Sizin için boşanma sebepleri nelerdir ?

Sadece şiddet ve ihanet boşanma sebebi değil.
Bir evlilikte saygı sevgi bittiyse orda da bir düşünmek gerek. Sizin bugün bir konunuz vardı yanlış hatırlamıyor veya karıştırmıyorsam. Eşiniz baya saygıyı aşmış. Siz de boşanmak için sebep mı bunlar diye düşünüyorsunuz ama bence sebep sizin yaşadıklarınız.

Kisiye gore farklilik gosterir.
Saygi duymazsin
Sabrin tukenmistir
Mutsuz olmaya baslamissindir.
Sıkılmak bile yeterli bence.
Artik o adamla ayni evde yasamak seni mutlu etmiyordur.
Ve tabi siddet aldatma ahlaksizlik gibi temel nedenler.

Sevgisizlik, saygısızlık, hayatı paylaşmamak, aldatma, alkol. Kumarı saymadım bile.
senin yaşadıklarına istinaden konuşur düzelmezse boşanırdım.

Eşimin omuzuna başımı koyduğumda o huzuru hissetmiyorsam o evlilik bitmiştir zaten.. İhanet ve şiddet çok çok ayrı şeyler zaten.. İhanet ve şiddet var ise o şiddeti gördüğüm,o ihaneti yaşadığım an bırak boşanmayı her türlü çirkinleşir,bitirir,o adamında anasından emdiği sütü burnundan getiririm zaten.

beni mutlu etmeyen adamdan boşanırım, büyük sebeplere gerek yok.
kaç yaşına kadar yaşayacağımız belli değil, kimseye ömrümü feda edemem çocuklarım hariç.

Bi cok sey sayılmış..
Degersizlik hissi, saygisizlik, anlasilamamak, derdini bi turlu paylaşamamak, sebepsiz gerginlik ve huzursuzluk.. Bunlar da insanı yavas yavas depresyona surukleyen, evliliginden soğutan şeyler bence.. Psikolojik baskı aslinda..

Benim ölçütüm huzur ve hayat kalitesi.

Yalnız iken daha huzurlu ve daha tasasız yaşayacaksam elalemin oğlunun kahrını bir ömür niye çekeyim....zaten bitanecik ömrüm yok mu?
Kesinlikle!
Ne de guzel ozetledin.. Huzur ve hayat kalitesi..
Bekar hayatindan daha mutlu ve huzurlu oldugun zaman anlamli oluyor evlilik.. Öteki turlu gercekten oturup kara kara dusunuyorsun, "ne yaptim ben" diye.. Yavas yavas eriyip tukeniyorsun..
Elbette imtihan, iyi olacak der evlenirsin, kotu olur Allah korusun, o zaman elden gelen yapilir duzelmesi icin.. O baska bi durum.. Ama olmayinca da olmuyor, genelde insanlar degismiyor, o zaman bosanmak tek secenek oluyor; huzur ve hayat kalitesi icin..

Rabbim seni de en az senin kadar güzel insanlarla karşılaştırsın inşallah. İmtihan değil, hediye, şükür sebebi olsun hayatına girecek şanslı insan.

Mesajını gördüm, iyi geceler dilemeden geçemedim miss kokulu arkadaşıma. Öpüyorum

Kendi ilişkinden somut örnekler ver derim. Kimi yıllarca şiddet görür hem kendisini hem çocuğunu dövdürür taaaaki adam aldatıncaya kadar. Kimi aldatıldığını öğrenir ailesi kabul etmez boşalamaz üçlü tuhaf bir hayat yaşar. Kimi kocamı eve bağlayayım diye beş beşe çocuk doğurur adamı eve bağlayanlarını gibi o çocuklarla sokakta kalır. Öff çok hikaye var seninki ne onu anlat bize

Evliliğe de çok anlam yüklememek gerek aslında. Sonuçta hepimiz modern yaşamın modern köleleri gibiyiz ya da ben öyle hissediyorum, bilemedim. Evlilikte bir süre sonra birlikte yaşama alışkanlığına dönüşüyor. Mutlu ve güçlü bir kadın olacağımıza inanıyorsanız ve de kararlıysanız sizi mutsuzluğa iten zincirleri de koparıp atabilirsiniz.

Bir evlilikte şiddeti,hakareti,ihaneti,kumarı,yalanı affedemem.

Sen oyle icten, oyle guzel bi insansin ki
Bosanma surecimdeki sancılarımı hafifletmek icin yazdigin, sabır ve umit dolu "Hz.Yusuf(as) ve zindan" örneği hala aklimdadir.. Samimiyetle teselli vermek isteyişin, sabri tavsiye edişin..
Rabbim senden razi olsun ve iki dunyada da cenneti versin sana..
Hayirli geceler olsun InsaAllah..

İhanet, şiddet, aşagilama hor görme...

Evlerden ırak olsun insallah

Faydasiz bir adamda tahammül edemezdin herhalde. Tembel çalışmayan evliligi bekarlikla karistiran özgürlük arayisi içinde olanlar en sevmedigim insan tipi.

Bir de garip gelebilir ama çok konuşan böyle habire yalan söyleyen sallayan erkekler vardir ya. Bu da zamanla sevgimi azaltip bosanma sebebim olabilirdi. Çünkü benim gozlemledigim kadinlar bir sekilde eslerine saygi duyabildigi surece seviyorlar sevdikleri sürece ayrilmiyorlar

Yıllarca neler neler çekersin de bir bakmişsin bir bardak su yüzünden ayrilivermişsin.. yaşadıklarim icimde birike birike beden ve ruh sagliğımı idare edemez hale geldiysem,evli olduğum kisi maddi ve manevi olarak sürekli dibe çekiyorsa bitirirdim.tamamen dipteyken sağlikli karar almak zor.o raddeye gelmeden 40kere düşünüp net kararlar alip
noktayı koyabilmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…