• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizinde anneleriniz böyle mi?

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Hayırlı cumalar

Gerçekten merak ediyorum, sizin anneleriniz de torunlarına yani çocuklarınıza düşkün oldukları için sizi hep eleştiriyor mu?
"Bu çocuk hasta olmuş, bu çocuk pişik, bu çocuk aç, sıkılmış vs." Yani kv bana dese patlarım herhalde.
Bazen gidesim gelmiyor, beynim yoruluyor.

Oraya gidince dinlendiğimi de hissedemiyorum. Annemim dizleri rahatsız, sırf anneanne dede evi diye başıboş bırakıp döküp kirletmelerini de istemiyorum.(Çocuklarımın biri nerdeyse 3 ve 1 yaşlarında )
Aslında aramız iyidir, iletişimimiz de o şekilde.
En uyumlu yardımsever çocuğuyum diyebilirim.

Üstüne bu yorumlar gelincede kendimi zor frenliyorum.
Anneme de konusu açılınca şaka yoluyla" zaten şunuda iyi yaptın aferin, gurur duyuyorum seninle"desen şaşırırdım. Kaynanaya ihtiyacım yok sen zaten yeterince beni eleştiriyorsun vs".
(Tabii ki kv'leri kötü bellediğimden değil. Umarım anlamışsınızdır).

Çevrem ise "çok sabırlısın, iyi dayanıyosun ilgilisin vallah ben dayanamazdım, bi tokat atardım kendine gelirdi, bağırırdım, telefona tablete şekere alıştırmadın ne güzel vs."diyor.
Aa diyorum içimden, demek bu kadar insan bana kendilerince fikirlerini sunarken aslında beni övüyorlarda bir yerde.
Demek birşeyleri doğru yapıyorum.
Ama annemden duyamıyorum.
Stresli ve üzgün zamanlarımda sağolsun teselli eder ama o kadar.
Ne bileyim "sen güclüsün, sabırlısın, bak bunu iyi yaptın "gibi arada bana moral verse bende bir ana kuzusu olarak mutlu olurum.
Annem böyle yapınca eksik görüyorum kendimi.

Bence her anne böyle , torunlarini çocuklarından üstün tuttuklarindan olsa gerek en iyisi olsun istiyorlar galiba.
Benim Annem de bu çocuk zayiflamis , altı 5 dakika geç temizlense öldü yavrum pisik oldu acıyor , hergün yıka , iç çamaşırı utulenmedi vs bunlar en basiti.
Bazen gidesim gelmiyor , bişey diyince de bakamiyorsun çocuklara diyip duruyor.
Sanırım en mükemmeli torunları olsun istiyolar ondan bu tutum.
Takmayin kafanıza.

Bence her anne böyle , torunlarini çocuklarından üstün tuttuklarindan olsa gerek en iyisi olsun istiyorlar galiba.
Benim Annem de bu çocuk zayiflamis , altı 5 dakika geç temizlense öldü yavrum pisik oldu acıyor , hergün yıka , iç çamaşırı utulenmedi vs bunlar en basiti.
Bazen gidesim gelmiyor , bişey diyince de bakamiyorsun çocuklara diyip duruyor.
Sanırım en mükemmeli torunları olsun istiyolar ondan bu tutum.
Takmayin kafanıza.

Inanın içim içimi yedi benimde, konu açıp sorsam rahatlarım dedim. Bir yandan kendimi teskin etmeye çalışıyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim

Bende anneniz gibi bir anneanne olmaktan korkuyorum
Annem çok eleştirmen değil ama ben öyleyimo_O

Benim annemde öyle resmen geçen tatile gittik geri döndüğümüzde bu çocuğa bakmamışsın niye yanmış bu çocuk diyor .5 yaşında çocuk havuzda yandı onun dışında hep güneş kremi kullandım suçlu ben oldum iyi mi ? zaten oğlumla ben aşırı beyazız azcık yansak ne olacak tabi benim yanmam umuru değil torunu yanmasın süt gibi kalsın :halay::KK53::KK70:

Yoo

Benim annem yorum dahi yapamaz tıpkı Kv min yapmaması gerektiği gibi

Ona göre tersse bile susar o durum geçer sonra söyler

Misal çocuk yemek istemiyor kandırdık çorbayı içirdik

Aradan Zaman geçti Nasıl içirdiniz o istemeyen çocuğa kusar diye düşündüm vs der ama içirirken verme istemiyor yemez kusar vs demez

