- Konu Sahibi eSmerimSin
-
merak ediyorsan git bir doktora demek istedim yaa götür o kişiyi .
o kişi daha bebek canım :)
Hayır Allah'a şükür benim ailemde hatta akrabalarımda depresyon geçiren bile yok ama ablamın sevgilisinde böyle bi durum var malesefve yıllar sonra söylendi babasın şizofrenmiş abisinede bir ay önce şizofren tanısı kondu annemlere söyleyemedik sadece ablam ve ben biliyoruz ço kseviyolar birbirlerini ama evlenmeye korkuyo ablam O yüzden bu aralar bizde hep bu konuyu araştırıyoruz
hmm anladım ilk çocukluk yıllarından beri oktor kontorlünde olması gerek allah korusun inşş birşey çıkmaz
arkadaşımın eşinde gençlik yıllarında çıkmış ve tedavi edilmiş.Şu anda sorun yokmuş.Ama ilk çocuklarında şizoren çıkmıştı daha çocuk yaşlarında tedavi görmeye başladı.
Şu anda sorun yok gibi bi durum olamaz düzenli ilaç kullanıyodur yada gerçekten şizofren değildir belki depresyon gibi bişeydir çünkü malesef şizofrenin çözümü yok şeker hastalığı gibi ömğr boyu ilaç içmek zorundasınız.
iyide gençlik yıllarında çıkıyor bu durum yani 30 yaşa kadar galiba öle birşey var yani birden bire olmuyor .zaten belirtileri var .
güzel allahımm kımsesnın basına vermesın...
30- 40 yaş arası çıkan paranoid şizofreni var bu hayal görünler genelde paranoid tipte görünüyor. Örneğin bi genç 28 yaşına kadar gayet iyi bi zaman geçiriyor mutlu arkadaşlarıyla vakit geçiriyor gayet sosyal bi insan ama 28 yaşında birden sebepsiz sıkıntı yaşıyor depresyon gibi içine kapanıyor örneğin ders çalışma vb kendi kendine yapacağı işlere yöneliyor arkadaş çevresinden uzaklaşıyo bu belirtiler depresyon gibi ama sonra hayal görmeye başlıyor birden bire çıkıyor yani çocuk duğduğunda farklı bi kişilik bir anda değişiyor o yüzden önceden anlaşılması çok zor.
Amin...
İnternette şizofreni belgeselleri var çok ilgi çekici izlemenizi tavsiye ederim
kuzenin eşi kaç yaşında kardeşleri varmı onlarda bişey varmı bide annesinde şizofren nasıl çıkmış ve kaç yaşında çıkmış acabakuzenımın kayınvalıdesı sızofren hastası ve cok berbat bır halde...kac defa ıntıhara kalkıstı kac yasında kadın.. ne yaptıgını bılmıyor süreklı korkuyor.. süreklı sacma sapan seyler söylüyor.. cok hafıf bır düzelme oluyor ama sonra yıne sıl bastan.. bazen dahada kötü oluyor :18:
yanı sımdı kuzenımın esının de mı sızofren olma ıhtımalı var, bebegını gectım ...
yaa acıkcası ben cok ılgılenmekde, kafama takmakda ıstemıyorum bu konuyu ama kuzenımı rahatlatmak yardımcı olmakta ıstıyorum.. korkuyor haklı olarak.. ama vazgecemedı cok sevdı dıye.. ınsallah suan pısmanlık cekmıyodur..
tıbbi bi konuda burda bilgi almak istiyorsun
sana cevap verenlere saçmalama falan diyorsun
elinin altında sonsuz bi ansiklopedi var onu kullanmayı neden tercih etmiyorsun?
şizofrenle mücadele eden insanlardan eşi dostu şizofrendir bilgi almanı anlarım ama bu soru çok saçma
burdaki insanlar çeşit çeşit 14 yaşında kızda var 55 yaşında kadında
ne kadar doğru bilgi edinmeyi düşünüyorsun?
insanlar cevap yazmış, olabilir bi doktora gidin falan yazmışlar
o daha bi bebek diye cevap vermişsin şaka mı bu anlamadım
bence şizofren belirtilerini o bebekte değilsede siz de göstermeye başlamış
kuzenin eşi kaç yaşında kardeşleri varmı onlarda bişey varmı bide annesinde şizofren nasıl çıkmış ve kaç yaşında çıkmış acaba
Ablamın sevgilisinin babası şizofrenmiş abisinde çıktı olabilir risk var malesefumarım öyle bişey çıkmaz şu hastalığa bi çözüm bulunsa keşke çok zor bişey akıl sağlığı insan korkuyo şiddetli şizofreni olduğu dönemlerde atak dönemlerinde yakınını öldürenler var bir kaç ay önce şizofren bi çocuk profesör anne babasını öldürdü ablamda korkuyo sevgilisine o evden ayrıl seninde psikolojin bozulcak diyo ama ne yapsın o durumdada abisini bırakamaz kimse
kadın suan 50 yaslarında fln 48-50 arası.. kuzenımın kocası 25 yasında.. bırtane ablası var 27 yasında gayet sıcakkanlı tatlı bır ınsan..
kuzenımın esı 10 yaslarındaymıs kadın bu hastalıga yakalandıgında.. yanı yaklasık 15 senedır böyle bu durum..baslarda cocuklarına sıddet uygulayıp sonra onlarla bır aglarmıs hep özür dılermıs ama bu durum hep böyle tekrarlarmıs kendısını.. sonrada ıntıhar gırısımlerı, aglama krızlerı, korkmalar, heryerlerı kıtleme ve kapatma takıntısı...
sacmalamasana
Böyle mi karşılık veriyorsunuz yardımcı olmak isteyenlere?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?