- Konu Sahibi herseyguzelki
-
bence dizinin etkisinde çok kaldınız. zaten müsait bir yapınız vardır o sebeple. evde yalnız mısınz?arkadaslar bu aralar takıntılarım cok arttı kaygı bozuklugu ve obsesiflik var. kendimi düşünmekten alıkoyamıyorum. bugun bi dizide aslında olmayan sesileri duyan, biriyle konusan bi karakter vardı. onu gördüğümden beri aklımdan cıkmıyo. sanki şu an beynimin içine girmeye calısan sesler var. gece yattıgımda bana da olacak diye cok korkuyorum. geceleri takıntılarım cok artıyo cunku. özellikle uyuyamadıgımda cıldırıyorum. cuma günü doktora gittim paxera 20 mg yazdı. su an yarım alıyorum 2 gun sonra tama gecicem bu düşüncem gercek olacak diye cok korkuyorum. beynimi sıkıyorum ses gelmesin diye bıraksam ses duyacakmısım gibi hissediyorum. lütfen yardım edin bi akıl verin. doktora yeni gittim her düşüncede doktora gidemem ama su an bu düşünce beni cok rahatsız ediyo. ya ses duyarsam ya hastalıgım şizofrene ceviriyosa diye kendimi yiyorum
aa ilk defa duydum böyle bir şey çok ilginç bak aklıma soktunAyy benimde arada aklıma takılıyor böyle şeyler. Finallere çalıştığım zamanlar ya şimdi okumayı unutursam diye telaşlanıyorum, ezberlediğim şeyler birden aklımdan çıkacak gibi geliyor. Yada yürürken ya şimdi yürümeyi unuturda yere düşersem diyorum ve düşmeyi bekliyorum o arada.üzerinde çok fazla düşünmeyince geçiyor
Hemen çıkar aklından hemennn yeni birşey ekleme benim yüzümden, bak benim gibileride var demek isterken hepten kötü olmasınaa ilk defa duydum böyle bir şey çok ilginç bak aklıma soktun
bende daha kötüsü var. aklımdan geçenleri sesli söyler miyim...Hemen çıkar aklından hemennn yeni birşey ekleme benim yüzümden, bak benim gibileride var demek isterken hepten kötü olmasın
iyileşmeyi gercekten cok istiyorum ama su an ataklarım yoğun oldugu için caba göstermekte zorlanıyorum. evet kafama takmıyım demekle olmuyo öyle olsa zaten hasta olmamSana ancak yine sen yardım edebilirsin ne ilaçlar tam olarak seni iyileştirebilir ne de doktorun benim şahsi kanaatim budur öncelikle sen iyileşmeyi isteyip kendini bir şekilde dizginlemeyi öğrenmelisin.Tabii ki şu an itibariyle herşey zor geliyor kafana takma desek de sonuçta kimse kafasına takmasa psikoloji diye bi bilim ve meslek olmazdı sanırım :) Dediğim gibi sana en yakın yine sensin ve kendini en iyi tanıyan da.
evet 3 senedir bu hastalıgı yasıyorum daha doğrusu üç senedir farkındayım ama hep stresli biriydim zaten. telkine her zaman çalısıyorum zaten telkin de bu hastalıgın bi parcası gibi geliyo. yani hem korktugum şeyi, düşünüyorum hem de ondan neden korkmamam gerektiğini düşünüyorum telkin olsam bile aklımdan cıkmıyo kısır döngü işte.bak sana şöyle açıklayayım. anksiyete hepimizde bulunan bir duygudur ve bu hayatımızı devam ettirmek için bize gereklidir. Mesela karşıdan koşarak gelen bir köpek geldiğinde anksiyete yaşarsın ve bu çok doğaldır vücudun seni uyarır kaçman ve yaşaman için ama bazı anksiyeteler vardır ki onların bir temeli yoktur. Aynı senin konunda olduğu gibi. Sen sadece bir film izlemiş ve oradaki bir karakterden etkilenmişsin. Ve belki de biraz korkmuşsun. Kendine şunu sordun mu şizofreni olsam ne olur? En kötü ihtimalle ne olur? Bu dünyanın sonu mu? Peki şizofren olduğunu düşündüğünde olacağın kesin mi? Bu gibi soru ve telkinlerle kendi kendine içinden çıkabilirsin.. Nevrotik anksiyete temeli olmayan içi boş bir anksiyetedir yani ortada herhangi bir tehdit yoktur ama vücut alarm durumuna geçer. Bu hastalığı yaşayan birisin ve kendini tanımanı tavsiye ederim..
amin cümlemizin. benim ve derdi olan herkesin inşallahAllah yardımcın olsun arkadaşım. Allah içine sakinlik, huzur versin.
işte beynim o oyunu oynayacak diye cok korkuyorum su an. bu yuzden şimdiden yatagaa girme korkuus bastı. bi komsumuza gittim oturdum geldim şimdi de bilgisayar actım beynimi baska seylerle yormaya calısıyorum ilacımı da aldım ama insan unutamıyo işte.Sizofren degilsin. Onlar hasta olduklarini asla kabul etmez. Kaygilarin var ya olursa deyip korkuyosun suan. Buyuk ihtimalle de beynin oyun oynayacak cunku zemin hazirliyosun. Dusunmemeye calis yalniz kalma, pc de oyun oyna vs beynini mesgul et.
izlediğim komedi dizisiydi biliyo musunuzizlediğiniz filmin etkisinde kalmışsınız.
Bu denli etkileneceğiniz filmleri izlemekten uzak durmanızı öneririm.
üzerinde cok düşünmeyince geciypo ama bu hastalıgın özelliği akut atak dönemlerinde cok düşünmek zatenAyy benimde arada aklıma takılıyor böyle şeyler. Finallere çalıştığım zamanlar ya şimdi okumayı unutursam diye telaşlanıyorum, ezberlediğim şeyler birden aklımdan çıkacak gibi geliyor. Yada yürürken ya şimdi yürümeyi unuturda yere düşersem diyorum ve düşmeyi bekliyorum o arada.üzerinde çok fazla düşünmeyince geçiyor
sizde de mi var obsesiflik nasıl bi yol izliyosunuz daha huzurlu yasamak içinhiçbir işe yaramıyor hiçbir şey.....
Not:şizofren değilsiniz ama bu hayat bu takıntılarla geçmedi,geçmiyor ve geçmeyecek..(Bana olan bu)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?