- Konu Sahibi herseyguzelki
-
Hastalığın şizofrene çevriliyor olsaydı hastalığının şizofrene çevirdiğini düşünmezsin..arkadaslar bu aralar takıntılarım cok arttı kaygı bozuklugu ve obsesiflik var. kendimi düşünmekten alıkoyamıyorum. bugun bi dizide aslında olmayan sesileri duyan, biriyle konusan bi karakter vardı. onu gördüğümden beri aklımdan cıkmıyo. sanki şu an beynimin içine girmeye calısan sesler var. gece yattıgımda bana da olacak diye cok korkuyorum. geceleri takıntılarım cok artıyo cunku. özellikle uyuyamadıgımda cıldırıyorum. cuma günü doktora gittim paxera 20 mg yazdı. su an yarım alıyorum 2 gun sonra tama gecicem bu düşüncem gercek olacak diye cok korkuyorum. beynimi sıkıyorum ses gelmesin diye bıraksam ses duyacakmısım gibi hissediyorum. lütfen yardım edin bi akıl verin. doktora yeni gittim her düşüncede doktora gidemem ama su an bu düşünce beni cok rahatsız ediyo. ya ses duyarsam ya hastalıgım şizofrene ceviriyosa diye kendimi yiyorum
ya bunu biliyorum ama ses duycam diye korkuyorum ses üretcem beynimde diye korkuyorum özellikle gece olmasından cok korkuyorum su anda bu yuzden ;(Hastalığın şizofrene çevriliyor olsaydı hastalığının şizofrene çevirdiğini düşünmezsin..
doğru söylüyosunuz ama taktım işte bu korkudan kurtulamıyorum. aklıma girdi bi daha hiç çıkmayacak gibi hisssediyorum su an ;( ve her an bi ses duyacakmısım gibi korkuyorum ;(hastalığın şizofrene çevrilmiyor
tam olarak obsesif kompülsif hastalar gibi düşünüyorsun
"düşünürsem gerçek olur" obsesyonu çok sık karşılaşılan bir obsesyon
doğru söylüyosunuz ama taktım işte bu korkudan kurtulamıyorum. aklıma girdi bi daha hiç çıkmayacak gibi hisssediyorum su an ;( ve her an bi ses duyacakmısım gibi korkuyorum ;(
evet zaten hep öyle oluyo ama her seferinde o an düşündüğüm hiç gecmeyecek gibi geliyo en kötusu o gibibaşka bir şeye takınca geçer =)
evet zaten hep öyle oluyo ama her seferinde o an düşündüğüm hiç gecmeyecek gibi geliyo en kötusu o gibisu an o durumdayım işte ;( ya bi ses duyarsam diye korkup duruyorum ;(
Şizofreninin o kadar çooook çeşidi var ki,çok hassas bir mesele.Sizin akrabanız çoklu kişilik bozukluğuna sahip herhalde.Doktor bir teşhis koymadı mı? Şizofreni böyle olmuyor, kişi başka bir kimliğe geçiyor. Akrabamızın görümcesi şizofren. Durduk yere başka bir karakter oluyorSizin dediğiniz gibi değil.
doktor asırı kaygılı ve takıntılı oldugumu söyledi. şizofrenden falan hiç bahsetmedi zaten uzun süredir gittiğim doktor. şizofreni böyle olmuyo ben de biliyorum ama kaygı bozuklugu oldugu için şimdi bu düştü aklıma ve asırı korkmaya basladım sanki bi ses duycam gbime geliyo gece olmasından cok korkuyorum ;(Doktor bir teşhis koymadı mı? Şizofreni böyle olmuyor, kişi başka bir kimliğe geçiyor. Akrabamızın görümcesi şizofren. Durduk yere başka bir karakter oluyorSizin dediğiniz gibi değil.
doktor asırı kaygılı ve takıntılı oldugumu söyledi. şizofrenden falan hiç bahsetmedi zaten uzun süredir gittiğim doktor. şizofreni böyle olmuyo ben de biliyorum ama kaygı bozuklugu oldugu için şimdi bu düştü aklıma ve asırı korkmaya basladım sanki bi ses duycam gbime geliyo gece olmasından cok korkuyorum ;(
işte korkmasam hakim olmaya calısabilsem böyle olmucam zaten ama oluyo işte geliyo düşünceler kurtulamıyorum lütfen bana dua edinYukarıda yazan arkadaşa katılıyorum. Şizofrenler şizofren olduklarının farkında değildir. Onlar duydukları sesin, gördükleri görüntünün gerçekliğinden şüphe etmezler. Ya böyle olursa, ya başıma şu gelirse diye korkma. Kendine hakim olmaya çalış. Zihnini yorma, rahatlamaya çalış.
Şizofreninin o kadar çooook çeşidi var ki,çok hassas bir mesele.Sizin akrabanız çoklu kişilik bozukluğuna sahip herhalde.
biliyorum olmadıgımı ama işte bbu düşünceden kurtulabilmeyi hemen basarsam nevrotik anksiyete hastası da olmucam zaten di mitipik nevrotik anksiyete yaşıyorsun
ben psikoloğum hadi bana güven şizofren değilsin sen
biliyorum olmadıgımı ama işte bbu düşünceden kurtulabilmeyi hemen basarsam nevrotik anksiyete hastası da olmucam zaten di migece ses duycam diye korkuyorum su an cok sacma biliyorum ama düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi. cok tesekkür ederim yardım ettiğiniz için
biliyorum olmadıgımı ama işte bbu düşünceden kurtulabilmeyi hemen basarsam nevrotik anksiyete hastası da olmucam zaten di migece ses duycam diye korkuyorum su an cok sacma biliyorum ama düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi. cok tesekkür ederim yardım ettiğiniz için
Allah yardımcın olsun arkadaşım. Allah içine sakinlik, huzur versin.işte korkmasam hakim olmaya calısabilsem böyle olmucam zaten ama oluyo işte geliyo düşünceler kurtulamıyorum lütfen bana dua edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?