Sizin için boşanma sebepleri nelerdir ?

Valla insanlara dogru gelemeye bilir ama emek olmadan yemek olmaz derler benzer seyler bizdede oldu fakat ben sabir ettim suan meyvesni yiyorum
Sabir etmeyin kestirip atanda cok .
Siz bilirsiniz
Nasil düzeldi acaba esiniz..?

Nasil düzeldi acaba esiniz..?

Sabir en onemli oyle kotu huyu yoktu zaten sigara icki aldatma falan ama , anlasamiyorduk.
Cok kavga ettik zaman zaman yiprandik .
Ama gun geldi sabrimin meyvesini yedim.
Uzun hikaye bunlar canim merak ettigini ozelden yazabilirsin..

Yolunda gitmeyen cinsel hayat, ailesiyle beraber yaşama, hastalık boyutunda kıskançlık, sık olmasa da hakaret... bunları yaşıyorken boşanmayı başaramadım çünkü babalarına aşık iki yavrum var. Çocuk yoksa hiç düşünmeyin, mutlu değilseniz ayrılın. Çocuk varsa iki defa değil ikibin defa düşünün...

İyiyken iyi kötü olunca kesip atan bir insandan,
1 yanlışla bütün dogrularınızı silen,
İşte bu tam da benim.
Kötü olmayacak insan dediğin,kötülük edeni sırtımda taşıyacak halim yok ya.
Soğuyorum buzz gibi,ondan sonra da cehenneme kadar yolu var.

Hemen ekleme yapayım,
Fiziksel,psikolojik şiddet,ihanet,
Diğer her şeyi tolere edebilirim ya da düzeltebilirim.

Şiddet ihanet ve madde bağımlılığı

Bende asla dönüşü olmayacak şekilde bitimine sebep olur .

Bir arkadaşım bu yüzden boşandı.
1 oğlu var, benim oğlumla yaşıt.
İlk zamanlar çok zorlandı tabii ki, hem oğlu açısından, çevre açısından vs.
Ama şu an iyi. Hayatından da memnun...

Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum
.

Topal evlilik yani
Ya ona benzeyeceksiniz ya devam Edip sinir hastası olacaksınız ya da ayrilacaksiniz

Kimisi böyle bir ömür boyu evli kalıyor ama adamdan nefret ederek , kimisi çok sevdiğinden kimisi de kendi ozbenligine saygısı olduğundan bitiriyor

aldatma,
şiddet,
kumar ve alkol,
yalan söyleme,
eve bakmama,
sorumluluklarını yerine getirmeme,
beni ezdirme vs.

Elimden gelen herşeyi yaptığım ve sabrettiğim halde mutlu değilsem boşanırım. Hayata bir kere geliyor insan. Bunu da mutlu olmadığım bir şekilde harcayamam.

Olmayan birşeyi oldurmaya çalışmaya gerek yok.

Senin sebeplerin daha dikkate alınabilir sebepler. Tabi ki boşan demem buna kimsenin hakkı yok. Ben evlenmeden önce aldatma, yalan ve şiddet olmasın her sorun aşılabilir diyorsun fakat sanki çıkmaza girdiğimi hissediyorum. Eşimin ailesiyle birlikte yaşıyorum. Çok büyük sıkıntılarımız yok ama ufak tefek şeyler bile artık beni çileden çıkarıyor. İçime atmaktan bi hâl oldum sosyal hayatım yok arkadaşım yok beni anlayan dinleyen kimse yok. Üstüne artık eşimin de değiştiğini düşünüyorum ve defalarca konuşmama rağmen bi ilerleme göremiyorum .. Benim nedenlerim seninkinin yanında daha küçük aslında bana kalırsa sadece otur ve onsuz mutsuz mu olursun yoksa mutlu mu onu düşünerek karar ver

Herkes boşanmana sebep ne var diye soruyor. Şiddet, aldatma, içki, kumar bunlardan biri varsa tatmin oluyor insanlar aldığı cevaptan. Sadece mutsuzdum diyemiyorsun çünkü bön bön bakıyorlar suratına hatta "ay şekerim aşk bitti, bana tektaş almadı" gibi şımarık sebeplerin var diye düşünüp bide üstüne akıl veriyorlar boşanma diye. Ben mutsuzdum o yüzden boşanıyorum. MUTSUZ OLMAK. Bu gayet geçerli bir sebep benim için.
Ama illa detaylıca sebepler gerekiyorsa. İyi günümde mutluluğumu paylaşan değildi. Kötü günümde destek olan değildi. Derdim olduğunda dinleyen değildi. İhtiyacım olduğunda yardıma koşan değildi. Hoş bir söz edip ruhumu okşayan değildi. Hastayken ilacımı alan bile değildi vb.... işte bunların özetide evlilik icinde kocamla mutsuz olmak. Aldatılmayı tercih ederdim diyeceğim şeyler yaşadım ama başkasına anlatsam yaşadıklarımı belki ne var bunda boşanacak der. Herkesin kişiliği başka kimisi aldatılmayı sineye çekerse sigara kokuyor diye boşar. Kimisi her gün dayak yer de aldatılmayı hazmedemez. O yüzden başkalarının sebepleriyle yaşadıklarıyla ilgilenmeyin derim. Siz sadece kendinizi dinleyin. Sebeplerinizin toplumda geçerli olması değil, sizin içinize sinmesi önemli olan. Biterse daha mı iyi olurum daha mı kötü diye tarttım kendimi öyle karar verdim ve hiç pişman değilim. Amaaa evliligimi kurtarmak için elimden geleni yapıp, sabredip sonuçlarını görmeseydim pişman olurdum. Yalnız baya uzun olmuş yazi bitince farkettim

Bence evlilikte en önemli olan değerli olduğumuzu hissetmek karşılıklı değer görmek eğer bu yoksa zaten umut yoktur bana göre en doğru kararı vermişsiniz bence ..

Aldatma şiddet kadın kıza bakma mevzusu hani olur ya dışarı çıkar etrafı keser pis pis asla affetmem bir diğeri mutsuz olmam sevgi şefkati olmaması pis bakımsız olması benim çekebileceğim şeyler değil arkama donup bakmam bile

Bence evlilikte en önemli olan değerli olduğumuzu hissetmek karşılıklı değer görmek eğer bu yoksa zaten umut yoktur bana göre en doğru kararı vermişsiniz bence ..
Evet en doğru cümle bu galiba "değersiz hissetmek" öyle çok eziliyor insan bu hissin altında, duruşun bile değişiyor. Allah pişman etmesin ama başkasından sevgi beklemektense önce kendini sevmek en güzeliymiş

Reactions: Den

Kesnlikle önce hayatta varolabilmek kendimizi sevmek değerimizi bilmemiz gerekir biz kendimizi değerli hissedersek bir başkasıda bizim değerimizi anlayabilir..ben şahsen beni sevmeyeni değer vermeyen bir adamı neden sevebilirimki?kimsede sevemez bence bazen mecburiyetlet bazende alışkanlıklar birarada tutuyor çiftleri sanırım!

Konu sahibi bu konuyu kasımda açmış. Acaba şimdi ne durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…