sobalı evde ev işi yapmanın zorluğu :(

bende çok üşürüm sobalı evde büyüdüm ama küçük olduğumdan bi iş yapmazdım tabi sonra eve doğalgaz aldık çok rahattı kendi evimde doğalgazlı ama kvnin evi sobalı mutfağa girdimmi titrerim kv sağolsun benden bi iş beklemez sen git içeri üşüyon der benimde işime geliyo açıkçası hemen kaçıyom içeri
yaza doğru 2. çocuğu istiyorum demişsin madem 3-5 sene daha ordasınız 2. çocuğu hemen düşünme bebekle daha zor olur

babaevinde de sobalıydı evimiz ama batıda olduğu için
bu kadar soğuk değildi
elektrik sobası fikri çok mantıklı bugünden tezi yok ben de kullanıcam mutfakta
Allah herkesin yardımcısı olsun
Halime şükrediyorum daha kötü hallerde de olabilirdim diye
çünkü geçen yıl eşimin arkadaşının tayini çıktı
ne güzel diye içimden geçirmiştim darısı başımıza demiştim
duydum ki gittikleri yerde ne su ne elektrik bir de bebekleri var
Allah yardımcıları olsun

Annelerimiz iş yaptırmadı sağolsun ama
sonra anladım zorluğunu :)
2.çocuğu da yine kızım için istiyorum
buraya taşındıktan sonra kızım bunalıma girdi resmen
hiç çocuk yok akran yok
sırf ona arkadaş olsun beraber büyüsünler diye
yoksa temelli dönüş yapmadan niyetim yoktu 2.yi yapmaya

Sizin bu yasadiklarinizi birebir yasadim uzun uzun yazicam simdi sobali ev o oda sicak diger taraflar buz olur ama inanin biz suan kombili evdeyiz ama dusuk isida isinmiyor para gelicek diye dugmeyi ceviremiyorsun dusuk isida var ile yok arasi yine yataktan cikmak bir eziyet banyo yapmakda. Ama soba olsaydi eskiden kalin hirklarla is yap sonra yak sobayi tum gunun sogunu iliklerine kadar unut k estane yap gugumler vardi sicak su kaynardi ustunde havayi buharlastiran simdilerde makinesi var.

Tadini cikarmaya bakin bu aralar dertliyiz cok kiracilik bir yandan tepesi akan bir evde cabasi isinmaz dogal gaz faturasi el yakar keske sobs olsaydi dedik annemle

evet aslında şükür halimize. bende batıda büyüdüm ama eşimin görevinden dolayı doğudayız. bizde gitmek için bekliyoruz zaman zaman istiyoruz ama neyle karşılaşırız bilmiyoruz işte

Bulasik icin birkac legen bulun eger elde yikiyorsaniz musluklu bidonlar var icini sicak su ile doldururduk onceden yafa mutfaga bir elektrikli sohben gerek birde su ucuz elektrikli sobalar var banyoya girmeden once isitip kapatirsiniz sonra girersinz arada bir yakilir.

aslında isyan etmiyorum gerçekten keyfini çıkarmaya çalışıyordum
ama soğuklar iyice bastırınca anladım ki keyif bir yere kadar
şuan odamız sıcak hatta terletti bile
ama birazdan dağ dibi olmuş mutfak gözümün önüne geldi de irkildim
Yine de çok şükür diyeyim
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hayat zor hakikaten

sobalı evde yaşamak çok zor gerçekten evlendiğimiz ilk 2,5 yıl soba kullandık ne günlerdi.Baca çekmiyordu günde 5,6 poşet kömür atıyordum öyle ısınmıyordu.sürekli toz oluyordu elimde bez siliyordum.Bir de her gün altını boşaltmak gerekiyordu 3 seferde ancak boşalıyordu altı.Mutfakta elektrikli soba kullanıyordum yemek yaparken,makineye bulaşık atarken.Diğer odaları temizlerken çok soğuksa elektrikli sobayı taşıyordum temizleyeceğim odalara.6 senedir doğal gaz kullanıyorum çok şükür.
Sen de mutfakta elektrikli sobayı yak mutlaka canım.Diğer odaları temizlerken de kullan bence.

kardeşinize evlerin soğuk olduğunu söyleyebilirsiniz,sobalı ev olduğu için iyi ağarlayamabileceğinizi söyleyebilirsiniz. yazın gelsin yanınıza..

eşinize de tatlı dille anlatın,sularımız çok soğuk oluyor,odalarımız soğuk oluyor o sebepten işlere yetişemeyebiliyorum çocuğumuzda arkamda dolaşıyor diyin.. üşümemesi için odaya geçiyorum deyin..

sobanızın üzerine güğüm koyun,suları ısıtın ve bulaşıkları sobalı odanızda yıkayın durulayın,yıkanmışları mutfağa koyun tekrar.. işiniz bitince yemeklerinizi koyarsınız,pişince de sobanıza tekrar su katın ki akşamki bulaşıkları hemen o akşam yıkarsınız.. bulaşıklarınız böylelikle yığılmaz..

bu işlemleri yaparken çocuğunuza da çok dikkat edin..

Allah kolaylıklar versin..

