sobalı evde ev işi yapmanın zorluğu :(

ev sahibiyle konuşun eve mantolama yaptırın gerçekten çok faydası oluyor tasarruf bile yapmış olursunuz

ev sahibinin bunu kabul etme olasılığı çok az bence. nasıl olsa üşüyen o değil. neden bir kaç ay geri girsin ki...

benim görümcemde öyle yapıyor kanepe koymuş mutfağa ne zaman gitsek mutfakta otururuz hoşumuza da gidiyor
ama evi kaloriferli :)
benim mutfağım çok küçük bırakın kanepeyi soba bile kurulamaz.
keşke o imkanım olsaydı

Aminn canım inşallah
mükafatını alırım :)
zaten eşim azıcık anlayışlı olsa ben bu kadar kafaya takmazdım
stres yapmazdım
umarım o da abarttığının farkına varır

ev sahibiyle konuşun eve mantolama yaptırın gerçekten çok faydası oluyor tasarruf bile yapmış olursunuz

biz lojmanda oturuyoruz
gerçi normal ev sahipleri bile zor yanaşıyor
malum masraflı bir iş
ama bizim oturduğumuz lojmanlar için önümüzdeki sene öyle bir düşünce varmış
umarım faaliyete geçer de biraz olsun etkisi olur

bulaşıkları akıtmak için fırca kullanın bence, hemencecik hallolur. eşiniz bu kadar titizse ve size acımıyorsa bende ona acıyıpta gelecek elektrik faturasını düşünmez, elektrikli sobayı yakardım bence :) sonuçta cocugunuz da gözünüzün önünde olması lazım. tek başına çocuğu sobalı bir odada 15 dakikalığına bile olsa yalnız bırakmak ne kadar doğru? o çocuğa birşey olsa yine gelir size hesap sorar eşiniz. szin yerinizde olsam şöyle yapardım. sabah eşim gittikten sonra mutfakta elektirkli sobayı açar bir yarım saat oranın ısınmasını bekler, sonra çocuğumu alıp mutfaga giderdim. bulaşkık işleri ile yemek işlerini mutfakta 1 bilemedin 1 buçuk saat içinde halleder, sonra da elektriği çekip mutfaktan obur odaya geçerdim. bir daha da gün içinde odadan çıkmazdım. ayrıca çocuğunuz öğle uykusuna yattığında da tuvalet temizliği, çamaşır makinesi gibi işleri halledebilirsiniz.

bugüne kadar kıymıyordum sobayı yakmaya
ama soğuklar çok bastırdı ve ben dayanamıyorum
hem hasta olsam buralarda bakacak kimsem de yok
yakıcam yani :)

bir müddet bende yaşadım sobalı evde. hemde kocaman evdi benim ki. mutfak küçük ısıtıcılarla ısınmıyordu bende büyük ufo aldım yarım saatte sıcacık olyordu çok da elektirik faturası gelmedi. mutfak eldiveni elinizin üşütmez mutlaka bir eldiven edinin bence

elektrikli sobam var ama fatura kabarık gelir diye kıymadım kullanmaya
bahsettiğin iki ürün gerçekten az yakıyorsa uzun vadede düşünülebilir
hemen inceleyeceğim teşekkür ederim

Bence faturayı dert etmemelisin, çünkü en fazla ayda 100 tl fark eder, ve 4 ay yaksan, senin için büyük rahatlık olur. Meğer 3,5 sene gibi uzun bir süre ordasınız, kesinlikle elektrikli sobanı kullan derim. zaten 24 saat yanmayacak, günde en fazla 3 saat. mutfağa koy acıp çık, sen 15 dk sonra gir ısınmış olur öyle işlerini yap.

allah yardımcın olsun

mutfagın küçükmüş zaten daha çabuk ısınır, zaten yakmazsan suyunda donabilir o zaman daha kötü olur.

bebecik uyanmadan yapsan işleri daha iyi olmaz mı? hem sobalı odada tek kalmaz hem üşümez ...eğerbebek erken kalkıyorsa elektrik sobasını yak bebeği yanına al ne olur ne olmaz ... ellerin için tek çözün bulaşık eldiveni bi de işlerini çarçabuk hallet detaya girme olduğu kadar canından önemli deil sonuç da değil mi

eşinin bulasık makınesı alma ımkanı yok mu canım yanı 500 e de var bulasık makınesı gercekten cok zor en olmadı mutfagada bı soba sart cunku hanımların gununun nerdeyse yarısı mutfakta gecıyor

eşinin bulasık makınesı alma ımkanı yok mu canım yanı 500 e de var bulasık makınesı gercekten cok zor en olmadı mutfagada bı soba sart cunku hanımların gununun nerdeyse yarısı mutfakta gecıyor

canım bulaşık makinem var çok şükür
ama bulaşığın kirini akıtmak için veya büyük tencereler sığmayınca
akarsuyun altında yıkıyorum haliyle bir süre sonra ellerim uyuşuyor
ama bugün arkadaşların önerisiyle sıcak suyu geniş bir leğene koyup
onunla kirini akıttım gerçekten rahat oldu
dediğin gibi kadınların günü hep mutfakta geçiyor
elektrikli sobayı kullanıcam mutfakta

