• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizinde ablanız böylemi ?

xxtalyaxx

hayat buysa gerçek nedir?
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2009
6.508
3.352
398
2 senelik evli ablam, evlenmeden önce tek ve en iyi arkadaşımdı.Kız kardeşler arasında olabilecek ufak tefek kavgalar dışında hiçbir problemimiz yoktu,halen görünürde problem yok gerçi ama..Evlendikten sonra günden güne uzaklaştı sanki bizden..Haftada bir iki gün gelir, ama sanki mecburiyetten gelmedi demesinler diye geliyor .Ben aramazsam yada annem aramasa telefonla arayıp hal hatır sormaz..Kendisi çalışıyor aynı şekilde bende, ama onun mesaileri vs benden daha yoğun olduğu gerçek birde evle eşle ilgilenmesi de gerekiyor.. Ama tatil günlerin dede insan bi aramaz mı? Alınganlıkmı bu yaptığım,yada önceden hep dip dibe olduğumuz içinmi bu şekilde hissediyorum..Yalnız şöyle bir durum var enişteyle ilgili yada herhangi bir derdi olsa sabahın 7 sinde arar..Ben onun kardeşiyim tabiki ilk dertleştiği kişi ben olmalıyım,ama mutlu olduğu zamanlarıda paylaşsa ya:KK61:Pazar günü onlarda yemekteydik , bu hafta yıllık izinde oldukları için tatil planı vardı, daha doğrusu enişte gitmek istiyor ablam önümüz bayram diye gitmeyip evde temizlik vs geçirmek istiyor..Pazartesi faceten gördümki gitmişler, fotolar vs atıyorlar iki gündür ben aramadım oda aramadı , yani vakti varkende aramıyor .Dert değil belki ama aramızda anlamsız uzaklaşma beni üzüyor.:eek:

Şu anda daha az zamanı var eskiye göre ama giderken mutlaka uğraması gerekilordu..
Aramamakla iyi etmişsiniz.
Yoksa muhtemelen haklı olarak sitem edecektiniz ve bayram üzeri krize neden olabilirdi.
Hatasını anlar umarım..

Evet öyle benim de ablam evlenmeden ve çocuğu olmadan önce beni çok severdi hep civcivim canım cicim diye severdi ama çocuğu olunca hep onu ön planda tuttu. Babannem ekmek kırılınca bir daha bütünleşmez diyor hep :)

Şimdi ablam boşandı. Bizimle falan hiç ilgilenmiyor mesaj atıyorum cevap vermiyor bazen. Işten gelip direkt odasına giriyor. Yani eskiden uzaktı okey şimdi daha da uzak aynı ev içinde bi sürü yabancı ile yaşıyor sanki. Bazen varlığını unutuyorum.

Üzülme kabullen :)

2 senelik evli ablam, evlenmeden önce tek ve en iyi arkadaşımdı.Kız kardeşler arasında olabilecek ufak tefek kavgalar dışında hiçbir problemimiz yoktu,halen görünürde problem yok gerçi ama..Evlendikten sonra günden güne uzaklaştı sanki bizden..Haftada bir iki gün gelir, ama sanki mecburiyetten gelmedi demesinler diye geliyor .Ben aramazsam yada annem aramasa telefonla arayıp hal hatır sormaz..Kendisi çalışıyor aynı şekilde bende, ama onun mesaileri vs benden daha yoğun olduğu gerçek birde evle eşle ilgilenmesi de gerekiyor.. Ama tatil günlerin dede insan bi aramaz mı? Alınganlıkmı bu yaptığım,yada önceden hep dip dibe olduğumuz içinmi bu şekilde hissediyorum..Yalnız şöyle bir durum var enişteyle ilgili yada herhangi bir derdi olsa sabahın 7 sinde arar..Ben onun kardeşiyim tabiki ilk dertleştiği kişi ben olmalıyım,ama mutlu olduğu zamanlarıda paylaşsa ya:KK61:Pazar günü onlarda yemekteydik , bu hafta yıllık izinde oldukları için tatil planı vardı, daha doğrusu enişte gitmek istiyor ablam önümüz bayram diye gitmeyip evde temizlik vs geçirmek istiyor..Pazartesi faceten gördümki gitmişler, fotolar vs atıyorlar iki gündür ben aramadım oda aramadı , yani vakti varkende aramıyor .Dert değil belki ama aramızda anlamsız uzaklaşma beni üzüyor.:eek:

alınganlık gösterme, bende evlendikten sonra biraz uzaklaştım evden, hem iş hem ev yoruyor insanı,birde yoğun çalışıyormuş ablan, ablanı iyi anlıyorum, bende evi aramayı unutuyorum bazen o yüzden bizimkiler arıyorlar beni, ama o şimdi daha yoğun,tatilde temizlik yapmak istemiş garibim benim gibi ama eşi istedği için gitmiş tatile, o yüzden onu anlayışla karşıla, sen ara onun aramasını bekleme

Ablan artık evli bir kadın. Karar verirken eşinide düşünmesi gerek. Kafasına Göre davranamaz..Her gün, hergün gelmeside doğru olmaz. 2 Günde 1 arasa hal, hatır sorsa yeterli.Üzülme Uzaklaşmamıştır sevgi olarak. Rahat olmalısın :)