Son düzenleme:

sende çok zorluk çekmişsin canım
neyseki şimdi doğalgazlı evin artık rahat edersin
evet yakıcam elektrikli sobayı en azından mutfakta kullansam o bile etkili olur

kardeşim evlendiğimden beri ilk kez gelicek evime
çok bunaldı orda .üniversiteye hazırlanıyor. aslında çok istiyorum gelmesini
bir de yakın zamanda dayımı kaybettik belli etmiyordu ama çok etkilendi
o nedenle geri çeviremem.

aslında eşim farkında ama onunki artık temizlik ve düzen hastalığı olmuş
onunda elinde değil
ama kalbimi kırıyor işte ne kadar anlatmaya çalışsamda anlamıyor
bazen birşey söylemiyor ama beş karış surat yapınca keşke söylese diyorum

aslıknda sobalı odada bulaşık yıkamak iyi bir fikir ama kızım çok hareketli ve malum merak dönemi eğer bu şekilde yapsam
onunla hayatta baş edemem. mutlaka içine girmeye çalışacaktır
tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
dogudakı soğuğu dusunemıyorum..
olaya ıyı yönünden bakarsak,kafanızı sokacağınız sıcak bı yuvanız var en azından..
yakmaya odun kömurunuz var..allah kötusunu yasatmasın..
cocugunda soguga alışması bence ıyı bıse,dırencı daha yüksek olur..
kolay hastalanmaz..
yınede sıkı sıkı gıydırın onu..ısınızıde sabah erkenden yapmaya calısın
yada çocuğunuzun uyku zamanı halledın..
bulaşık konusunda ıse eldıven kullanın,dayanılmaz o suyun soğuğuna..
allahım kolaylık versın..

bıde ıs yaparken sobalı odanın kapısını acın,belkı sıcaklık dıger odalara dağılır dıcem ama doğuda bu söz konusu olmaz sanırım..
soğuk daha baskın çıkar..keşke doğalgazlı bı eve gecebılsenız

bak elıne eldıvenını tak,bıde bulaşığın kırını atman ıcın fırçalar var onlardan al
elın suya değmez ama akan suda hemen ışını görüp makineye doldurabılırsın..

çok soğuk gerçekten
ama dediğiniz gibi şükrediyorum
bir de dün soğuktan ölen bebeği düşündükçe daha bir şükrediyorum
Rabbim kimseyi yoklukla sınamasın
aç değiliz açıkta değiliz başımızı sokuyoruz ısınıyoruz daha ne olsun
elbette zorluk çekmeden hayat yürümüyor.
benim ki biraz lüksü istemek belki

eldiven belki biraz hafifletir bugün eşimden almasını istedim
elektrikli sobayı da mutlaka kullanmaya başlıcam canımdan kıymetli değil bir kaç ayda fatura yüksek gelsin
hasta olmaktan iyidir

sobanın sıcaklığı bırakın diğer yerleri ısıtmayı kapı açınca sobalı oda buzz gibi oluyor
burda kaloriferli evler çok sınırlı
zaten biz memlekete tayin isteyene kadar en azından borcumuzu bitirebilmek adına
bu yolu seçtik lojmanda oturuyoruz cüzi bir kira ödüyoruz

Halimize çok şükür
Allah bugünümüzü aratmasın

Son düzenleme:
kızlar hepinize çok teşekkür ederim dertleşmek iyi geldi
çünkü kimseye anlatamamıştım
belki beni yargılarlar aman seninki de sorun mu derler diye,
annemlere de anlatamam gurbetteyim üzülmesinler diye
geçenlerde laf arasında kardeşime anlattım çok üzüldü daha da söylemedim :)

Şimdi elektrikli sobamı alıp dağ gibi olmuş bulaşığımı toplamaya
o bitince de diğer işleri yapmaya koyulucam

Her halimize şükrediyorum
Allah bugünümüzü aratmasın
Hele soğuktan donarak ölen 40 günlük bebeği düşündükçe
Daha doğrusu o bebeğin annesinin çaresizliğini düşündükçe susuyorum
Ve kendime kızıyorum
Aç değilim
Açıkta değilim
sıcacık evim var
Evladıma yetebiliyorum
Daha ne olsun..

Rabbim hepimize kolaylıklar versin
Hayat zor

ev durumunuz nasıl bilemiyorum ama fikir vermek için söylüyorum. biz kadınların ömürleri mutfakta geçiyor . eğer mutfaga iki kanepe koyup tv de oraya alıp sobayı mutfakta olursa daha iyi olur. mutfağım benim küçük . gelinimiz öyle yaptı. hem daha sıcak ocakta yanıyor tabi. çocukta bulaşıkta yemek yapmada hep yanında gözünün önünde. inşallah öyle bi durumun vardır

sende çok zorluk çekmişsin canım
neyseki şimdi doğalgazlı evin artık rahat edersin
evet yakıcam elektrikli sobayı en azından mutfakta kullansam o bile etkili olur
evet canım gerçekten zorluk çektim ev rutubetliydi tavanı akardı bir kaç yerden.tavanlar zaten rutubetten kapkara olurdu.onları silerdim çünkü berbat oluyordu.Dolaptaki kıyafetler bile küfleniyordu.Rabbim yardım etti ev aldık ne rutubet var ne de soğuk.Çok şükür başta zorluk çektik ama Allah mükafatını verdi.Eşine de Allah merhamet versin biraz anlayışlı olsa sen de tedirgin olmazsın.O duyguyu biliyorum benim eşimde de var.Halimize şükredince Rabbim gerçekten daha fazlasını veriyor.Sen de inşaallah doğalgazlı rahat bir eve kavuşursun.

bulaşık makinanız varsa eldiven takıp fırça ile kirini almak banada mantıklı geldi eliniz suya değmez hiç hem sadece kirini alıcağınızdan aman aman bir temizlemede gerekmez elle ovalama gibi ?

ev sahibiyle konuşun eve mantolama yaptırın gerçekten çok faydası oluyor tasarruf bile yapmış olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…