şizofren oluyorum diye korkuyorum :((

herseyguzelki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2014
327
22
33
Hatay
arkadaslar bu aralar takıntılarım cok arttı kaygı bozuklugu ve obsesiflik var. kendimi düşünmekten alıkoyamıyorum. bugun bi dizide aslında olmayan sesileri duyan, biriyle konusan bi karakter vardı. onu gördüğümden beri aklımdan cıkmıyo. sanki şu an beynimin içine girmeye calısan sesler var. gece yattıgımda bana da olacak diye cok korkuyorum. geceleri takıntılarım cok artıyo cunku. özellikle uyuyamadıgımda cıldırıyorum. cuma günü doktora gittim paxera 20 mg yazdı. su an yarım alıyorum 2 gun sonra tama gecicem bu düşüncem gercek olacak diye cok korkuyorum. beynimi sıkıyorum ses gelmesin diye bıraksam ses duyacakmısım gibi hissediyorum. lütfen yardım edin bi akıl verin. doktora yeni gittim her düşüncede doktora gidemem ama su an bu düşünce beni cok rahatsız ediyo. ya ses duyarsam ya hastalıgım şizofrene ceviriyosa diye kendimi yiyorum

Hastalığın şizofrene çevriliyor olsaydı hastalığının şizofrene çevirdiğini düşünmezsin..

hastalığın şizofrene çevrilmiyor
tam olarak obsesif kompülsif hastalar gibi düşünüyorsun
"düşünürsem gerçek olur" obsesyonu çok sık karşılaşılan bir obsesyon
doğru söylüyosunuz ama taktım işte bu korkudan kurtulamıyorum. aklıma girdi bi daha hiç çıkmayacak gibi hisssediyorum su an ;( ve her an bi ses duyacakmısım gibi korkuyorum ;(

Doktor bir teşhis koymadı mı? Şizofreni böyle olmuyor, kişi başka bir kimliğe geçiyor. Akrabamızın görümcesi şizofren. Durduk yere başka bir karakter oluyor Sizin dediğiniz gibi değil.

Yukarıda yazan arkadaşa katılıyorum. Şizofrenler şizofren olduklarının farkında değildir. Onlar duydukları sesin, gördükleri görüntünün gerçekliğinden şüphe etmezler. Ya böyle olursa, ya başıma şu gelirse diye korkma. Kendine hakim olmaya çalış. Zihnini yorma, rahatlamaya çalış.

evet zaten hep öyle oluyo ama her seferinde o an düşündüğüm hiç gecmeyecek gibi geliyo en kötusu o gibi su an o durumdayım işte ;( ya bi ses duyarsam diye korkup duruyorum ;(

ama bir sonraki de bu kadar kötü görünecek sana hatta şizofreniyi bir kenara atıp en kötüsü bu ya bunun altından kesin kalkamam diyeceksin taa ki bir başka düşünceye takılana kadar kısır döngü

Doktor bir teşhis koymadı mı? Şizofreni böyle olmuyor, kişi başka bir kimliğe geçiyor. Akrabamızın görümcesi şizofren. Durduk yere başka bir karakter oluyor Sizin dediğiniz gibi değil.
Şizofreninin o kadar çooook çeşidi var ki,çok hassas bir mesele.Sizin akrabanız çoklu kişilik bozukluğuna sahip herhalde.

doktor asırı kaygılı ve takıntılı oldugumu söyledi. şizofrenden falan hiç bahsetmedi zaten uzun süredir gittiğim doktor. şizofreni böyle olmuyo ben de biliyorum ama kaygı bozuklugu oldugu için şimdi bu düştü aklıma ve asırı korkmaya basladım sanki bi ses duycam gbime geliyo gece olmasından cok korkuyorum ;(

tipik nevrotik anksiyete yaşıyorsun
ben psikoloğum hadi bana güven şizofren değilsin sen

işte korkmasam hakim olmaya calısabilsem böyle olmucam zaten ama oluyo işte geliyo düşünceler kurtulamıyorum lütfen bana dua edin

Şizofreninin o kadar çooook çeşidi var ki,çok hassas bir mesele.Sizin akrabanız çoklu kişilik bozukluğuna sahip herhalde.

Oooo hem de kaç kişi yaşıyor bir bedenin içinde... Ama kendisi hasta olduğunu biliyor ve ilaçlarını ihmal etmiyor. İlaçları almasa tamamen kopuyor.

arkadaşlar gereken şeyleri yazmış, ha bir de ben şunu ekleyeyim, böyle şeyler olacaksa zaten olur kendini sıkıp yormanın kendi kendini korkutmanın manası yok, rahatla biraz yani..

tipik nevrotik anksiyete yaşıyorsun
ben psikoloğum hadi bana güven şizofren değilsin sen
biliyorum olmadıgımı ama işte bbu düşünceden kurtulabilmeyi hemen basarsam nevrotik anksiyete hastası da olmucam zaten di mi gece ses duycam diye korkuyorum su an cok sacma biliyorum ama düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi. cok tesekkür ederim yardım ettiğiniz için

Sana ancak yine sen yardım edebilirsin ne ilaçlar tam olarak seni iyileştirebilir ne de doktorun benim şahsi kanaatim budur öncelikle sen iyileşmeyi isteyip kendini bir şekilde dizginlemeyi öğrenmelisin.Tabii ki şu an itibariyle herşey zor geliyor kafana takma desek de sonuçta kimse kafasına takmasa psikoloji diye bi bilim ve meslek olmazdı sanırım :) Dediğim gibi sana en yakın yine sensin ve kendini en iyi tanıyan da.

bak sana şöyle açıklayayım. anksiyete hepimizde bulunan bir duygudur ve bu hayatımızı devam ettirmek için bize gereklidir. Mesela karşıdan koşarak gelen bir köpek geldiğinde anksiyete yaşarsın ve bu çok doğaldır vücudun seni uyarır kaçman ve yaşaman için ama bazı anksiyeteler vardır ki onların bir temeli yoktur. Aynı senin konunda olduğu gibi. Sen sadece bir film izlemiş ve oradaki bir karakterden etkilenmişsin. Ve belki de biraz korkmuşsun. Kendine şunu sordun mu şizofreni olsam ne olur? En kötü ihtimalle ne olur? Bu dünyanın sonu mu? Peki şizofren olduğunu düşündüğünde olacağın kesin mi? Bu gibi soru ve telkinlerle kendi kendine içinden çıkabilirsin.. Nevrotik anksiyete temeli olmayan içi boş bir anksiyetedir yani ortada herhangi bir tehdit yoktur ama vücut alarm durumuna geçer. Bu hastalığı yaşayan birisin ve kendini tanımanı tavsiye ederim..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…