- Konu Sahibi herseyguzelki
-
dediğim gibi komedi filmiydi ama herseyden etkileniyorum herseyde kafaya takacak bişey buluyorum yoğun atak dönemindeyimDizi seni etkilemis baya sanki. Bazi insanlar filmlerden
Cok etkilenebiliyor, bende dahil buna.
ya benim izlediğim korku filmi değildi normalde de psikolojik sıkıntılarım var zaten ve su an yoğun atak dönemindeyim. aslında filmle cok alakalı değil her an kafama takacak bişey buluyorum ve bugun de bunu taktım. beynimi zorlayıp gercek olacak diye korkuyorum beynim ses üretecek diye korkuyorum su anFilmin etkisinde kalmışsın.
Biraz korkak yapıda olan insanlarda böyle oluyor kötü ruh diye bir filmi izlemiştik hala kızımla uzun süre korkmuştu.
Filmdekiler başına gelecek sanmıştı yapı olarak hassas ve korkaktı biraz.
Atlatnca tekrar korku filmi izleyelim diye tuttururdu hatta gerçek olmadığını biliyorum ama hoşuma gidiyor sonrasında tedirgin olsamda derdi.
Kendisi şirket yönetiyor çok başarılı evli mutlu çocuklu ve çokta hayat dolu.
Yani etkisi geçince güleceksin.
Film kurgu bunlar korkuların üstüne gittikçe korkuların senden korkacak
evet genel olarak öyle diyolar her yerde ama sadece ilaçla da düzelen bişey değil malesef ama gercekten düşünme baska seyle oyalan tarzında bişey değil oyalandıgın seyi yaparken de aklına geliyo sürekli geliyo süreklibeyninin kimyasiyla alakali tamamen.
tum arkadaslar demis kendini oyala dusunme vs... fakat beyinde ki kimyasa l bozukluk buna izin vermiyor iste..
ictigimiz antidepresanlar da kimyayi toparliyor.
ben okb nin ve yab,in seretonin hormonu eksikliginden oldugunu biliyorum
evde yalnız değilim ve komedi dizisiydi gündüz vaktiydibence dizinin etkisinde çok kaldınız. zaten müsait bir yapınız vardır o sebeple. evde yalnız mısınz?
mesela bende korku filmi izleyp kendi kendimi korkuturdum düşünerek...
hangi diziydi bu arada?
ya benim değişiyo cok boş oldugumda da artabiliyo cok dolu oldugumda da normal bi hayat yasadıgımda da. ama bu yaz biraz sıkıntılı gecti benim için onun etkisi olmustur mutlaka da geldiği gibi kolay gitmiyo işteBunu soruyorsun ya emin ol şizofren değilsin ve olmıycaksın daBenim de var sen gibi takıntılarım üzerine düşme ''tek ben değilim''de.Herkeste var ufak tefek zaten takıntı illeti.Bi de böyle şeyler kafa çok boşken ya da stresliyken artıyo.Bi hobi edinmen seni rahatlatacaktır
evet benim zaten bu aralar psikolojim bozuk oldugu için kaygılarım atak yaptıgı için çok yoğun yasıyorum. su an gece yataga girdiğimde ses duycam ya da beynim o kadar zorlayacak ki ses üretecek falan diye korkuyorum. gündüz dediklerin oluyo ama benim asıl sorunum geceler. zaten gergin oldugum için uykuya geciş zor oluyo ve uyusam bile dinlenemiyorum. krizlerle uyandıgım oluyo kıvranıyorum yatak içindePsikiyatri Servisi'nde psikoz vakalarıyla ve kronik şizofrenlerle ilk karşılaştığımda ben de kısa bir süre "acaba benim de kafamın içinden olmadık sesler gelir mi?" diye düşünmüştüm. Sizinki kadar şiddetli olmasa da şizofren olmaktan korkmuştum; ama bu kaygınız birçok arkadaşın da söylediği gibi yersiz. Yapmanız gereken en doğru şeyi yapmış ve doktora gitmişsiniz. İlaçlarınızı saati saatine aksatmadan kullanır ve tedaviye doktor kontrolünde devam ederseniz bu korkunuzu yenebilirsiniz. Tabi şöyle de bir şey var: doktor telkinde bulunur, ilaç yazar, yapması gerekeni yapar; ama daha iyi bir sonuç için sizin de kendinize inanmanız gerekiyor. Aklınıza bu kaygınız geldiğinizde dikkatinizi başka şeylere çekmeye çalışmayı deneyin. Sıcağı sıcağına bunu düşünüp uygulamak zor olabilir; bunun için de kendinize "böyle bi durumda neler yapabilirim? nelerle uğraşabilirim?" sorusuna cevap oluşturacak türden bir liste hazırlayabilirsiniz. O liste içerisinden o an en çok hangisini yapmak istiyorsanız ona yönlendirebilirsiniz kendinizi. :}
ne zamandan beri var ve baska takıntıların da var mıayni durum bende de var, ses duyarsam birsey gorursem diye korkuyorum.
