• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şizofreni bir kardeş içeren ailem ve eşim arasında kaldım..

GulMuratt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
79
20
88
İyi geceler ..
Yaklaşık 5 yıldır şizofreni belirtileri gösteren bir kardeşim var.şu an 22 yaşında önceden çok aktif bir hayatı olan yakışıklı bir çocuktu 1.90 boy mankenlik yapıyordu ne olduysa arkadaş ortamından kaynaklandı ve sevgilisinden ayrıldığı bir dönem herkesi düşman görmeye başlayıp dini takıntıları ortaya çıktı herkesi bişeyle suçluyor anneme beni öldürecek diye şiddet uyguluyordu
uzun uzadıya yazıp sizi yormakmistemiyorum başımıza türlü sıkıntılar geldi korku filmi gibi..
her seferinde eşim ki zaten 5 yıllık evliyim yardımcı oldu ve her seferinde kardeşimi beraber kaymakamlıktan zorla hastaneye yatırma kararı çıkararak hastaneye yatırdık buna vesile oldum çünkü kardeşim saldırganlaşıyor evdeki herşeyi kırıp evdeki herkese şiddet uyguluyordu .. babam Yok ailem asla bensiz sağlıklı karar veremez herşeyyi yine ben hallediyorum zaten evlenmeden önce de onları birarada ben tutuyordum matah bişey olsun diye söylemiyorum gerçek bunlar..
bende bu sebeple zaten takıntı hastası oldum Ama ben başedebiliyorum zaten kendimi iyice unuttum..neyse

eşim tüm bunları bilerek Benimle evlendi hakkını yiyemem çok seviyor beni ama artık bıktı bu olanlardan ''ailenle ilgilenmiyorum bundan sonra tek başınasın '' diyor ailevi sıkıntılarına beni bulaştırma her seferinde kardeşini hastaneye yatırıyoruz dışarı çıkıp yine başımızı belaya sokuyor diyor bana..aileme gelince düşünün ki anneme bıçak çeken bir kardeşim var ve Emin'im o an annemin yanında kimse olmazsa anneme zarar verebilir (aynı zamanda 2 yıldır madde de alıyor fakat akıl hastalığı yaklaşık 5 yıldır var Buda tuz biber oldu) tüm bunlara rağmen annem hayatının tehlikede olduğunu bilmesine rağmen keşke hastaneye yatmasaydı da
(karga tulumba polis şiddetiyle evladının ambulansa bildirilmesine hangi anne razı olur) ben para verirdim istediği şeyleri yapıp oyalardım diyor.. ama bunun sonu gelmiyor annem kardeşime yaptığı kötülüğün farkında değil .. pazar günü 3 . Kez aileme saldırıp annemi öldürmeye yeltenince kardeşimi yine hastaneye yatırttım..çünkü komşulara bile zarar vermiş aklından uydurduğu şeylere inanıyor herkesi düşman görüyor.. ve acı tarafı eşim bu sefer yanımda değildi
bu zor günümde aramıyor bile beni..5 gün oldu annemdeyim insan bir merak etmezmi ???
Şimdi bu sıkıntının üzerine Bakırköy hastanesi 21 gün sonra bu çocuğu yine çıkaracak çünkü maksimum 21 gün tutuyorlar genetik yada kronik diyelim bir rahatsızlık yoksa eğer ilaç verip dışardan takip ediyorlar .. sakinleşen hastayı burada tutamayız diyorlar.. ama kardeşim dışarda ilaç kullanmıyor ilaç kullansa iyi olacak asla içmiyor .. hastanedeki tedavisinin etkisi geçsin yine para istiyor annemden zorla evdeki herkese şiddet uyguluyor filmin sonu eşimin dediği gibi belli .. birine birşey yapacak Eminim..
bu sefer ki hastaneye yatırılmasında polisler ve ambulans görevlileri onu kelepçeleyip ambulansa bindirirkem 'Gül sen bittin yine beni tımarhaneye tıkıyorsun ama seni bu sefer çıkınca öldüreeğim dedi' ben şimdi ne yapacağım bu çoçuğa nasıl ilaç içirip hayata karıştıracağım yada annemi ve ailemi ve kendimi nasıl ondan koryacağım bırak benimle yaşa diyorum anneme bir kız kardeşim daha var ve oda zaten evladımı bırakmam diyor .. onun aklı yerinde değil diyor..
nereye başvuracağımı şaşırdım şikayetçi olsam yine kapıya dayanır uzaklaştırma cezası verseler akıl hastası dinlermi sanki yasağı..
Bu arada İlaçları yemeğe katıp veremiyoruz ağır ilaçlar çünkü çaresizim ister fikrinizi beyan edin ister dua edin içimi dökmek istedim..

