sizinle bişey paylaşmak istiyorum. deneyimli arkadaşlar fikirleriniz önemli???

dalimania

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2008
137
60
298
42
merhaba arkadaşlar,
sizlere birşey danışmak istiyorum. benim bir arkadaşım 85 kilodan 57 kiloya 2 ay da düştü hemen hemen ve nasıl biliyormusunuz. sadece çorba içerek. mesela her gün kendine değişik evde çorbalar yapıyor. mesela sadece sebze çorbası, mercimek, tavuklu mercimek, yogurtlu pirinç. bütün vitaminleri alıyorum diyor. siz hiç böyle çorba içerek zayıfladınızmı. hee birde meyve yiyor bol bol. çorbaya uyarsa kırmızı et ve tavuk etinide ihmal etmiyormuşş

tavuk eti ve kırmızı eti haşlayıp çorbasının içine didikliyor ayrı yemiyor yani demek istedim. yokmu cvp yazıcak arkadaşlar

valla canım doğru söyleyip söylemeyeceğini sen biliyorsun gerçekten öyle bişey varsa bizde yapalım yani demek istediğim örneğin bir mercimek çorbasını bizim normalde yaptığımız gibi yapıp onu yiyorsa ve böyle verdiyse harika derim bundan kolay ne var

ya aslında arkadaş çok samimi değilim. ama mantıklı gelmedi değil bana açıkçası. face de bayagı yazıştık. mesela mercimek çorbası nı sogan , bir tane patates, mercimek le yapıyomuş içine yag salça koymuyomuş. tuz baharat koyuyomuş. gerekirse diyo haşlanmış tavuk didikliyorum. tavugu katmadan önce mikserden geçiriyorum. dışarda da yemek yiceksem çorba içiyordum sadece gerekirse 2 tabak diyo ananas .çok yemiş emsela. çorbalarda şöle bir özellik var yag salça yok çorbaların hiç birinde. okadar mesela tarhana yı yagsız kıymayla yapıyomuş. pirinç çorbasını su ve pirinç üstüne yogurt ve baharat dedi. yani bu şekilde besleniyor mantıksız gelmedi bana açıkçası. ben de meraklanıp bugun başladım. bugun mercimek yaptım kahvaltıdan beri onu içiyorum.

evt cnm bn bi kere sırf çorba içerek ve yazdı o zmn günde 1 kilo şeftali yiyerek zayıflamıştım :)) ciddi anlamda kilo kaybettim gören şaşırıyodu ne oldu sna böyle diye çok kısa sürede verdim ama hiç sağlıklı değil ayrıca o kiloları aynen geri aldım tabi bi süre sonra..kalçalarımda oluşan çatlaklar cabası...bnce böyle şeyler denenmemeli vücutta kalıcı hasarlara yol açıyo..bu az yemeyle diyet yapmayla fln aşılabilcek bi sorun değil evt diyetlerle kendini sıkmayla kasmayla kilo veriyosun ama önemli olan kalıcı olark o kiloları vermek ve o kiloda kalabilmek..buda kesinlikle beslenme alışkanlığını değiştirmekle oluyo..yani ömür boyunca yedikleri dikkat etmelisin vücuduna faydası olmayan sna yalnız ağırlık yapcak şeyleri tüketmemelisin ama bu sırf çorba içmekle olcak bişi değil..ünlü bi prof.. zayıflama kitabında şu ekmeği hayatımızdan çıkarmalıyız kanısının yanlış olduğunu okumuştum..vücudun karbonhidrata da ihtiyacı var fln yazıyodu..kısacası herşeyden doyumluk değil tadımlık yersek sık sık ve az az yersek böylece metobolizmayı boş bırakmamış sürekli çalışmasını sağlamış oluruz..

