Sobalı ev

bu ıhtımallerıde dusunuyorum klimaya yada elektrik lı sobaya malesef maddı gucumız yetmez

çok soru sorduk ama emzirirken falan sorun olmuyor mu odada kayınvalide kayınpederle, her seferinde siz mi çıkacaksınız onlar mı? yakında geceleri de soğuk olacak odanıza geçince donacaksınız, yani bu soruna öyle ya da böyle bir çözüm bulmalısınız.

bu ıhtımallerıde dusunuyorum klimaya yada elektrik lı sobaya malesef maddı gucumız yetmez
Baca varsa soba kurun o zaman odun-kömür almışsınızdır elektrik faturası çok geliyor maalesef hele uzun süre açmak durumunda kalırsan.

Alah korumuş ya oyle bısy gelmedi basımıza su ana kadar ama ıste ınsalah olmaz bısy bızde sobalı evlerde buyuduk ama bronşit olmusum zamanında belkıde bu yüzdendir

Cok sorun yapmayin iki tane cocuk buyuttum sobali evde. Ama kontrol bendeydi. Basimda dedigim dedik kp kv yoktu. Sicakligini kendime gore ayarladim.

Yatak odanizda mecbur yanacak çocuk var geriye salon kalıyor sobayi cok severim ama şu bir oda ekvator bir oda kutup olmasa

Geçen kış tamda bu aylarda benimde kv ve sobayla derdim vardı. Kızımda tam 3 aylıktı. Bende zıbınla saat durduruyordum. Saat 12-1 e kadar sobayı yakıyordum. Soba sönüp evin dercesi düştükce kızımı giydiriyordum. Gece 3 e kadar bekliyordum soba tamamen sonene kadar ve en son altını degistirip uyku tulumu giydirip yatırıyordum. Terlediginde önüne arkasına ter havlusu koyuyordum. Yada oda hala sıcaksa degiştiriyordum. Allahıma şükürler olsun Mayıs ayına kadar hasta olmamıştı kızım. Bu sekilde idare ettik. Üstelik ev ağactı ve çok cabuk soguyordu.
Sabahlarıda 7 8 gibi yakıyordum sobayı kızım uyanana kadar ev ısınmış oluyordu.

Turkiyenin her yerinde dogal gaz yok.antalya ya da daha gecen kis geldi.bu kis balikesir ilcelerine gelcek gibi mesela.
Herkesin maddiyatida bir degil.kaloriferli evler de pahali olabilir.
Herkes konforlu evin hayalini kurar.
Bundan olabilirmi acaba.
Ben izmirdeyim.. Karşıyaka'da yaşamama rağmen doğal gaz gelmedi hala alt yapı olmadığı için bende soba kuruyorum..
Zor oluyo ama çocukta alışıyor.
Akşam kapıları açıyorum odaların,mutfak,banyo kapatıyorum ılık oluyo en azından

Alah korumuş ya oyle bısy gelmedi basımıza su ana kadar ama ıste ınsalah olmaz bısy bızde sobalı evlerde buyuduk ama bronşit olmusum zamanında belkıde bu yüzdendir
Canım bizde sobali evde büyüdük halada sobalı evde büyüyen birsürü bebekler var allahim izniyle bi şey olmaz bebek sobali odadan dışarı cikmazsa aslında iyi olur sıcak sıcak rahat gecirir kışı eğer sobali odada yatma şansiniz yoksa kendi odanizada soba kurabilirsiniz imkan varsa

Biliyorum izmir gibi bir yerde hala dogalgaz yok.sobali evde cocuklar o odanin isisina gore giyincek tuvalete vs cikarkende yelek giymek zorunda ayaginda patik terlik olmak zorunda.ben buyuk cocugumu buz gibi odada yatirim geceleri.noldu cok sukur hic de hasta olmadi.korumayi bildikten sonra ins hic birsey olmaz

Alisir sıkıntı etme
Buyuk oglumda bende ayni seyi yasadim
Iki yasli ve 3 aylik bebekle 1 odada bir kis kabustu 2.5 ton komur yaktilar
Sende odadan cikartma

Yazın nerde kalırsan kal sorun olmuyor bebegımle bu ılk kışımız
Allah yardımcın olsun
Bebeginle sobalı odada kalırsın artık idare edersin bebeğinin sağlığı herşeyden önemli

Kp anlayışlı ise söyleyin başka odada uyusun diyeceğim ama sobayı harliyormus yatar mı bilmem

Ev ayıracak durumu olmayan insanlar hem klima alıp hem faturasını nasıl ödeyecek ?

Not:kendi evleri değil !

Evi ayırmak yüksek bı paraya bakar . Ama klima ve fatura kış boyu 4 bin tutar.
Durumları varsa alırlar diye öneride bulundum.
En kötü ihtimal 2. El alınabilir.
İlla alsın demedim zaten .

Edit;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…