Çok zor allah yardımcınız olsun. Eşine gönül koyma illa bıkmıstir rezil olmaktan bilerek evlendi diye hiç düzelme olmadan ömür boyu cekicegi anlamına gelmez. Çok korktum valla giderken öyle demesinden inşallah bi sorun çıkmadan kardeşinizi tamamen hastaneye yatirmanin bi yolunu bulursunuz

Çok zor... Bakırköy'de zaten yetersiz kapasiteden dolayı hastaları tam iyileşmeden çıkarıyorlar sonrası kaos,cinayeti şunu bunu öngörüyorlar ama işte... Sizin işiniz çok zor hele ki tek başına bunlara göğüs germek... Sizin için çok üzgünüm umarım kısa zamanda bir çözüm bulursunuz. Tek tavsiyem olayın ciddiyetini annenizin anlamasını sağlamanız eğer maddi imkan varsa hasta bakıcı tutup güç bela o ilaçları içirtmeniz. Eşiniz için ise onu da anlıyorum yorulmuş ama ona hatırlatın kötü günler bir tek sizin için değil gün gelir kimin başına gelir hiç belli olmaz. En azından arayıp bir ihtiyacınız var mı onu sorabilirmiş...

Esini de anliyorum insanlar kendi evladina sahip cikmiyo adamin kardesi bile degil napsin yani omrunu onun delilikleriyle mi heba etsin

Kardesinin durumu icin de annesi rica minnet ilaclarini iciremiyosa yapacak fazla bi sey yok gibi

Öncellikle Allah hem kolaylık hem sabır versin.

Şizofreni kalıtsal bir hastalıktır.Bildiğiniz ya da bilmediğiniz geride ailede vardır.

En kötüsüde yaş ilerledikçe tablo ağırlaşır.İlaç kullanmassa kontrolü çok zor ve zarar verme ihtimali yüksek.

Maddi olanaklarınız nedir bilemiyorum ama Balıklı Rum Hastahanesi çok iyi psikolojik rahatsızlıkların

tedavisinde.Hiç değilse gidip bir görüşün.

Kocanızı da anlayın.Kaynınız, görümceniz olsaydı buraya bıktım dayanamıyorum diye konu açacaksınız.

Onun içinde çok zor.Bitmez tükenmez bir yol.

Siz de çocuk yapmadan mutlaka bu konuyu bir doktorla konuşun.

Ya aslında Madde kullanmadan önce saldırgan değildi bu kadar madde tetikledi desem daha doğru olur tam teşhis olarak şizofreni demediler bir kez ilk yatışımızda Bakırköy hastanesi şizofreni dedi sonra biz Bakırköy yeterince ilgilenemiyor diye np İstanbul hastanesine yatırdık bir ayda tam 40 bin tl harcadık
onlar da organik kişilik bozukluğu çift kişilik gibi bir teşhis koydular ama oradan tedavi bitmeden çıkarmakmzorumda kaldık masraflar ağır geldi yetişmedi yani.. zaten kendiside hastaneye arada görüşmeye gittiğimizde iyiyim çıkarın beni ilaçlarımı söz veriyorum. Kullanıcam diyerek bizide doktorlarıda kandırdı..maddi durumumuz hasta bakıcı için yeterli değil annemin bir evi vardı Onuda özelde tedavi ettirelim diye sattı şimdi oda elimizden uçtu gitti

Şizofreni kalıtsal bir hastalıktır.Bildiğiniz ya da bilmediğiniz geride ailede vardır.

En kötüsüde yaş ilerledikçe tablo ağırlaşır.İlaç kullanmassa kontrolü çok zor ve zarar verme ihtimali yüksek.

Maddi olanaklarınız nedir bilemiyorum ama Balıklı Rum Hastahanesi çok iyi psikolojik rahatsızlıkların

Kocanızı da anlayın.Kaynınız, görümceniz olsaydı buraya bıktım dayanamıyorum diye konu açacaksınız.