Canım evlendiğinde sende göreceksin ki artık yeni bir dunya oluyor. Hele birde çalışıyormuş ki aksam eve nasıl geldigini bilmiyordur. Iki tarafa olan sorumluluklar evlilik ici sorumluluklar,maddi yetişmeler derken hepsi toplanıp oyle doluyor ki ben çalışmıyorum ama bi kızım var 15 aylık inan bazen bi hafta arayamiyorum annemi ki aramız cok yakın. O yuzden alış üzülme yeter ki mutlu olsunlar. Hem dersinde ilk seni ariyorsa bu cok ozel kıymetini bil :)

evlilik şımarıklığı denen bir şey var ablanız ona tutulmuş sanırım tamam insan eskisi kadar arayamıyor soramıyor ama tatile giderken de haber verilebilir en azından. bence takmayın sizde kendi çevrenizle kendi uğraşlarınızla ilgilenin.

abla bizi unuttun mu tarzında sitemkar tatlı duygusal bir mesaj atabilirsin.2 yıl olmuş aradaki dengeyi tutturabilmesi gerekir ablanın.

kırıldığını belli et bence belliki günlük yoğunluktan unutuyo vakit bulamıyo

Alinganlik ediyorsun 4 aylik evliyim 2 kardesim var ki kardeslerim ben eve gelmeden uyumaz gelmiyceksemde yatagimda yatardi kucuk kardesim bana cok duskudu evim yakin oldugu halde bende ilgilenemiyorum senin ablan en azindan haftada iki gun geliyormus ben ayda 1 kere gidebiliyorum farkli sorumluluklarim var artik helede calisiyorsa haftanin bir gunu evinde ayaklarini uzatip dinlenmek esiyle gecirmek istiyor

bunlar yaşanıyor maalesef canım ama herkesin kendi hayatı oluyor bunuda kabullenmek gerekiyor,,bizde üç kız kardeşiz ablamla ben evliyiz aramızda hiç bi sorun yok ablamda evleneli bir yıl oldu eşi varken hiç aramaz haftasonu aramaz eşi varken çoğukez teli kimseye açmaz annemde bozulur bu duruma der ya önemli bişey için aradıysam diye müsait olunca dön diye kızar.eniştem işine gitsin whatsapdan parmak romatizması olana kadar yazar da yazar...ben napim onu tak bunu tak...herkes dilediği gibi yaşasın takılmıyorum artık .....sende takılma alış derimm

Ablam yok ama bir kardeşim olsaydı benim için böyle yazardı aynen emin olun. Ben de böyleyim inanın evlilik ve onun sorumlulukları çok farklı, ablanıza darılmayın bunun için.

Sende evlenince öyle olacaksın emin ol. Hem işi, hem evi, hem eşi, aklına bile gelmediği zamanlar oluyordur. Bunda birşey yok alınganlık yapıyorsun tabi. Çalışmamama rağmen unutuyorum bazen bizimkileri, kardeşler arasında o aramadı ben aradım muhabbetleri olmaz hem, o unutuyorsa sen ararsın.

Haftada bir iki gün geliyormuş zaten.Çalışıyor,yoğun,evi eşi var.Haftasonu kendine evine kocasına zaman ayırmaktan unutabilirde.Ama hiç gelmese tamam da haftada bir iki gün yeter de artar bile çalışan evli bir kadın için.Bir insan tatildeyken çalışmıyor vakti var diye düşünme.Ortamı olamayabiliyor,unutabiliyor,kendi telaşı olabiliyor.Eşiyle sonradan fikir değiştirmiş gitmişler tatile.Sen ablana da diyebilirsin abla neden aramıyorsun diye.

Kusura bakmayın ama ben bu olayı anlamakta güçlük çekiyorum yani çok yakındık diyorsunuz ama önce ona sormak yerine burada bizlere soruyorsunuz. Neden? Abla bize hiç vakit ayırmıyorsun seni çok özlüyorum bak böyle böyle yapmışsın fotoğraflar da paylaşıyorsun ama bize gelince vakit bulamıyorsun desenize? Kardeşin kardeşe sitem hakkı olmalı bana göre. Kayınvalide falan değil ki çekinesin bir laf ederken. Benim kendileriyle ne derdim varsa özellikle çok yakınlarıma direkt söylerim, sıkıntımı sıkıntımın kaynağıyla halletmeye çalışırım yani. Olması gereken bence bu.

evlendi artık bir sürü sorumluluğu var
ama çok üzülüyosan sor ablan o senin...

kendisinede soruyorum arada tatlı sert konuşuyorumda , onun söylediğide sizin dediğiniz gibi çalışıyorum ev iş , birde ablam temizlik hastasıdır takıntı derecesinde ufacık bir zaman bulsun onu temizliğe harcar.. Benim anlamaya çalıştığım gerçekten evlenince böylemi oluyor o_O

canım alınganlık yapma hiç kabullen bence ablan artık kendine bir hayat kurdu,bende bir yıllık evliyim ablamla birlikte yaşıyorduk bekarken ben evlendiksen sonra ablam depresyona girdi resmen.hem evliliğe adapte olmaya çalış hem alışkanlıklarını değiştirmeye çalış hem işe git inan çok zor.insanın öncelikleri değişiyor doğrusuda bu ztn.inşallah senin de karşına seni hakeden biri çıkar ve hayatını kurarsın.

Back
X