sizin eşiniz de istemediğiniz bir şeyi yapmaya zorlar mı?

jeelibon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
357
0
96
Ankara
arkadaşlar eşiniz siz istemediğinz halde illada yapacaksın die herhangi bişe için sizi zorlarmı?siz ne yaparsınız bu durumda mesela annemlerde onlara git die.kısaca anlatim benim eşim gece vardiyasında çalıştığı için bazen annesinde kalmamı istiyor bense istemiyorum.bi gün annemde bi gün kayınvalidemde kalcakmışım bizde kalırsam ordada kalcakmışım.bunun gibi daha bi çok şey yorumlarınızı bekliyorum:sm_confused:

zor bir durum. kendi ailen için ne yaparsan benim aileme de dyor.

asla eşim böyle bişiy yapmadı. ve ben 7 aylık evliyim. şimdiye kadar hiç kayınvalideme tek başıma gidip oturmadım gidip gelmedim. ve benim anneme kalmaya gideriz. 2-3 gün kalırız. bir gün bile kayınvalidemde kalmadık. eşimin de hiç öyle bir talebi olmadı. ki kayınvalidemle hergün tel. ile konuşuruz aram da iyidir.

bu durumu konuşup halletmelisiniz. kendi ailelerinizle daha çok görüşme isteğiniz gayet normaldir. benim annem bana her akşam gelir. ama kayınvalidem haftada bir gün gelir. ve hergün tel de söyler yavrum anneni çağır ister sıkılma der. benimde kocam sürekli gece 3- 5 arası geliyor. gündüz 4 de gidiyor. sabaha kadar yalnızım.

eşinize sen yokken böyle kalmaya gidemem. beni bu konuda çok zorlama aileni seviyorum. ama gittiğimde yük oluyormuşum gibi geliyor. anneme gittiğimde hiç iş yapmadan uzanıp tv izliyorum ama oraya gittiğimde bunu yaparsam ayıp olur. diken üstünde kalıyorum diye anlat. o yüzden istersen gündüz vardiyesinde beraber kalalım de.

aynen bunları söyledim off çok zor hemde böyle bir durumda olmak hiç ama hiç istemediğim vede beklemedğim birşeydi çıktı başıma .ama gelde anlat anlamıyor olayı farklı yerlere çekiyor keşke bende senin yerinde olabilseydim benim eşim öyle olsa neler vermzdimsenağlama

kendi evinde kal

ayrıca annende kalırsan benim annemde de kalcaksın ne garip komik bi dayatma, senin annenlere hafiften gıcık oluyor olmasın
:uhm:

benim eşimde zorlamaz. ilk başta ben ailesiyle görüşmeme kararı aldım. ben gitiğimde yanımda ol benim gururum filan dedi. ben direttim gelmem sen tek gir dedim ve ben kazandım.
ama eşinin dayatması çok garip. annende kalırsan benim annemde de kal demesi ilginç. annende rahat ettiğin gibi rahat olamadığını anlat. aileni seviyorum ama rahat olamıyorum sabaha kadar uyamıyorum filan de. niye illa senin annen benim annem kıyaslamasına giderler. insanın kendi annesi kayınvalde bir olur mu?

burda başka bi arkadaşa az önce bi yorum yapmıştım bu konuyu açmadan önce ve demiştimki bu dayatması bana çok komik ve çocukca geliyor die.o kadar üzülüyorumki aileme karşı sanki bi tavır almış gibi öncedende bazı problemler yaşadık ondan dolayı olabilir ama konu yine buna benzer bi konuydu.ben çalışıyorum pazar günlerim bo ve aileme o günlerde gidebiliyorduk beraber gidiyorduk ama surat 5 karış hep tartışmayla.bayramdan önce bi tartıştık ayrılmaya kadar geldik 6 aylık evliyiz bu arada.sebepse hafta içi bir gün git ailene fırsat yarat kendine.hafta sonu pazar günü gitmiyceksin haftada bi gün gitceksin dedi ve kestirip attı.babama söyledi arayıp babamda bana öle istiyorsa öyle yap kızım dedi.şimdi hafta içi bi gün kendim gidiyorum beraber gidelim dediğimde bahaneler uyduruyor.ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ben zamana bıraktım düzelcek die umutla beklyorum.fakat düzelmesse bu pskolojik ve saşma baskıyı ne kadar daha çekerim bilemiyorum..

kendi evinde kal

ayrıca annende kalırsan benim annemde de kalcaksın ne garip komik bi dayatma, senin annenlere hafiften gıcık oluyor olmasın
:uhm:

zaten kendi evimde kalıyorum bi gün akşam annmelerde kaldım die illa bi günde annemde kalcaksın die diretiyor.sade bu değilki ailemden biri gelse bana illa onun ailesindende birileri gelecek hep karşılıklı yani..