18 aylık bir oğlum var
Benimde ileride genetik olarak başıma gelebileceğinimi düşündünüz?? Ayrıca balıklı Rum'u duydum ama orasıda özel hastane nasıl gücü yetecek annemin bilemiyorum

Esini de anliyorum insanlar kendi evladina sahip cikmiyo adamin kardesi bile degil napsin yani omrunu onun delilikleriyle mi heba etsin

Kardesinin durumu icin de annesi rica minnet ilaclarini iciremiyosa yapacak fazla bi sey yok gibi

Ben zaten ondan birşey istemedim bu kadar zaman aramaması en azından benide merak etmemesi tuhaf değilmi??

Allah yardımcınız olsun,annende haklı evladı yalnız bırakmak istemiyo can güvenliği olmasada, ama kızkardeşini yanına alabilirsin bence bari o ortamdan etkilenmese özellikle okuyosa

Allah kolaylık ve sabır versin. Küçük bi ilçeye falan varsa dayılarının amcalarının olduğu bi yere taşınsalar olmazmı? Maddeyi bulması zorlaşırsa uzaklaşır belki öyle ortamdan

Valla çok üzüldüm ya annen için,senin için,hatta eşin için.Malesef sen haklısın ve kardeşinin tedavi olmasından başka çıkarı yok.Anneni de uyar sonuçta o onun bildiği çocuğu değil artık beden olarak evet ama ruhen o değil ve Allah korusun sonu iyi olmayabilir.Başka başka psikiyatriste danışın.

Sizofreni tedavisinde basari orani yüksek mi oranin?

Konu sahibi gecmis olsun :(

Kardesinizin maddeyi bırakması lazım yoksa hic bir kurum care olmaz. Balıklı rum hastanesinde kuzenim tedaviye başlamıstı ama yarım bıraktı kişinin kendi iradesi ile gitmesi ve tedaviye yardımcı olması gerekiyor. Bakırköy çare olmuyorsa cerrahpaşayı deneyin derim

18 aylık bir oğlum var
Benimde ileride genetik olarak başıma gelebileceğinimi düşündünüz?? Ayrıca balıklı Rum'u duydum ama orasıda özel hastane nasıl gücü yetecek annemin bilemiyorum

En azından bir muayne randevusu alın.Durumunuzu anlatın.Çok çok zor.En zoru akıl sağlığı.

Ama bu şekilde başetmeniz mümkün değil.Ya size ya dışarda birine zarar verebilir ve cezai ehliyeti yok.

Asla ceza almaz.Elini kolunu sallaya sallaya gezer.

Koluna bir telefon numarası dövmesi yaptırın.Alıp başını gidebilir.

Genetik olduğu için uyardım çocuk için ama evladınız varmış.Allah sağlık versin.

Allah kolaylık ve sabır versin. Küçük bi ilçeye falan varsa dayılarının amcalarının olduğu bi yere taşınsalar olmazmı? Maddeyi bulması zorlaşırsa uzaklaşır belki öyle ortamdan

Kardeşimin en son saldırganlaştığı dönem annemi Samsun'a yolladım dayılarımın yanına annemde dayılarımA kardeşim için 'oğlumuda getireyim bırda düzen kurayım 'ö demiş bende zaten öncesinde hepsini aramıştım.. annemi yolluyorum biraz kafası dağılsın dedim ama dayılarım sen ve kızın gelecekse gelsin onu istemeyiz bize birşey yapar demişler annemde alındı ve geri döndü

En azından bir muayne randevusu alın.Durumunuzu anlatın.Çok çok zor.En zoru akıl sağlığı.

Ama bu şekilde başetmeniz mümkün değil.Ya size ya dışarda birine zarar verebilir ve cezai ehliyeti yok.

Asla ceza almaz.Elini kolunu sallaya sallaya gezer.

Koluna bir telefon numarası dövmesi yaptırın.Alıp başını gidebilir.

Genetik olduğu için uyardım çocuk için ama evladınız varmış.Allah sağlık versin.

Evet şükür şimdilik babasıda bende sağlıklıyız ve bu tip konularda bilinçliyiz Allahtan
tabi ne olacağı belli olmaz kimin. Başına ne geleceği de onun ailesinde Yok böyle bir rahatsızlık bizdede kardeşimde çıktı işte ..
telefon numarası yada sevgi izi diye bir proje var onu düşündük ailecek ama bizimki asla gidip yaptırmaz onu delimiyim ben der zaten herşey de burdan çıkıyor ben deli değilim diyor ve ilaç kullanmıyor..

Back
X