Sizin evliliğiniz ne zaman "tam" oturdu?

Ben de 1 buçuk aylık evliyim hala evliliğim oturmuş değil.Bizim öyle bütük kavgalarımız olmuyor ufak atışmalar oluyor çoğu benim sinirimden kaynaklı önce sinirimi törpülemem lazım galiba. Ama genelde duyduğum şey evliliğin ilk 5 yılı boşanmazsan sonra boşanmazsın. İlk 5 yılda anca tanıyıp alışabiliyorsun diyorlar. Tabi kimi yıllar geçse de tanıyamıyor o ayrı. Umarım yaşadıklarınız tekrarlanmaz ve çok mutlu olursunuz. Ben insanların değişebileceğine inanıyorum eğer seviyorsa kaybetme korkusunu yaşayıp değişmiş olabilir iyimser bakıyorum biraz. Siz eşinizi tanıyorsunuz daha iyi anlarsınız zaten.

10 yıl hatta 40 yıldan sonra boşanan teyzeler var
Bunun bi standardı yok ama kimisi boşanmak istese de o an uygun olmuyo demek ki, 40 yıldan sonra niye boşanılsın yoksa

Valla benimki oturmadi henuz. Kavga falan da etmiyoruz, kafa yapilarimiz da hala tutuyor evlilik oncesi sonrasi bir degisim yok ama daha zaman lazim fark ediyorum.

3,5 ay zaten

10 yıl hatta 40 yıldan sonra boşanan teyzeler var
Bunun bi standardı yok ama kimisi boşanmak istese de o an uygun olmuyo demek ki, 40 yıldan sonra niye boşanılsın yoksa

Tabi orası ayrı boşanmak isteyen 50 yıl da olsa boşanıyor. İlk 5 yılı çok daha zor diyorlar tanıma alışma süreci diye galiba. Ben de taze evliyim bilmiyorum neler yaşayacağım belkide hep böyle didişicez :)

Valla benimki oturmadi henuz. Kavga falan da etmiyoruz, kafa yapilarimiz da hala tutuyor evlilik oncesi sonrasi bir degisim yok ama daha zaman lazim fark ediyorum.

3,5 ay zaten

İşte benimkide öyle evlilik öncesi sonrası bi değişim yok zamanla olur diye umuyorum

Tartışmalarınız azaldığında

birbirinize baktığınızda duygularınızı gözünden anladığınızda

ben değil biz dediğinizde oturmuş sayılır kanımca

ama kaç ay sene olur bilemiyeceğim aranızdaki duygular,karakter özellikleriniz,dış faktörlere göre değişim gösterir süresi

Allah göstermesin
İnşallah herkes git gide daha iyi olur

Ama köklü sorunlar varsa yıllar ziyan edilmemeli tabi

Valla annemlerin aşağı yukarı 15 yıl sürdü ama şuan görsen sanırsın hanımağa öyle bir otoritesi var
Bu arada 20 yıllık evliler

Allah göstermesin
İnşallah herkes git gide daha iyi olur

Ama köklü sorunlar varsa yıllar ziyan edilmemeli tabi

Ben en ufak şeyde kestirip atan biriyim büyük konuşmayayımda köklü sorunları çekmem gibi geliyor. Bizimki ufak didişmeler işte neden benimle bugün ilgilenmiyorsun,niye 1 saat sonra geldin vs vs :) Çocuk evlendiğimizden beri bensiz dışarı bile çıkmadı ne arkadaşlarını gördü ne bişey ben evde tek kalmayayım diye. Abartıyorum bazen sıkıntıdan herhalde diyorum ya benden kaynaklı oluyor genelde.Flört ediyor gibiyiz hala alışamadımki evliliğe zamanla alışıcam artık. Allah kimsenin yuvasından huzuru eksik etmesin evin içindeki huzursuzluk başka bişeye benzemez.

Bende ya hep ya hiççiyim
Sorun varsa çözülmeden susmam sadece ya çözülmeli ya yol verilmeli
Yoksa bensiz bi yere gitme demem hatta gitsin isterim o gitsin ki bende gideyim kızkıza takılmaya
Ama pek gitmez

Bende ya hep ya hiççiyim
Sorun varsa çözülmeden susmam sadece ya çözülmeli ya yol verilmeli
Yoksa bensiz bi yere gitme demem hatta gitsin isterim o gitsin ki bende gideyim kızkıza takılmaya
Ama pek gitmez

