu yillardir hep kadinlar alttan aliyor birazda erkekler alttan alsin.

Haklisin tabiki iki tarafinda ayni sekilde birbirine aynlayisli olmasi gerekir ama ...

Bu bir inatlasmaya dönüsmüs olmali ki ...

Arkadasin esi annesinden cikmaz olmus ...

Aslinda jelibon nerelerdeysen sen anlatt isin dogrusunu ... Rahatlasin herkes ..

valla benim esim kavga arasinda bir keresinde bana o zaman bende seni annenlere göndermiycem demisti (ailemle bir problemi yok ksine cok sever kendini hakli ciramadigi icin camura yatti anlayacaginiz) bende demistimki yaaaaaaaaaaa demek öyle gidersem ne yaparsin ses yok söylesene e yaparsin ya bosarsin en kötü ihtimal siddete basvurursun eeeeeeeeeee sonra peki sonrasinda ne yapacaginida düsündünmü sen beni asla kisitlayamazsin eger böyle birseye kalkarsan sen zararli cikarsin dedim hic kimse benim ailemele görüsmemi engelleyemez dedim
valla o günden sonra böyle birseyi agzina bile almadi iyi korktu gözü galibabilmiyorumkismile

Acımasız ve kızının isteklerine önem vermeyen bir adamla ailesini özleyip göremeden ama sırf evli kalmış olmak uğruna evli kalmasını istiyorlarsa ve aman kızım bu adamı çek yeter ki başımıza kalma boşanıp diye düşünen bir ana babaysa evet iyi gelme diyorsa gelme der. Ama vicdanlı ve evladını gerçekten seven bir ana babaysa da kızım orada mutlu değilsen eşin bizi görmeni engelleyerek seni mutsuz ediyorsa (ki eşinin ailesiyle görüşmesini engelleyen adam kimbilir daha başka ne konularda ne baskılar yapmaya meyillidir Allah bilir) seni ne mutlu edecekse onu yap derler. Mutsuzsan bize dön, ama o baskıcı ve senin isteklerine önem vermeyen adamla mutluysan evli kal derler. Yani verilecek mesaj anne babanın yapısına bağlıdır.Aman ele güne kızımız boşandı diyemeyiz diye korkanlardan mı yoksa öncelikle evladının gerçek mutluluğunu düşünenlerden mi.

Son düzenleme:

tum mesele bu iste.
iki tarafli anlayis iki tarafli anlayis....... diyoruz ama bu bir inatlasmaya donmus ki arkadasin esi annesinden cikmaz olmus peki burda jelibonmu suclu hatali simdi.
yani sebep jelibon bu inatlasmanin sebebi o yani.
neden kocasininda buna neden olabilecigini dusunemiyorsunuz.
jelibon inada bindirdi isi kocasina annesine gitme hakkini hemde neredeyse hergun o sebebiyet verdi o tanidi oylemi.

...............................................................................................................................

Son düzenleme:
Cok komikk...

Benim sabahtan beri söylediklerimi okumadan aksini iddia ettigimi zannederek yorum yapan sensin sekerim ...

Günaydin...

seviyenizi bilin. laubalilikten hoslanmam.
15 yasindaki genc kizlar gibide konusmam kimseyle.
yasima gore davranirim .

sizin sabahtan beri soylediklerinizi herkes okudu.ve herkes yorum yapti.
sizde o yorumlari anlayamadiniz ne yazikki.
lafi kivirmakta cok ustasiniz.
iyi aksamlarşakkıdı

Mesele sadece ailelere gitme gelme değil anladığım kadarıyla.
Arada her konuda karşılıklı anlayış olsaydı bu konu hiç sorun olmazdı.
herkes her istediği zaman ailesinin yanına gidebilir, diğerinden izin alması gerekmez.
Sadece ben gidiyorum diye bilgi verilir. Beraber gitmek için de birlikte karar alınır.
Ama burada eşinin benim sözüm geçecek inadının yansıması görünüyor.
Üstün gelme yarışı. Bu sefer sen de kendini ezdirmemek için savunmak zorunda bırakılıyorsun.:sm_confused:
Eşinin bu tutumunu bırakması, bilinçlenmesi gerekir.
Bunu ona kavga etmeden güzellikle anlatmalısın.
Daha doğrusu inatlaşmadan onu eğitmen gerekiyor.
Yoksa işin zor.:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…