evet söylediklerinde çok haklısın ama 1 sene olmuş vereli. aslında mercimek tarhana pirinç gibi bakliyatların vitamin degerlerine bakarsak süperler. hemen hemen bütün vitaminler var. vermek istediğim kilonun yüzde 50 sini verdikten sonra hafta da 1 kere izin vermiş kendine. tamamen verdikten sonrada dikkat ederk beslenmiş ve bir senedir böleymiş:) valla ben artık sıkıldım bende başladım bugun. peki sen çorbayı her istediğin zaman içtinmi. ne gibi çorbalar içtin. hep kendinmi yaptın. çok sordum ama sağol şimdiden

ben yag koymadım bence yag koyma ve lıght yogurtla yap. bence tabiii. ben mesela bu sabah mercimek yaptım. mercimek , sogan,1 pataes le yaptım düdüklüde . pişince mikserden geçirdim. sbah onu içtim. öglende içtim. ikindide içine haslanmış tavuk koydum ısıtırken. saat 6 gibi yine içicem. sonrada saat 8 gibi 1 portakal felan yerim sanırım. yarın pirinç çorbası içicem yogurtlu bütün gün

valla çok zmn önceydi ama çoğunluk mercimek çorbası içtim e tabi annem ne yaparsa onu içiyodum :)) ama sn yinede yanında sebzeni fln eksik etme cnm..ne kdr vitaminde olsa içtiğin çorbalarda bnm aklıma yatmıyo tamamen ona bağlanmak..sebzeler kilo yapıcı şeyler değil ztn azar azar sebze salata fln yersen daha sağlıklı olur

mesela şimdi yarına çorba koydum kereviz , maydonoz,azcık lahana, kabak, yeşil biber ,sogan sebzeli bir çorba sanırsam vitaminli:)

İçtikçe zayıflayın - Çorba İçtikçe zayıflayın - Sebze Çorbası İçerek Zayıflayın - Zayıflama Teknikleri - Zayıflama Yöntemleri - DR Deluz Çorbaları İle Zayıflayın
İçtikçe zayıflayın - Çorba İçtikçe zayıflayın - Sebze Çorbası İçerek Zayıflayın - Zayıflama Teknikleri - Zayıflama Yöntemleri - DR. Deluz Çorbaları İle Zayıflayın

Sebzelerin besin değerini en yükseğe çıkarmanın yolu çorba yapmaktır Dr DeLuz’un çorbaları belki alıştığınız gibi lezzetli değil ama zayıflama garantili!

Sebzeler, ne kadar tazeyse içeriğinde o kadar çok enzim hayatta kalır Manavdaki sebzelerin tam olarak ne zaman toplandıklarını bilemeyiz ama alabildiğimiz kadar tazesini alırız Onları püre şeklinde ezerek ve besin miktarını artırma amacıyla sularını çıkararak çorbalar hazırlarız Detoks çorbalarının diğerlerinden farkı, tuz, çeşni ya da pul biber gibi toksinlerden kaçınılması

Dr Roni DeLuz, Pegasus Yayınları’ndan çıkan ‘21 Günde 10 Kilo’ adlı kitabında, detoks çorbalarını anlatırken, “Örneğin, sevdiğiniz çorbalardan birinin içindeki beyaz unu, pirinci, şekeri, sütü, kremayı, eti, tereyağını ve tuzu çıkarıp öyle hazırlayın Tadı alıştığınızdan farklı olacaktır ama hatırlayın burada amaç kilo vermenize yardımcı olacak şekilde beslenmeniz Tabii iğrenç tatlarla acı çekmenize de gerek yok Çorbanıza sarımsak, soğan, çin maydanozu, maydanoz katmak konusunda serbestsiniz Yaratıcı olun, kendi içeriklerinizi ve baharatlarınızı ekleyeceğiniz sonsuz karışım bulabilirsiniz” diyor

EN KOLAY YEMEK

Çorba yapmak kolaydır Geniş bir tencereye, 2 kase doğranmış sebzeyi koyun 4 kase su ekleyin Yumuşayana kadar (seçtiğiniz sebzelere göre 10-20 dakika arası) pişirin Tat için otlar ve baharatlar ekleyin İtalyan damağı hoşunuza gidiyorsa defne yaprağı, keklik otu, biberiye, fesleğen ya da adaçayı ekleyin Cajun’u mu seviyorsunuz? Kırmızı biber, paprika, fesleğen, soğan ve sarımsak ekleyin Bir enerji patlaması yaşamak istiyorsanız, bir çay kaşığı birçok mineral içeren deniz sebzeleri, esmer su yosunu ve kırmızı deniz otu ekleyin Sebzeleri tencereden çıkarıp blender’da püre haline getirin Çorba suyunu gün içinde içmek üzere bir kenara ayırın
Örneğin İtalyan etkisinde bir çorba isterseniz, brokoli, havuç, karnabahar, soğan, bal kabağı ve sakız kabağını karıştırıp, üstüne fesleğen, keklik otu, maydanoz ve biberiye ekebilirsiniz (Vücut kimyanıza bağlı olarak, patates, domates veya diğer gece gölgesi sebzeleri ekleyebilirsiniz) Daha tatlı bir çorba isterseniz, havuç, soğan ve tatlı patatesleri biraz tarçın, Hindistan cevizi ve vanilya ile karıştırabilirsiniz Tatlandırmak için hangi otu isterseniz onu kullanabilirsiniz İşte benim en çok hoşlandığım karışımlar Oranlar konusunda endişelenmenize gerek yok, tat için çeşni katın