bizde canım yeni evliyiz. haziranda evlendik. ama bir süre alttan al.. tamam hayatım de sıcak yaklaşımda bulun. kayınvalidene de annene de bir süre gitme. bunu eşine de söyle. bu mevzulardan çok rahatsızım senin ailen benim ailem derdi yaşamak istemiyorum ben bizim ailemizde ki hasarı onarmak istiyorum de. bir kaç gün evde de aşk fırtınası estir. iyi niyetli ol. adam da belki tamam canım annene git abarttım diyebilr. bir erkek abarrtığını yada yanlış yaptığını kolayca ifade etmez aksine inat ederek yanlışı büyütür. bu yüzden bir süre de öyle dene bakalım. aranızın çok iyi olduğu zamanda senin ailende kalmak istemememi yanlış anlıyorsun dimi diye sor. açıklama bekle.
ben eşime birşeyi anlatmak istiyorsam genelde sevgisinin çok yoğun olduğu zamanlarda anlatırım. yani işten gergin geldiğinde yada işe giderken değil. sakin sakin tv izlerken pc deyken. ve birşey anlatıcaksam sıkıldığım bişiyi iyice sarılıp anlatırım. olayın ciddiyetini öyle anlar benim kociş de:) kaydirigubbakcemile3
aradaki sevgi bağı çok önemli önce bunu güçlendirin. saygınız sevginiz artsın ki biribirinizi inciltmekten o zaman biraz daha kaçarsınız.:asigim:

evlliğimizin ilk yılında eşimde bana benzer baskılar yapıyordu.annemlerle görümcemin evin yakındı anneme gidince görümceye uğramıyorum diye eşim ablasına gidince anneme uğramazdı.çok şükür ki bana yapılan haksızlıklardan sonra görümceden kurtuldum.darısı sana inşallh

bak ikisinde de kalmam gider sokakta yatarım fazla ısrar edip cinleri tepeme toplama dersin.o da ısrar etmez

Valla canım evlenmeden önce eşinin karakterini pek tanıyamamışsın galiba.Veya yeterince birbirinizi tanıma fırsatı bulmadan evlenmişsiniz.

canım bende haziranda evlendim.inanki aynısını yapıyorum güzel anlarında söylüyrum isteklerimi.hem ben onun ailesine gitmsem neyse hemen her akşam gidiyoruz yemek yiyip oturup dönüyoruz.annesi ve kızkardeşi yalnızlar zxaten benim kayınpeder yok.onlarda yalnız gidip kalsan ne olur diyor.sanki bana baskıyla bazı şeyleri yaptırmak istiyor.bende bi süre göz yumucam yaptıklarına bakıcam düzelme gerçekleşcekmi yoksa aynen devammı.çünkü her tartıştığımızda bana zaman vermiyorsun dior belki zamana bırakırsam düzelir.sabrediyorum sabır sabır...

Ben evimde yalnız kalmak istiyorum de ve kal. Sen ona ısrarla istemediği şeyleri yaptırabiliyor musun ki o sana yaptırabiliyor? Eviniz zemin kat falan mı? Öyleyse demir falan taktırmayı deneyin.

ama sen senin ailene yanlız giderken onun ailesine ikiniz gidiyorsunuz değil mi?
bu konuda da kısasa kısas madem de, ben senin ailene senle gidiuyorsam sende benim aileme benimle gel de
daha çok yenisiniz, bu kadar kolay pes etme, evlilik içinde de zamanla olgunlaşabilir insan, umarım senin eşinede öyle olur
ama açıkca görülüyorki senin ailene gıcık olmuş, aralarıındaki ilişkiyi sıcaklaştırmak lazım sanırım

Valla canım evlenmeden önce eşinin karakterini pek tanıyamamışsın galiba.Veya yeterince birbirinizi tanıma fırsatı bulmadan evlenmişsiniz.

hayır canım eşim böyle değildi her hafta bizim evden çıkmayan annemi babmı arayan hal hatır eden adam şimdi bambaşka bi adam oldu çıktı evrime uğradı yani.tartışmalarımızda iç yüzün çıktı diyorum ağır konuşuyorum cinleri tepeme çıkarıyor bazen.ama ufacıkta olsa değişmeye niyeti yok sen evlendin artık benimsin benim dedğim olcak beni dinliceksin diyip dayatıyor.ne yapcam bende şaşırdım.

Ben evimde yalnız kalmak istiyorum de ve kal. Sen ona ısrarla istemediği şeyleri yaptırabiliyor musun ki o sana yaptırabiliyor? Eviniz zemin kat falan mı? Öyleyse demir falan taktırmayı deneyin.

zaten evimde kalıyorum 1 gece kaldım annemlerde hemen ertesi gün hop kayınvalideye hadi bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…