- 23 Mayıs 2009
- 14.559
- 16.093
- 823
- Konu Sahibi bahargunesi
-
ilk önce doğunun soğuğunda sobalı bir evde gerçekten zor Allah yardımcınız olsun. bende çocukluğumda sobalı evde büyüdüm son bir kaç yılda doğal gaz sobalı evdeydim yani evlenene kadar. doğalgaz mutfakta yoktu orada elektrikli kullanıyorduk, en azından mutfakta olduğunda kullanmak bile yetiyordu. bende şu anda doğudayım ev kaloriferli fazla yakmıyorlar ama her yer ılık allaha şükür.çok soğuk buralar çokkkdikkat edin kendinize
bende çok üşürüm sobalı evde büyüdüm ama küçük olduğumdan bi iş yapmazdım tabi sonra eve doğalgaz aldık çok rahattı kendi evimde doğalgazlı ama kvnin evi sobalı mutfağa girdimmi titrerim kv sağolsun benden bi iş beklemez sen git içeri üşüyon der benimde işime geliyo açıkçası hemen kaçıyom içeri
yaza doğru 2. çocuğu istiyorum demişsin madem 3-5 sene daha ordasınız 2. çocuğu hemen düşünme bebekle daha zor olur
babaevinde de sobalıydı evimiz ama batıda olduğu için
bu kadar soğuk değildi
elektrik sobası fikri çok mantıklı bugünden tezi yok ben de kullanıcam mutfakta
Allah herkesin yardımcısı olsun
Halime şükrediyorum daha kötü hallerde de olabilirdim diye
çünkü geçen yıl eşimin arkadaşının tayini çıktı
ne güzel diye içimden geçirmiştim darısı başımıza demiştim
duydum ki gittikleri yerde ne su ne elektrik bir de bebekleri var
Allah yardımcıları olsun
Sizin bu yasadiklarinizi birebir yasadim uzun uzun yazicam simdi sobali ev o oda sicak diger taraflar buz olur ama inanin biz suan kombili evdeyiz ama dusuk isida isinmiyor para gelicek diye dugmeyi ceviremiyorsun dusuk isida var ile yok arasi yine yataktan cikmak bir eziyet banyo yapmakda. Ama soba olsaydi eskiden kalin hirklarla is yap sonra yak sobayi tum gunun sogunu iliklerine kadar unut k estane yap gugumler vardi sicak su kaynardi ustunde havayi buharlastiran simdilerde makinesi var.
Tadini cikarmaya bakin bu aralar dertliyiz cok kiracilik bir yandan tepesi akan bir evde cabasi isinmaz dogal gaz faturasi el yakar keske sobs olsaydi dedik annemle
sobalı evde yaşamak çok zor gerçekten evlendiğimiz ilk 2,5 yıl soba kullandık ne günlerdi.Baca çekmiyordu günde 5,6 poşet kömür atıyordum öyle ısınmıyordu.sürekli toz oluyordu elimde bez siliyordum.Bir de her gün altını boşaltmak gerekiyordu 3 seferde ancak boşalıyordu altı.Mutfakta elektrikli soba kullanıyordum yemek yaparken,makineye bulaşık atarken.Diğer odaları temizlerken çok soğuksa elektrikli sobayı taşıyordum temizleyeceğim odalara.6 senedir doğal gaz kullanıyorum çok şükür.
Sen de mutfakta elektrikli sobayı yak mutlaka canım.Diğer odaları temizlerken de kullan bence.
kardeşinize evlerin soğuk olduğunu söyleyebilirsiniz,sobalı ev olduğu için iyi ağarlayamabileceğinizi söyleyebilirsiniz. yazın gelsin yanınıza..
eşinize de tatlı dille anlatın,sularımız çok soğuk oluyor,odalarımız soğuk oluyor o sebepten işlere yetişemeyebiliyorum çocuğumuzda arkamda dolaşıyor diyin.. üşümemesi için odaya geçiyorum deyin..
sobanızın üzerine güğüm koyun,suları ısıtın ve bulaşıkları sobalı odanızda yıkayın durulayın,yıkanmışları mutfağa koyun tekrar.. işiniz bitince yemeklerinizi koyarsınız,pişince de sobanıza tekrar su katın ki akşamki bulaşıkları hemen o akşam yıkarsınız.. bulaşıklarınız böylelikle yığılmaz..
bu işlemleri yaparken çocuğunuza da çok dikkat edin..
Allah kolaylıklar versin..
zaten diğer odaları temizlemiyorum
ayda yada iki ayda bir
bulaşık makinem var ama malum kirini atıp öyle atılıyor makineye
mecburen musluktan akan suyu kullanıyorum
ama durulama suyunu sıcak kullanmak mantıklı
aslında alışmışız akan suyun altında bulaşık yıkamaya.
bulaşığın kirini sıcak suyla atarım
zaten güğüm mevcut her zaman sobanın üzerinde
dogudakı soğuğu dusunemıyorum..
olaya ıyı yönünden bakarsak,kafanızı sokacağınız sıcak bı yuvanız var en azından..
yakmaya odun kömurunuz var..allah kötusunu yasatmasın..
cocugunda soguga alışması bence ıyı bıse,dırencı daha yüksek olur..
kolay hastalanmaz..
yınede sıkı sıkı gıydırın onu..ısınızıde sabah erkenden yapmaya calısın
yada çocuğunuzun uyku zamanı halledın..
bulaşık konusunda ıse eldıven kullanın,dayanılmaz o suyun soğuğuna..
allahım kolaylık versın..
bıde ıs yaparken sobalı odanın kapısını acın,belkı sıcaklık dıger odalara dağılır dıcem ama doğuda bu söz konusu olmaz sanırım..
soğuk daha baskın çıkar..keşke doğalgazlı bı eve gecebılsenız
evet canım gerçekten zorluk çektim ev rutubetliydi tavanı akardı bir kaç yerden.tavanlar zaten rutubetten kapkara olurdu.onları silerdim çünkü berbat oluyordu.Dolaptaki kıyafetler bile küfleniyordu.Rabbim yardım etti ev aldık ne rutubet var ne de soğuk.Çok şükür başta zorluk çektik ama Allah mükafatını verdi.Eşine de Allah merhamet versin biraz anlayışlı olsa sen de tedirgin olmazsın.O duyguyu biliyorum benim eşimde de var.Halimize şükredince Rabbim gerçekten daha fazlasını veriyor.Sen de inşaallah doğalgazlı rahat bir eve kavuşursun.sende çok zorluk çekmişsin canım
neyseki şimdi doğalgazlı evin artık rahat edersin
evet yakıcam elektrikli sobayı en azından mutfakta kullansam o bile etkili olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?