- Kereviz, kara lahana yaprakları, taze fasulye, soğan, tatlı patates; çeşni için, kırmızı biber, kimyon, acılı Hint baharatı, sarımsak (ezilmiş), zencefil (ezilmiş)
- Havuç, karnabahar, taze fasulye, kıvırcık, çeşni olarak, defne yaprağı, Cajun çeşnisi (tuzsuz versiyonu), silantro, sarımsak tozu, maydanoz
- Brokoli, kereviz, pazı, kıvırcık, soğan, yeşil soğan, ıspanak ve baharat için; kırmızı biber, sarımsak, tuzsuz çeşni
- Havuç, karnabahar, taze fasulye, soğan, ıspanak; baharat için, sarımsak ve sebze çeşnisi (tuzsuz)

BROKOLİ ÇORBASI
(2 kişilik)
Malzemeler: 15 litre su, tat vermesi için keklik otu, 1 kase doğranmış karnabahar, tat vermesi için 1 sap maydanoz, Sarımsak, 2 kase doğranmış brokoli, 1 kase doğranmış taze fasulye, 1 kase soyulmuş ve doğranmış havuç
Yapılışı: Karnabahar, keklik otu, maydanoz, sarmısak ve 2 fincan suyu, sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin Mikserde krema kıvamına gelene kadar karıştırın Bu karışımı bir kenara koyun 4 fincan su, brokoli, taze fasulye, havuç ve bir tutam tuzsuz baharatı, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Bu çorbanın dörtte birini mikserden geçirin ve geri kalanıyla karıştırın Üzerine de krema kıvamındaki karnabahar sosunu dökün

ASYA ISPANAK ÇORBASI
(2 kişilik)
Malzemeler: 15 lt su, 2 diş taze sarımsak, yarım santim soyulmuş ve doğranmış taze zencefil, 3 kase doğranmış, taze ıspanak, 1 kase yeşillik, yarım kase doğranmış taze fasulye, 1 çay kaşığı Asya acı biber sosu,
Yapılışı: Büyük bir tencereye suyu, sarımsağı ve taze zencefili koyun Doğranmış sebzeleri ekleyin Sebzeler yumuşayana kadar yüksek ateşte pişirin Çorbanın dörtte birini ve biber sosunu mikserde karıştırın Püre haline gelen çorbayı için

KARA LAHANA ÇORBASI
(2 kişilik)
Malzemeler: 15 litre su, 3 kase doğranmış taze kara lahana, 1/2 kase doğranmış taze fasulye, 1/2 kase soyulmuş ve doğranmış havuç, 1 sap doğranmış kereviz, 4 diş doğranmış sarmısak, 1 kaşık tuzsuz baharat, 2 tutam Arnavut biberi, 1 tutam kırmızı biber, 1 kaşık doğranmış taze maydanoz
Yapılışı: Doğranmış sebzeleri ve baharatları suyla birlikte büyük bir tencereye koyun Sebzeler yumuşayıncaya kadar yüksek ateşte kaynatın Püre haline getirip için

KÖRİLİ SEBZE ÇORBASI
(2 kişilik)
Malzemeler: 1 kase havuç, 1 kase yeşillik, 1 kase kabak, 1 kase taze fasulye, 1 adet yeşil soğan, 4 diş sarımsak (Hepsi doğranmış), 15 litre su, 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı tarçın, hindistancevizi tozu, zencefil ve Arnavut biberi karışımı
Yapılışı: Tencereye suyu koyun Baharatlar dahil bütün malzemeleri ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin Çorbayı tadın Baharatının fazla olduğunu düşünüyorsanız biraz su ekleyin Daha sonra sebzeleriyle birlikte çorbayı mikserde karıştırın Püre haline getirip çorbayı için

