- 9 Eylül 2009
- 697
- 94
- 648
- Konu Sahibi bahargunesi
-
Bizim evimiz de doğalgaz sobalıydı bekarken. Bayramlarda, misafir geldiğinde işkence olurdu resmen. Bulaşık makinemiz vardı ama mutfağın suyu donduğundan çalıştıramaz banyodan kovalarla su taşırdıkŞimdi sana tavsiyem küçük elektrik sobaları var ya bir tane mutfağın için ondan edinmelisin yada ocak doğalgazlıysa yak 4 ünü de anında ısınır zaten. Bulaşıkları yıkamak içinde hani şu basit şofbenler oluyor ya hemen ısıtanlar. Çok pahalı da olmuyorlar. en azından düşük derecedeyken bulaşıkları durulayabilirsin. Diğer odaları da şu an kullanmadığın için fazla dağılmaz zaten. Heme toplar kendini sobanın yanına atarsın. Yani ben olsam öyle yapardım Allah kolaylık versin sobalı ev zordur ama keyfide başkadır
Aslında kalıcıysanız kuzine mi diyorlardı ondan kursana mutfağa imkan varsa off patates yaparsın çay demlersin ekmek yaparsın
Bizde sobalı evde oturuyoruz ama sizin aksinize akdeniz bölgesinde sobayı sadece akşamdan akşama yakıyoruz,evimiz sıcak Allah'tan pek bir zorlugunu çekmiyoruz sizde şöyle yapabilirsiniz kullanmadıgınız odaların kapısını kapatın her zaman temizlemeye gerek yok,mutfak içinde küçük bir elektrik sobası alabilirsiniz,bulaşıkları elde yıkıyorsanız sobanın üstünde her zaman sıcak suyunuz bulunsun iki ayrı kaplara boşaltırsın birisi durulama suyu birisi yıkama suyu olur.
Sana yağlı radyatör ya da elektrikli panel radyatör kullanmanı öneririm. Bak bu yağlı radyatör :
9 Dilim Yağlı Radyatör HD907-9Q - Koçtaş
Bu da elektrikli panel:
Beha P Tipi Isıtıcılar | İkon Ticaret - Beha Elektrikli Konvektör Isıtıcı - Duvar Tipi Sağlıklı Elektrikli Isıtıcı
Çok pahalı değiller. elektrik sarfiyatları hakkında çok fikrim yok ama. Kısa süreli kullanacağın için sorun olmaz diye düşünüyorum. Evin çok büyük de değilse rahatça ısınırsın. Yağlı radyatörün elektrik kablosu var odadan odaya götürebiliyosun. Hangi odada işin varsa orda yakarsın. Elektrikli panelin yeri sabit. Odalara monte ediliyor. İstediğin zaman çalıştırıyosun yine. Yağlıdan daha iyi ısıtıyor. Enerji sarfiyatının da düşük olduğu söyleniyor. Ama biraz daha pahalı. Uzun vadede evine böyle bir şey koyabilirsin. Hemen çözüm olarak da yağlıyı öneririm.
Tek odada soba olmasi cocuk acisindan cok zor bende yasiyorum bunu.tek odada dogalgaz sobasi var cunku.cocuk mahkum oluyo tek odaya.bide hareketli yaslari dolasmak istiyo evin icinde.
Ben siki siki giydirip saliyorum evin icine.
Kullanmadigin odalarin temizligi cok surmez kanimca.soyle bi ustunden supur gec.cocugun durdugu yer temiz olsun muhim olan o.
Mutfakta is yaparken elektrik sobasi yaksan,ben gerek duymuyorum istanbul sogugu ne kadar usutur sonucta ama dogudayim diyosun sert gecer.dene istersen elektrik sobasi isini.hem yemek yaparken cocuk gelirse yanina oda usumez.
Aklima gelen bu canim,Allah yardimcin olsun.
Esinin anlayissizligida ayri konu.
Evet bilirim zor bende sobalı evde ve ilk ev halimiz sobaydı bunun için evinin planın bilmiyorum ama sobayı evin odaların bağlandığı antireye kurman eğer öyle bir alan yoksa ozaman mutfağada bir soba kurman.Anlaşılan bulunduğun yer çok soğuk ondan elektirikli soba ısıtır bilemedim ama mutfak eğer küçükse oda ısıtır ufu tarzı ısıtıcılar güzel ısıtıyor diye duymuştum.
niye komik gelsin.eminim çok zordur.maddi durumunuz nasıl hiç kaloriferli bir eve çıkma imnkanınız yok mu.gerçi oralarda belki kaloriferli ev fazla yoktur.en azından ufo alamaz mısınız.mutfakta çalıştırırsın.ısınır biraz.su için de arkadaşın dediği gibi küçük bir şofben olabilir.çocuğunun gündüz uykusu varsa,o uyuyunca halletmeye çalış işleri.eşin de kolaysa yapsın soğukta onca işi.ona da kızdım doğrusu.
soğuk suyla bulaşık yıkanır mı? ellerine yazık. ucuz şofbenler var elektrikli 100TL gibi bişey mutlaka onlardan al.
sağlık herşeyden önemli. bende sobalı evde büyüdüm. 22 yaşına kadar yani son 6 yıldır doğalgazlı evde oturuyorum ki annemlerde hala soba vardır peteklerle asla ısınamıyorum. alışmışım soba sıcağına sürekli bir soğuk bir soğuk..
ama sağlığın için ellerine dikkat et soğuk suyla yıkama, sağlığın için elektrikli soba al mutfaktayken arada çalıştır. para kazanılır, borç ödenir ama sağlık gelmez bir daha geri. çocukta sıcak-soğuk sıcak-soğuk Allah korusun hasta olabilir. tamam bizde öyle büyüdük ama artık öyle değil yediğimiz yiyecekler eskisi gibi korumuyor bizi maalesef. bu yüzde daha dikkat ememiz lazım.
Melis annemlerin evi sobalıydı ama her işi annem yaptığından ben hiç zorluğunu görmedim.
banyo işi çok zor olurdu, wc ye gitmeye üşenirdim o soğukta.
ama kendim 1 sene doğuda sobalı evde oturdum işe başlayınca.
Allahım o nasıl bir soğuk!
ben zaten normalde de çok üşüyen biriyim.
ama o 1 sene benim üşümem hiç geçmedi
eşim yakıyordu sobayı ama bi türlü ısınamıyorduk.
kaç defa sobada kendimi ısıtıcam diye ellerimi falan sobaya değdirip yaktım.
ben sömestr tatilinde işe gitmezken 15 gün sobalı odadan çıkmadım, mutfağa bile gitmedim! hatta odaya leğen getirip sobanın üstünde su ısıtıp saçımı falan o şekilde yıkadım.
oturduğumuz odada yatıyordum zaten.
içime 2 tane kulotlu çorap giyiyordum üstüne de eşofman.
sürekli yorganın altındaydım.
bizim sularımız donardı (depodan geliyordu)
elektrik voltajı da kaçak kullanım yüzünden çok düşüktü, bizim elektrik sobamız hiç ısıtmıyordu bu yüzden.
ben bulaşıkları 1 hafta yıkamadığımı bilirim.
of ne günlerdi
bulaşıkları makineye at eğer varsa, elimde yıkayacağım diye uğraşma.
elektrik parası küçük elektrik sobalarında çok gelmiyor.
geçen sene de izmirde geçirdim kışı, şu ennn büyük ufolar ile ısıtıyordum odayı. her gece sabaha kadar açmama rağmen 170 falan gelmişti en fazla. ki sen küçük elektrik sobası yakacaksın, 20-30 lira ancak fark eder sanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?