Slm kızlar . Siz olsanız gidermiydiniz?

siz gitmeyin bence.çünkü ne manen, ne madden hazır değilsiniz gibi.

en 54 yaşındayım,gidesim var bu yaşta.üstelik hem maddi hem manevi kendimi hazır hissediyorum.ama eşim gitmez.oğlumla gelinim,gitmek istiyorlar,ben de destekliyorum.

Ben giderdim
tecrübe olurdu en azından, bir macera yaşamış olurdum

eşinizin henüz ingilizcesi bile yok.
başvurduğunuz herhangi bir şey yok greencard ,oturma izni vs..
iş güç belli değil.
tek derdiniz 4 yıl geri dönmemek mi oldu şimdi?sizin gidişiniz bile meçhul ki.
ordaki arkadaşınızın gazına mı geldiniz acaba,hep onu demişsiniz e..o iş bulacak ,o kurs bulacak,o bulacak da bulacak..arkadaşa güvenilip amerikaya mı gidilir Allah aşkına? üstelik daha başvurup kabul bile almamışsınız..

böyle bir konu da açmışssın Hayalperest5 ?
yurtdışındaymışssınız temmuzda.??
geldiniz de geri mi gitmeye çalışıyorsunuz?

valizleri ne zaman hazırlıyoruz derdim
evet aile özlem bambaşka ama yabancı dil öğrenmek şart
Almanya İngiltere mesela benim hayallerim
İtalya ya da sadece gezmek için meraktan gidebilirim

Almanlar mı daha berbat Amerikalılar mı bilmiyorum. Robotik, soğuk , mal gibi insanlar. Sokakta yürüyenler insan mı robot mu ceset mi anlaşılmıyor.

Ya Cherry neden öyle dedin. Biz Floridaya gitmiştik sokaktaki yabancısından restorandaki garsonuna kadar hepsi bir muhabbet peşindeydi. Adam yolda karşıdan gelirken eşime güzel t-shirt dedi. İyi ki eşim teşekkür falan etti yoksa ben mal mal adam bize neden böyle dedi ki şokundaydım. Bir kitapçıda soru sorduk cevabının üzerine uzun bir sohbette bulduk kendimizi, çıkan kitapların kalın ciltli çıkıp sonra incesinden çıkması ile ilgili. Çok sıcakkanlı gelmişlerdi bana.

Eşim de benimle gelirse kosa kosa giderdim ama kendi başıma cesaret edemezdim hemde eşimi bırakmayı göze almazdım .

yani bizim ülkenin insanıyla kıyaslanırsa bir kaç milyon daha sıcak kanlı ve samimiler bana kalırsa.. ben birbirine gülümseyip günaydın demeyen kişiye rastlamadım, burada birine günaydın desen benden ne isteyecek acaba derler..

Beni iten şey ağızlarını çok yayarak konuşmaları öncelikle nedir öyle yeaaaaa, dats olraaaaaayt, raaaaayyt ağız yaya yaya

Önceden düşünmeniz ve tartışmanız güzel çünkü ileride haberi aldığınızda kavga etmenizden iyidir ama daha fol yok yumurta yok. Hiç bir şey kesin değil diyorsunuz. Tartışmadan çok gerilmişsiniz siz. Daha kocanızın İngilizce'si bile yok. Anladığım kadarıyla oraya gidecek ve biraz bekleyeceksiniz iş bulması için o sırada da İngilizce öğrenir diye düşünüyorsunuz fakat bu işler o kadar kolay değil. Özellikle Amerika gibi herkesin kapak atmak istediği bir ülkede. Arkadaşınızın yapabilmesi sizin de yapabileceğiniz anlamına gelmez. Mesela o bir alanda daha başarılıdır,o alanda ihtiyaç vardır direk alırlar onu. Peki siz?

Yine de öneride bulunayım. Eğer ailenize ve ülkenize bağlı iseniz gitmeyin. Bu kadar. Kaç insan gördüm güzelim ülkelerde yaşayıp sırf kendini darladığı için zevk alamayan. Izdırap çekmektense kalın burada ne olacak? Fakat bir kızım var dediniz. Kaç yaşında? Bence önce onun geleceğini düşünün. Şayet giderseniz ona Amerika'da güzel bir eğitim ve hayat sağlayabilirsiniz. Ayrıca yanlış anlamayın sadece merakımdan soruyorum. Neden Türkiye'ye misafirliğe gelemem dediniz? Maddi olaraksa kocanız orada iyi bir iş bulduktan sonra çok rahat gelirsiniz.

Bir de hangi eyalete gittiğinizde önemli. Neredeyse her eyaletin kuralları,yaşam tarzları,hatta saat ve hava koşulları bile farklı. LA,NY (ki bu ikisi bile çok farklı eyaletler. En küçük örneğini vereyim,LA'de arabanız olması sizin hayrınıza,NY'da zararınıza olur) falan herkesin hayali ama zorlanacağınız bir yere gitmeyin dikkat edin.

Eşim giderse ve öylesı bizim için daha iyi olucaksa tabiki giderim. Eşinin yapisına bağlı güvenmiyorsan tabiki gitme

es dost akrabadan uzak kafa dinlemek icin ve esle aranin duzelmesi icin harika olurdu
keske bizde uzaklassak amerika falan da sart degil baska kimsenin olmadigi sehire tasinsak hic dusunmeden giderdim

Valla ailenle aynı şehirde ve ailene bağlıysan çok zor olur üstelik arkadaşlarından da ayrılacaksın yeni bir hayat yani... ama eşin nerdeyse sen de orda olsan daha iyi olur sonuçta dönecekmişsiniz . amerikadan zırt bırt gelemez sonuçta bayramlarda bile yurt dışından gelemeyenler var . eğer gerçekten gitmesi gerekiyorsa başka bir çözüm yolu yoksa git onunla ama çözülebilecek bir şeyse farklı çözümler sunabilirsin . en önemlisi dua et allah en hayılırlısı neyse ou göstersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…