TAZE FASULYE ÇORBASI
(2 kişilik)
Malzemeler: 15 litre su, 2 kase doğranmış taze fasulye, 1 kase doğranmış ıspanak ve kara lahana karışımı, 1/2 kase soyulmuş ve doğranmış havuç, 1 sap doğranmış kereviz, 4 diş doğranmış sarmısak, 1/2 çay kaşığı Arnavut biberi, 1 kaşık doğranmış taze keklik otu, fesleğen ve biberiye karışımı, 1 defne yaprağı
Yapılışı: Büyük bir tencerede bütün sebzeleri ve baharatları pişirin Mikserde karıştırarak püre haline getirin ve için Çok baharatlıysa biraz su ekleyin

alıntıdır ama çorba diyeti yapmak isteyenlere bilgi olabili,r arkadaşlar benim kafama çok yattı :)

Kalori Değerleri
ÇORBALAR

Kalori Değerleri
Bezelye Ezme Çorba 110
Brokoli Çorba 140
Domatesli Şehriyeli Çorba 110
Düğün Çorba 132
Ezogelin Çorba 190
İşkembe Çorba 165
Kaşarlı Domates Çorba 175
Kıymalı Tarhana Çorba 115
Köy Usulü Erişte Çorba 145
Kremalı Domates Çorba 166
Kremalı Havuç Çorba 140
Kremalı Ispanak Çorba 136
Kremalı Sebze Çorba 122
Mantar Çorba 125
Mercimek Çorba 176
Minesteron Çorba 145
Patates Çorba 146
Pirinç Çorba 115
Romen Çorba 165
Sebze Çorba 165
Şafak Çorba 207
Şehriye Çorba 135
Tavuk Suyu Çorba 127
Terbiyeli Bakla Çorba 120
Yayla Çorba 175
Yoğurtlu Mantı Çorba 187
Yoğurtlu Nane Çorba 143
Yoğurtlu Ovalama Çorba 184

birde bunu buldum belki işimize yarar

merhaba arkadaşlar bnm nişanlım askerde ve 20 kilo verdi gitmeden önce baya kilo almıştı 63ten 85lere çıkmıştı
mesleği web tasarım olduğu için yazıcı yapmışlar nöbet dışında idman olayı yok masa başında bütün gün ama sırrı çorba askeriyenin yemeklerini yiyemediği için iştahı kesilmiş ve sadece çorba içebiliyormuş içine arada bir dilim falan ekmek de doğruyorum dedi sabah öğle akşam her öğünde sadece çorba içiyormuş ben çobayı pişirecek zaman bulamadım annem de yapmıyor düzenli uygulayamadım ancak durumu müsait olanlar deneyin derim bu arada 20 kiloyu yaklaşık bir 5 ayda verdi artık istemese de zayıflıyor sadece bir ay sonra kilo vermem durdu ama mecburiyetten devm ediyorum tabi sonra kndiliğinden geri vermeye başladım dedi

patates ve pirinç glisemik indeksi yüksek yıyecekler.çabuk acıktırıyor ve insülin direncine neden oluyor.

çorbalarınızı sebze,mercımek,bulgur,nohut,kuru fasulye,et,tavuk balık ,katarak yaparsanız daha sağlıklı olur.

arkadşlr bnimde acilen zayıflmam gerkli ama ha deyincede olmuo bunu d,yete kalkışan herkez bilir
şimdi başka bir diyete buldum bilenler vrdır belki dukan diyeti
nettn araştrın istersenz sadece proteine dayalı bir diyet .. koly gelsiin

Arkadaşlar deneyen var mı bunu? Bende yaz boyunca deneyeyim aileme süpriz yapayım istiyorum. Bütün gün okulda olacağım için ve yurt şartları dolayısıyla ne yazık ki kendim çorba yapamayacağım knorr'un bardak çorbalarından yapıp içsem olmaz mı sizce? yardımcı olursanız çok sevinirim. 30kilo vermem lazım.

bütün vitaminleri alıyorum diye bişey yok
ne çorbası yaparsan yap yemek yemeye benzemez
ayrıca 2 ayda o kadar hızlı verilen kilo normal yeme düzenine dönünce geri alınır
sonuçta ömür boyu sadece çorba içemez di mi ama
özenmeyin arkadaşlar böyle şeylere
sağlığınıza yazık
boşa konuşmuyorum ben 27 kilo vermiş biriyim

Konu içeriği nedeniyle soru/cevap başlığına taşınmıştır.
Keyifli paylaşımlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…