Benimde çenem durmuyor işte, sen sus yeterki tamam yapmam diyor :) Kafama birşey takılıyorsa benim için sorunsa o çözülecek başka yolu yok susamıyorum hiç. İşte bende bazen kızlarla takılmak istiyorum da o zamanda onun gidesi gelmiyor sağolsun:) sen evde dur ben çıkayım da diyemiyorum bana diyorsun sen bırakıyorsun beni der diye. Çok istese arkadaşlarıyla görüşmeyi önünü kesmem aslında yarım ağız söylüyor bende gitme ya şimdi geç oldu tek mi kalayım diyorum tamam diyor. Bizim evimiz çok kalabalık olurdu bekarken annemlerin evi yani. Sabah akşam misafir eksik olmazdı hep kalabalıkta büyüdüm o yüzden galiba tek kalmak istemiyorum sıkılıyorum. Bazende herkes gitsin de tek kalayım 2 3 gün diyorum:)

Arkadaşlarınızı eşli çağırın isterseniz
Kalabalığı da seviyormuşsun
Evinde misafir ağırla , hem beraber de olursunuz

düzelecek şey var,düzelmeyecek şey var,eskiden görüştüğüm bir vardı,yıllar sonra tekrar görüşmeye başladık,bir yıl olcak,ama eski kötü huylaırnın hepsi gitmiş,iyi huylaırn hepsi kalmış,en bile şok oluyorum,ınanamıyorum,bir yılda rol yapsa fire verirdi,eşinın rol yaptığını düşünmuyorum,bızlerede oluyor,bazı hatalar yapıyoruz,ve anlıyoruz,ınsan değişir,gelişir,dönüşür,ama ıyıye ama kötüye,kendıne zaman kısıtlaması yapma,anın tadını çıkar,mutlu olmaya bak,senı anlıyorum,bende bazen korkuyorum ya eskisi gibi olurmu fılan dıye,arkadaşalr görüşme eski yaptıklaırnı hatırla fılan dedi,ama bır yıldır mukemmel bir adam duruyor karşımda,ıyıkı kımseyı dınlemedım

Evim tadilatta daha kendi evimize geçemedik 2 3 hafta daha sürecek düzenimi oturttuktan sonra benim de düşüncem o misafiri seviyorum. Zamanlı ve haberli geleni tabi:) Biraz da o yüzden eşime sarıyorum düzenim yok kendi evimi hevesle döşedim ama hala geçemedim vs vs. neyse son 2 3 hafta inşallah. O zaman evlilik ne zaman oturuyor görmüş olacağım:) Cekirgee

Insan nasıl degisgen bir canlıysa evlilik de canlı ve degisgen bence....ayrilivermek ya da ayrıl demek teoride kolay da pratikte kolay mı. ....erkeklerin de kadınların da ham bir tarafları var ve bu bir tarafı daha iyi veya kötü yapmaz ama bildiğim birsey varsa; Sabır ile ekşi goruk pekmez;
Dut yaprağı Atlas. ...
Sabretmek lazım geçim için ve bence oturma yolunda iliskiniz. ...dilerim daha güzel günler sizi bekler ve zaman sabrinizi mükafatlandirir. ...
Kimseyle kendinizi kiyaslamayin derim ben her evliliğin dinamiği farklı çünkü. ...
Ama güvenmek derseniz de ;tedbiri asla elden bırakmayın. ..sonsuz güven sadece Yaradan 'a.....

evlendiğimde zaten her şeyi oturtmuştum.
tabiki giderek daha iyi oluyor ama başından beri sizinki gibi kavgalarımız olmadı.
ailesi ve ailemle ilgili sorunlar vardı - hala var. ama bunlar eşimle ilişkimizi etkilemiyor.

evimize eşyalarımıza kavuştuğumuzda düzene girdi diyebilirim.bu da nerdeyse bir sene aldı

Bizimde bi senede oturdu huylarimızı öğrendik ona göre davranmaya çalışıyoruz.çok şükür eşimden yana hiç bir sıkıntım yok zaten aile içi kavgadan nefret eden birisi şimdi üçüncü senemizdeyiz ve en son ne zaman tartıştığımızı hatırlamıyorum bile bi kızımız var bir yasında o bizim oyuncağımız bütün stresimizi alıveriyor

benim 1 ay sonra 1 yıl olacak nerdeyse ben evlendiğimden beri her gğn ağlayarak uyuyan biri olarak söyleyebilirim kişden kişiye değişir ama benimde eşim artık ailesiyle mesafeli ve benim evliliğim oturdu galiba inşallah yani :) artık eskisi gibi kavga etmiyoruz yani masa sehpa telefon yere fırlatılmıyor artık :) artık küs olsak bile ayrı yatmıyoruz kavga edemyoruz zaten artık mutlaka birisi alttan alıyo ve kavga başlamadan bitiyo bazen özlüyorum bile küs olsakta yalnız kalsam dye :) bence birbirinizi ne kdar tanıdığınıza bağlı umarım bi an önce sorunlar hallolur ve beraber hayattan keyif almak olur tek sorununuz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…