Çünkü derse asla dinlemeyeceğimi onun doğru düşündüğünü anlasam bile işime karışılmasını kabul etmeyeceğimi bilir

Çocuğum annemin ya da Kv min doğrusu ile değil benim yanlışım var ise bile benim dediğim gibi büyüyecek

Çok rahat sana ne derim konu kapanır

Benim annemi anlatmışsin, ama benimki benimi eziyo çocuğumu dusunuyo anlamadım. Bıraksam 1 saat zor bakar. Çok dikkat ettiğim halde dokmesine dagitmasina dayanamaz bağırır çağırır. Aynı şekilde dışardan insanlar hep bana valla iyi dayanıyon bu çocuk hep böyle hareketliyse sabirlisin maşallah derler. İyi baktığımı söyleyen çok. Ama gel gör ki annem hiç biseyimi beğenmez. Her konuda böyledir hatta. Ne temizliğimi ne başka biseyimi herşeyimi eleştirir aşağılar ve herkesin içinde hiç çekinmeden yapar bunu. Bazen bize geldiğine sevinirdim yada ben geldiğimde ama ağzımızdan gelir her zaman

Yoo

Benim annem yorum dahi yapamaz tıpkı Kv min yapmaması gerektiği gibi

Ona göre tersse bile susar o durum geçer sonra söyler

Misal çocuk yemek istemiyor kandırdık çorbayı içirdik

Aradan Zaman geçti Nasıl içirdiniz o istemeyen çocuğa kusar diye düşündüm vs der ama içirirken verme istemiyor yemez kusar vs demez

Çünkü derse asla dinlemeyeceğimi onun doğru düşündüğünü anlasam bile işime karışılmasını kabul etmeyeceğimi bilir

Çocuğum annemin ya da Kv min doğrusu ile değil benim yanlışım var ise bile benim dediğim gibi büyüyecek

Çok rahat sana ne derim konu kapanır
Konuya salça oluyorum ama sizinki bayağı anlayisli. Benimki herşeye müdahale eder hiç gereksiz yere. Ne yaptıysam geri durmadı çok tartışıyoruz. Ne yapsam bilemedim. Bazen çocuğa acidigini söylüyor niye bilmiyorum. Psikolojim bozuldu valla. Daha iyi nasıl bakarım ne istiyorlar beni delirtmek mi anlamadim

benim annem eşimle bir olup dedikodumu yapıyor :D
bana komik geliyorlar. diyorum ki kaynanam rahmetli ama benim kaynanam senmişsin.

kardeşimin küçüklüğünden beri en sevdiği şey çantamı karıştırmak çok zevk alıyor :D ben de bişey demem özelim yok zaten. neyse makyaj yapmam pek hatta hiçe yakın. çantamda rimel kalem var. kardeşimin eline geçti. döndü eşime , enişte bu az değil valla iş yerinde makyaj yapıyor herhalde diyor. ohaa daha neler dedim. güldüler bana takılıyorlar güya ama tam görümcelik hareket :D (kardeşim 25 yaşında öğretmen) olabiliyor yani. ben hiç takmıyorum cevabını veriyorum şaka yollu

aynı benim annem.. ay ben sinirleniyorum..
yok salça yedirmedin mi..
yok altı islak durmasin.
yok uykusu gelmiyo uyuyamiyoooo
yok bla bla.
kaynanamdan hiç böle şeyler duymadim..
diyemiyo ben sinirleniyorum yaa.

Benim annemde öyle hep ben yetersizim onun gözünde zaten anneme gittiğim zaman oğlum daha çok şımarıyor beni unutuyor anneme çok düşkün beni üzdüğü zamanda bağırıyorum dur yeter artık falan annemde alır kucağına rahat rahat kızamıyorum bile.