Bende ilk evlendiğim dönemde sobalı evde oturdum. İlk zamanlar soba kurmadık çünkü zaten ikimizde çalıştığımız için sadece yatmadan yatmaya eve gidiyorduk ve elektrik sobası yetiyordu. Kızım olunca elektrik sobası yeterli gelmeyeceği için soba kurduk. Ben soba yakmasını dahi bilmiyordum annem ya da babam yakardı bekarken. Eşim sağolsun soba yakma görevini o üstlendi. Sabah işe gitmeden sobayı yakardı kızımla uyandığımızda ev sıcacık olurdu. Gece yanık bırakmazdık malum zehirlenmelerden dolayı. Sanırım bizim en iyi şansımız evimizin büyük bir koridoru olması ve bütün odaların mutfak dahil kapılarının bu koridora açılmasıydı. Sobayı koridora kurmuştuk bütün kapıları da açıyordum her yer ısınsın diye çünkü dediğiniz gibi kızım hani odaya gitsem peşimden geliyordu. Sıcacık oluyordu bütün odalar. Siz de en azından mutfakta şofben ve elektriikli ısıtıcıyı mutlaka kullanın, önemli olan sizin ve kızınızın hasta olmaması.

canım ben kendi keşfetttiğimi söyleyeyim bul.makinesi için

hamileliğim biraz zor geçti musafirim geldimi sağolsun görümcem yardıma koşardı onu makinasi otamatik makine kendisi bulaşıkların kirine göre program seçer yıkar ayrıca çok yoğum çalıştığı için oda sudan geçirmeden koyarmış ben yeni evli olduğum için şahit olmamıştım

bigün neyse o yoğunlukta ayrıca kızıda var 2.5 yaşında girdik mutfağa o sudan geçirmeden koydu makinaya bende makinem 3 programlı 70 derece olanını seçtim hem sıcak hem daha uzun yıkıyor tertemiz yıkamış o gün bu gündür makineyi tıkayacak şeyleri alır tabi çok kirli değilse o programda yıkarım makinen nasıl bilmiyorum ama bir dene istersen
bu arada kaç defa yıkarken durularken açtım baktım suyu tertemizdi zaten makinede sabunlamadan önce bi defa sudan geçiriyor yani bizim yaptığımız işi yapıyor

mutfağım küçük diosun elektirikli sobayı 10 dk çalıştırsan soğuk kırılır en azından işini görürsün yoksa hasta olursun bebişine kim bakacak ozaman :2:

Allah im bizede dogalgazli ev nasip et yarabbim..ben iş falan değil tamamen maddiyattan dolayı oturmak zorundayim kira vermemek için kv ile altliustlu,Bende antreye kurdum ilk sene içeri kurmustuk tek odada bir kış geçirdik sonra çocukta olunca antreye kurduk baca yerimizde yoktu kırdık duvarı vs.şimdi yatak odamızda yatabiliyoruz,mutfak o.odası her yer ılık,wc ye giderken donuyoruz,banyoda da banyo sobası kurduk.yinede çok şükür halimize ,

evet gerçekten eviniz plan olarak iyiymiş
en azından ılık olur
elektirkli sobayı kullanmaya başladım
az da olsa etkisi oluyor artık :)

bazen bende yapıyorum ama çok kirli bırakmıyorum
ben genelde ekonomi programında kullanıyorum 50derecede
zaman zaman çok kirliyse atıyorum 70e
gerçekten temizliyor

aminn Rabbim herkesin gönlüne göre versin
Ama bugünümüzü de aratmasın
antreye kurmak bir avantaj gerçekten
en azından ılık oluyor dediğiniz gibi

biz de sobalı evde oturuyoruz ama asırı soğuk banyo tuvalet işkence gibi gecen gün de lavabolarımız tastı mutfak taştı yağlı sular evin içine girdi!! bugün kaloriferli ev bulduk haftaya cıkıyoruz! Allah herkese nasip etsin cok zor gercekten soba! güzellikleride var ama, özlüycem onları,kestane özellikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…