şizofren oluyorum diye korkuyorum :((

Sizofren degilsin. Onlar hasta olduklarini asla kabul etmez. Kaygilarin var ya olursa deyip korkuyosun suan. Buyuk ihtimalle de beynin oyun oynayacak cunku zemin hazirliyosun. Dusunmemeye calis yalniz kalma, pc de oyun oyna vs beynini mesgul et.

izlediğiniz filmin etkisinde kalmışsınız.
Bu denli etkileneceğiniz filmleri izlemekten uzak durmanızı öneririm.

Ayy benimde arada aklıma takılıyor böyle şeyler. Finallere çalıştığım zamanlar ya şimdi okumayı unutursam diye telaşlanıyorum, ezberlediğim şeyler birden aklımdan çıkacak gibi geliyor. Yada yürürken ya şimdi yürümeyi unuturda yere düşersem diyorum ve düşmeyi bekliyorum o arada. üzerinde çok fazla düşünmeyince geçiyor

hiçbir işe yaramıyor hiçbir şey.....
Not:şizofren değilsiniz ama bu hayat bu takıntılarla geçmedi,geçmiyor ve geçmeyecek..(
Bana olan bu)

beyninin kimyasiyla alakali tamamen.
tum arkadaslar demis kendini oyala dusunme vs... fakat beyinde ki kimyasa l bozukluk buna izin vermiyor iste..
ictigimiz antidepresanlar da kimyayi toparliyor.
ben okb nin ve yab,in seretonin hormonu eksikliginden oldugunu biliyorum

Filmin etkisinde kalmışsın.
Biraz korkak yapıda olan insanlarda böyle oluyor kötü ruh diye bir filmi izlemiştik hala kızımla uzun süre korkmuştu.
Filmdekiler başına gelecek sanmıştı yapı olarak hassas ve korkaktı biraz.
Atlatnca tekrar korku filmi izleyelim diye tuttururdu hatta gerçek olmadığını biliyorum ama hoşuma gidiyor sonrasında tedirgin olsamda derdi.
Kendisi şirket yönetiyor çok başarılı evli mutlu çocuklu ve çokta hayat dolu.
Yani etkisi geçince güleceksin.
Film kurgu bunlar korkuların üstüne gittikçe korkuların senden korkacak

bence dizinin etkisinde çok kaldınız. zaten müsait bir yapınız vardır o sebeple. evde yalnız mısınz?
mesela bende korku filmi izleyp kendi kendimi korkuturdum düşünerek...

hangi diziydi bu arada?

aa ilk defa duydum böyle bir şey çok ilginç bak aklıma soktun

Hemen çıkar aklından hemennn yeni birşey ekleme benim yüzümden, bak benim gibileride var demek isterken hepten kötü olmasın
bende daha kötüsü var. aklımdan geçenleri sesli söyler miyim...
lise de sınıfta hoca sesli kitap okuturken sevdiğim çocuğun adını söyler miyim gibi ahahah

Bunu soruyorsun ya emin ol şizofren değilsin ve olmıycaksın daBenim de var sen gibi takıntılarım üzerine düşme ''tek ben değilim''de.Herkeste var ufak tefek zaten takıntı illeti.Bi de böyle şeyler kafa çok boşken ya da stresliyken artıyo.Bi hobi edinmen seni rahatlatacaktır

Psikiyatri Servisi'nde psikoz vakalarıyla ve kronik şizofrenlerle ilk karşılaştığımda ben de kısa bir süre "acaba benim de kafamın içinden olmadık sesler gelir mi?" diye düşünmüştüm. Sizinki kadar şiddetli olmasa da şizofren olmaktan korkmuştum; ama bu kaygınız birçok arkadaşın da söylediği gibi yersiz. Yapmanız gereken en doğru şeyi yapmış ve doktora gitmişsiniz. İlaçlarınızı saati saatine aksatmadan kullanır ve tedaviye doktor kontrolünde devam ederseniz bu korkunuzu yenebilirsiniz. Tabi şöyle de bir şey var: doktor telkinde bulunur, ilaç yazar, yapması gerekeni yapar; ama daha iyi bir sonuç için sizin de kendinize inanmanız gerekiyor. Aklınıza bu kaygınız geldiğinizde dikkatinizi başka şeylere çekmeye çalışmayı deneyin. Sıcağı sıcağına bunu düşünüp uygulamak zor olabilir; bunun için de kendinize "böyle bi durumda neler yapabilirim? nelerle uğraşabilirim?" sorusuna cevap oluşturacak türden bir liste hazırlayabilirsiniz. O liste içerisinden o an en çok hangisini yapmak istiyorsanız ona yönlendirebilirsiniz kendinizi. :}

iyileşmeyi gercekten cok istiyorum ama su an ataklarım yoğun oldugu için caba göstermekte zorlanıyorum. evet kafama takmıyım demekle olmuyo öyle olsa zaten hasta olmam

evet 3 senedir bu hastalıgı yasıyorum daha doğrusu üç senedir farkındayım ama hep stresli biriydim zaten. telkine her zaman çalısıyorum zaten telkin de bu hastalıgın bi parcası gibi geliyo. yani hem korktugum şeyi, düşünüyorum hem de ondan neden korkmamam gerektiğini düşünüyorum telkin olsam bile aklımdan cıkmıyo kısır döngü işte.

Sizofren degilsin. Onlar hasta olduklarini asla kabul etmez. Kaygilarin var ya olursa deyip korkuyosun suan. Buyuk ihtimalle de beynin oyun oynayacak cunku zemin hazirliyosun. Dusunmemeye calis yalniz kalma, pc de oyun oyna vs beynini mesgul et.
işte beynim o oyunu oynayacak diye cok korkuyorum su an. bu yuzden şimdiden yatagaa girme korkuus bastı. bi komsumuza gittim oturdum geldim şimdi de bilgisayar actım beynimi baska seylerle yormaya calısıyorum ilacımı da aldım ama insan unutamıyo işte.

üzerinde cok düşünmeyince geciypo ama bu hastalıgın özelliği akut atak dönemlerinde cok düşünmek zaten düşünmeye engel olamamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…