Benim annem de der ama dinlemem :) onu dinlemediğim için bebeğim akıllı uslu ya diyor beni dinlemedi hiçbir şeye alıştırmadı iyi yaptı :))

Diyor he he deyip geciyorum,napayim. Kuseyim mi kadina,doveyim mi ,laf mi soyleyeyim ,kavga mi edeyim,canimi mi sıkayım? Aldirmiyorum hic,bboyle mutluyuz ikimiz de ;) onun da soylenecek kimsesi yok benden baska. Yalniz yasiyor,65 yasinda. İnsanin dili siser bazen,varsin bana soylensin. Basimdan eksik olmasin saglikli omru uzun olsun yeterli

Konuya salça oluyorum ama sizinki bayağı anlayisli. Benimki herşeye müdahale eder hiç gereksiz yere. Ne yaptıysam geri durmadı çok tartışıyoruz. Ne yapsam bilemedim. Bazen çocuğa acidigini söylüyor niye bilmiyorum. Psikolojim bozuldu valla. Daha iyi nasıl bakarım ne istiyorlar beni delirtmek mi anlamadim

Ama işte burada anne ile mesafe önemli

Hiçbir kararımı ona sormadım ki

Ben bağımsız büyüdüm hatta arada bir yere giderken ne giysem diye sorar sonra da boşver derdim

Üniversite tercihimi de sormadım başka şehre taşınma tercihimi de eşimi de

Kendi kararımı veririm Kv ilk başlarda bir iki cümle söyledi ona da verdim cevabını açıkça annesi benim ben ne dersen o olacak diye

Pişik olursa da olur bir sebep var ki açmamışım altını yani anneanne babaanne bunu düşünebilecek de ben mi düşünemeyeceğim

Bir de yaş da önemli ben çocuk sahibi olduğumda yaşım 30 idi çevreden annene yalnız bırakma bakamaz vs demişler

Gayet bilinçli aklı başında neden bakamasın demiş

Bebek ilk doğduğunda yıkayacaktık tuttum yıkadım annen sonra dedi ki bana yıka derse Nasıl yıkayacağız diye düşünmüştüm ama sen hiç korkak değilsin

Ama çoğu anne ya da Kv hemen ay şöyle yıkatalım diye girişir benimki sen yap denmesini bekler

Benim annem karışmazdı.Sadece ben yardım istersem yardım ederdi.

Yalnız benim annemde mesela mont alıcam derdim kızıma hemen gider alırdı. Ya da şöyle bir elbise istiyorum derdim gider bulur alırdı. Anne sen niye alıyorsun ben alacaktım derdim.

Sende al istiyorsan ne olur bana karışma derdi.

Keşke şimdi olsa da alsa.

Diyor he he deyip geciyorum,napayim. Kuseyim mi kadina,doveyim mi ,laf mi soyleyeyim ,kavga mi edeyim,canimi mi sıkayım? Aldirmiyorum hic,bboyle mutluyuz ikimiz de :KK66: onun da soylenecek kimsesi yok benden baska. Yalniz yasiyor,65 yasinda. İnsanin dili siser bazen,varsin bana soylensin. Basimdan eksik olmasin saglikli omru uzun olsun yeterli
Çok güzel düşüncelerin. Yeter ki sağolsun. Allah uzun ömür versin.
Anne acısı çok zor:KK43:

Hayırlı cumalar

Gerçekten merak ediyorum, sizin anneleriniz de torunlarına yani çocuklarınıza düşkün oldukları için sizi hep eleştiriyor mu?
"Bu çocuk hasta olmuş, bu çocuk pişik, bu çocuk aç, sıkılmış vs." Yani kv bana dese patlarım herhalde.
Bazen gidesim gelmiyor, beynim yoruluyor.

Oraya gidince dinlendiğimi de hissedemiyorum. Annemim dizleri rahatsız, sırf anneanne dede evi diye başıboş bırakıp döküp kirletmelerini de istemiyorum.(Çocuklarımın biri nerdeyse 3 ve 1 yaşlarında )
Aslında aramız iyidir, iletişimimiz de o şekilde.
En uyumlu yardımsever çocuğuyum diyebilirim.

Üstüne bu yorumlar gelincede kendimi zor frenliyorum.
Anneme de konusu açılınca şaka yoluyla" zaten şunuda iyi yaptın aferin, gurur duyuyorum seninle"desen şaşırırdım. Kaynanaya ihtiyacım yok sen zaten yeterince beni eleştiriyorsun vs".
(Tabii ki kv'leri kötü bellediğimden değil. Umarım anlamışsınızdır).