Uyurken sakinleştirici müzikler dinlemeyi deneyebilirsin.evet benim zaten bu aralar psikolojim bozuk oldugu için kaygılarım atak yaptıgı için çok yoğun yasıyorum. su an gece yataga girdiğimde ses duycam ya da beynim o kadar zorlayacak ki ses üretecek falan diye korkuyorum. gündüz dediklerin oluyo ama benim asıl sorunum geceler. zaten gergin oldugum için uykuya geciş zor oluyo ve uyusam bile dinlenemiyorum. krizlerle uyandıgım oluyo kıvranıyorum yatak içinde
dua etmeye calısıyorum telefonla falan oynuyorum uyku basana kadar ama bazen cok asırı yorgun oldugumda bile uyuyamadıgım oluyoUyurken sakinleştirici müzikler dinlemeyi deneyebilirsin.
ya benim izlediğim korku filmi değildi normalde de psikolojik sıkıntılarım var zaten ve su an yoğun atak dönemindeyim. aslında filmle cok alakalı değil her an kafama takacak bişey buluyorum ve bugun de bunu taktım. beynimi zorlayıp gercek olacak diye korkuyorum beynim ses üretecek diye korkuyorum su an
işte diyorum ya zaten bu aralar kaygılarım takıntılarım asırı oldugu için aklımdan kolay cıkaramıyorumBeynin ses üretecek diye korkuyorsun ama ses üretmeyeceğini biliyorsun değil mi? Ben evde yalnız kalmaktan korkarım. ses duyarım, karşımda birisi belirir vs.. diye ama hiç birisinin olmayacağını bilirim. O yüzden kendimi yiyip bitirmem.
işte diyorum ya zaten bu aralar kaygılarım takıntılarım asırı oldugu için aklımdan kolay cıkaramıyorum
cok uzun zamandir var. cin vs bunlardan cok korkuyorum. dua okuyorum bu sefer de ya kafamdan uretir de gorursem diye korkuyorum.ne zamandan beri var ve baska takıntıların da var mı
cok uzun zamandir var. cin vs bunlardan cok korkuyorum. dua okuyorum bu sefer de ya kafamdan uretir de gorursem diye korkuyorum.
ufak tefek takintilarim var asiri degil. ama dusuncelerimi kontrol edemiyorum cok hizlilar ve bazen hic istemedigim ahlak disi dusunceler aklima geliyor.
arkadaslar bu aralar takıntılarım cok arttı kaygı bozuklugu ve obsesiflik var. kendimi düşünmekten alıkoyamıyorum. bugun bi dizide aslında olmayan sesileri duyan, biriyle konusan bi karakter vardı. onu gördüğümden beri aklımdan cıkmıyo. sanki şu an beynimin içine girmeye calısan sesler var. gece yattıgımda bana da olacak diye cok korkuyorum. geceleri takıntılarım cok artıyo cunku. özellikle uyuyamadıgımda cıldırıyorum. cuma günü doktora gittim paxera 20 mg yazdı. su an yarım alıyorum 2 gun sonra tama gecicem bu düşüncem gercek olacak diye cok korkuyorum. beynimi sıkıyorum ses gelmesin diye bıraksam ses duyacakmısım gibi hissediyorum. lütfen yardım edin bi akıl verin. doktora yeni gittim her düşüncede doktora gidemem ama su an bu düşünce beni cok rahatsız ediyo. ya ses duyarsam ya hastalıgım şizofrene ceviriyosa diye kendimi yiyorum
Kitap oku tatlım. Yada keçe işiyle ,takı tasarımla vb.şeylerle uğraş. Sana ıyi gelen mutlaka bi hobi bulursun. Yasin kaç? ilaclara bağımlı olma şimdiden derim. Ama en iyisini doktorun bilir
evet var ancak yaşayamıyorum malesefsizde de mi var obsesiflik nasıl bi yol izliyosunuz daha huzurlu yasamak için
Bardağın dolu yanını görmeye çalışın ve olayların iyi yanına odaklanın.izlediğim komedi dizisiydi biliyo musunuzkomiklik olsun diye koymuslardı bunu da ama bu aralar cok gerginim herseyi kötuye cekiyorum
ben rahatlayamadım hiç ve bıraktımBu ilaçlar bağımlılık yapmaz hanımefendi hastalığın tedavisinde kullanılır.
Bu olay benim de çok sık başıma gdlir tüm anlattıkların. Sonrasında da ataklar başlar zaten bende. İlaç etkisini göstermeye başladığında rahatlamaya başlıcaksın bir hafta içinde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?