Slm kızlar . Siz olsanız gidermiydiniz?

Kızım var ama ufak tefek seyler arastırım dillerim var diploma vs var burslu okullar var doktora için onları arastırcam bende
O zaman güzel bir deneyim olur, en azından vakit geçirebileceğiniz bir uğraşınız olsun, ben Türkiye'ye geldim kimseyi tanımıyorum ve çalışmama da izin vermedi bildigin ağır depresyona girdim, o yasak bu yasak sıkıldım. Ama öyle bir durum yoksa neden olmasın güzel bir deneyim olurdu.

Aslında yaşanır da memelektımızde insanın en rahat edecehı yer vatanı bazen gitmek gerekir daha iyi şartlar ıcın

yok canım rahat huzur kalmadı burada. ben uykusuz yaşıyorum evladımı ailemi düşünmekten geleceğim için şüpheler duymaktan birkaç senedir ciddi anlamda uyku uyuyamıyorum. son birkaç ayı hiç saymıyorum bile.
onun için durmaya da niyetim yok. ben denemek lazım diye düşünüyorum.

çalışma vizesi olan H1B ye başvurmak öyle kolay değil, başvurunca da kuraya kalıyor artık insanlar.. öyle arkadaşım var, anam var, babam var oturum alacağız demekle alınmıyor.. belli ki şartları hiç bilmiyorsunuz, önce oturup onu araştırın ondan sonra düşünün gidecek misiniz, gitmeyecek misiniz :)

Oyle yapalım araştırıyoruz aslında ama bılmedıgımız seyler var tabıkı. Pat dıye gıtmıcez zaten

Pardon ya çalışma izni ufff kafam karıştı . Yedi yıl alabılıyorsun çalışma iznini . Green card zaten orda yaşıyorsun belkı sure sonra vatandaşlık alıyorsun

yanlış.. H1B vizesi 3 yıllık verilir ve sadece 2 sefer (3 +3) başvurabilirsiniz.. Başvurmak için her yıl Nisan ayının ilk haftası açılan kontenjana yetişmeniz gerek ki bu da kuraya kalacağınız anlamına gelir.. ayrıca H1B = GC falan değil, çalışma izniniz biter ve geri dönersiniz.. Green Card zaten orada yaşadığın için veriliyor değil yani.. şirket sizden memnunsa extradan GC'a başvurur ancak bir çok şirket buna yanaşmaz.. Avukatlar ciddi ücretler talep ederler şirkete.. Hiçbir soruya ayrıntı vermiyorsunuz çünkü bilmiyorsunuz bence siz bir göçmenlik avukatıyla görüşün..

Gıdelım mi gitmeyelımmı vs vs uzadı kavga evet

İyide daha ortada hiçbir şey yokken niye kavga ediyorsunuz ki başvuru sonuçları bile mayıs ayında açıklanır 2017 de nereden baksan gitmeniz bile 1 seneyi bulur 2018 i yani 2 sene gibi bir süre var daha.

burdaki sosyo ekonomık durumunuzu bıraz acarsanız sıze o zaman yorum yapmak ısterım...
ben 3 ay yasadım amerıkada guzel bır ulke ama beli bir yaştan sonra ailenizi alışkanlıklarınızı geride bırakıp orada yeni düzen kurmak zor olur, birde şu var 3-4 yıl kalan bir 5 yıl kalayım da vatandaşlığı alayım diye düşünür, sonrada dönüş olmaz zaten...
orada iş kalacak yer vs hazır mı bunlarda önemli ?

Biz Yen'i başladık araştırmaya çalışma izni almak zormuş gerçekten bakalım daha gitmeye vakit var . Arastırız iyice olursa gıderız .

simdi hadi kalk gidiyorsun deseler giyinir kusanir kizin oglen yemegini de yanima alir :) kosarak giderim bea...

Biz Yen'i başladık araştırmaya çalışma izni almak zormuş gerçekten bakalım daha gitmeye vakit var . Arastırız iyice olursa gıderız .
ortada birşey yok siz kavgasını yapıyorsunuz amerikaya dair hiçbir vizeyi green cardda dahil olmak üzere kolay kolay alamazsınız, ayrıca orada vize ayarlayıp gitseniz bile hazırda bir işiniz yoksa bir süre garsonluk, kasiyerlık vb ıslerle ugrasmak zorunda kalırsınız.onunda saatlık ucretı 7-11 dolar arasıdır..
kalacak yerde bır problem tabıkı, egerkı metropollerde yasamaksa hayalınız masrafınız da cok olur bırıkım yapamazsınız yaşar gidersiniz....
dil de önemli bir faktör, onlar göçmene alışkın bir şekilde gündelik hayatta idare edersiniz ama iş hayatına atılacaksanız çok iyi ingilizceniz olmak zorunda, yada bir süre dil okuluna vs gidip orada dilinizi geliştireceksiniz...
ben şahsen wat ile gittim, 3 ay çalıştım hemde gezdim...
uzun süreli yaşamak için asla gitmem ama seyahat amaçlı paramda varsa her fırsatta gitmek ve görmek isteyeceğim bir ülke....

biz de hemen gideceksiniz herşey hazırmış gibi anlamıştık.
sizin henüz hiçbir hazırlığınız da yokmuş.
yani gitmeniz eş olarak ortak kararınıza da bağlı şu anda.
bir mecburiyet te yok.
neden gidiceksiniz peki bu durumda?
eşin sonuçta dil bilmiyor hazır işi yok vs?
anlaşılamadı bu durum:))

Dört yıl annemi babamı kardeşimi hiç göremeyeceksem tabii ki gitmem. Ama Türkiye'ye yılda birkaç sefer dönme şansım olsaydı, giderdim.
4 yıl hiç dönmeyecek şekilde asla gitmem.

Son düzenleme:
En azından yakışıklı seninkiler, havalanında ooouu sony diye gülen çocuğa, gel burada sefil olma, ben seni bu tiple TR'de artizz yaparım diyecektim ama Almancam yetersiz kaldı

Aynen yahu.
Manken gibi çocuklar kasiyerlik, garsonluk, inşaat işçiliği vs yapıyor harcanıyor. Gelin bizim memlekete manken olun diyesim var

Evet var oyle denebilir ama insanı Allah zor durumda bırakmasın kimseyi cok zor cokkkkkkk
Amin gercekten cok zir helede aile baglari kuvvetli insanlarin ailelerinden uzak dusmeleti cok cok zor Allah hakkinizda hayirli kapilar acsin insallah dogru karari verir mutlu olursunuz

Esinizin yada sizin mesleginiz nedir bilmiyorum ama bu ulkede son zamabda maddi olarak herkes icin cok zor hale geldi insanlar senece egitim alip sahip olduklari meslekleri yapmayi birakin bu ulkede hak ettigi degeri dahi giremez hale geldi

Ne siz bu sorunlardan dolayi ilk gidensiniz ne yazık ki sonda olmayacaksiniz

Allah hepimizin yardimcisi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…