Çevrem ise "çok sabırlısın, iyi dayanıyosun ilgilisin vallah ben dayanamazdım, bi tokat atardım kendine gelirdi, bağırırdım, telefona tablete şekere alıştırmadın ne güzel vs."diyor.
Aa diyorum içimden, demek bu kadar insan bana kendilerince fikirlerini sunarken aslında beni övüyorlarda bir yerde.
Demek birşeyleri doğru yapıyorum.
Ama annemden duyamıyorum.
Stresli ve üzgün zamanlarımda sağolsun teselli eder ama o kadar.
Ne bileyim "sen güclüsün, sabırlısın, bak bunu iyi yaptın "gibi arada bana moral verse bende bir ana kuzusu olarak mutlu olurum.
Annem böyle yapınca eksik görüyorum kendimi.
aynısından bi tane de bende var hatta bonus olarak babam da böyle
30 yıldır babamdan işitmediğim azarı 5 yıldır kızım sayesinde işitiyorum
en basit örneği vereyim bu en küçük eleştirileridir yani; dün kreşte su savaşı yapmışlar üstü başı ıslanmış dolayısıyla değiştirmişler üstlerini. öğretmeni de sağolsun mavi şort yeşil çorap falan giydirmiş
annemin tepki: ne alaka yeşil çorap şimdi başka çorap mı bulamadın :işsiz: su savaşından haberi yok ben sabah öye gönderdim sanıyor kızımı
zannedersin kendisi beni moda ilahı gibi giydirirdi
eski fotolarımı görsen erkek çocuğundan farkım yok zaten, ve allar morlar yeşiller bir arada :işsiz::işsiz:
mesela her pazartesi mevzumuzdur bu çocuk çok yorgundu dün çok mu geç yatırdınız, şunu demeye getiriyor haftasonu geldi yine gezdiniz çocuk yoruldu di mi, az gezin az....
ki biliyor kendi torunu haftasonu uyandığı an başlıyor gezmeye gidelim diye evde tutamıyorum çocuğu ben ne yapayım
artık kulak arkası ediyorum ne yapayım yaa

Ama işte burada anne ile mesafe önemli

Hiçbir kararımı ona sormadım ki

Ben bağımsız büyüdüm hatta arada bir yere giderken ne giysem diye sorar sonra da boşver derdim

Üniversite tercihimi de sormadım başka şehre taşınma tercihimi de eşimi de

Kendi kararımı veririm Kv ilk başlarda bir iki cümle söyledi ona da verdim cevabını açıkça annesi benim ben ne dersen o olacak diye

Pişik olursa da olur bir sebep var ki açmamışım altını yani anneanne babaanne bunu düşünebilecek de ben mi düşünemeyeceğim

Bir de yaş da önemli ben çocuk sahibi olduğumda yaşım 30 idi çevreden annene yalnız bırakma bakamaz vs demişler

Gayet bilinçli aklı başında neden bakamasın demiş

Bebek ilk doğduğunda yıkayacaktık tuttum yıkadım annen sonra dedi ki bana yıka derse Nasıl yıkayacağız diye düşünmüştüm ama sen hiç korkak değilsin

Ama çoğu anne ya da Kv hemen ay şöyle yıkatalım diye girişir benimki sen yap denmesini bekler
Bende 25 yaşındaydım bebek oldugunda. Yani etraftakiler de hep beğenir bakmamı. Anneme hicbisey sormam bende kendisi böyle bildiğine de karışır bilmediginede. Tlfnla bile aradığında delirtiyo beni.

Bı kere çocuğu uyutuyodum. 8 de yatar her zaman, bu hiç şaşmaz. Ama uyuturken ağlar bı iki dakka oyalarim susar. Yine ağladı çocuk uyuturken geldi odanın kapısına başladı çocuk niye agliyo. Halbuki biliyorlar huyunu. Girme ben sustururum dememe rağmen yine girdi çocuğu çekiyor elimden, sanki ben çocuğun anası değil dusmaniyim. Bırak dedim ben sustururum niye giriyon içeri. Çocuğa aciyomus uykusu yokmuş zorla uyutuyormusum bilmem ne. Sanki ben bilmiyom onun uyku saatini.
İki saat benle tartıştı cikmiyo odadan, en son kardeşimi çağırdım çıkart şunu odadan dedim suruklemeyle çıkardı valla.

Bazen elestirir tabii yaptigim isi ise genelde elestirir:))cocuklara benden iyi bakar yedirir o kesin ama:))

Yaptigim bi yemek bise oluncada kolay kolay guzel demez:)) biliyorum guzel oldugunu, pek demez yani. Bana karsi huyu budur:)) sebebide sudur.. ben zaten hep yaparim..

Back
X