Smear Testi Yaptiran Var M

ben de yaptırdım geçen ay benim vaginamda siğiller çıkmaya başlamıştı korktum doktora gittim hpv virüsü varmış.mutlaka smear yapılması lazım dedi dr.allahtan test temiz çıktıçok korktum ama.rahimin ağzını açıp net görebilmek için maşaya benzeyen bi alet sokuyo doktor kimisi demir kimisi plastik oluyo benim ben şahsen ikisini de tecübe ettim bi fark yok doktorun elinde herşey benim acımıyo hiç zaten test 1 sn bile sürmüyo.ama mutlaka yaptırın her sene çok önemli

KIZLAR SMEAR TESTİ YAPTIRAN VARMI.ÇOK ACIYORMU.FİYATI NE KADAR:uhm:

Aşı olurken bile daha fazla acıyor inan. Boğaz kültürü yapar gibi, pamuklu bir çubukla rahim ağzından örnek alıyorlar.
Her kadının rutin olarak yaptırması gereken bir test. Sakın ihmal etmeyin.

Ben yeni yaptırdım
kendini kasmazsan acımıyo
Belediyelerin kadın sağlığı merkezleri var orada ücretsiz yaptırabilirsin
Alo 153 ü arayım kendine en yakın merkez için randevu alıyosun ayrıca kemik ölçümü falan da yapıyolar yine ücretsiz

bende salı günü yaptırıdım drumun özel muayennesinde 30 ytl fark aldı benden..
bi aletle acıo önce sonrada cubukla sıvı alıo azcık.dünde aradılar sonucum temiz cıkmış sükür.....

3ay önce smaer testi yaptırdım.temiz çıktı. fakat ben hpv-hsp olduğumu öğrendim güvenme bence.

Smear için üniversite hastanelerini tercih edin. Serviks geçirmiş biri olarak şiddetle bunu öneriyorum. Hayatımın bir yılı bu smearlar, biyopsilerle geçti de...

merhaba bende smear sonucu cin 1 geldı.bu konuda tecrubesı olanlar bana yol gosterebılırlermı? kolposkopı ve bıyopsı yapıldı.sız neler yasadınız

KIZLAR SMEAR TESTİ YAPTIRAN VARMI.ÇOK ACIYORMU.FİYATI NE KADAR:uhm:

hiç korkma canım aynı muayene eder gibi doktorum bana söylemeden aldı yeni yaptırdım bende 58 milyon senin aldığın fiyat gerçekten uygun bence sende uygun ol ve yaptır görüceksin kendine bu korkuyu yaşattığın için pişman olacaksın

Doktor benden de istedi Spekulum korkusundan muayeneden bile çekiniyorum ben şimdi bir de bu test çıktı
Normalde ağrıya acıya dayanıklıyımdır, ama spekulum çok can yakıyor bence( .Elimde olmadan kasıyorum kendimi, doktorlarda zorlayınca daha kötü oluyor.
Benki kendi kendine iğne vuran ,kulaklarını delen bir insanım ,şiddetli adet sancılarıma dayanabiliyorum.
Spekulum işin içine girince, bütün cesaretim kayboluyor.Girişte problem yaşıyorum İlişki sırasında da zaten, ilk girişte problem yaşıyorum.
Bu gün hormon tahlillerim var.Belki muayene de var acaba adetin son günlerinde yapılıyor mu smear testi?

smear için adetin 10. günü en uygun zmandır denilyor açıklamalarda canım...istersen onları bir oku diğer başlıklarda,kolay gelsin,allah sabrını versin

Çok teşekkürler canım:)) İyi bugün rahat rahat gidebilirim doktora umarım muayenede etmez:)Sadece tahlillerimin sonucuna bakar:)

merhaba özgürce ,smear testi kendini kasmassan çok rahat bir işlem korkulucak bir şey yok,kendini rahat bırakırsan acıyı da fazla hissetmezsin geçmiş olsun sağlılka mutlu kal.

Smear testinin önemi nedir?
Kadın üreme sistemine ait kanserler arasında ikinci sıklıkta görülen serviks kanseri erken dönemde yakalandığında tam şifa ile sonuçlanan bir durumdur.

Tüm kanserlerde olduğu gibi serviks kanseri de uzun yıllar süren gizli hastalık döneminden sonra ortaya çıkar. Şikayetler ortaya çıktıktan sonra da ne yazık ki hastalık yayılmıştır. İşte bu nedenle kanserleri erken dönemde tanımlamak için çeşitli testler geliştirilmiştir.

Serviks kanseri'nin erken tanısındaki en önemli test smear testidir.

Smear ile alınan örnekler patolojik olarak incelenerek kanser veya kanser öncüsü hücrelerin olup olmadığı araştırılır.

Sürüntü nasıl alınır?
Smear alınması son derece basit ve ağrısız bir yöntemdir. Jinekolojik muayene esnasında vajinaya "spekulum" denilen bir alet takıldıktan sonra serviks görülür hale getirilir.

Jinekolojik muayenelerde sıklıkla kullanılan "spekulm aleti"

Herhangi bir kanama olmadığından emin olunduktan sonra plastik bir "spatul" ya da "fırça" vasıtası ile serviksten vajinaya dökülen hücreler toplanır. Ayrıca yine bu fırça vasıtası ile rahim ağzından bir sürüntü alınır.

Smear testinde kullanılan değişik aparatlar

Alınan bu materyal bir "lam" adı verilen cam parçası üzerine ince şekilde yayılarak alkol veya saç spreyi sıkılarak sabitlenir (fiske edilir). Buna "ince yayma" adı verilir.

Spatul (tahta aparat) ile alınan sürüntünün lam üzerine yayılması

Fırça üzerine bulaşmış olan mukus salgıları uzaklaştırdığı için inceleme daha kolay ve sağlıklı olmaktadır.

İşlem öncesi dikkat edilmesi gereken noktalar

Smear alınmasından önce 24 saat süre ile cinsel ilişkide bulunulmaması sonuçların daha güvenilir olmasına yardımcı olur.

Smear alınmasından önce en az 72 saat süre ile herhangi bir vajinal krem ya da ilaç kullanılmamalı, vajinal duş yapılmamalıdır.

Test için en ideal zaman son adet kanamasından 10 gün sonrasıdır.

Kanama varlığında adet kanaması gibi çok miktarda değilse smear alınabilir.

Önemli olan noktalardan birisi de smear'ı değerlendirecek olan patoloğun özellikle bu konuda deneyimli olmasıdır.

Güvenilirliği nasıldır?
Smear taramasında yanlış negatif oranı yaklaşık %25'dir. Yani klinik olarak habaset (kötü) olduğu halde smear'ın normal çıkması olasılığı %25'dir. Burada smearın alınış tekniğindeki hatalardan patoloğun deneyimine kadar pek çok faktör rol oynar.kaynak:here kadın sağlığı.​

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…