- 8 Mayıs 2015
- 4.919
- 6.182
- 158
- Konu Sahibi heybeli ada
-
OKB hastalarinda Aids e yakalanma korkusu cogunluktadir. Yani baska bir hastaligi degil genelde aids e karsi hassastirlar. Umumi bir tuvalete girseler orda dahi aids kapacaklarini dusunurler.benimde dikkatimi çekti. tuhaf
Evet evet aynen böyle. Hatta sarılmak,el ele tutuşma ve öpüsmekden başka hiçbirşey yaşamadığım 1 senelik sevgilime dahi aids testi yaptırdım o da bıktı takıntılarımdan ...OKB hastalarinda Aids e yakalanma korkusu cogunluktadir. Yani baska bir hastaligi degil genelde aids e karsi hassastirlar. Umumi bir tuvalete girseler orda dahi aids kapacaklarini dusunurler.
Sizin psikolog yardimiyla bu dertten kurtulmaniz gerekiyor. Lutfen ihmal etmeyin yoksa takintilariniz her gecen gun artar.Evet evet aynen böyle. Hatta sarılmak,el ele tutuşma ve öpüsmekden başka hiçbirşey yaşamadığım 1 senelik sevgilime dahi aids testi yaptırdım o da bıktı takıntılarımdan ...
ben de obsesifim hem de panikli hem de sosyal fobili :) ama korkma şizofrenlik bizden çok uzak.. ancak bipolar gibi rahatsızlıklar şizofreniye yakın belirtiler yaşayabiliyor o da nadir...
Sizde de yok yok maşaallah
pa ,okb, ab liyim uzuuuun yıllardır,Kızlar ben OKB'yim ilaç tedavisi görüyorum. Şizofren olmaktan çok korkuyorum geçenlerde evde böcek gördüm sonra Aradım Aradım biryerden çıkmadı. Acaba hayal mi gördüm şizofren mi oldum diyorum hep kafamda şizofreni var sürekli araştırmalar yapıyorum. Tedavisi yoksa ve yakalanırsam ne Yaparım diye düşünüyorumsizlere de oluyo mu? Şizofreniye yakalanmamak için ne yapabilirim sizce? Birde erken tehşiste tedavi edilir mi?
aa loresima ya haksızlık etmeyin sanırım en kıdemli benimSizde de yok yok maşaallah
Evet yani halinize şükredin :)) buna rağmen yıkılmadım ayaktayım..
aa loresima ya haksızlık etmeyin sanırım en kıdemli benim
Şaka bir tarafa loresima'nın söyleyiş biçimi hoşuma gitti.Tanı ölçütlerinde panik atak ile anksiyete bozukluğu aynı sınıfa dahil hastalıklardır.Özellikle anksiyete bozukluğu kendi içinde panik atağın eşlik ettiği ve eşlik etmediği olarak 2'ye ayrılır.Okb nin 2. eksen bozukluğuda anksiyete bozukluğudur.Yani Okb dediğinizde hepsini kapsar.Tek bir hastalığınız var.
ayyy walla iyileşmeye daha bi motive oldum tek bir hastalık deyince:)) teşekkür ederim bu iyi geldiŞaka bir tarafa loresima'nın söyleyiş biçimi hoşuma gitti.Tanı ölçütlerinde panik atak ile anksiyete bozukluğu aynı sınıfa dahil hastalıklardır.Özellikle anksiyete bozukluğu kendi içinde panik atağın eşlik ettiği ve eşlik etmediği olarak 2'ye ayrılır.Okb nin 2. eksen bozukluğuda anksiyete bozukluğudur.Yani Okb dediğinizde hepsini kapsar.Tek bir hastalığınız var.
harfiyyen katılıyor ve bende soruyorum ????Teşekkür ederiz :) bu kadar bilgisi olan birine sormak isterim bunlardan tamamen kurtulmak mümkün mü
Teşekkür ederiz :) bu kadar bilgisi olan birine sormak isterim bunlardan tamamen kurtulmak mümkün mü
çok teşekkürler:)Tamamen iyileşmek denen şey psikolojide mümkün değildir.Terapilerle sizin günlük yaşantınızda bunlardan etkilenmemeniz sağlanır.Eğer düzenli olarak terapiye devam ederseniz hayatınız boyunca Okb atağı geçirmeyebilirsiniz.Daha açıklayıcı bir örnek verecek olursam ; Şeker hastalığı hiçbir zaman tedavi edilemez ancak diyetinize uyarsanız,hayatınızı hiçbir şekilde etkilemez.Bu rahatsızlığın hayatınızı etkilemeden yaşamasını öğreneceksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?