- 4 Aralık 2016
- 82
- 132
- 93
- 28
Aynen sen tedbirini al takdiri Allaha bırak :)Aynn cnm bana cok ıs düşüyor bebegimi sureklı kontrol etmem lazım terledıgınde sureklı zıbın degıstırdım lazim soğuduğunda ev tekrar kalın gıydırmem lazım bu sekılde olucak mecbur usütürmuyüm dıe korkuyorum
Uykuda soğuk havayı solumak daha çok hasta eder.Elektrikli battaniyede olur. Illa tüm odanin ısınmasına gerek yok. Yataginiz ısınsa yeter. Bebiside alin yaniniza
sadece bir odada baca oldugu ıcın olmuyor malesef artık cok dikkat ederek tek odada ıdare etmeye calıscam ev kıra oldugu ıcın kafamıza göre baca fılan açma durumumuzda yokSizin odanıza soba kurma imkanınız Yok mu en azından gece yatmadan önce yakar ılıtırsınız öyle yatarsınız
Insalah hasta etmem yaUykuda soğuk havayı solumak daha çok hasta eder.
Oglumu 2 sene sobali evde buyuttum. Sonra klima aldik. Ama terlememesine dikkat ettigin surece pronlem olmaz. Bir de sicak odadan soguk odaya Gecirmemeye dikkat et. Sonucta yuzde 80 imiz sobali evde buyudu. Eskiden dogalgaz mi vardi.Kızlar canım cok sıkkın suan sobalı evde oturuyorum soğuklar cıktı malum bıkac gundur elektrik li sobayı kullanıyordum 2.5 aylık oglum var kayınpederım köyden geldı bugun gürül gürül yaktı sobayı bebegim suan zıbınla bu sıcak degısklıgı yavrumu hasta edecek dıe cok korkuyorum ya(onlar sıcağa cok alışkın bu kıs nasıl yapacam bilemiyorum bebegın oldugu ortam aynı ısıda kalması lazım genelde oyle diyorum bısy olmaz deyıp duruyorlar
Sobalı odada yatan yoksa bu kış orada siz yatın o zaman.Banyosunu falan sobalı odada yaptırırsın.sadece bir odada baca oldugu ıcın olmuyor malesef artık cok dikkat ederek tek odada ıdare etmeye calıscam ev kıra oldugu ıcın kafamıza göre baca fılan açma durumumuzda yok
Sonra elektirik faturası tavan yapsınbence kendi odanda surekli eletrikli soban açık olaun ve orada oglunla vakit geçir bi cok sicak bi soğuk olunca bu cocuk tabi hasta olur birde yani ben sobali odada çocuğumu yatırmaya cok korkarim bu gaz sizintisi falan aklıma binbir turlu sey gelir o yuzden en temizi elektrikli soba oda bebisten uzak yerde yakin yani
Bnde sobalı evde buyudum yasım 29 anne olunca ınsan hasta ederım dıe korkuyo genelde cok sıcak buyuk ınsanlar ıcın bıle zararlı bıde 2 aylık bebek icin daha zararlı imkanlarım elverse aynı ısıda Bı ortamda zaman geçirmek isterim cunku terlıcek cıkar ev sogucak tekrar giydir hasta olur dıe tedırgın oluyorumYaşı 40 civarı olanlar çoğumuz sobalı evde büyüdük, birşey olmadi. Ama Antalya daysaniz ve bu havada soba yanıyorsa epey sıcak olmuştur.
Maddı durumum elverse yakarım tabı ama bakmakla yükümlü olduğumuz ıkı kısı daha var evde bebegım yokken cekılıedım odama rahatsız olunca ama mecburen aynı ortamda oturmam lazım ve yaslı oldukları ıcın sıcağı cok seviyorlar artık onlar yakar Bn ısıyı ayarlamaya calısırım yapacagımız tartışmalar gozum in onune gelıyo vallahiSonra elektirik faturası tavan yapsın
Orasıda dogru ev ufak burda soguk var ama kara kıs degil sonucta kayınpederım geldı hemen kömür odun attı ev fırın gıbı oldu cok asırı yakıyorlar yanı odada nefes alamasın o derece bu bebegımı rahatsız ederBişi olmaz be kardeşim
Benim annem üç çocuk sobalı sıcacık evde büyüdük annem sobayı harlardı hiç bişicik olmazdı
Şimdi kaloriferli evler sürekli hasta kişiler
çocugun hasta olmasindansa elektrik faturası kabarik gelsin ben bebegim aglarken fon makinesini heo acik bırakırdım bebegimden onemli degil hicbiseySonra elektirik faturası tavan yapsın
Maddiyatın olmazsa zaten bir bıraksan ikinci de bırakamazsın atıyorum maddiyatı yok açtı borcu ödeyemedi kesilecek bu sefer gece gündüz elektiriksiz çok zorlanır ayağına yorganına uzatacak kadın zaten maddiyatım iyi değil yazmış yaşlılarda sobayı çok harlıyorlar diyor zor günleri bebesi küçük çabuk büyüyorlar Allah yar yardımcısı olsunçocugun hasta olmasindansa elektrik faturası kabarik gelsin ben bebegim aglarken fon makinesini heo acik bırakırdım bebegimden onemli degil hicbisey
Maddiyatın olmazsa zaten bir bıraksan ikinci de bırakamazsın atıyorum maddiyatı yok açtı borcu ödeyemedi kesilecek bu sefer gece gündüz elektiriksiz çok zorlanır ayağına yorganına uzatacak kadın zaten maddiyatım iyi değil yazmış yaşlılarda sobayı çok harlıyorlar diyor zor günleri bebesi küçük çabuk büyüyorlar Allah yar yardımcısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?